SpisestuenI spisestuen er det to vegger med tømmer. Siden det er tømmer i alle veggene i hele første etasje syntes vi det var litt fint å kunne vise det fram. Tømmeret i veggene har aldri før vært synlig, det har kunn hatt oppgave som reisverk med panel utenpå. Tømmeret var derfor ikke høvlet fint, så for at disse to veggene skulle bli fine måtte de høvles og pusses. Det var en stor og støvete jobb! Resultatet ble vi veldig fornøyde med. Peisen som deler opp kjøkkenet og spisestua er ny og muret av en lokal eldre mann.


 

I spisestua har vi bordplass til 12 personer. Bordet er 3 meter langt. Bordet og stolene er nye og kjøpt på bohus.

Tallerkenhylla som henger i spisestua har jeg fått av min bestefar. Han har laget den. De koselige tallerkene har jeg fått etter min oldemor.

 
Spisestuen og kjøkkenet har åpen løsning. Det har stuene videre innover også.


En god idè! Bevar avtrykk etter de små på en dekorativ måte! Dette søte, sjarmerende lille vinduet fant jeg på loftet da vi ryddet ut. Jeg tok vare på det fordi jeg syntes at det var så fint, og fordi jeg ville bruke det til noe. Etter litt tenking fant jeg ut at disse tre rutene kunne få avtrykk av barna sine hender/føtter. Avtrykket er tatt på baksiden av glasset sånn at når det vaskes støv forsvinner ikke avtrykket.  


Dette var noen bilder fra vår spisestue

-Anne M-

4 kommentarer

Siv M

30.06.2011 kl.21:47

Hei! For et fantastisk hus!:) Lurte på hva spisestue møblene deres heter? Prøvde å sjekke bohus sine sider, men fant ikke disse møblene:/ Fant bare dovre serien i svart (som lignet mest på den dere har) bare jeg skulle også hatt den i hvit!:)

jordegaard

01.07.2011 kl.06:51

Siv M: Hei:) Oi, hva er det den heter igjen da.. Husker faktisk ikke jeg. Men den er kjøpt på Bohus. Mulig de har kataloger på flere møbler hvis du tar en tur innom bohus og snakker med folka der:) Jeg har hvertfall opplevd det flere ganger at de har et mye bedre utvalg i butikk enn på nettsiden. Mulig dette er møbler de kun bestiller inn også.. Jeg bare sjekket litt på nett, og det er mulig at spisestuen vår er fra Lom møbler. (Lågen spisestue) de lignet veldig:)

Sølvi Elise

07.01.2013 kl.15:52

Hei!

Knallfin spisestue! Du har akkurat sånn bord som jeg kunne tenke meg! Veit du hva den heter? Kan det være Odelsgård fra Kvande og Nordvik? Husker du pris? ca? =)

jordegaard

07.01.2013 kl.16:41

Sølvi Elise: Desverre så husker jeg ikke, men det er mulig det er odelsgård. Husker heller ikke eksakt pris, men rundt 20-25 tusen tenker jeg det var. Vi kjøpte den gjennom Bohus.

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits