I lufta

 

Det durer og graves. Blinkende lys er å se ute her. I skrivende stund henger det store stabburet og dingler i luften. Slik har det hengt ett par timer nå. Nervene har roet seg, men virkelig var det spennende når stabburet på 20 tonn lettet fra steinene det har stått på i gud vet hvor lenge. Langt over hundre år i vertfall.(Jeg aner ikke hvor gammelt det er, men før det kom hit har det stått lenger opp på jorde der gården var på tidlig 1800 tallet)

 

Det er litt spesielt å få se at et digert stabbur på 20 tonn henger og dingler i luften, og nostalgisk som jeg er blir jeg rørt av tanken på at det for første gang på årevis har blitt flyttet fra sin plass:) Jeg føler at nå er vi inne i en ny fase.. Jeg gleder meg til vi kan male det og lage til det tunet ute her som vi har ønske om.

 

Det har gått opp for meg at det er MYE jobb for lite dette. Stabburet skal kun flyttes to meter pga symetri på tunet. Vi er nå inne i 5. time hvor denne kranbilen er her, og det er tre menn på kranbilen. Hjelpes for en jobb, men fytti rakkern så verdt det!

Da er det bare å håpe at det går like smertefritt når det skal ned igjen på nye steiner og ny plass:)

 

Ha en fin kveld!

 

-Anne M-14 kommentarer

Så utrolig stilig å se. Sikker på det der blir kjempebra:)

husfruaa

30.08.2012 kl.20:52

Åh, før et nydelig hus dåkker har "misunne" :) Å det stabburet va ganske sjarmeranes! Blir kjæmpefint når det blir mala, men syns faktisk det e fint sånn som det ser ut nu åsså! :D

OKBente

30.08.2012 kl.20:53

Gleder mej te å sjå det ferdige resultat! :-) Emosjonell som ej he hadde nok tårene mine sirla litt.. So skjønne dej godt!

jordegaard

30.08.2012 kl.21:20

husfruaa: Det er veldig flott stabbur, men fargen er blitt blass og ser orntlig ekkel-brun ut. (ses ikke så godt på bildet) Tror det blir fint og få på det litt ny maling både for utseende men også for tømmeret sin del;)

husfruaa

30.08.2012 kl.21:31

Ja kan nesten se det før mæ, blir kjæmpefint :) Dåkker har det nu koselig :)

ewymarie

30.08.2012 kl.23:28

Selv om stabburet ikke skulle flyttes langt, ser det ikke ut til å være et lite prosjekt. Det er garantert verdt jobben, for du har så god estetisk sans-så tviler ikke på at dette gikk fint og at du er fornøyd : )

jordegaard

31.08.2012 kl.07:50

ewymarie: Tusen takk for fine ord:) Nå står stabburet på sin nye plass og det hele gikk fint for seg! De som ikke vet at vi har flyttet på det kommer aldri til og tenke over at vi har flyttet det..det er faktisk bare snakk om en-to meter. ;) Ha en fin dag:)

Miriam

31.08.2012 kl.08:53

Veldig fint stabbur, og tune deres er vakkert. Tror mine nerver også hadde vært i spenn ahdde det vært mitt, noe så gammelt som kan rammle ned og ødelegges, huff :)

Gårdsjenta

31.08.2012 kl.09:50

Skjønner dette er nervepirrende! :) Blir moro å se resultatet :)

Grethe

31.08.2012 kl.10:01

Så spennende!:-) Der blir nok kjempefint når alt er på plass:-) Gleder meg til å se!

Cecilie

04.09.2012 kl.12:05

Så spennende!! :-) Det blir sikkert knallbra, som alle andre prosjekter du har ;)

Ha en fiiin dag :-) Klem

Julia

10.09.2012 kl.17:12

Nå savner jeg litt aktivitet her inne!!

Lene

30.09.2012 kl.08:38

Lurer på hvordan det går med stabbura? Veldig spendt på neste innlegg om tunet deres :-)

jordegaard

30.09.2012 kl.09:40

Lene: Hei:) Det går veldig sakte fremover på tunet. Det har noe med at vi er avhengige av gravemaskiner og kranbiler for å få ting på plass. Etter at begge stabbur ble flyttet gikk vi lenge og ventet på gravemaskinen, og sist helg kom han og fikk gravet vekk veien ovet tunet. Nå går vi og venter på en type naturstein som vi skal mure med langs kanten på tunet... Vi håper på og få laget til grunnmuren til det nye litte tømmerhuset bå så fort som bare det. Det begynner og haste.. Ellers må vi bare innse at maling av stabburene får vi ikke gjort i år siden nå begynner kuldegradene og komme, så det må vi ta til våren. Slike prosjekter styrer manikke selv, og det er fryktelig irriterende og gå ogvente på folk som skal gjøre en jobb, men slik er det jo bare.. Alle har alt for mye og gjøre;) Jeg håper på og få laget et innlegg om tunet før snøen kommer..

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits