Sommerglede

 

Syrinene er endelig i full blomst her også!

 

Syriner = sommerglede ♥

 

Her på gården er det flere syrinbusker som står og pryder, og flere skal det bli etter hvert.

 

Noen avklipte grener gjør seg godt i en krukke ute på trappen!Søndag, og snart ny uke med nye muligheter!

 En fin søndag ønskes til alle som titter innom Jorde gård! 

En liten ting jeg har lyst til å skrive her inne:

 

I lang tid nå har jeg hørt at noen folk her bygda har litt lite å finne p om dagene..De har dermed ekstra god tid til å gå rundt og slarve. Jeg har hørt flere versjoner av dette, men hvem jeg tror på spiller ingen rolle! Jeg synes uansett at dette kan folk få lov til å prøve å bruke hodet sitt på/ være fornuftige i stedet for og lage seg opp en mening.

 

At noen går rundt og mener at jeg ar tatt over styringa på denne gården er både latterlig og samtidig ingen andre sin sak.

 

Jeg vil si det helt klart:

 

Jeg har aldri blandet meg opp i driften av denne gården. Alt som har med gårdsdrifta/fjøs og det økonomiske innenfor gårdsdriften har jeg aldri blandet meg opp i. Så for dere som måtte tro noe annet: Dette er det som er sant!

 

Når det kommer til å ta over styringen ellers her på gården så er vi to om det. Jeg og min mann har tatt over og kjøpt denne gården. Selvfølgelig vil vi vel ha noe vi skulle ha sagt på våres eiendom? Noe annet ville vel vært merkelig! Alle vil da sette sitt preg på en eiendom man har kjøpt! Alt vi har gjort her har min mann og jeg planlagt sammen, og dette er ikke noe jeg ene og alene har funnet på!

 

Så, da er det sagt! Håper dere der ute som går og slarver om dette har fått svar på deres kritikk!

Og til alle dere som faktisk kommer bort og sier at vi må fortsette å stå på, og at vi får det til: Tusen takk til alle dere! Det er faktisk utrolig hvor mange kjente og mindre kjente som gir oss en klapp på skulderen og en god kommentar. Jeg skal love at det varmer!

-Anne M-

  

18 kommentarer

Så utrolig flott.. Ha en strålende søndag:)

Ulrikke

10.06.2012 kl.14:09

Dere har så flott hus, og gård! Er rett og slett missunnerlig. Drømmested rett og slett :)

slarving er noe D**** rett og slett, bra du står for det du mener :-)

Ha en fortsatt fin dag i det nydelige palasset dereres :-)

jordegaard

10.06.2012 kl.14:11

Ulrikke: Tusen takk:) Ha en fin dag du og:)

jordegaard

10.06.2012 kl.14:11

¤Malene: Takk for det! Ha en strålende søndag du og:)
Herlig ! Liker fasaden på huset deres veldig godt :) Ha en fin dag videre !
Så fine syrinblomster, her har de blomstret og "dødd" uten å ha blomstret helt hehe.. :) Og om den sladringa: de har tydeligvis for lite å finne på ja. Selvfølgelig vil man skape sitt eget preg på sitt eget hjem, noe annet hadde vært rart.. :) Stå på, jeg syns du er kjempeflink, både til å skape nytt og ditt eget, men samtidig til å også beholde den gamle sjarmen :)

May-Rita

10.06.2012 kl.18:14

Jeg har sagt det før og sier det igjen; jeg elsker huset deres, det er bare så utrolig flott. Synes det er utrolig flott at dere har pusset opp gården og lager denne gården til en gård med liv og sjel. Dere har tatt vare på masse av det gamle, har en gjennomført stil og samtidig fått den moderne og funksjonabel til dagens hverdag. Stå på videre med å gi gården liv og sjel. Bare se på alle gårdene rundt om som bare står og forfaller.

Stå på videre!!

solei

10.06.2012 kl.18:19

Hei Anne Margit

Jeg er rett som det er innom bloggen din og ser på hva dere holder på med på Jorde Gård. Jeg har ikke skrevet noe her tidligere, men akkurat i dag fikk jeg lyst til å kommentere innlegget ditt.

En av grunnene til at jeg synes det er morsomt å følge med på bloggen din, er at jeg føler meg litt i samme situasjon som deg. Jeg bor selv på gård, og i sommer gifter jeg meg med min samboer gjennom mange år, og blir 'bondens kone'. Vi har bodd i samme hus som hans foreldre alle disse årene, på hver vår ende, og jeg har fått merke at det ikke alltid er like enkelt å bo så tett på svigerfamilien sin. Dette med forandring kan være vanskelig, spesielt når man skal begynne å bestemme over ting som andre i den nærmeste familien har bestemt over før.. Nå når vi blir gift, kommer vi og vår lille sønn til å ønske oss å flytte inn i hovedleiligheta i huset, pusse opp og etablere oss ordentlig. Vi har mange planer, som nok vil medføre store forandringer både i hus og hage. Og jeg har nok tenkt tanken om at det kanskje kan komme sånne reaksjoner som du beskriver, også på det vi gjør. Både fra familie og utenforstående. Den som sist ble 'inngifta' på gården får nok ofte skylda for være den som står bak alt det nye, og blir på mange måter det 'svakeste' leddet, som det er lettest å 'pirke på'.

Når man skal etablere familie og hjem, og flytter inn i et gammelt hus, er det helt naturlig å ønske og gjøre endringer etter sine behov. Tradisjon står kanskje ekstra sterkt på en gård, men det er faktisk lite som 'alltid har vært sånn'. Ting forandrer seg jo med tida, og ingen familier er like. Så lenge du har et godt forhold til mannen din, og dere er enige om det dere gjør, så kan ingen påstå at du styrer mer enn det som er greit!

Det å ta hensyn til svigerfamilie og gjøre endringer på en respektfull måte er viktig, men bare til en viss grad. Det er dere som eier gården nå, og man kan ikke gå rundt å spørre om lov til å gjøre det man har lyst til i sitt eget hjem til evig tid. Dere må få leve deres liv, sånn som dere vil.

Så må man vel også lære seg kunsten å late som man ikke hører alt av ugjennomtenkt slarv. Det er ikke alltid enkelt å styre hva man skal ta innover seg og ikke, men enkelte ting gjør man kanskje lurt i å prøve og overse.

Nyt livet på Jorde istedet, sammen med mann og barn. Jeg synes det ser ut som dere har det veldig fint! Her hos oss håper vi at vi får pussa litt på 70-talls-stilen i trønderlåna vår snart, og forandra på mange ting. Men det aller viktigste er jo at vi har hverandre, og at vi i vår lille familie har det bra sammen! :)

Camilla

10.06.2012 kl.19:18

Vi har jante låv, og misunnelse, du er ett flott menneske!!! Stå på vennen!!!

jordegaard

10.06.2012 kl.19:43

solei: Tusen takk for kjempe flott innspill fra deg:) Jeg enig i alt du skriver. På mange måter er det unødvendig av meg og måtte skrive et svar her inne på slarvinga til folk, men jeg vil ikke at folk skal tro dette om meg, da det faktisk ikke er sant. :)

Lykke til med deres prosjekter og oppussing:) ...og takk for støttende kommentar med gode råd:)

ingersfryd

10.06.2012 kl.20:15

For et fantastisk flott inngangsparti du har!

Stå på med dine ting og det du vil gjøre:) André kan gjøre sine.... Jeg syns du er flink og du har et fint og koselig hjem:)

MorTilEn

10.06.2012 kl.22:24

Stå på, dere har en flott gård og de som snakker er nok bare misunnelig;)

Mariann

10.06.2012 kl.23:08

Bygdedyret - det lever av sladder....og misunnelse! Stå på! Skal en gård bestå og overleve, krever det faktisk forandring MED tiden! Og det viktigste av alt at de som bor der trivs - og da må man gjøre det til sitt eget!

Maya

11.06.2012 kl.13:55

Nydelig med syriner! La ut ett innlegg om vår store syrin for noen dager siden :)

Men, syns det er for lite her på gården, så blir to busker til i løpet av sommeren :)

Skjønner godt hva du sikter til :) det er klart man skal styre selv på egen gård!! Det er litt spesiellt å ta over, fordi det gjerne er flere som har meninger,

Men som nye eiere må man jo ha lov til å sette sitt preg på gården!

Eldbjørg

11.06.2012 kl.21:27

Uff da, kjedelig at du skal oppleve dette Anne Margit...

Jeg tror nok dessverre dette er noe som er uunngåelig, når de unge tar over og det blir mye forandringer/ oppgraderinger.

Prøv å la det prelle av, og ikke bry deg! Du er superflink, se bare hva dere har klart å få til med huset! Jeg velger å kalle det respekt, med små barn og så store oppussingsprosjekt!

Og ja, endelig kan vi på fjellet og pynte opp med syriner! De blomstrer så fint her hos oss og. Jeg nyter og lukter litt hver dag :)

Ha en fin-fin uke!

Klem fra Eldbjørg

jordegaard

11.06.2012 kl.21:37

Eldbjørg: Takk for det:) ..Og ha en fin-fin uke du og!

Julia

12.06.2012 kl.13:15

Så utrolig mye folk skal blande seg oppi. Kan ikke forstå at de gidder... Jaja, noen har tydeligvis ingenting å ta seg til. Jeg synes det er helt rett at du også skal ha noe å si, her i huset er det jeg som bestemmer inredninga, og mannen min bryr seg ikke noe om det. Han er bare glad for å ha det fint rundt seg ;) Altså, det er normalt at man bestemmer over sin egen eiendom som man har KJØPT for egne penger som er tjent sammen av kone og mann ;)

Christin

13.06.2012 kl.10:04

Hei :) jeg er innom bloggen din så å si hver dag, dere har ett nydelig hjem!! Det er nok misunnelse som er ute å går, hvis dere vil bruke mye tid, energi og penger på deres eiendom og hus, hvorfor kan dere ikke bare få det da?

jeg har også fått bygd mitt drømmehus og bruker mye tid på å få det fint,men elsker å drive med det, det er liksom min hobby det. :) her herjer også bygdadyret må du vite - her snakkes det om hvordan vi har råd til å ha huset vi har osv...men har vi ikke hadd penger til det, ville vi kanskje ikke hatt det heller da:) jaja, jeg bryr meg ikke, kjenner jeg bare får mer lyst til å holde på her hjemme! dere få ha en fin sommer :) her i trøndelag er det lite med varme ( 7 grader) brrrr i dag...men vi håper sommern kommer her også :)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits