Flytting

 

Det nærmer seg flytting, og det med stormskritt;) Det er selvsagt ikke vi som skal flytte, men de to stabburene på gården skal flyttes, og de tar luftveien!

 

Dette blir mye jobb for lite, for de skal bare flyttes to meter. Men for at det skal bli symmetri og for at det skal se penest mulig ut når et tredje tømmerhus tar plass ute på tunet her har vi allikevel bestemt oss for og ta den jobben. Her skal det ikke se tilfeldig ut.

 

Det er store endringer vi gjør med dette gamle tunet, og da vil vi selvsagt at det skal se mest mulig naturlig ut og ekte.


 

Veien som nå går gjennom tunet skal vekk. Vi har i hele sommer hatt gravere her som har laget ny vei nedenom hagen. (vi ser knapt veien nå og det er godt) Det skal bli en fryd og få stengt av veien gjennom tunet. Melkebiler, lastebiler, traktorer og privatbiler som durer igjennom tunet rett foran inngangsdøren våres. Det er ikke koselig og sende små unger ut for å leke på tunet da.

 


 

 

 Bortenfor stabburene kommer det opp et gammelt tømmerhus som vi har fått kjøpt. Det skal bli hønehus og oppbevaringsplass.

 

Dette huset vil da skjerme litt for nabohuset.(svigerforeldre) Jeg tror at når man bor så tett på vil det bli godt for alle parter og få litt skjerming og litt privatliv. Så forandringene på tunet kommer alle til gode;)Her har vi hatt graver i kveld..og som du ser er det ikke så langt stabburene skal rikkes. Kranbilen er bestilt til fredag. Jeg har SÅ lyst til å se kranen løfte disse store stabburene..., synd jeg er på jobb den dagen. Jeg har bedt de som er her om å ta masse bilder da.. Dette har vi ventet på i laaang tid nå!

 

 

Det er mye jobb som skal gjøres etter at stabburene er på plass og etter at tømmerhuset er på plass. Stabburene skal få seg en runde med malerkosten og bli mørke og fine igjen. En steinmur skal mures opp, der veien blir borte må det planeres og sås plen. Det skal plantes opp en del busker. Hønehuset skal isoleres og klargjøres så hønene kan flytte inn i et egnet hønsehus før høstkulden biter på.

Noen ganger tenker jeg at vi har litt for mange prosjekter på gang, men så gøy som det er også da. ;)-Anne M-

  

 

 

17 kommentarer

Spennende. Blir nok utrolig bra resultat når alt er gjort. Utrolig nydelig hus forresten. Skikkelig drømmepalass!

ernashus

22.08.2012 kl.21:08

Litt av et prosjekt dette, men blir sikkert både pent og mye mer praktisk når en slipper at det kjøres rett forbi trappa deres. Og jeg er helt enig i at en kan skjerme litt slik at ikke to generasjoner bor helt oppi hverandre. Blir spennende å se hvordan det blir på gården, dere er jamenn flinke til å stå på med nye prosjekter hele tiden! Ha en fortsatt fin kveld:-)

ellenbeate

22.08.2012 kl.21:25

Så spennende ! Det blir nok superflott til slutt ! Så bra at dere får flyttet veien slik at tryggheten ovenfor barna blir bedre :) Lykke til med alt !

ewymarie

22.08.2012 kl.21:40

Ja dette ser ikke ut til å være et lite prosjekt. Skal det tredje stabburet ha samme stil som de to andre ?

taubanevegen

22.08.2012 kl.22:41

Det kommer nok til å bli både kjempeflott og veldig godt! :) Så godt det blir å kunne sende barna ut for å leke uten å være redd for trafikken forbi huset.

Gleder meg til å se hvordan tunet kommer til å bli! Lykke til! Dere er virkelig flinke til å stå på og gjøre det fint rundt dere! :)

villaoss

22.08.2012 kl.23:03

Skjønner godt det skal bli deilig å få vekk veien over tunet, for ikke å snakke om herlig lekeplass for barna :)

jordegaard

23.08.2012 kl.08:15

ewymarie: Blir noe i samme stiler ja, men det et noe lavere ( står ikke på stabber) Fargen på det er grå/solsvidd, så jeg vet ikke om det skal få et malerstrøk eller om det skal få være slik. Jeg må se hva som passer best..

May-Rita

23.08.2012 kl.08:33

Wow, jeg er imponert over pågangsmotet deres. Alle disse prosjektene deres og det i tillegg til jobb og barn. Det står det stor respekt i. Dette tror jeg kommer til å bli super flott. Supert at dere gjør så mye for at det skal se pent ut også. Det blir lykke for hønene det.

Elsker at du fortsatt blogger:)

Grethe

23.08.2012 kl.08:43

Jeg blir mektig imponert over pågangsmotet deres:-) Så er det godt å se at det er flere med prosjekter på gang..som også har 3 barn og nesten full jobb i tillegg;-) Jeg GLEDER meg til å se hvordan det blir!:-) Lykke til:-)

Gårdsjenta

23.08.2012 kl.09:19

Blir deilig å få vekk veien kan jeg tenke meg! :) går vei over tunet her også, men det er ikke sååå mye trafikk heldigvis :)

Tror dette blir kjempeflott! :)

kjenner igjen det med mye prosjekter.. :P jeg holder på med 5 rom inne, pluss endel ute... så er bare å stå på :)

Monica

23.08.2012 kl.13:19

Litt av et prosjekt! Blir imponert over hva dere får til, og hvor flott det blir.

Skjønner godt at det blir godt med litt skjerming mot naboen. Jeg bor selv i samme hus som svigerforeldrene mine, og det er alt for tett selv om vi har hver vår inngang...

Gleder meg til å se hvordan det blir. Ha en flott dag:)

23.08.2012 kl.13:21

Lykke til, godt for barna å få trygg tumleplass ute

jordegaard

23.08.2012 kl.17:18

Gårdsjenta: Oi fem rom ja..da skjønner jeg at du vet hva jeg snakker om;) Det er ikke stor trafikk her heller, det er jo privat vei, men når det er gårdsdrift her så vil det jo bli litt trafikk i den forbindelse. Blir godt og slippe det.

jordegaard

23.08.2012 kl.17:19

Grethe: Skal love deg at pågangsmotet er på bånn til tider;) Jeg gleder meg til den dagen vi kan sette oss ned og bare nyte alt vi har fått til her! :)

jordegaard

23.08.2012 kl.17:20

May: Tusen takk for kjempe varmende kommentar:)

jordegaard

23.08.2012 kl.17:22

taubanevegen: Det er heldigvis ikke veldig trafikk her, det er jo privar vei, men alikevel skal det bli godt og vite at det ikke kommer traktorer og lastebilde rett utenfor huset. Tusen takk:)

Ingunn

23.08.2012 kl.20:13

Hei :) Kjempefin blogg du har. Skjønner godt avskjermingsvalget!! Vi skal skal selv snart flytte "hjemover" for å overta gård. Da blir vi nærmeste nabo med foreldrene mine, og jeg grubler og funderer på hvordan vi skal ordne d ute! Er spent på hvordan det blir:) Kjekt og se hvordan dere har løst d:)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits