En gammel babykurv /seng

Når jeg gikk gravid med eldstejenta og skulle ordne med soveplass til den lille babyen hadde jeg så lyst til å bruke den gamle babykurven som veldig mange på min mammas side har brukt. Det er jo ikke mange mnd en babykurv kan brukes, men det er noe ekstra kos over en slik kurv..eller en vugge;) Kurven hadde den gangen et hvitt og brunt blomstrete stoff som hadde sittet på den siden jeg og min søster var små..orntlig 80-tallsfarger, og utrolig styggt egentlig. Den måtte trekkes om, så jeg og min mamma kjøpte nytt stoff. Jeg har ikke bilder av hvordan den ble, men den ble lilla og kjempe søt:)
6 år senere, da lille Johannes skulle komme til værden ville jeg trekke den om igjen..en gutt som sover i en lilla babykurv var ikke helt det jeg så for meg;) Denne gangen valgte jeg en nøytral farge slik at den fint kan brukes av begge kjønn. Det var min mamma som sydde og trakk den om.

Se bare så utrolig skjønn den er:

 


Jeg har satt den oppå et lite bord slik at jeg fikk tatt bilde av den..derfor ser det ut som den har bein;)Med dette søte og enkle stoffet synes jeg kurven ble kjempe fin..og med litt blonder på får den det søte og litt nostalgiske utseende.


Her ser man at det er en kurv.. Det er nok ikke så veldig vanskelig å lage en babykurv selv..man trenger ikke å kjøpe dyre babykurver i butikker hvis man kan gjøre det billigere!  Hvis man har en kurv i passe stor str og som er passe dyp (husk at en litt tynn madrass skal få plass også, så litt dyp må den være) så kan man kle kurven innvendig med tynn skumgummi og feste med stifter slik at den blir myk inni. Deretter må man sy et trekk som trekkes over kanten og som dekker ned i bunn av kurven..bruk strikk øverst. Dette trekket blir litt sånn som de trekkene som er i barnevognsbager (hvertfall de simo har). Trekker bør jo være lett å ta av for å få vasket det. Så er det bare å sy en flott kappe som festes øverst rundt hele kurven. Ønsker man en sengehimmel syr man det også, og fester den med en tykk ståltråd. Farger, stoff, blonder..det er bare fantasien som setter grenser. Ønsker man et gammelt-nostalgisk utseende er det bare å gå for hvite tynne bommullstoffer, massevis av deilige blonder, ønsker man et sprekt og barnslig utseende kan man gå for spreke farger med masse mønster på..
Jeg har kjøpt en barnevogns-madrass som jeg har klippet til for at den skal passe perfekt ned i kurven. :)
 


  Det ble desverre ikke til at kurven ble brukt så mye som jeg hadde tenkt... Små babyer vokser jo så fort, men det er ingen tvil om at de første mnd så liker jo disse små babyene å ha det litt "trangt"...da er en babykurv eller en vugge en glimrende ide:)

Hva sov dine barn i da de var nyfødt? :) Har du en vugge eller en babykurv som har blitt flittig brukt?

Jeg ønsker dere alle en strålende flott tirsdag!

-Anne M-

 

 

19 kommentarer

Thea hang under taket i en leandervugge :) der hadde hun det trangt og godt:) nesten for godt, for da vi skulle legge henne over i senga på rommet nektet hun å sove. På soverommet hadde vi en 100 år gammel baby skyvseng. Den var så fint. Hun vokste så fort ut av den :/

jordegaard

09.11.2010 kl.13:04

Mamma til et lykketroll: Ja de vokser så fort:) Leandervuggen er nydelig da!

pitoresk

09.11.2010 kl.13:36

Kjempe flott kurv og ikke minst uttreksseng!

Koselig at det ligger litt historeie bak kurven.

Vi har en gammel babykurv som har gått på rundgang i fam.

Men nå til minsten ble det også vugge men denne er"ny"

Christine :)

09.11.2010 kl.14:12

Så utrolig nydelig den der var! Kanskje jeg skal lage en lignende til mine barn en gang :)

Sv: De er nydelige :)

Bondekjerring med M.E.

09.11.2010 kl.15:07

Åååååh! Det vibrerer i eggstokkene mine nå altså! Helt herlig!

jordegaard

09.11.2010 kl.16:22

pitoresk: Gøy med slikt som går på rundgang, og som kan brukes av flere generasjoner:) Vugge er kjempe flott!

jordegaard

09.11.2010 kl.16:23

Christine: Kansje det..det er nok ikke så vanskelig;)

jordegaard

09.11.2010 kl.16:24

Bondekjerring med M.E.: hehe, ja det kan jeg skjønne. Blir litt sånn jeg også når jeg ser babyting:) ...men, tre får greie seg;)

Charlotte

09.11.2010 kl.20:43

Åh den var jo bare _fantastisk_ nydelig! Jeg så en kurv på loppis i helgen, og tenkte faktisk tanken om at den hadde vært nydelig å gjøre om - så enkelt, også blir det jo så fint! :) Ha en flott kveld videre!

synne

09.11.2010 kl.20:48

Nydelig kurv. Mine døtre som nå er tenåringer, sukk, sov i en kleskurv. Jeg hadde todelt trekk på den, men uten himmel. Om kurven kommer i bruk igjen skal jeg jammen ha din kurv i minne. Virkerlig nydelig.
Kjempe skjønn. Utrolig søt ku også :)

jordegaard

09.11.2010 kl.23:24

synne: Takk, hyggelig å høre:) Får håpe kurven din kommer i bruk igjen en gang da.. Koselig med slikt som kan gå i arv:)
Den var jo bare kjempe nydelig!

taubanevegen

10.11.2010 kl.09:25

Nyyydelig kurv! Og sengehimmelstoffet var bare så søtt! :)

Creativboligstyling.

10.11.2010 kl.11:37

Kjempe søt og fin!! Du har det bare såååå fint!! hHr ikke tenkt på å lage butikk ute hos dere? På interiør? Du får jo masse reklame gjennom å vise hvor flott du har det!! Nyyyter bildene :O)

Iselin

10.11.2010 kl.20:45

Helt nydelig!!

10.11.2010 kl.22:11

Så nydelig! SÅ deilig og legge et helt nytt lite menneske, i en så nydelig kurv.. :) Du har fått en utfordring på bloggen min. :)

ChasingTheStars

10.11.2010 kl.22:23

wow,så nydelig!

jeg har nemmelig planer om å bruke kurven pappa brukte når han var liten,å det er akkurat en sånn kurv!!

morsomt å ha noe som går i arv,å at man kan gjøre noe så fint av en så kjedelig kurv er ufattelig bra :)

21.01.2014 kl.19:51

Kjempeflott kurv. Hva heter stoffet du har brukt?

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits