Noen endringer..

...Jeg har tidligere vist bilder av disse nattbordene og fortalt at jeg skal male de i en lyserosa farge til minstejenta våres og i en lyseblå farge til gutten våres. Disse nattbordene er utrolig slitte, shabby og stygge slik de ser ut, så pussing, blank og flott maling tenker jeg at gjør seg:)  Det skulle også bli byttet ut knotter på nattbordene.Dette lille prosjektet ble det aldri noe av siden jeg faktisk gikk litt lei av maling og pussing i høst..og klarte aldri helt å finne tilbake til motivasjonen for å starte. Men nå skal det skje litt endringer på barnerommet slik at nå føler jeg at jeg MÅ starte med denne jobben. De små fortjener et flott og søtt lite nattbord ved siden av sengene sine;)

Endringen vi skal til med :  Vi har en stund nå følt at det ikke helt fungerer med at de to minste sover på det samme rommet. To-åringen girer opp minstejenta og når de ser hverandre så vil de ikke sove. (det er selvsagt ikke slik hver kveld, men hvertfall av og til) Vi har prøvd å dele av rommet med en hylle uten hell. Vi har tenkt endel på om vi skal dele av det store tv-stue-rommet i 2.etasje og lage to rom av det rommet...en mindre tv-stue og et soverom. Men samtidig føler vi at det er litt synd å "ødelegge" den romslige tv stuen..


(Dette er gamle bilder så her mangler det gardiner..)

Opprinnelig, når vi startet å rive alt i 2.etasje så var det 6 soverom der oppe..to veldig store og 4 litt mindre, og det var også en gang og trappeoppgang.


...Vi har jo også hele 3.etasje som bare står og venter på at vi skal ha ork, tid og penger til å starte der oppe. Planene vi har for 3 etasje er et lite bad, et soverom, et gjesterom og et kontorrom/hobbyrom. Selvsagt kunne eldstejenta på 8 år fått et kjempe koselig rom der oppe, og minstejenta overtatt hennes rom i 2.etasje. Det er det som har vært meningen hele tiden. Vi føler bare ikke at vi har ork til å starte på 3.etasje enda..desuten kommer det til å koste penger siden vi må sette inn nye vinduer der oppe, og vi må antagelig sette inn vinduer i taket..slike arker som gjør at takhøyden ut i skråtaket blir høyere ved vinduet.Slikt koster, tar tid og er en stor jobb!  Skal vi først begynne der oppe så skal vi gjøre det ferdig også, og lage alle rommene. Er ikke så aktuelt å ha 3.etasje som en eneste stor byggeplass over flere perioder. 


Bare for å vise hva jeg mener legger jeg ved en tegning av et hus med arker på taket....blir jo ikke helt slik, men noe lignende antagelig.

 

 

 

 

 

 Vi har tenkt, grublet, lurt og fundert på hva vi skal gjøre. Og kommet frem til den glimrende(?) ide! Vi deler av det store barnerommet med en skillevegg som går halveis ut i rommet, slik at minstejenta og lillegutt får hver sine "rom" på det samme rommet, og også et felles lekeareal. Så får vi håpe på at denne skilleveggen som vil delvis dele rommet i to vil hjelpe på så de får sove uten å forstyrre hverandre;)
Jeg har alt bestilt gardiner til minstejenta sin del av rommet, og planene er klare.  Svein har bestilt plater til veggen, og siden det er høyere under taket enn vanlige mål måtte disse platene bestilles. Så til uken eller neste helg tror jeg vi får begynt med dette lille prosjektet. Det flotte er jo at denne veggen er det bare å fjerne igjen når vi vil det..dette er jo selvsagt en midlertidig løsning.  Og jeg vil vel tro at vi begynner med 3. etasje om ca et år..(?) Men denne våren har vi ikke tid siden det muligens blir fjøsbygging.

Jeg gleder meg til å sette igang, og jeg gleder meg til jeg kan vise bilder av et ferdig resultat:)

Jeg ønsker alle en flott kveld, og en nydelig start på uken som kommer:)

-Anne M-

 

8 kommentarer

pitoresk

09.01.2011 kl.21:20

Så spennende!

Nattbordene kommer til å bli kjempe fine med ny maling! :-)

Ha en fortsatt flott søndag!
Det var en lur løsning! Får håpe det faller i smak hos de små også!

Gleder meg til å se utviklingen på nattbordene på bloggen, tror de blir skikkelig fine :)

ewymarie

10.01.2011 kl.13:15

Så spennende prosjekter. Masse lykke til og jeg gleder meg MASSE å se resultatene for du er så flink til å innrede. Ønsker deg en fin uke.

Marianned

10.01.2011 kl.13:40

Spennede planer! Jeg gleder meg til å se resultatet :) Og nattbordene kommer til å bli veldig fine, elsket knottene :)

Det er et utrolig spenende hus du har :)

Hjemmehossilje

10.01.2011 kl.15:06

Spennende å se hvordan det blir:)

taubanevegen

10.01.2011 kl.19:21

Sier som de over meg: Spennende! Gleder meg til å følge prosjektet! Ha en kveld! :)

VRM - Inspo, interiør & HTML

10.01.2011 kl.19:28

Du har et fantastisk flott hus;);) Men skjønner godt at det blir dyrt å innrede/bygge om etc en hel etasje... Og nattbordene blir knallfine - flotte knotter;)

Sv: Jeg henger meg heller ikke på trendene som kommer og går, men følger selvfølgelig med! Viktig å skape sin egen stil - synes det er flottere enn et hjem som kun følger trendene....

Marianned

11.01.2011 kl.22:15

sv: Ja, det er faktisk rart at det er lovlig med så mye sukker. Håper det skjer noen forandringer etterhvert nå som folk blir mer og mer opptatt av sunnhet og helse.

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits