Uteplassen

At hagemøbler koster mye er det ingen tvil om.. Alt etter hvilken stil du liker så koster disse utemøblene en del penger. Noen liker den landlige og romantiske stilen, noen vil ha det rustikke, noen liker det enkelt med rene linjer, og noen liker litt av alt..

Her har vi falt for en landlig og romantisk stil på våres hagemøbler. Valget ble enkelt..vi bor landelig til, har en sveitservilla fra 1898, huset ellers speiler seg litt fra den tid og da var det nokså selvsagt at uteplassen også skal få en slik stil. Faktisk ble uteplassen enda mere landlig og nostalgisk enn resten av huset.. ;)
Men når man har flere uteplasser/verandaer/plattinger som skal møbleres koster det penger.. Kan man spare litt penger og fortsatt være fornøyde med resultatet så gjør vel de fleste det:) Derfor fant vi oss et gammelt kjøkkenbord (tenker det er rundt 100 år) som hadde en orginal og flott mintgrønn farge på bordbena og selve rammen, og en grusom rød fagre på bordplaten.. Bordplaten ble malt hvit, og den mintgrønne fargen på bordbena og bordrammen kom enda bedre til syne..Til dette bordet har vi brukt en hagebenk som vi kjøpte i fjor og to stoler i samme serie som hagebenken. (stolene ble kjøpt nye i år)

Denne verandaplattingen er utenfor vaskerom-inngangen våres.. her har vi sol nesten hele dagen og ettermiddagen.

Pynteputer og stolputer er kjøpt på bohus, og jeg har valgt å leke meg med vårfargene og blander striper og prikker..fargene er i svak rosa, hvit og beige.

 


Pasteller kan fort bli litt sukkersøtt, så for å dempe det hele litt kjøpte vi kurvstoler som står på andre enden av plattingen. Jeg mener at de har et landlig preg over seg disse også, og at de passer godt inntil de hvite andre møblene samtidig som de lager litt kontraster..
 Disse kurvstolene er mine favoritter;)
Noen har kansje alt lagt merke til muren, men jeg synes den er så flott..den muren har stått der i langt over hundre år, og steinene er store som bare det..fatter ikke hvordan de klarte å flytte på slikt før i tiden..;)I mangel på et lite avlastningsbord falt valget på den gamle og slitte trekassen som jeg hadde sett i garasjen..og med et serveringsbrett på toppen synes jeg egentlig at det ble et sjarmerende lite bord.. Ikke alle er enige i det, men en billig løsning er det hvertfall..


Det gjenstår fortsatt litt jobb med uteplassen..det skal males mere, og selve plattingen skal beises i en hvit-grå farge...

Det er herlig å ha noen prosjekter utendørs nå som solen varmer så godt.. For et knall-vær det var i går:)

En fortsatt god påske ønskes fra oss på Jorde gård!

-Anne M-

 

 

16 kommentarer

Renate`s kreative hjørne

19.04.2011 kl.15:53

Så utrolig flott :) Perfekt inspirasjon for meg nå, jeg driver å planlegger utemøbler. Har vel bestemmt meg for å finne møbler på finn og pusse de opp :) Ha en fin dag <3 klem
Nydelig :) Herlig å se utebilder, for her er jeg på jakt etter et sett til meg hagemøbler til å ha på den ene siden av huset :) Fra før har vi en rottinggruppe, men tror jammen meg jeg må gå til innkjøp av et par kurvstoler, de var såå fine :)

Kjernefamilien :)

19.04.2011 kl.20:33

Fantastisk fine utemøbler. Der kunne jeg lett ha kost meg i dette deilige vårværet :))
God påske :)

Margareth2012

19.04.2011 kl.21:02

Du er sykt flink ! Kule utemøbler og god påske =)

Helene og Wandee

20.04.2011 kl.14:37

Kjempe koselig hjem :) God påske :)

21.04.2011 kl.08:55

FOR ett vakkert bord!! Så fint det ble:-)

Frk. S

21.04.2011 kl.13:24

Plutselig ble jeg anonym?!

Jeg som la inn kommentaren fra anonym visst :-p

Celine

21.04.2011 kl.20:12

Ah, fantastiske uteplasser :-) Veldig fine!

Har nok sagt det før, men jeg må si det en gang til - får utrolig mye insporasjon av å lese/se bilder fra alt du gjør og hvordan dere har det, hvertfall nå som vi snart skal flytte inn i et helt nytt hus med mange muligheter :-) du er så flink!

jordegaard

22.04.2011 kl.09:55

celine: Hei, så koselig å høre:) Så gøy å flytte inn i helt nytt hus..en herlig følelse:) Kos deg i påsken!

therese

22.04.2011 kl.11:17

hei!
superflotte kurvmøbler? hvor er de kjøpt?;)
Glad Påsk!

jordegaard

22.04.2011 kl.12:32

therese: Kurvstolene er kjøpt på Bohus.
Så utrolig koselig uteplass! spennende med det bordet, blir noe eget meg en gang, det liker jeg! Likte avlastningsbordet veldig godt også, der ga du faktisk meg en god ide :)

Marianned

22.04.2011 kl.20:22

Så utrolig koselig! Synes det var riktig så fint med den gamle kassen jeg, veldig sjarmerende :)

Fortsatt god påske! :):)

Huset på landet

03.05.2011 kl.08:39

De kurvstolene er såå fine. De har jeg også ønsket meg. men tåler de å stå ute, uten tak over seg? Vi har nemlig dårlig med uteplasser med tak..

Synes bordet ditt var kjempefint :-)) Smart løsning.

Ha en fin-fin dag!

Line

jordegaard

03.05.2011 kl.19:26

Huset på landet: Det vet jeg faktisk ikke om de tåler.. Tror egentlig ikke de tåler så mye regn..

Takk:) Ha en fin dag du og!

Gårdsfrua

06.05.2011 kl.10:47

Så flotte bilder -kjempekoslig å følge med på bloggen din! En veldig flott mur, som er veldig fint bevart :) Vi driver å renoverer og bygger på den gamle gårdsbygningen på gården, den har en gammel gråsteinsmur fra ca 1890, men vi har kommet fram til at vi må fornye den. Synd, for det er så flott å bevare det gamle så mye som mulig! :)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits