Julegardiner...

..nesten litt flaut tidlig å tenke på det, men....neida det er ikke tidlig heller for imorgen er det bare 3 mnd til jul;) Det jeg har startet med av juleforberedelser til huset er i form av gardiner. I år vil jeg ha liftgardiner på kjøkknet som er litt mere jul enn de hvite som henger der nå, så da jeg kom over noen "julete" liftgardiner som i tilleg var kjempe billige så måtte jeg bare bestille de. I går kom de i posten og spent som jeg var måtte jeg bare prøve å henge opp en.. Litt usikker på hva jeg synes, men har troen på at de vil passe bedre inn da det blir mere rødt og julete her på kjøkkenet. Og med et digert pepperkakehjerte hengende på gardinen tror jeg det blir bra. Her i huset har vi nemlig rød jul:) Rød,gammeldags jul;) Det første året vi feiret jul i huset prøvde jeg noe litt uvant for min del..nemlig å ha hvit og sølv-farger på julepynten og på juletrepynten. Det ble helt feil for meg..altfor "kaldt" og upersonlig. Julen er i mine øyne en glad-tid og helt siden jeg var liten har julen vært i røde farger. Som den tradisjons-elskeren som jeg er så blir det ikke orntlig jul før det er litt innslag av de røde herlige fargene, og de koselige nissene;) Siden julen nettopp er en slik tradisjonsrik tid vil jeg derfor ikke kaste meg på alle de nye "julepynt-trendene" som kommer hvert år..men tenke på at barna mine skal kunne tenke tilbake på julen og at også julepynt er tradisjon. Gjerne ved at vi tar frem mye av den samme julepynten hvert år. Juletradisjoner er jo selvfølgelig så mye mer enn bare julepynt da.. ( må samtidig si at det er utrolig lekkert med hvit, sølv eller i noen tilfeller sort på julepynten også, bare at her i dette huset passer det ikke inn føler jeg) Snakker om tradisjoner..julen er for de fleste spekket med tradisjoner, og det er det hos oss også...i fjøset bor jo fjøsnissen, så det er klart at vi gir han grøt på julaften;) Det er stor stas!

Oi, som jeg gleder meg til å pynte huset til jul i år også!!! Her kommer en sniktitt på liftgardinene til jule-kjøkkenet;) Tror jeg gleder meg til å henge de opp til jul..


Kjøpte også en fillerye til kjøkkengulvet ("julepynt"). Kjøkkenet kommer til å få et litt landelig-julekjøkken preg over seg i desember! Gleder meg kjempe mye til julepynting av huset!


Hva slags farger pynter du julen med?

Ble vel litt vel mye juleprat det her...blir slik da man gleder seg! Ha en fin-fin dag!

 

 -Anne M-

22 kommentarer

Camilla

23.09.2010 kl.16:35

De var kjempefine!! Kor har du kjøpt de? Tror det blir veldig fint til jul!!

Bondekjerring med M.E.

23.09.2010 kl.16:45

Her blir det rød, hvit og sølv i jula. Gleder meg masse til å pynte, men er veldig glad vi slipper familieselskap på julaften i år!

jordegaard

23.09.2010 kl.16:45

Camilla:De ble kjøpt på ellos hjem... Ja håper på det;)

jordegaard

23.09.2010 kl.16:49

Bondekjerring med M.E.: Rødt sammen med hvit og sølv er kjempe fint, og "julete" :) Familieselskap i jula er så koselig, men utrolig mye jobb.. Godt å slippe det også;)Men GLEDER meg til jul!!!

ingerslilleverden.blogg.no

23.09.2010 kl.16:52

Veldig enig med deg, jula er rød! Jeg prøvde også hvit/sølv, men savnet den "gamle" pynten... Her pynter vi med nytt og gammelt.

Gleder meg også til jul, kjempe koslig tid. <3

Elsker å pynte opp. Det blir nok kjempe fint med de gardinene og teppet. Blir jo litt annet når det er masse rødt her og der. :0)

jordegaard

23.09.2010 kl.17:00

ingerslilleverden.blogg.no: Ja får ha troen på det tenker jeg;) Litt gammel og litt ny pynt høres ut som en bra blanding..akkuratt slik det er her også:)

Veronica

23.09.2010 kl.17:25

Nydelige liftgardiner!!!
Eg har dei samme ;) bare i besj og hvit! Eg har dei som heilår`s liftgardiner...mulig det blir noken andre i julen for meg...
Ps ligger bilder av mine på bloggen min ;)

Gitte Bettina

23.09.2010 kl.18:34

Her blir det rødt, hvitt å sølv til jul :D elsker å pynte til jul, å begynner så fort jeg bare kan! :D

jordegaard

23.09.2010 kl.18:37

Veronica:Jeg så at de var i hvit og beige også, og de var utrolig fine!!! :) Men siden jeg var ute etter noe til julegardiner ble det de røde;)

Nina i Julabygda

23.09.2010 kl.19:28

Her blir det også rød jul - syns det er så koselig! Kjempefine gardiner, har planer selv om julete gardiner, må bare finne dem først ;)

Nina -Villa Oss

23.09.2010 kl.20:41

I detta huset kjører vi hvitt og gull i jula. Er ikke så glad i rødt og beige sammen, å siden jeg har beige stue så er den saken bænkers :P Men på kjøkkenet pleier jeg å ha røde gardiner, for noe rødt må man jo ha!

Gleder meg til å se hjemmet ditt pyntet til jul! Det kommer til å bli en drøm for øyet. Det er jeg 100% sikker på :)

jordegaard

23.09.2010 kl.20:45

Nina i Julabygda: Er ikke så lett å finne de riktige alltid, hvertfal ikke hvis man har sett de for seg;) Lykke til med julegardin-leting:)

jordegaard

23.09.2010 kl.20:52

Nina: Hvitt og gull til beige hørtes veldig bra ut:) ..og jeg gleder meg til å se bilder fra ditt hjem når det er julepyntet! ..blir nok kjempe spennende å se julepynta hjem hos alle interiør-bloggerne i desember;)

jordegaard

23.09.2010 kl.21:05

Gitte Bettina: Det er fine julefarger! Jeg også elsker å pynte til jul;)

VRM - Inspo, interiør & HTML

23.09.2010 kl.21:14

Sv: Jeg elsket programmet, og ekstra moro at Electric Linda får "vist seg frem" for hun er dyktig med stooooor D!!!! Alle kan ikke like tattoos - tenk deg en verden hvor alle hadde tattoos... Det hadde vært veldig kjedelig da, hehe... ;)

Ja, jeg tenkte på det før i dag... AT det kun er 3 mnd til jul... Ikke lenge til julemarsipan etc ligger og venter på oss i butikkene;)

Jeg er kanskje litt mer "moderne" når jeg pynter til jul... Liker veldig godt sort, hvitt og sølv... Med noen innslag av rødt... Kall meg kjedelig, hehe.. ;)

jordegaard

23.09.2010 kl.21:20

VRM: Det er jo ikke kjedelig det..det er jo bare gøy at folk pynter forskjellig til jul:)Jeg er helt sikker på at det er kjempe fint og stilig med sort,hvitt og sølv hjemme hos deg, og håper du legger ut bilder da du har pyntet til jul:)

Sara

23.09.2010 kl.22:29

Aww, de var utrolig fine, nå fikk du meg nesten litt i julestemning her! :)

Lykkeliten

23.09.2010 kl.22:38

Fine, nå vekket du julegleden hos meg, gu`kor eg gleder meg :D

lifeofsunny

23.09.2010 kl.22:46

Så fint=) Det blir for det meste rødt og hvitt her i huset. Gleeder meg.

taubanevegen

24.09.2010 kl.09:20

Kjempesøte og koselige gardiner! Passet veldig godt inn hos dere! :) Det så kos å pynte til jul! Jeg liker å pynte med hvitt, glass, litt sølv, naturelementer som gran og kongler, men også med noe innslag av rødt (f.eks. amaryllis).

jannicke

17.10.2010 kl.22:00

heihei:D jeg har også bestilt de liftgardinene, de er jo helt nydelig og for en julefølelse jeg får når jeg ser på bildene dine. men jeg lurte på hvor du har fått i den fillerya? skulle hatt ei slik innepå spisestua mi:D

jordegaard

18.10.2010 kl.07:45

jannicke: Ja sant de var julete;) Fillerya ble bestilt fra ellos hjem den også:)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits