Hønepøne på JordeHønepønene våre er gode eggleggere, og forsyner oss rikelig med ferske egg. Vi har forøyeblikket 7 høner og 2 haner. Høner kan virkelig anbefales og har du barn så er det ofte stas å plukke egg. 

Det er ikke kjempe mye jobb med høns. De trenger rent vann, men med vannautomat trenger man ikke fylle på nytt hver dag. Det samme gjelder maten de spiser..med automat kan du fint reise bort noen dager uten at maten går tom. 

En annen smart ting med høner er at de spiser så å si alt.. Det er noen mat varer de ikke bør spise, men har du frukt og grønt, ris, poteter ol til overs etter en middag så spiser de det. Brødskalker er også snaddermat for høns. 

Det er ett lite minus, nemlig at det er ganske ofte svinn i hønseflokken. Sykdom, alderdom ol og du må ikke være redd for å kappe hode av ei høne..eller du må kjenne noen som kan hjelpe deg med den jobben når det trengs, for det kommer til å skje! 

Høner på tunet skaper litt liv og røre, og masse egg, så tommel opp for høner! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. Vi som bor her er Anne Margit og Svein Jorde, sammen med våre tre barn. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits