Høstferie

 

Når vi er på hytta så koser vi oss veldig. For oss skal hytta være et sted man kan kose seg, slappe av, nyte god mat, vin, naturen og fjellet. Heldige er vi at hytta ligger midt i smørøyet for turer hele året, og skimuligheter rett utenfor.

 

Hytta skal være et lite fristed. Der skal ting være lettvint, og det skal være masse kos. Hvis ting hadde vært kjempe mye mere tungvint på hytta, ja da hadde vi nok heller holdt oss hjemme og tatt dagsturer til fjels for å nyte naturen.

 

Jeg hadde digget og hatt en stor, ny luksushytte, med mange soverom, mange stuer, mange bad og et gedigent kjøkken med en gedigen peis og en gedigen spisestue! Åhh, da hadde jeg vært i himmelrike..tenk å kunne få innredet noe slikt:)) Men fra drøm til realitet..det kommer nok aldri til å skje, og det gjelder de aller fleste av oss! Men da er det fint at man for de fleste tilfeller klarer seg fint med en mindre og enklere hytte. Det finnes jo mange eldre hytter på markedet, og ikke alle de ser så delikate ut på visning, med gule furuvegger, falmede gardiner, harde hyttesofaer, og tradisjonelle hyttelamper. Noen liker selvsagt det..og det er helt greit, men ønsker du noe annet, og kan klare å se forbi de gule veggene, og nipset som ofte hoper seg opp i gamle hytter..og ser potensialet i veggene, ja da kan faktisk en eldre hytte bli et lite ferieparadis uten at det trenger å koste kjempe mye å pynte litt på den. (vertfall så lenge hytta har strøm og vann for det er jo en stor kostnad)

 

 

 

Jeg kan med hånden på hjertet si at vi storkoser oss på hytta. Den er ikke stor, men den er akkurat passe og inneholder det vi trenger. Do, bad med dusj og vaskemaskin, gang, kjøkken som vi pusset opp i vinter, tre soverom, stor hems med mange sengeplasser, og stue med tømmervegger. I tillegg driver vi å bygger anneks med tre soverom. (der jobbes det kun når vi har ork og tid)

 

Jeg pleier å kose meg med hyttemagasiner/ interiørblader hvor de viser de store gedigne hyttene, og så suger jeg til meg inspirasjon derfra og drar det med meg inn på vår lille hytte.
Furuveggene har vi beiset med interiørbeis fra tyrilin, for å få en varm og lun farge i treet. Tekstilene i hytta har vi valgt å holde i jordtoner. Grått og brunt i forskjellige nyanser for å skape en rolig atmosfære. For meg er det litt hverdagsluksus å kunne stupe ned i en god sofa fylt med masse gode puter, pledd og skinn. Dukene er i lin og de er vevde og i en fantastisk kvalitet.  En annen ting som hever følelsen av litt luksus er lys og lykter. Jeg tenker at man ikke skal blande for mye, men holde seg til riktige farger i forhold til resten. Naturelementer er også flott å pynte hytta med.

 

Gulvene har vi ikke gjort noe med enda, og har ikke tid til det heller, derfor har vi lunet det opp med tepper og filleryer i samme fargenyanser som resten av tekstilene.

Velkommen inn for en titt:

 

 

 


I stuedelen er det også spisestueplass.

 

  

Som sagt, dette er bare en enkel liten hytte, men man kan faktisk pynte på hytta og skape en stil på små gamle hytter også. Noen elementer fra de store hyttene kan man fint dra med seg inn på de gamle små hyttene.

 

 

 

Jeg koser meg når jeg kan gå inn i et rom og kjenne at ting i rommet harmonerer. Da slapper jeg av...sånn er jeg bare;) Ha en fin helg, og en fin høstferie!

 

 

 

-Anne M-

  


 

 

 

 

16 kommentarer

Britt Irene Thune

04.10.2013 kl.18:10

Kom visst på FB kommentaren min..Ville bare si at du har en fin blogg til inspirasjon for andre og;)Og veldig koselig hytte;-)Ingen hytter er som gamle stølsbuer....

Grethe

04.10.2013 kl.21:23

Jeg er enig i det du skriver her altså. Vi har også planer om å pusse opp vår gamle hytte. Da henter jeg vel nok en gang inspirasjon hos deg:-) Blir ikke innlagt strøm hos oss men solcellepanel og vi tenker å ordne et ok bad/toalett:-)

God helg til deg og dine:-)

laJuni

04.10.2013 kl.21:23

Veldig fint! :)

Karoline

05.10.2013 kl.10:13

Så utrolig fint! Vi har en nybygd hytte med båt osv. og jeg er så enig med at hytta må være lettvint, det skal være lett å være der, slik at det blir mye fritid som skal brukes ute i naturen! :)

jordegaard

05.10.2013 kl.12:03

Britt Irene Thune: Tusen takk, hyggelig å høre:)) Ja det er litt ekstra sjel og sjarm i stølsbu-vegger:))

jordegaard

05.10.2013 kl.12:04

Grethe: Takk, og god helg til deg og dine og:)

jordegaard

05.10.2013 kl.12:05

laJuni: Takk for det:)

jordegaard

05.10.2013 kl.12:07

Karoline: Ja det skal være lettvint og masse kos på en hytte:) Høres flott ut med nybygget hytte:))

Kari Stenbock Pedersen

05.10.2013 kl.20:31

Helt enig med deg. Vi har også en liten hytte. Vi kjøpte den for snart 2 år siden. 70 tallshytte med gul panel og gamle hytte møbler. Vi har gjort som dere. Beiset veggene og malt soverommene. Morsomt.... Det blir jo så fint. Kjøkken og bad blir neste. Kos deg....

Kari

Kari Stenbock Pedersen

05.10.2013 kl.20:59

Hei igjen:-) Jeg titter ofte innom bloggen din. Du har en fin blogg. Jeg har et spørsmål:) Lurer på hvordan du får til å legge forskjellige ting under kategori. Jeg har lagt ut en del bilder av hytta og har lyst å samle alle innlegg under kategori hytte.

Kari

Kari Stenbock Pedersen

05.10.2013 kl.23:06

Hei igjen. Jeg fikk det til. Endelig....Ha en forsatt fin helg.

Kari

jordegaard

06.10.2013 kl.17:36

Kari Stenbock Pedersen: Kjekt å sette sitt preg på hytta også:))

jordegaard

06.10.2013 kl.17:37

Kari Stenbock Pedersen: Så bra at du fikk det til:))

Liv Jeanette

06.10.2013 kl.20:39

Helt fantastisk hytte!! Jeg personlig kunne ikke tenkt meg en stoor hytte. Jeg synes deres hytte er helt perfekt!! Nydelig og koselig. Men så er det jo du som har fikset og da bilr det jo alltid bra!! Du burde jo ha dette som jobb du Anne!! :)

jordegaard

06.10.2013 kl.22:03

Liv Jeanette: Tusen takk snille du:))

Elisabeth

09.10.2013 kl.06:52

Så fine rolige farger dere omgir dere med. Fin inspirasjon for oss som nylig startet totalrenovering av et småbruk midt i skogen :)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits