Stuene i første etasje

Her kommer det bilder fra stuene i første etasje:


Midtstua er som navnet sier i mellom spisestua og finstua. I denne stua har vi tatt vare på de gamle møblene som stod her fra gammelt av.  Bak sofaen er det en dobbeldør med vinduer. Døra er ikke i bruk enda, men det skal bli et overbygg på denne siden av huset med en veranda, men det er langsiktige planer.


Stua fra en annen vinkel.Det store hjørneskapet som står i denne stua er det Svein sin oldefar som har laget. Utskjæringene er flotte og dette er et fint stykke håndarbeid, tenk den jobben å skjære ut alt! Klarer aldri å bestemme meg for om denne brunfarga egentlig er så fin...hadde vært orntlig gøy å mala det, men jeg føler at det blir som å velte en gravstein eller noe i den duren. Og siden de andre gamle møblene i denne stua er i sånn farge så står det jo i stil.u
Det gamle vegguret hang også i huset fra før.


Etter midtstua kommer finstua. Denne stua er ikke så mye i bruk siden vi har valgt å ikke ha tv her. Det er nok tv stua i andre etasje som er mest i bruk. Men det er fint å sette seg her med gode venner og ta en kaffekopp og sladdre litt.


Bordet er egentlig et kjøkkenbord som vi kappet beina på. Det var malt i en rødbrun farge og var veldig slitt og egentlig så det ikke fint ut. Etter flere omganger med malingsfjerning og en runde med pussemaskina kunne det males. Og det ble veldig fint og det ser forstatt gammelt ut.


Hjørneskapet er det også oldefaren til Svein som har laget. Gyngestolen er gammel og mye brukt.
Etasjeovnen er 150 år gammel og har ikke stått her opprinnelig, men far til Svein fortalte at fra gammelt av så var det en etasjeovn på denne pipa. Vi syntes at de er utrolig lekre og et møbel i seg selv. Ovnen kjøpte vi av en fra Valdres. 


Kansje ikke så praktisk med lys sofa når man har små barn, men det har gått bra så langt... Veggen i denne stua er litt naken, men planen er å henge bryllupsbilde(r) der. Det blir koselig!


 Dette var noen glimt fra de to stuene i første etasje. Håper de falt i smak:)-Anne M-9 kommentarer

Janne- har blitt mamma <3

10.08.2010 kl.22:00

hvis du noengang blir lei av å bo der så si ifra til meg! I'm in love! <3 aldeles nydelig! :)

Hege

11.08.2010 kl.14:10

Hei Anne...

Kjære dikko ko fint de har det, e e mektig imponert. Åsså så masse fine detaljer! De har virkelig fått det koselig:)

Iselin - om hobby og interiør

12.08.2010 kl.14:16

Kjempefine bilder! Liker stilen din. Lyst og trivelig :)

jordegaard

12.08.2010 kl.15:09

iselinheimdal:Takk for fin kommentar:) Gøy når andre liker det de ser:)

13.08.2010 kl.19:16

De skoa er det mamma eller du som brukte di? Fin blogg du har fått:) Blir gøy å følge med. Kommer vel litt fra Svein etterhvert også kanskje?

taubanevegen

24.08.2010 kl.11:32

Jeg skjønner veldig godt hva du mener med det du skriver om ang det gamle hjørneskapet. Det er ekstra spesielt å ha møbler som har blitt laget av en i familien. :) Ville bare fortelle at jeg for mange år siden arvet et gammelt lutet skap fra noen i familien. Jeg var lenge i tvil om jeg skulle "tørre" å forandre på det, men til slutt bestemte jeg meg for å male det hvitt slik at det skulle passe bedre inn her hjemme. Det ble sååå fint, har aldri angret! :)

jordegaard

24.08.2010 kl.13:03

taubanevegen:Nå fikk jeg enda mere lyst til å male det...;) Jeg er VELDIG fristet til å svinge malerkosten og få det lyst for jeg er ganske sikker på at det hadde blitt veldig fint, men jeg er så redd for at det er noen (i familien)som kommer til å bli VELDIG lei seg. Min mann er forsåvidt enig i å male det.. Jeg tror nok at det blir malt en eller annen gang;)

maria

29.08.2010 kl.18:21

Hei, må si jeg stokk litt når jeg så stua deres, var veldig lik min egen, samme sofa, samme stil på bordet, hjørnebordet har jeg dekorert helt likt.. hehe, men er jo kjempefint da:)

jordegaard

29.08.2010 kl.18:37

maria:Oi sann..har samme smak vi da kansje? ;) Jeg vet hvordan det føles..kom over en blogg hvor det var ei som hadde nesten likt bad som meg. Samme lysekrone, samme badekar, samme vaskekommode...mye var veldig likt!Men er jo bra noen deler ens egen smak;)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits