Kaffedrøm

Da jeg startet å drikke kaffe for 7-8 år siden syntes jeg at det smakte vondt at jeg måtte blande inn melk, sukker og kanel for å få det ned.. Men lære meg å drikke kaffe, det skulle jeg! Har jo alltid syns at det ser så koselig ut å drikke kaffe..

Nå 7-8 år etter drikker jeg kaffen svart.. Helt avhengig hver eneste morgen av den koppen med svart kaffe.

Kaffemaskinen våres begynner å bli gammel og på tide å bytte ut, og etter litt søk rundt på nett har jeg funnet etpar nydelige maskiner, helt etter min smak. (da snakker jeg om utseende på maskinene...hva de kan tilby og hvordan de virker har jeg ikke satt meg inn i..) Det er veldig viktig for meg at den ikke bare lager god kaffe, men at den også ser flott ut og passer inn på kjøkkenbenken våres!

 

Sjekk disse kaffedrømmene:
 

 

 

  Hvilken kaffemaskin har du, og er det en du vil anbefale videre? Alle tips tas i mot med takk:)

 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin tirsdag :)

 

--Anne M-30 kommentarer

Bente

11.10.2011 kl.19:10

Oj, de var utrolig stilige! Vi har en kaffemaskin fra Krups, men den er ikke spesielt pen. En fin tirsdag kveld til deg fra meg:)

jordegaard

11.10.2011 kl.19:28

Bente: Tirsdag ja..hehe, ser jeg har skrevet mandag gitt! Må nok forandre det.. Ha en fin tirsdag:)

Bondekjerringa

11.10.2011 kl.19:37

Kaffemaskin får nok bli med drømmen en stund til. Drikker kun kaffe med baileys jeg :D

Designdrommer

11.10.2011 kl.19:48

Hei! :-) Mine foreldre kjøpte en kaffemaskin som jeg mer eller mindre har hatt siden de kjøpte den for 1 år siden. Det er Nespresso Latissima med melkesteamer. Maskinen er helautomatisk og enkel å håndtere. Det er lite arbeid med renhold og man kapslene bestiller man på internett og får de levert på døren. Maskinen tar ikke allverden med plass og det er i tillegg godt utvalg på kaffefronten. Jeg har funne mange kaffefavoritter og er utrolig fornøgd med Latissima maskinen :-)

jordegaard

11.10.2011 kl.19:52

Bondekjerringa: Mmm, det er godt;)

jordegaard

11.10.2011 kl.19:58

Designdrommer: Hei:) Takk for tips..jeg skal ta en titt på den maskinen. Er jo en jungel av kaffemaskiner der ute, så det er bra å få litt tips:)

Tove

11.10.2011 kl.20:00

Flink du! ER snart 50 jeg men har fortsatt ikke lært meg å drikke kaffe.

ernashus

11.10.2011 kl.20:10

Kaffe er godt! Jeg har ikke kaffemaskin, bare en moccamaster - men ønsker meg en.. Den på det øverste bildet var fin, synes jeg. Håper du finner en du liker, ha en flott kveld! :-)

Consuming

11.10.2011 kl.20:14

Er det virkelig mulig å lære seg til å bli såå glad i kaffe?

Jeg klarer fint å truge ned en kopp eller to, f.eks i kundemøter, men kan vel ikke påstå at jeg koser meg med den. Og er veldig langt fra avhegig. Men en kaffemaskin ser stilig ut. Hører veldig mange er fornøyde med Nespresso, men har ingen personlige erfaringer :-) Lykke til med avgjørelsen.

Linda

11.10.2011 kl.20:24

Jeg er akkurat der du var for 7-8 år siden nå; øver meg hver dag, men foretrekker melk og litt sukker enda. Men det kommer seg:-D Vi har Nespresso - den på det nederste bildet (samme farge også), og er kjempefornøyd. Veldig kjekt med melkesteamer. Har ikke noe å sammenligne med, men tror nok absolutt ikke du vil angre om du velger den. Lykke til med valget:-D Ps: for et fantastisk hus dere har, noe av det vakreste jeg har sett!

Sofie

11.10.2011 kl.20:36

Vi har den runde fra Dolce Gusto, er ikke så dum den, spesielt siden jeg sjelden drikker svart kaffe. Den lager både kakao og iste :D Jeg syns den lyseblå du valgte ut ser veldig lekker ut! Eller en offwhite en :)

jordegaard

11.10.2011 kl.20:44

Consuming: Er nok det skjønner du;) Orntlig tåpelig å truge i seg slikt bare for å skulle lære seg å drikke det..men, men nå er det ingen vei tilbake;)

Takk for det..ikke det letteste valget siden det er en jungel der ute av kaffemaskiner!:)

jordegaard

11.10.2011 kl.20:46

Sofie: Mmm, kakao også, det er ikke så dumt nei:)

jordegaard

11.10.2011 kl.20:49

Linda: Den ser jo veldig liten og søt ut..kjekt at den ikke tar for mye benkeplass også.. Blir ikke lett å bestemme seg føler jeg..er jo så mange å velge i:) Men veldig kjekt med tips fra dere som har kaffemaskiner. :)

mitthvitehus

11.10.2011 kl.21:50

Jeg selger og har selv Illy maskina....(I HVIT)

Er veldig veldig fornøyd med den.

Marie

11.10.2011 kl.23:08

Først må du bestemme om du vil ha en som bare maler og lager sort kaffe (det går evt. an å kjøpe en som har melkesteamer og), eller om du vil ha en kapselmaskin som kan lage mange ulike drikker. Jeg bestemte meg for en kapselmaskin, for da er det stort utvalg av ulike typer kaffe og sjokoladedrikker:) Og da var det store spm. om vi skulle velge nespresso eller dolce gusto:p Da endte vi på dolce gusto siden vi kan kjøpe kapslene til den i vanlig butikk, nespresso må en bestille på nettet. Det er absolutt å anbefale en maskin som er helautomatisk og! da slipper en å stå og følge med på når koppen er full:)

Margit

11.10.2011 kl.23:16

Mmmm...kaffe må til!

Vet Francis (tror den heter det) kom godt ut for noen år siden.. Men jeg har ikke noen anelse på disse små maskinene, har selv et supermonster i interiørbutikken min:) Ekstra stas om den kan lage latte o.l da.

Super flott blogg og hus du har!

Klem fra Margit (Jorde) Ødenes

www.villadrommeverden.blogspot.com

jordegaard

12.10.2011 kl.07:23

Marie: Takk for informasjon/tips.. Dette er nok noe vi må tenke over skjønner jeg:)

jordegaard

12.10.2011 kl.07:30

Margit: Ja det er jo ektsra stas.. Men noe stort supermonster av en kaffemaskin passer nok ikke på kjøkkenbenken her. Angrer litt på at vi ikke integrerte en i kjøkkeninnredningen egentlig.

jordegaard

12.10.2011 kl.07:31

mitthvitehus: Den er jo sååå fin:) Er den enkel å bruke?

Lillesmurf - Kari

12.10.2011 kl.11:31

jeg har nespresso, den nederste. veldig fornøyd <3

mosdal

12.10.2011 kl.12:26

Hadde kunnet ønske meg en Dolce gusto-maskin, jeg! Men sverger til min kjære moccamaster, som trakter den beste morgenkaffien på jord! :)

frokenvestli

12.10.2011 kl.18:21

For noen lekre kaffemaskiner! Jeg drømmer litt om en kaffemaskin selv. Jeg er litt på melk og sukker stadiet enda. Men det har da hendt at jeg tar en svartkopp i ny og ned. Enn så lenge smaker det best med litt hvitt i :-)

janne

12.10.2011 kl.20:20

Jeg satt MAAAANGE timer på nettet før jeg bestemte meg. Valget falt på Nespresso (den nederste)

Elsker den, og kunne ikke klart meg uten! Alle venner har den og, de er like fornøyde som meg:)

Lykke til i jungelen:)

Klem Janne

Karina

12.10.2011 kl.22:17

Ja, slike kaffemskiner skal jo liksom ha alt...

Både flotte å se på og ikke minst lage god kaffe! ; )

Vi har den fra nespresso, men har kjøpt melke steemeren sparat så vi kan sette den i skapet, da jeg synes designet er penere uten melkesteemeren. Veldig fornøyd med maskinene, flott design og tar liten plass- Kjøkkenet ser større ut ; ) Setter jeg pris på her hjemme hvertfall, plass får man vel aldri nok av?!

Lykke til med valget av kaffe maskin. Mange flotte kandidater.

God kveld i stuen : )

Klem fra Karina

mitthvitehus

14.10.2011 kl.21:13

Ja, den illy maskina er enkel å bruke.

Og den er best i test når det gjelder kapselmaskin.

Den er også den mest renslige...:)

17.10.2011 kl.08:30

Så vittig at du hadde innlegg om dette, da vi sist uke var midt i denne jungelen av kaffemaskin valg!

Jeg liker jo godt et utseende som kan se litt retro ut, men er også veldig nøye på om maskinen lager god kaffe. Så jeg letet lenge på nettet før vi fant våres valg. Hadde veldig lyst på Illy Francis sin, den er så stilig, men da måtte man velge bort kapsler...Vi ville gjerne ha en kapselmaskin slik at vi kunne få forskjellige smaksvarianter for vanlig kaffe kan vi lage på annet vis.

Vi endte med å kjøpe Nespresso Lattissima Premium F356. Tror en jente kommenterte den lenger oppe. Den har flott stilrent design, og er helautomatisk. Varmeplate til koppene på toppen. Melkesteameren settes på utenom, og kapslene bestilles på nettet-det var veldig enkelt og selv liker jeg best å la være å gå i butikker; så dermed passet denne løsningen oss ;)

Jeg måtte la maskinen sin helhet komme til valget, selv om andre maskiner hadde mere retrolook. Er kjempe fornøyd med maskinen så langt! Lykke til med valget selv :)

HomeInTheCountrySide-Stine

18.10.2011 kl.14:38

Vi har nespresso maskin med melkesteamer :-)

-Kjempe fornøyd!

Mannen drikker svart kaffe- og jeg drikke "damekaffe" som han kaller det, altså latte, cappuchino osv! Så da får vi begge den kaffen vi ønsker!

Den ser pen ut, og tar ikke stor plass :-)

Lykke til :-)

Klem Stine

Eldbjørg

25.10.2011 kl.14:23

Hei.

Jeg ser jo at det nå er noen dager siden dette innlegget ble publisert, men svarer likevel jeg. Jeg har nemlig i dag, laget et innlegg selv om min kjære kaffemaskin.

Ser jo at den ikke er helt etter din smak, sånn estetisk, men jeg vil allikevel slå et slag for denne!

Den er ikke veldig dyr, er veldig enkel å bruke og lett og rengjøre.

Jeg var nøye på at det skulle være ordentlig kaffe, og ikke kapsel-kaffe og er idag veldig glad for det.

Er jo en jungel av maskiner der ute, så valget blir ikke lett. Men om du virkelig vil ha god kaffe, anbefaler jeg en maskin for hele bønner.

Og sånn helt estetisk mener jeg at den første maskinen var flottest :)

Ha en flott uke :)

Klemmer fra Eldbjørg

jordegaard

25.10.2011 kl.20:37

Eldbjørg: Hei,hei:) Jeg tar imot forslag med stor takk jeg.. Vi har enda ikke bestemt oss for hvilken maskin vi skal ha. Men faktisk så heller vi mere mot en helautomatisk maskin som kverner kaffebønner og som ved et tasterykk lager herlig kaffe. Kapselmaskin tror jeg nesten ikke det blir..selv om de gjerne er de som ser finest ut..men smaken er nok viktigere! ;) Så tusen takk for tips:)

Ha en flott uke du og:)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits