Svar på spørsmålene deres:)

God kveld, god kveld;) I dag har vi vært på deilig pinnekjøtt middag hos min pappa. Mmm..det var jammen meg godt med slik mat nå som jeg gleder meg sånn til jul! ;)


Vi har jo hatt en sånn spørsmålsrunde gående nå. Tenkte at siden det var så mange som har hatt det nå så burde kansje vi også stille oss tilgjengelig for en slik runde slik at dere kunne få sjangsen til å bli litt bedre kjent med oss på Jorde gård;) Her kommer svar på spørsmålene:

Anonym med spørsmål: Hvor henter du interiør inspirasjon ifra?

SVAR: Jeg henter inspirasjon fra det meste..tv-programmer om hus,hjem, oppussing, blader, blogger, butikker, ja egentlig over alt. Det gjelder å ha øynene med seg;)

 

*Nina med spørsmål: Hvilke blogger leser du? Hva er ditt favoritt møbel osv i huset?

SVAR: Jeg leser for det meste blogger som står på vennelisten min, og de som interesserer meg mest er de om interiør. Men liker godt etpar av gravid-mamma-bloggene som står på min venneliste også. Det går nok mest i interiør-blogger;)

 -Jeg har store problemer med å plukke ut ett favorittmøbel..er så fornøyd med nesten alle møblene, og det kommer av at de er nøye vurdert før de havnet inne her.. Er veldig glad i slagbenken på kjøkkenet, og samtidig elsker jeg spisestuen. Men å plukke ut ett favorittmøbel klarer jeg ikke. ;)

 

*Ann Siri med spørsmål: Lurer på om du kan si litt om hvordan regler osv dere har på barna? Er det alltid så ryddig hjemme hos dere?

SVAR:  Jeg starter med det siste spm ditt førs: -Nei det er nok dessverre ikke så ryddig her alltid..skulle virkelig ønske at det var det, men det kan jeg nok ikke skryte på meg;) Men jeg pleier ikke å ta bilder av et rotete hus.. Når jeg viser interiør-bilder fra huset synes jeg det blir forstyrrende med rot i bildene. Det er kansje ikke så inspirerende for folk å se et rotete hus;)  Det er derfor du kansje ikke har sett så mye til rotet mitt;) Men vi prøver selvfølgelig å ha det ryddig, men med 3 barn så er det langt fra strøkent her hver dag! :)

-Når det gjelder regler på barna så kjører vi nok mye av de samme reglene som de fleste tenker jeg..som å sitte fint ved bordet, si takk for maten, godteri kun på lørdag osv. Regler er en ting, men vel så viktig har vi skjønt at det å ha faste rutiner er..spesielt på de to minste. Så f.eks så er to-åringen i seng innen kl 19.00 og hun på 8 år og hun på 7 mnd er i seng innen 19.30. (hun eldste får være oppe litt lenger i helgene, og selvfølgelig hvis det er noe spesielt så viker jo den rutinen akkuratt den dagen..f.eks hvis vi er i et selskap) En annen regel vi har er at barna skal sove i sin egen seng om natten..det er kun om morgenen i helgene at de får komme i sengen våres.. Grunnen til den regelen er fordi jeg får ikke sove hvis jeg har sengen full av barn og så mener vi at de også sover best i sin egen seng..,men det er selvfølgelig veldig koselig med barna i sengen om morgenen når vi kan ligge lenge;)  Ellers så har vi nok mye av de samme reglene som de fleste har tenker jeg..det med å ha en god oppførsel og å være høfflige og snille med hverandre;) Håper det var bra nok svar på det du lurte på:)

 

*Samira med spørsmål: Handler du møbler på Gol eller reiser du lengere? Du har ikke vurdert jobb innen interiør, siden du er så utrolig flink innenfor dette emnet?

SVAR: -En del av møblene har vi handlet på Gol..ofte Bohus, men mye av møblene våres har vi finni i stabburene våres og pusset opp. Ellers har vi handlet etpar møbler på finn.no. Vi har også noe fra ikea på et barnerom..og da har vi jo måttet reise litt;) Men ofte så finner vi det vi skal ha her i Hallingdal.

-Takk det var veldig hyggelig av deg;) Jeg har jo tenkt tanken på at det kunne vært kjempe gøy å tatt utdanning innenfor det, men før det eventuelt skjer så tror jeg nok ikke at jeg kunne jobbet så mye med det..da måttet det blitt å jobbet i en interiørbutikk kansje..det er vel en liten drøm;) Men når noen spørr meg så kommer jeg mer enn gjerne med mine synspunkter og ideer:) Men får nok holde det på hobbybasis;)

 

*Bondekjerring med M.E med spørsmål: Hvilke juletradisjoner har dere?

-Julen og juletradisjoner er noe jeg ELSKER! Og juletradisjoner er viktig for oss.. Jeg kan jo starte med selve julaften hvor middagen består av pinnekjøtt,kålrabbistappe,poteter, sjy og lefsekling. Lefseklingen til pinnekjøttet er noe mannen min sin familie har hatt som tradisjon, og det smaker kjempe godt sammen med den salte maten. Og så er det riskrem med mandel i til dessert..og selvfølgelig en marsipangris til den som finner mandelen;) Vi pleier også å gå i kirken på julaften..og det er nok den eneste gangen i året det blir gjort, men det er så koselig i kirken den dagen. Vi er nermeste nabo til kirken, så da er det ikke noe stress å reise dit akkuratt;)
Ellers så har vi en førjulstradisjon på at vi baker julekaker sammen med min mamma..det synes barna er veldig stas, og jeg synes det er veldig lettvindt for da er det mamma som har laget alle deigene;) Hihi!
Det er en juletradisjon som jeg hadde før jeg traff min mann, men som han ikke liker. Nemlig at jeg vil ha inn juletreet en uke før julaften, og å hive det ut igjen etter 2.-3. nyttårsdag. Jeg synes nemlig at julen er over da nyttårsaften er over..og at det er så koselig og ha juletreet i hus litt før jul slik at julestemningen er på topp! Men han mener at treet skal inn lille julaften! I fjor fikk han bestemme, så i år vil jeg;)
En annen juletradisjon er å gi grøt til den snille fjøsnissen våres. Og så har vi tradisjon med å reise til mine besteforeldre (som bor ca en times kjøring fra oss) på 1.juledag og spise middag der, og da spiser vi ribbe! På nyttårsaften har vi kalkun.  Jeg kunne nok skrevet flere sider med juletradisjonene våres, men dette er hvertfall noen av dem:)

 

*Pitoresk med spørsmål:  -Benytter gjerne spørsmålsrunden til å spørre om hvordan du traff den store kjærligheten -mannen i ditt liv?

-Hvilke blogger setter du deg ned i velfortjente pauser med kaffekoppen og leser?

SVAR: Den første gangen vi traff hverandre var på Pers-hotell på Gol..det var noen helger før jul og en venninnegjeng og jeg satt på Nesbyen (nabokommunen til Gol) og festet. Så fant vi ut at vi skulle ta en tur til Gol på Pers og se om det skjedde noe der. Det var veldig mye folk der den kvelden og Svein var en av de..han bodde egentlig i Oslo på den tiden og gikk på skole, men hadde kommet hjem til Gol denne helgen. Jeg fikk øye på han nesten med en gang vi kom dit, men i folkemengden ble han fort borte..Hihi, jeg hadde nok noen bra antenner ute den kvelden fordi jeg var helt overbevist på at jeg måtte finne han igjen der inne og satte hele venninne gjengen min i gang med en stor leteaksjon etter en høy,kjekk og mørkhåret gutt;) Vet egentlig ikke hvor ivrige de var på å lete for meg, men jeg fant han tilslutt igjen selv..,men var nok litt sjenert og turte ikke gå rett bort og snakke, så istedenfor gikk jeg fram og tilbake forbi der han sto..tror jeg gikk forbi 20-30 ganger jeg før han la merke til meg;) Hihi..litt flaut å tenke tilbake på:) Men i hvertfall kom vi i prat og tiden gikk veldig fort. Før jeg dro hjem fikk jeg tlf nr hans..og lovte å ta kontakt dagen etter:) Da jeg våknet dagen etter var jeg ikke like overbevist som kvelden før så jeg kastet hele tlf.nr...herlighet, tenke seg til.... (han hadde ikke fått mitt tlf.nr) Så gikk det nesten 8 uker før vi igjen var på Pers-hotell samtidig, og da han så meg var det han som kom bort til meg..og denne gangen førte det ene til det andre;) Han hadde akkuratt startet ingeniør-utdanningen sin og bodde i oslo, jeg hadde min jobb på Nesbyen, så vi traff hverandre hver eneste helg og fridager disse årene..og det fungerte helt fint. Men jammen var det godt da han var færdig med skole og flyttet tilbake:) Så det var slik jeg traff mannen i mitt liv:) På Pers-hotell på Gol;)

-Blogger som jeg setter meg ned og leser i en velfortjent pause er først og fremst de som står på vennelisten min som har oppdatert. De leser jeg alltid først ;) Ellers så har jeg ingen faste blogger som jeg bare MÅ innom hver dag..for alle de som står på vennelisten min er blogger som jeg koser meg med og leser:) Når de er lest tar jeg ofte en tur innom interiør-kategorien på framsiden og ser om det er andre enn de på vennelisten min som har noe interessant å lese om;) Det går nok mest i interiør;)

 

*MorTilEn med spørsmål: Er du utdannet førskolelærer? Tok du den utdanningen etter du hadde fått eldstejenta? Hvordan tok du utdanningen? Deltid?

SVAR: Jeg er ikke utdannet førskolelærer.. Jeg jobber som fagarbeider i barnehage. Jeg har en utdanning som hjelpepleier, men har ikke jobbet så mye som det. Jeg fant fort ut at det var i barnehagen med barn jeg likte å jobbe, og siden jeg har hjelpepleierutdanning så får jeg en stilling som fagarbeider i barnehagen:) Hjelpepleier utdanningen min tok jeg før eldstejenta ble født. :)

Det var svarene på spørsmålene deres..håper svarene var forståelige:)

Ha en fin kveld alle sammen!


Legger ved noen høstbilder jeg tok i høstferien:-Anne M-

 

  

 

 

 

 

 

10 kommentarer

Kjempefine svar :)

Greit å få vite litt om deg og diverse som står bak bloggen også :)

Samira

17.10.2010 kl.20:57

Ja, dette var koselig å lese :-) Da vet jeg plutselig mye mer om deg og bloggen din.

Fabiolita

17.10.2010 kl.21:52

God kveld:)

Så fint og koslig å lese, og synes det er koslig å lese om deg og din fantastiske gård og din familie:)

Bloggis Fabiolita

Bondekjerring med M.E.

18.10.2010 kl.00:01

Tusen takk for utfyllende svar. Dette med juletreet må jeg virkelig ta opp med gubben, altså. Har aldri tenkt på det før, men mulig dette må gjennomføres. Ellers ser jeg vi har ganske like juletradisjoner, men jeg må komme med et tilleggsspørsmål: Hva er lefsekling? Det har jeg aldri hørt om!

jordegaard

18.10.2010 kl.07:51

Bondekjerring med M.E.: Lefsekling er noe som er veldig tradisjon i Hallingdal..tror det kommer fra Hallingdal også. Det er ikke mange som lager det fordi det er ganske vanskelig, men min svigermor er litt av en bakstekjærring så ho får det til;)(ho baker også for veldig mange) Det er en tynn (som et ark) lefse som stekes på en steketakke og så smøres det på smør og sukker og så legges den dobbelt. Kjempe godt med den søte lefsen til det salte pinnekjøttet. Lefsekling brukes også som kakemat i julen;) Ja var ikke det en god ide det med juletreet? Det er jo før jul det er koselig.. ;)

Creativboligstyling.

18.10.2010 kl.08:46

Så mye mer jeg fikk lære deg å kjenne nå da, koselig! Du har en veldig koselig blogg som det er gøy å følge med på! Gleder meg til å se julestemningen på gården deres ;))

Aia

18.10.2010 kl.10:41

Koselig å lese svarene dine fra spørsmålsrunden! :) Artig å lese om hvordan du møtte mannen din! Enig med deg ang juletre, syns også det er så koselig å ta det inn og pynte det noen dager før selve "dagen"!

Annette

18.10.2010 kl.11:06

Hei hei

Så morro å lære litt mer om deg :) Man blir jo litt nysgjerrig på hvem som står bak bloggen man leser :)

Har du lyst til og vise kjøkkenet ditt? jeg kom til å tenke på at jeg bare har lest innlegg med bilder fra stuen/finstuen, mulig du har lagt ut andre bilder før, men de har jeg ikke fått med meg.

Ha en fin mandag!

jordegaard

18.10.2010 kl.11:23

Annette: Så bra:) Ja det har blitt mye stue bilder den siste tiden;) Det ligger mange kjøkkenbilder på bloggen under kategori "kjøkken". Klikk der så får du se;)

Annette

18.10.2010 kl.11:27

Ååå så flott :) Da skal jeg ta turen innom den kategorien =) Gleder meg!

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits