På leit etter julestemningen..

 

 

Den ekte, gode julestemningen som jeg hadde som barn ble borte en gang for 10-12 år siden, og siden den gang har jeg strevd etter å finne tilbake til akkurat den følelsen. Noen som kjenner seg igjen? ;)

 

Jeg husker så godt den julestemningen som befant seg i min kropp som barn..spenningen, gleden, den laaange ventetiden, koselige juleforberedelser, hemmeligheter, alle de koselige julenissene rundt om i hele huset, og lukten av julen i form av julekaker og juletre.. Åhh..jeg husker det godt.

 

Sakte men sikkert forsvinner liksom den julestemningen..det er fordi man begynner å bli voksen.. Når man etter hvert får egne barn blir julen på ny spennende, men da på ungenes vegne.

 

Nå er julen en tid som jeg selvsagt gleder meg til, jeg koser meg med juleforberedelser sammen med barna, jeg synes det er kjempe gøy å handle julegaver, pakke de inn, pynte til jul og se gleden i barnas øyne når julen kommer i hus, jeg gleder meg kjempe mye til jul hvert eneste år, men hvert eneste år så er jeg samtidig på leit etter den gamle gode barnlige julefølelsen.. Den er vanskelig å finne, og den tror jeg nesten ikke at man kan få tilbake..det er nok fordi man har blitt voksen det;)Men den voksne julestemningen, den er på plass. Her oser det av julestemning i disse dager:)

 

I dag kom juletreet inn i finstuen, og nå lukter det jul i hele huset.. Jeg kjenner at det kribler litt i magen etter å se treet færdigpyntet. Jeg kjenner også at nå falt den siste brikken på plass..juletreet er liksom den siste brikken for å få den opptimale julestemningen! Når treet er i hus, DA er julen også i hus:) Jeg kan love at når treet blir pyntet i kveld, ja da kommer det også bilder av et julehjem fra Jorde gård.

 


Ellers i dag har mannen i huset (byggingeniøren) et lite..eller egentlig ganske stort prosjekt på gang. Han har nemlig tatt på seg jobben med å lage årets pepperkakehus sammen med ungene. Denne gangen skal det bli en kopi av huset våres..men monteringen tar litt tid. Blir spennende å se hvordan det blir når det er færdig.

 

Resten av kvelden skal gå med til å lage kransekake og til å se håndballkampen, og selvsagt skal juletreet pyntes!

Til alle som titter innom ønsker jeg en flott 4.søndag i advent!

-Anne M-

4 kommentarer

Miriam Mellingen

18.12.2011 kl.18:38

Hehe.. kjenner meg godt igjen der ja!! den smyger seg på litt innimellom, men den kan nok ikke sammenlignes med den stemningen jeg hadde når jeg var liten =)

Veronica

18.12.2011 kl.19:24

kjenner meg godt igjen i det du skriver, husker korleis den følelsen var...blir nok bare slik når vi går over i den voksne verden ;) men kjekt vi er så heldige å ha barna å kunne gjenoppleve litt av den følelsen med! :)

Det blir nok et flott pepperkakehus! Gleder meg til å sjå resultatet... og til å sjå juletreet deres, her er planen å pynte det på fredag.

-klem Veronica-

monica73

18.12.2011 kl.20:00

Er sant det du skriver.Vi mister den jule spenningen et sted på vegen til voksen livet.Vi finner den litt igjen når barn kommer inn i bildet,men så forsvinner den igjen når man får store barn,sånn er det blitt her hvertfall.

Ha en fin kveld:)

Monica

ernashus

18.12.2011 kl.21:15

Ja, dette kjenner jeg også igjen. Den barnslige følelsen kommer aldri tilbake, men det er koselig å tenke tilbake på julen når en var barn selv og når en hadde barna små. Men jeg elsker denne tiden før jul med alle forberedelsene og gleder meg til julen på en annen måte enn før. For julen er jo kos og det å være sammen.. Ha en fin kveld, gleder meg til å se Jorde gård ferdigpyntet! Klem :-)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits