Hage-oppdatering 

Hage.. Hva vil vi at en hage skal være for oss? Dette har vi spurt oss selv om noen ganger nå. Hva skal vi bruke hagen til, hva skal vi plante der, hvor mye jobb vil vi ha med hagen osv.

 

Wikipedia beskriver en hage slik:

 

 

 

 «En hage eller have er et avgrenset jordstykke hvor eieren har bestemt hvilke vekster eller andre naturlige ting som skal få plass der. I urban sammenheng var villahagen ofte inngjerdet mot gate og naboer. Stakittgjerde var ingen hindring for en god prat, men nyttig hvis der oppsto krangel. Innafor var der orden, med blomstene i bed og gresset på plenen. Hadde man plass, sto gjerne et frukttre eller to der. I grønnsakhagen på landet dyrket man så mange av nyttevekster som tid og jordsmonn tillot. Der man hadde areal til det kunne større åkerarealer brukes til kålrot eller gulrøtter, mens kjøkkenhagen ga tilskudd av krydder og annet.»

 

Villahage ja, det vil vi ha! For vi vil ha hvitmalt stakittgjerde, frukt trær, blomsterbed og rosebusker. Og så skal vi flytte plantekassene våres med grønnsakene dit, og med tiden ønsker vi et drivhus. Og en fin lekeplass til de små.

 

Her kommer bilder fra to uker med graverjobb. Hagen er for de som ikke vet det nedenfor huset/bak huset våres.


Det inngjerede omerådet bort til graveren skal forvandles til en plan plen/hage. (de brune husene i bakgrunnen hører til naboen)


Det er rundt fire meter i høyde forskjell i fra strømgjerdet og ned til trådgarden. Dette blir noen lass med stein og jord for å få det plant og fint.


Etter dag 1 så det slik ut da vi kom hjem fra jobb. All matjord er gravet vekk og lagt i haug på toppen.


Etter enda noen dager har det kommet opp en flott steinmur, og det er så vidt begynt å fylles opp med stein og masse.


Der den lyse jorden er skal den nye veien gå. Det skal bli fint å få veien utenom tunet, både med tanke på plassen og med tanke på ungene som leker. Slik det er nå med veien rett utenfor døren så liker jeg ikke å slippe ungene ut for og leke.


Her kommer den nye veien, med skråning opp mot hagen.


Mye jobb med muring på begge sider av veien. Godt han vet hva han driver med han som gjør dette. Jeg synes det er gøy å se hvordan de går frem..


Det er nok endel arbeid igjen her før vi kan så plen og opparbeide en hage. Men gjett om vi gleder oss til enda mere tumleplass;)

 


Veien begynner å ta form. Nå ser jeg virkelig for meg hvor flott dette skal bli;)

 

 

Her er det nokså klart til å plantes. Utrolig fint å se at nå endelig etter fire år har vi fått ordnet dette. Veien på gården skal snart legges om fra rett over tunet til nedenom husene heller, og endelig kan vi opparbeide en flott og frodig (med årene)hage. Åhh, som jeg gleder meg til å begynne med det! Vi skal begynne å plante litt til helgen. Epletrær, plommetre og et kirsebærtre + noen andre buskevekster. Og så må vi få startet med å så plen. Stakittgjerde vil det også komme med tiden. Ideene er mange, det gjelder bare å ha nok tid;) Men en hage er ikke laget på en sommer. Jeg tenker at vi må bruke litt tid på og finne ut hvor vi vil ha alt plassert.

Ha en fin kveld!

Her plages vi av forkjølese nesten hele gjengen. Kjedelige greier, men vi får håpe det går fort over!

-Anne M- 

4 kommentarer

Creativboligstyling.

28.06.2012 kl.19:48

Oj! For en innkjørsel!! :-)

Blir rene aleen det jo! Flott:-)

Vil tro det blir enda finere når du kommer til med dine kreative hender.

Nina

28.06.2012 kl.19:56

Kjempe stor forandring det har blitt. Dette blir jo kjempe lekkert:)

Hilsen søster

Katrine

28.06.2012 kl.19:57

Dette blir lekkert :D

Maya

02.07.2012 kl.12:49

Så flott det blir!! :D

Skjønner godt at du vil ha veien unna tunet.. skulle ønske vi slapp å ha veien til naboene rett over hos oss. Men er ett ganske stort arbeid med å få flytta den, så det skjer nok ikke..

Spent på hvordan hagen blir :) Holder på med hage-prosjekter jeg også, men syns det er vanskelig å finne ut hvordan alt skal plasseres.. :)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits