Finstuen gjennom årene

 

En stue, en og samme stil som har utviklet seg. Jeg snakker om finstuen.. Vegger, gulv og møbler har ikke forandret seg siden vi flyttet inn.

 

Selv om møblene ikke har forandret seg har tekstilene forandret seg hele tiden på disse årene. Jeg har bladd tilbake i bildearkivene mine og tenkte å vise dere hvordan stuen har forandret seg med årene og årstidene.

 

Men det mest gledelige synes jeg er at møbelvalget i denne stuen er et like godt valg i dag som for fire år siden. Det eneste møbelet her inne som ble kjøpt nytt er sofaen. Resten av møblene er gamle møbler som har stått på denne gården, og som vi har pusset opp. Jeg elsker de møblene!

Slik ser det ut der inne i dag:


 

De blå og beige fargene er jeg kjempe glad i, men det har ikke alltid vært like fargerikt. Neste bilde er fra rett etter vi flyttet inn. Lite med puter i sofaen og kaldt og enkelt. (slik kunne jeg ikke hatt det i dag)

 

 

Når jeg ser disse bildene så mangler det liksom noe her, men igjen så var dette rett etter at stuen ble tatt i bruk. Saueskinnene hjelper jo på da..;)

 

 

 

Neste bilde ser vi at det har kommet noen puter i sofaen. Fargene den høsten ble gull og brunt.

 

Den høsten ble hvite lette sommergardiner bytte ut med brune lette høstgardiner. Bare det hjalp på for å lune opp stuen.Jul, da er det røde, hvite og brune farger som gjelder.

 Vårfargene kom snikende inn igjen om våren. Dette re fra i fjor vår. Da var det grønt og hvitt!
Her er det sensommer og hvitt, gull og beige luner opp i stuen. Hvite gardiner henger fortsatt oppe.


Det er vinter/ tidlig vår og fargene er fortsatt lyst og beige. Hvite gardiner er byttet ut med beige.

 
Sommer, og det er rosa, beige og hvitt i finstuen.

 


Og slik er det altså nå:)

Stort sett alltid har jeg vært fornøyd med fargene og sammensetningen i stuen, men alikevel liker jeg å bytte ut og fornye stuen med hjelp av tekstilene. Nå har jeg puter i alle farger og fasonger liggende, så det er ikke slik at jeg trenger å bytte ut ALLE putne  og kjøpe nye hvis jeg vil bytte utseende" på stuen. Jeg trenger bare gå i kottet (eller puteskapet som mannen sier) og finne "nye" puter.

Mitt lille tips:

1 )Ta vare på putene i et skap og ta de frem igjen når du vil "fornye"..kanskje trenger du ikke kjøpe nye hele tiden.


Uansett farger på tekstiler og nips og pynteting, så er fin-stuen preget av en landlig klassisk stil..akkuratt slik vi vil ha det!Ha en fin-fin helg!

-Anne M-

 

  

 

 

 

17 kommentarer

ernashus

13.07.2012 kl.18:21

Nydelig hele veien! Jeg bruker også som du å samle putene i et skap og bytte litt på etter årstiden. Og så går det fint å kjøpe bare puterekk på f eks Kremmerhuset hvis en får lyst på et par nye puter, så blir det ikke så mye å lagre hele tiden. Nå ble jeg inspirert til å titte litt bakover på gamle bilder, en husker ikke hvordan det var for et par år siden. Takk for titten hos deg, det var koselig. Riktig god helg til deg og dine, klem :-)

lifeofsunny

13.07.2012 kl.19:32

Så gøy å se=) Har fått veldig sansen for blått selv jeg, nydelig farge er det. Finstuen din er fantastisk fin, likte alle stilene du har hatt=)
Du har det så flott ! LIkte alle bildene ;)
Så gøy å se. Virkelig en nydelig stue på alle bildene:)

hjemogkjerlighet

14.07.2012 kl.05:20

Så inspirerende å flott du har det. Uansett hvilken stil du kjører blir det lekkert :-) God helg :-)

taubanevegen

14.07.2012 kl.08:28

Så artig at du samlet alle disse bildene i ett innlegg! Tekstiler forandrer et uttrykk i et rom, ja! Herlige bilder av en lekker stue!

"Puteskapet" var morsomt sagt! ;)

Ha en fin lørdag! :)

jordegaard

14.07.2012 kl.08:58

ernashus: Det er virkelig sant, man trenger som regel ikke å kjøpe innmaten i putene..ofte har man jo mange fra før;) Ha en flott helg du og:)

jordegaard

14.07.2012 kl.08:59

lifeofsunny: Tusen takk for det:)

jordegaard

14.07.2012 kl.09:02

taubanevegen: Hehe, han kaller det for puteskapet..egentlig er det mye annet som skal oppbevares der, men det er blitt nokså fullt av alle putene jeg har samlet på;) Ha en fin lørdag du også:)

Kvikki

23.07.2012 kl.15:21

wow, så utrolig fint! ;) må bare spørre: hvor har du kjøpt alle de lys lyktene/lysfatene/lysestakene hen? :) på bilde 7, 8 og 9 :)

jordegaard

23.07.2012 kl.16:02

Kvikki: Fatet er et tinnfat som vi fikk til bryllupet, det er kjøpt på en gullsmedforetning her på Gol. Lyktene ble kjøpt på Karjolen (?) i Drammen, men jeg vet at de har slike på mange andre steder der det selges interiør. Josefine her på Gol bl.a Men jeg husker desverre ikke merket/navnet på lyktene, men de er utrolig kjekke siden de også kan brukes til vase. :)

Kvikki

23.07.2012 kl.16:07

sv: tusen takk for svar:) Syns de var utrolig fine :)

Lene

23.07.2012 kl.21:08

Fantastisk fint:)

Gårdsjenta

26.07.2012 kl.13:13

Så flott det har vært og er! :) Du er så flink til å lage koselige omgivelser :)

Vilde

10.11.2012 kl.01:21

Helt nydelig, fått skikkelig mye inspirasjon hos deg!

Nina

12.03.2013 kl.19:45

Hei, synes du har en utrolig fin stue!!! :) Jeg er på utkikk etter soffa, men sliter veldig med å finne den rette fargen og stoffet. hvilken farge og stoff har du? :) Blir utrolig glad for svar :)

Nina

13.03.2013 kl.10:36

Utrolig fin stue du har :) Kan jeg spørre om hvilken farge du har på soffaen din? Er på leting etter den rette til min hvite stue.. Men vanskelig å finne den.

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits