Våre 7 lysekroner

Her i huset er vi litt svake for lysekroner, og har 7 stykker i forskjellige størrelser og fasonger;) Tenkte å vise dere de 7 lysekronene vi har, og også å vise hvordan de pryder rommet de henger i. Noen har kansje sett de før, men her kommer de fordet;) 

Jeg starter med lysekronen på badet: Det er en lysekrone som er egnet til baderom og den får du blandt annet kjøpt her: http://www.dahlekrystall.no/catalog/index.php?cPath=183_191 Jeg elsker å ta meg et godt varmt bad og å ligge å titte opp på denne vakre lysekronen. Hvem liker vel ikke å ha vakre ting å se på..! Er du ute etter en lysekrone kan jeg anbefale deg å titte på den siden..mange fine!

 
I fra badet forflytter vi oss ned på kjøkkenet: Denne lysekronen er kjøpt på Bohus for ca 3-4000kr hvis ikke jeg husker helt feil. Det er den største vi har og den har 18 armer og lyspærer. Heldigvis ryker ikke alle pærene på likt;) Føler at den passer fint inn i kjøkkenrommet og er med på å skape en koselig og litt stilfull stemning. Det negative med denne lysekronen er egentlig bare at den er krevende å tørke støv av..

 Så kommer vi bort i spisestuen: Lysekronen som henger over bordet der er jeg også veldig glad i. Det er kansje den som ligner minst en tradisjonell lysekrone.. Jeg husker ikke hvor vi kjøpte den, men slike får man tak i overalt. Det finnes noen mål på hvor vid lysekronen bør være i forhold til det rommet den skal henge i, og i følge de målene blir denne over spisestuebordet for liten, men jeg liker den sånn..føler at den ville tatt alt for mye oppmerksomhet hvis den var større, og med delvis åpen løsning inn til kjøkkenet hvor den store lysekronen henger så ville det blitt litt volsomt med en diger lysekrone her også. Jeg prøver å tenke på at det skal harmonere litt også;) 

Her kommer et bilde som viser lysekronene både i kjøkkenet og spisestuen:

 

Etter spisestuen kommer midtstuen og der har vi ingen lysekrone, men i finstuen henger det en, og den er nok min favoritt blandt de 7 vi har. Grunnen til det tror jeg er at den sklir rett inn i rommet..lysekronen,interiøret ellers og selve rommet harmonerer. Uten den ville rommet vært kjedelig og "kaldt". Denne lysekronen er en bryllupsgave. Man får kjøpt den på Bohus og jeg tror den kostet ca 3-4000 kr. Den er en 7-armet lysekrone.

 

På soverommet henger denne som også er fra Bohus. Husker ikke helt prisen, men tror det var under 1000kr hvertfall. Den er ganske liten og veldig enkel, men klarer å pynte opp dette rommet.

 

De to siste lysekronene henger inne på det ene barnerommet: Gjett hvor de er kjøpt.. Helt riktig, på Bohus! Husker ikke prisen, men tipper det var ca 300 kr pr.stk. Disse er det eldstejenta som plukket ut til rommet sitt sev, og de er ganske søte, men det er ikke veldig godt lys i de..det er kun en pære i hver lampe. 

Håper på enda en lysekrone..den skal henge inne på gjestedoen. Der inne er fargene svart og hvit, så der tenker jeg å ha en liten svart lysekrone med hvite prismer, men har enda ikke funnet den rette;) Så vi får se..

Ha en strålende kveld:)

-Anne M-

16 kommentarer

monicoroli

20.09.2010 kl.19:17

Kjempefine lysekroner :)

Jeg har også dilla på det, men har enda bare 3 her i huset. Det blir nok flere etterhvert ;)

Synes den over spisebordet ditt funka bra jeg. Det er ikke om å gjøre å ha veldig mye over ett spisebord, så den skled fint inn i interiøret ditt. Men favoritten min må nok være den du hadde på kjøkkenet! Lekker!
Utrolig fine lysekroner :) Dere har et vakkert hjem :)

VRM - Inspo, interiør & HTML

20.09.2010 kl.19:28

Jeg har kun et ord: LEKKERT!!! ;);) Jeg skriver det igjen..... Du har et meget flott og smakfullt hjem med nydelige detaljer som f.eks disse herlige lyskronene;);)

;););)

jordegaard

20.09.2010 kl.19:29

monicoroli: 3 er jo en god begynnelse det:) Godt å høre..er veldig enig i det for tror en diger lysekrone ville stjelt mye oppmerksomhet fra selve spisestuen. Bedre å heller pynte med litt stæsj på bordet;)

jordegaard

20.09.2010 kl.19:31

Charlotte: Tusen takk:)

jordegaard

20.09.2010 kl.19:33

VRM:Tusen takk, det er hyggelig å høre:)

Mari Ringen Gråberg

20.09.2010 kl.22:20

Du har en fantastisk stil :)

Nina H

20.09.2010 kl.22:23

Elsker lyskroner! De minner meg om min kjære farmor, faktisk...

Disse var utrolig fine. Likte spesielt den du hadde over spisestuen. Den var lekker :)

Nina i Julabygda

20.09.2010 kl.22:23

Fy søren så nydelige! Alle sammen! Jeg likte kanskje best den du har på kjøkkenet, med 18 armer...og den i penstuen *drøm* Jeg har ingen, -nei, ingen lysekrone! Tenk det! :)) Men jeg ønsker meg jo gavekort i "huset på landet" som ligger ca 500 meter ifra oss, og der har de MAAANGE fine å velge blant ;) så jeg håper mine nærmeste har skjønt hintet hehe..det er jo snart jul :)

Ser for meg det er koselig hos dere nå om kveldene, når mørket har lagt seg, og lysekronene lyser overalt :)

Ha en herlig kveld! Klem fra Nina

brokenaron

20.09.2010 kl.22:33

Dere har et vakkert hjem :) Du har en smakfull og lekker stil :)

jordegaard

21.09.2010 kl.08:54

brokenaron:Takk for det:)

jordegaard

21.09.2010 kl.08:59

Nina i Julabygda: Ja det er jo snart jul..kjekt å ønske seg gavekort;)

jordegaard

21.09.2010 kl.09:02

Nina H: Takk for det! Den over spisestuen er veldig enkel og gjør ikke SÅ mye ut av seg, så jeg også liker den;)

jordegaard

21.09.2010 kl.09:03

Mari Ringen Gråberg: Takk for det du;)

Marianned

21.09.2010 kl.22:37

Så utrolig fint dere har det. Elsker lysekroner :)

Stine

22.09.2010 kl.21:41

Nydelige lyskroner :)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits