Snart jul

 

Snart jul.. Det nærmer seg veldig, og jeg må virkelig begynne å tenke på hva som skal bakes, når jeg skal ta siste julegaveshoppingen og ikke minst sette av tid til alle forberedelsene som julen drar med seg.

 

Jeg elsker julen!

 

Julen får som regel ikke komme inn i dette huset før første desember, og da kommer det meste frem. Første desember er jo alt til neste helg, og da skal jeg på tur til Tallin, på julemarked. Derfor har jeg satt frem noen svibler og så vidt startet så smått med å tenke på julepynten.

 

Kalenderen til ungene er vertfall det viktigste, og i går kveld ble den 100 % klar. Det eneste som er litt annerledes med julekalenderen i år er at den vi vanligvis bruker er forsvunnet. Min mamma har for noen år siden laget en stor julenisse som pakkene henges på, men jeg klarte ikke å finne den blant alt rotet på loftet i år. Jeg vet at den er der oppe, men det er litt spesielt i år med en diger sofa i mange deler som står lagret der oppe, masse materialer og byggeting. I år blir derfor kalenderen en trebutt full av pakker.

 

 


 

 

En annen ting som snart skal skje..muligens i løpet av neste uke er å pusse ned spisestuebordet og stolene. Denne bordplaten er den mest idiotiske bordplaten jeg vet om. De rillene/ sporene som går langs over hele platen er noe forferdelig greier. Smulesamler kaller jeg det! Da vi kjøpte bordet for seks år siden ville jeg ikke ha de sporene, men fra fabrikk fikk vi beskjed om at på dette bordet med de målene vi ville ha så gikk det ikke an å velge bort de sporene. Har du hørt noe så dumt? Bordet ble uansett laget etter bestilling, så hvorfor de ikke kunne lage slett bordplate det aner ikke jeg..vrangskap!

 

Men nå har vi sett oss så lei på disse sporene som samler opp alt mulig matrester, og det er nesten umulig å vaske bordet, så nå skal vi endelig få de vekk. Vi har kontaktet en møbelsnekker som skal pusse ned hele platen for oss. Samtidig skal alle stolsetene pusses ned. Så endelig vekk med denne fæle bordplaten og den mørke fæle fargen. Nå skal det bli lyst og fint!

 

 

 

  

Et hamp teppe har også kommet i hus, og planen er at juletreet skal få plass på dette teppet;)

 
Nå skinner solen ute så kanskje jeg skal gå og plukke meg et lite juletre til kjøkkenøya..

 

Ha en fin lørdag!

 

-Anne M-
 

 

 

8 kommentarer

Grethe

23.11.2013 kl.15:15

Heisann:-)

Så koselig med nytt innlegg:) Skjønner godt at du vil ha bort sporene på spisebordet ja- er jo veldig upraktisk med det! Blir som nytt bordet da:) Og stolene:) er jo en flott spisestue som dere kan ha evig siden den er i heiltre og kan både males og pusses på:) sånn sett er det veldig kjekt med møbler og innventar i heiltre! Holder på å forberede til jul her også. Har pusset opp et gammelt skap som jeg ble ferdig med idag. Dette står i gammelstua vår nå og gleder meg til å pynte det til jul:) jeg har så lyst til å ta inn et lite juletre slik som du gjør- lurer på om du planter det i jord? Eller står det seg i bare vann? Har lett litt etter bøtte å ha det i, men ikke funnet den enda:-p Pleier du å sette det lille treet fram nå til advent? Ellers koser jeg meg med dine tidligere "juleinnlegg" og henter masse inspirasjon!! Synes det er viktig at du får høre det;-) ha en fin og koselig lørdagskveld:-)

jordegaard

23.11.2013 kl.17:09

Grethe: Takk for så koselig kommentar:)) Alltid hyggelig å høre fra deg! Jeg har de siste årene satt frem et mini juletre i adventstiden..synes det er så koselig, og så lukter grantrær så godt! ;) Jeg pleier å sette treet i et stort syltetøyglass med vann(noen ganger har jeg hatt pukk/grus nedi for å støtte treet) og så setter jeg syltetøyglasset ned i en bøtte, potte, trebutt, eller lignede.
Høres veldig koselig ut med oppusset gammelt skap. Kos deg med julepyntinga:))
Så fint det runde teppet var. Hvor er det kjøpt? :)

jordegaard

23.11.2013 kl.17:47

Camilla andreassen: På Josefine her på Gol.

jordegaard

23.11.2013 kl.17:48

Camilla andreassen: Du kan finne josefine på instagram. @josefinegol

Grethe

23.11.2013 kl.18:00

Tusen takk for tips ang.minijuletre:-) ps har sendt deg en mail - bare for moro skyld ja:-) Synes det er så artig å dele litt med deg -mitt store forbilde når det gjelder hus og hjem;-)Du trenger ikke bruke tid på å svare! tusen takk igjen for at du vil dele med oss leserne:-)

Livsrom

23.11.2013 kl.19:27

Så koselig du har det:) Vakre bilder fra deg som vanlig:) Jeg blir inspirert, og får lyst å ta en titt på adventspynten når jeg ser slikt.

Historien om bordet var ganske utrolig. Merkelig hvor vanskelig det går an å gjøre seg. Håper det blir bra etter den plantagde oppussingen!

Håper du får en super tur til Tallin:) Det høres i hvert fall koselig ut.

Ha en fortsatt fin helg:)

jordegaard

23.11.2013 kl.19:31

Livsrom: Tusen takk for hyggelig kommentar fra deg:)) Ja jeg håper og tror at det blir bra med oppussingen:)

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits