Gammelt overlaken skal bli til liftgardin

Et gammelt overlaken blir som regel ikke brukt den dag i dag (til det opprinnelige formålet)..men man kan jo alltids gi de nytt liv;)
De er såpass store og ofte veldig forseg-gjort slik at man kan fint bruke de som duk på et bord, eller sy puter av de, eller sy gardinkappe, lage et pyntehåndkle av det eller gjøre som jeg tenker og lage en liftgardin...hvis jeg får det til;)   


 Dette overlakenet er fint dekorert med blonder og...


...en brodert J. Her er det noen gamle flittige hender som har brodert denne flotte bokstaven J som står for Jorde (navnet på gården). Tenk at de før i tida satt rundt på gårdene og broderte bokstaver og monogrammer på alt mulig fra puter til kjøkkenhåndkler...det kaller jeg flittige hender! Jeg synes sånne ting er aldeles nydelig og oser av sjarm:)


Litt vondt å sette saksa i en sånt gammelt håndarbeid, men....bedre det kan brukes til noe enn å ligge i en skuff:) Gleder meg faktisk til å finne fram symaskina og sette igang - straks jeg har tid:)

Hva ville du gjort med et gammelt overlaken? Eller hva ville du brukt det til? (tar gjerne imot noen ideer..tror nemlig det finnes flere gamle overlaken her)

-Anne M-

5 kommentarer

Linn-Marion

23.08.2010 kl.22:42

Wow - for en lekker gård!!

Anki :)

23.08.2010 kl.23:13

sv: Blir godt med nye ja :)

mitthvitehus

23.08.2010 kl.23:33

Kommer jo til å bli nydelig da..:)

lykkeijulabygda

24.08.2010 kl.12:35

For en flott plass dere bor! :) Tror nok du får til å sy deg lift-gardiner, og med det lekre stoffet som utgangspunkt, blir d nok helt nydelig. Gleder meg til å se resultatet ;)

jordegaard

24.08.2010 kl.13:14

lykkeijulabygda: Takk for så hyggelig kommentar:) Jeg er faktisk godt i gang med liftgardinen..og det ser ut som jeg skal få det til;)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits