Dyra på gården

Det har blitt veldig mye interiør skriving i det siste, og det er det som intereserer meg mest. Meningen var vel at gårdslivet skulle Svein kansje skrive litt om innimellom, men siden han jobber hver dag blir det ikke så mye tid til at han skriver så mye her inne. Om kveldene har han mange prosjekter her i huset, og barna selvfølgelig.. Så da tar jeg oppgaven med å skrive litt om dyra her på gården:)

Det er melkekuer, kviger,og både okse- og kukalver her på gården. Om sommeren er alle kuene og kalvene på stølen. Det er Svein sine foreldre som går i fjøset og steller dyra. De bor på stølen sammen med dyra ifra slutten av juni til slutten av august. Stølen er en halvtimes kjøretur ifra her vi bor, så jeg, Svein og barna er der oppe rett som det er. Liker oss veldig godt på fjellet. Stølen ligger på Gols fjellet.


Ellers har vi en hund her på gården som heter Ronja og er 8 år. Hun er en veldig snill og god hund.( bildet er tatt for tre år siden..)
Det er også to katter her. Simba og Olga/Pus

Ifjor hadde vi koppelam som gikk og beita i hagen, men i år ble det ikke tid til det. Koppelamma het Ulrik og Ulla, og utpå høsten ifjor ble de til to myke deilige saueskinn, fårikål, pinnekjøtt, to lammelår og to fenalår. Så neste sommer blir det nok etpar nye koppelam. (litt trist å sende de på slakt var det jo..man blir litt glad i de når man mater de og koser med de hver dag, men det er bare sånn det er desverre og noe man blir vant til..og så var de jo ikke søte og små på slutten, men mere som store sauer)

På ønskelisten over dyr har vi høner, og det tror jeg nok at vi kansje får iløpet av etpar år. Tenk så koselig å kunne gå ut og hente rykende ferske egg da:) Barna ønsker seg kanin, og det har vi lovet dem neste år..da er eldstejenta så stor at hun bør klare å ha ansvar for etpar kaniner. Hvertfal ansvar for mating. Ellers kunne jeg godt tenkt meg etpar griser, synes de er så tøffe og så kan man jo gi de mye av matavfallet.potetskrell, epler og middagsrester. Alt går i grisen veit du;) Og så vet jeg at eldstejenta har snakket om at hun vil ha hest da hun blir større.

Det er gøy på landet;)


-Anne M-

10 kommentarer

sil3nt

18.08.2010 kl.16:56

Kjempekoselig med dyr. Vi har hund, katter, undulater, høns, haner, kyllinger og to minigriser :) her er hjemmesiden vår: www.gronsdal.com :)

jordegaard

18.08.2010 kl.17:45

sil3nt:Tok en rask tur innom hjemmesiden din..så flott dere har det. Er det mye jobb med høner? Jeg har så lyst på høner.

Mari Ringen Gråberg

18.08.2010 kl.19:01

Dere har det helt fantastisk der dere bor, og ikke nok med det men dere har ALT! :D Jeg og samboeren min skal ta over gården til mine svigerforeldre om noen år, og jeg gleder meg kjempemasse. Jeg selv har vokst opp med både kanin, hest, hund og katt så dyr er definitivt noe jeg brenner for å ha senere i livet :D

jordegaard

18.08.2010 kl.19:18

Så spennende da! Er bra at du gleder deg, og jeg kan tenke meg at svigerforeldrene dine er veldig glade for at dere vil ta over!?! Er ingen selvfølge det! Jeg tenker på hvor fantastisk det er for barna og kunne vokse opp med naturen rett utenfor stue vinduet og muligheten til å kunne vokse opp med dyr rundt seg. Det er jo heller ingen selvfølge:)

sil3nt

18.08.2010 kl.19:57

Siden jeg er syk, og mannen er lite hjemme, så er det litt jobb. Men de klarer seg jo stort sett selv. Er rengjøringen som er slitsomt! Og å sette seg inn i alle sykdommer osv. Men gi gjerne beskjed om du har lyst på høns, så kan jeg ruge fram kyllinger til deg viss du vil det. Er jo ikke så langt fra Gol til Odda... :)

jordegaard

18.08.2010 kl.20:02

sil3nt:ja det hadde jo vært fint. Skal tenke på det og gi deg beskjed hvis høner blir aktuelt:)

Anne

18.08.2010 kl.21:12

Gratulerer med flott blogg!! Det var moro å se, nå skal vi følge med på hva som skjer på Jorde framover.

Hilsen fra Tretten:)

jordegaard

18.08.2010 kl.21:21

Anne:Takk for det:) Ja nå er vi bare etpar tastetrykk unna:) Liv B.fortalte at du hadde lagt ut noen fine bilder av nye huset på facebook, så Svein logga seg på for første gang på omtrent tre år slik at jeg fikk se. Skal si dere har fått det flott. Det var nok verdt alt slitet:)

sil3nt

18.08.2010 kl.23:32

Gjør det :D

Birtes tur- og ideblogg

16.05.2015 kl.18:41

SÅ koselig blogg du har! Veldig koselig å både lese og nyte vakre bilder; og ikke minst drømme seg vekk til ett liv på en liten gård. Ønsker deg en fin 17.mai.

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits