BADET

Sortmalt

 

Benkeplaten på lillebadet/doen er ferdig malt. Denne gang malte jeg med sort emalje lakk, så nå håper jeg at platen holder seg finere. Såperester og vann som blir liggende på platen tok rett og slett knekken på høyglansmalingen som jeg brukte sist.

 

Nå skinner platen så fint, og det liker jeg:)
I kveld har jeg beiset kommoden som vi hentet i går..den ble kjempe fin! Nye håndtak er bestilt, og så snart de er på plass kommer det bilder:)

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin start på den nye uken!

 

-Anne M-


 

L:A BRUKET på badet

 

Aller først.. Wow, dere er supre og de beste leserne man kan ha! Tusen takk for så utrolig mange fine kommentarer i kommentarfeltet på konkurransen ♥

 

Det gleder meg og se at så mange av dere har lyst til og være med på denne trekningen! Kjempe gøy! ..og for de som fortsatt ikke har meldt seg på, men som egentlig har litt lyst..kom igjen, dette er bare gøy;) (konkurransen finnes på forrige innlegg)

 

Men, tilbake til overskriften. L:A BRUKET på badet. Disse produktene selges blant annet hos Zaxiz frisør her på Gol (og muligens i Hemsedal) Eller via nett på f.eks www.bolina.no  Disse produktene ser jo kjempe flotte ut og så er det jo økologiske råvarer i dem. Nydelige på badet! Og herlige dufter!

Jeg tenkte og vise dere noen bilder fra den ene delen av badet i andre etasje.. Jeg ser at flere ønsker seg bilder fra flere rom i huset, og bilder fra badet er lenge siden jeg har vist..:


Ha en fin-fin kveld!

-Anne M-

 

Nytt bad!

 

Når mamma skulle pusse opp badet i huset sitt i sommer lurte hun på om jeg hadde noen gode løsninger på innredning av blant annet en dusj. Badet er lite og døra inn går midt på den ene veggen som derfor gjør det trangt og få plassert en hjørneløsning til dusj. (vi kunne gått for glassvegger som man skyver inn selvfølgelig, men jeg ville tenke litt mere kreativt, noe som ikke alle andre har;)

 

Jeg har en haug av interiørblader og de kommer faktisk godt med når man skal planlegge fra en helt ny start. Mamma ville ha et moderne bad, enkle og rene linjer.

 

Det skulle hun jammen meg få også;)

 

Dusj løsningen jeg la frem til henne måtte hun tenke litt på og diskuterer med flere før valget falt på dette. Jeg synes at det ble utrolig fint, delikat og ikke minst rå-flott! Og det synes hun også nå!

 

Romfølelsen er der, og man får på ingen måte følelse av at man har klemt en dusj inn i ett hjørne på badet.

 

Er du spent på hva vi har gjort?

 

 

 

Vi valgte å sette dusjen midt på den ene veggen med kun en glassvegg/glassplate i front.

 

Man kan gå inn til dusjen fra begge sider.

 


Det synes ikke så godt på bildene, men det er veldig god plass på hver side av dusjveggen i front, man kan fint gå forbi på siden og inn i dusjomerådet fra begge sider. Glassveggen går der mosaikkflisene er.
Her tar jeg bilde gjennom glassveggen i dusjen..

 
Hjemmeheklet kurv til doruller/oppbevaring.

Vil dere se hvor grusomt badet så ut før? (dette er ekte 80 talls bade-følelse altså)


Lekker tapet? Hehe, "nydelig"!

Til deg som titter innom ønsker jeg en fin søndag! Til uken er det høstferie her oppi, men jeg skal jobbe. God ferie til deg som skal ha fri!

-Anne M-

 

 

 

På badet..

 

 

 

 Menu dobbel lysestake ble med hjem fra en interiørbutikk når vi var i København for noen uker siden.

 

Alle de utrolig kule fargene å velge i ♥♥♥

 

 

 

 

...men tror du ikke jeg dro derfra med en i fargen Hvit!

 

Hadde jeg nå bare turt å være litt dristig da og kjøpt en i knæsj gul eller turkis eller noe.., men neida. Hvit er fint det og, kanskje bare litt mere nøytralt.. Uansett så er jeg veldig fornøyd med lysestakekjøpet, og herlighetene har fått plass på...

 

...Badet ♥

 Jeg ønsker alle som titter innom en flott kveld ♥

-Anne M-


 

 

 

Avslappning

Søndag kveld..en fin kveld for å fylle badekaret med godt varmt vann, tenne noen lys og slappe av en halvtime♥

Da er man klar for en ny arbeidsuke:)

La denne uken gå fort.. På fredag reiser vi nemlig til København! 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin søndag kveld!

♥Anne M♥

 

Storrengjøring

Rent hus = blid og fornøyd husfrue:)

Nå var det virkelig på tide med en orntlig storrengjøring her i huset! Tror ikke vi har hatt det siden før jul... Humøret mitt blir SÅ mye bedre når huset skinner og det ikke ligger ting og slenger overalt. I løpet av noen timer idag fikk jeg vasket hele 2. etasje, men hele første etasje og alt av skuffer og skap på kjøkkenet gjenstår..det får bli imorgen. Er så godt å få unna dette før man skal på ferie. Da har man ingen grunn til å tenke på alt som venter en av husarbeid når man kommer hjem igjen. Noen som kjenner seg igjen? :)

Badet ble gullende rent så her kommer noen bilder:) Er jo så gøy å knipse bilder da alt er rent og ryddet:)
En god søndag kveld ønskes fra oss i huset på Jorde gård:)

-Anne M-

Koselig inne...

Det er ekstra koselig inne når det plasker ned ute..ingen tvil om det, selv om det liksom ikke er innekos man håper på i juni da. Hadde selvsagt håpet på litt mere sol og varme! Men så er det da slik at vi ikke kan gjøre noe som helst med været da..så da nytter det liksom ikke å klage heller.

Ute blomstrer det som bare det, men det går vi liksom litt glipp av siden vi ikke er så mye ute i dette regnet... Da er det jo ekstra koselig at man kan ta med seg en kvast inn. :)Siden Svein hadde kjøpt blomster  til kjøkkenøyen i dag fikk syrin-kvasten plass på badet i den store gamle vaskevanns-kannen. Syriner lukter helt himmelsk:) Vaske-settet er nok ganske gammelt og det er lett å se på mønsteret at det er håndmalt.  Vi fant det i huset her før vi begynte å rive.


På veggen over badekaret har vi fått opp noen knagger. Noen husker kansje at for leeenge siden lurte vi veldig på hva vi skulle ha på den veggen..(?) Valget stod mellom et  maleri eller en krans...men valget falt på noe så praktisk som knagger til å henge hådkler på:)

Denne langhelgen skal komme godt med til familietid... Og litt venninne-tid! Jeg skal nemlig ut på festspillene på Nesbyen i morgen:) Gleder meg veldig!

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin helg! :)

-Anne M-

Badet

Badet har jeg selvsagt vist bilder av før, men jeg vet at det har kommet til nye lesere siden sist det ble knipset bilder derfra. Desuten har jeg fått flere spørsmål om hvordan skittentøy-sjakten ser ut, så da tenkte jeg å vise bilde av den også.


Når vi pusset opp huset var det viktig for oss at badet skulle bli stort og lyst så vi slo sammen to rom til ett stort bad. God plass på badet kan man vel aldri få nok av når man er en familie på 5;) 

 
At badekaret står ut i rommet og ikke inntil en vegg liker jeg godt. Har man godt med gulvplass bør man dra f.eks et badekar ut på gulvet:) (det er mitt lille tips)

 Badekar-valget var egentlig ikke et enkelt valg..vi var innom mange forskjellige stiler og varianter før vi endte på netopp dette badekaret med løveføtter. Hadde vi hatt et helt annet hus så hadde vi nok valgt et helt annet utseende og stil på badet. Men siden vi hele tiden har tenkt at vi vil ha en rød tråd igjennom hele huset ble valget alikevel enkelt;)


Disse kranene var også en selvfølge..de passer godt til stilen badekaret har. Det stiligste med hele badekaret synes jeg egentlig er at rørene til kranene kommer rett opp fra gulvet..her er det ingen kraner festet på veggen..de står rett opp fra gulvet:)  (man ser det godt på det øverste bildet)Her er skittentøy-sjakten våres. Under lokket er det et hull som går ned igjennom gulvet og ned i et skap på vaskerommet. Kjempe praktisk! Den er kansje ikke den flotteste, men tanken bak den var at den skulle fungere som en liten sittebenk også..og den blir flittig brukt! :)Baderomsinnredningen har vi tegnet selv. En lokal møbelsnekker har laget den. (bildene ble litt gule ser jeg..)


Litt slitt og shabby.. Vi har ikke mange slike møbler, men dette vaskevanns-skapet er nokså shabby chic..den skal få stå på badet en liten stund til, men jeg tror nok at den skal få ny maling hvis den skal bli der. Grunnen til at den står der er egentlig bare fordi vi ville ha dette gamle vaskevanns-settet på badet. Det stod nemlig her i huset da vi ryddet ut alt gammelt. Jeg liker at vi kan bruke ett og annet gammelt som har vært endel av huset fra gammelt av..det hører liksom til her;)


Benkeplaten er marmor. Det var noe vi tok oss råd til siden denne benkeplaten faktisk gjør den store forskjellen på badet.. Vi har aldri angret på det! Vasken er limt fra undersiden av benken sp slipper man den opphøyede kanten. Selv om baderomsinnredningen er 3 meter lang (og vi hadde hatt plass) valgte vi kun å ha en vask. Vi hadde noen diskusjoner med rørleggeren våres der. Han mente at vi absolutt burde har to vasker, men vi (spesielt jeg) mente at vi absolutt ikke burde ha to vasker... Har aldri angret på det heller:)I det ene hjørnet har vi stellebordet. Om noen år da vi ikke trenger stellebord lengere har jeg lyst til å ha inn et stort hvitt vitrineskap på den veggen..tror det vil passe fint der.

Det var bilder fra badet våres:)

En fin kveld ønskes til alle som titter innom:)

 -Anne M-

Litt bilder fra badet..

...hvertfall det ene hjørnet av badet;) Lenge siden det har kommet bilder fra badet vårt nå. Så her kommer det litt bilder ifra den delen av badet hvor badekaret står. Og jeg må bare si det, selv om jeg regner med at dere skjønner det..men rosebladene i badekaret er kun for bildets skyld, absolutt ikke hverdags her det altså;)


 

Jeg har i to år nå gått å tenkt på hva jeg vil ha på veggen bak badekaret..den føles så tom og naken. Har holdt på å henge opp et skap der, men fant ut at det hadde blitt for "mye" på en måte..vil ha noe enkelt der. Kansje et maleri eller noe sånt.. Veldig vanskelig det der;) Blir veldig glad om du kommer med en ide til hva jeg kan pynte veggen med:)  Du ser veggen best på det øverste bildet..
Jeg håper på mange gode forslag!


Ha en flott kveld!

-Anne M-

Badet vårt

Badet er en plass man bruker mye tid, så hvorfor ikke gjøre det litt koselig:) Når vi restaurerte huset var det viktig for oss at badet skulle passe inn med resten av stilen huset har.  Huset som er et sveitserhus fra 1898 har som sveitserhus flest mange store vinduer. Bare på badet har vi tre vinduer, så her får vi masse lys:)   Vi er heldige å har et stort bad på 18 m2. Baderomsinnredningen er 3 meter lang. Kjempe digg med masse skapplass på badet.

Innredningen har jeg og Svein tegnet og en lokal møbelsnekker har laget den. (samme som laget kjøkkeninnredningen vår)


Benkeplaten er av marmor.For oss var det en selvfølge å ha et badekar med løveføtter.


 Her er ett av de tre vinduene badet har. De to nederste rutene er dekket med folie som gjør at ingen ser inn, men lyset kommer gjennom.

På speilet har jeg hengt opp en gammel blonde som har blitt en fin plass å henge øredobber på.


Dilla på lysekroner, og måtte selvfølgelig ha en på badet også;)


En gammel vaskekommode med et gammelt vaskevannsfat og mugge pynter opp i et hjørne. Dette sto i huset fra gammelt av.


Med små barn i huset trenger man en orntlig stelleplass, og valget falt på denne stellekommoden fra bohus. Den kan brukes til kommode da barna ikke trenger et stellebord lengere. 


Bleiedunk. En slik dunk fylles iløpet av en dag eller to.Bryterene på badet har også et nostalgisk utseende.


Sko, tiara, veske og nål fra mitt bryllup har fått plass øverst i vitrineskapet på badet.


Dette var noen glimt fra badet vårt, men noe av det smarteste med badet er skittentøy-sjakten som går rett ned på vaskerommet..kunne ikke vært for uten! Har glemt å ta bilde av den..men en sjakt er vel en sjakt.

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits