Kjøkkenet - husets hjerte!

Jeg er så glad for at vi valgte å lage kjøkkenet stort og lyst. I dette huset har kjøkkenet alltid vært en samlingsplass, det har Svein sin far fortalt. Før når Svein sine oldeforeldre og besteforeldre bodde her var det på kjøkkenet de satt mest. Vi sitter også mye på kjøkkenet, rundt øya. Her kommer noen bilder av kjøkkenet vårt:

Kjøkkeninnredningen er laget av en lokal møbelsnekker, og benkeplaten er granitt fra larvikitt.


Kjøkkenskapene valgte vi å la gå helt opp til taket. Med en takhøyde på nesten tre meter er det umulig å nå opp til de øverste hyllene, men det er mye penere med skap som går helt til taket, og man slipper den støvsamleren oppe på skapa. Øverst oppe i de hyllene jeg ikke når har vi ting som sjelden er i bruk, men som man alikevel tar vare på;)Kjøkkenet har en delvis åpen løsning inn til spisestuen. Opprinnelig var det vegg her med en dør, men halve denne veggen har vi rivi for å få en bedre romfølelse, og mere lys.


Slagbenken er et Finn.no kupp. Den var akkurat slik som jeg har hatt lyst på til kjøkkenet lenge. Den var malt i en fin hvit farge så jeg trengte ikke gjøre noe med den. Under sete er det gog plass til oppbevaring. Vi har en kasse til gamle aviser oppi den. 
Kjøkkenhyllen fant jeg på loftet da vi skulle rydde ut der oppe. Den hadde en lys brunfarge, men da jeg hadde svingt malerkosten endte den opp hvit. Jeg synes hylla er sjarmerende og nostalgisk. Kjøkken tv`n våres har fått plass oppå den.


Knottene på kjøkkeninnredningen er av tinn.
Disse søte godteskålene fra kids står til pynt i det ene glasskapet på kjøkkenet. Skålene er kun i bruk kl 18.00 hver lørdag. En til hver av ungene. (minstejenta er for liten enda da)
Speil skaper stemning!


Disse runde lysbryterne i nostalgisk stil bare måtte vi ha.De passer perfekt til stilen dette huset har. Det er slike brytere og slike kontakter i alle rom bortsett fra soverom og vaskerom.


Denne gamle kjøttkverna har jeg arvet etter min bestemor, den pynter opp på en hylle i kjøkkeninnredninga.Brødboksen vår. Hadde lenge leita etter en litt annerledes brødboks i den nostalgiske stilen, og lykken ble stor da jeg fant denne på en nettbutikk og det var den siste de hadde igjen! Den lille boksen er til tørrforet til katten vår Simba.-Anne M.12 kommentarer

Line

12.08.2010 kl.22:39

Måtte innom bloggen din for å se lyskronene dine, siden jeg er på jakt etter en selv nå er det lettere å se hvor fine de er når de pryder et rom. Veldig fin den du har her på kjøkkenet :)

Line

12.08.2010 kl.22:42

Nydelig kjøkken forresten :)

jordegaard

12.08.2010 kl.23:06

Line: :)jeg er veldig fornøyd med den. Tror egentlig det finnes noen mål på hvor stor/vid lysekronen skal være i forhold til rommet..hvertfall fant jeg noe om det på nett den gangen jeg skulle ha lysekroner.. Lykke til med valg av lysekrone hvertfall:)

Ramona

22.08.2010 kl.17:31

For ett nydelig kjøkken!! Skikkelig fint og gjennomført. Ingenting overlatt til tilfeldighetene her! :)

Ha en fin søndagskveld!

kari

15.11.2010 kl.09:34

Hei!! Super fin blogg!!Kan jeg spørre hvor du har fått tak i de lyse liftgardinene du har på kjøkkenet ditt.Superfine:)

jordegaard

15.11.2010 kl.09:54

kari: Takk for det:) Klart du kan spørre om det;) De er ifra www.boligfryd.no

Camilla S

05.04.2011 kl.18:19

Nydelig kjøkken og hus!!!

Hvor har dere kjøpt kjøkkenet deres?:)

-C

jordegaard

05.04.2011 kl.18:46

Camilla S: Hei! Takk for det:)Kjøkkenet har vi tegnet selv og fått en møbelsnekker til å lage.

Jon inge

17.02.2013 kl.14:28

Hallo.

Kjempefint hus.

Vi skal starte å pusse opp et lignende gårdshus til sommeren. Hvor har dere kjøpt vinduene?

jordegaard

19.02.2013 kl.20:26

Jon inge: Takk for det. Vi har ikke byttet vinduene..

Kirsti

05.06.2013 kl.21:51

Så lekkert kjøkken! Ble ikke lite misunnelig nå. Hehe :)

Britt Gundersen

03.04.2015 kl.23:37

Hei, for et fantastisk kjøkken! Har lenge lett etter lysekrone til hytta mi og ser at den du har på kjøkkenet ditt hadde vært perfekt! Kan jeg spørre hvor du har kjøpt den ?

Jeg har en som er veldig lik men i mindre utgave, men den får jeg ikke tak i i større :(

Med vennlig hilsen Britt

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits