BARNEROM

Jenterom

 

Minstejenta (3år) sitt rom er endelig komplett..eller det vil si at vi mangler garderobeløsning, men den kommer i løpet av høsten.

 

I dag kom de nye taklampene på plass, og det var stor stas både for mor og datter:)

 

Her er bilder av jenterommet:

 

 

 

 

Dette rommet har som resten av huset en god blanding av nye og gamle møbler. For meg er det sjarm i de gamle møblene, men som tidligere nevnt så må det være funksjonelt. Spesielt på et barnerom!

 

 

 

Her har den gamle speilkommoden fått plass (og jeg er så glad for at jeg ikke fikk solgt den, for den gjør prikken på i`en her inne..)

  

 

Herlig å endelig ha alle barnerommene på stell!

 

Titter du innom.. I så fall, ha en fin kveld:)

 

-Anne M- 

 

 

Gutterommet

 

På gutterommet har det kommet opp to rå tøffe knagger!

Bare se:

Knaggene er kjøpt på Bohus for de som måtte lure på det. De finnes i mange farger og i flere str. jeg synes de pynter opp og er kjempe tøffe! Eieren av rommet, Johannes likte de også godt;)

 

Ha en fin helg du som titter innom!

-Anne M- 

Gutterommet

 

Gutterommet ble ferdig for en uke siden, bildene ble tatt, men siden været har vært så stråååålende hele påsken har jeg ikke hatt tid til å lage innlegget..før nå! Bedre sent enn aldri ikke sant;)

 

Velkommen inn på det nye gutterommet:
Ha en strålende påske alle dere som titter innom:)

 

-Anne M-

hyller fra Sprell

 

Vi har startet!

 

I går rev vi tapet og begynte å sette opp vegger. Jeg har selvsagt vært spent på hvordan dette blir, men jeg ser nå at rommet kommer til å bli kjempe fint og med grei plass til det man trenger på et barnerom.

 

Tapet er bestilt og i hodet mitt har møblene blitt plassert;)

 

Jeg har bestilt noen rå kule hyller fra Sprell.no Gleder meg SÅ til vi kan henge de opp inne på gutterommet!

 

 

Disse kommer garantert til å sette prikken over i en på rommet! De skal henge på vegg og litt hulter til bulter;)

 

 

 

Jeg har ting som skjer hver eneste dag i forbindelse med dette rom-prosjektet så tiden til å titte innom her er liten.. men selv om jeg er elendig på å blogge om dagens ser jeg på statestikken at det er maaange som titter innom her allikevel. Tusen takk for det!

 

Jeg kommer sterkere tilbake med mere bilder sidenJ

 

-Anne M-Barnerom

 

Det er ingen forandring på barnerommene siden sist det ble vist bilder, men i løpet av denne vinteren har vi store planer om å gjøre om på alle barnerom. Ikke fordi det ikke er bra nok, men fordi eldstejenta skal få et større rom oppe i tredje etasje. Loftsetasjen som vi begynte å jobbe med i vinter har stått urørt hele våren og sommeren. Dette pga med alle våre planer og prosjekter så må man prioritere etter årstider. Våren og sommeren gikk med til å fylle opp og lage til plen her ute og ny vei, samt et påbygg på fjøset. Tunet er heller ikke klart enda, så det står igjen litt jobb der også. Men snart er det klart for inne arbeid igjen og da braker det løs med loftet og tredje etasje. Gleder meg!

 

En liten titt inn på barnerommene slik de er nå:


Johannes (4) sitt rom.Elina (2) sitt rom.

Anja (10) sitt rom.

 

 

I helgen reiser vi på tur til Bergen..da blir det nok ingen blogging, derfor vil jeg ønske alle som titter innom en god helg!

 

 

 

( Vinneren av trøstepremien på konkurransen bes melde sin interesse.. Send meg mail på annemmj@hotmail.com slik at jeg får sendt deg din premie)

Merete Reise

08.10.2012 kl.10:25 Jeg er med :)                    

 

 

 

-Anne M- 

  

 

  

Kan det bli for mye...

 

Kan det bli for mye rosa?

 

Ikke når man er en jente på(snart) to år! Da får man aldri nok rosa ♥

 

Minstejenta sitt rom er fylt med rosa detaljer. Når vi etter hvert nå skal bytte om litt på barnerommene og gjøre litt endringer kommer nok allikevel minstejenta sitt rom til å bli noe rosa. Men i mine øyne kan det fort bli for mye..selv om jeg egentlig er veldig glad i rosa så gjelder det å balansere det. DET skal jeg få til bedre når alle disse rom-endringene skal skje. Det rosa på minstejenta sitt rom skal balanseres med en skjør og utrolig vakker mintgrønn farge!

 

Men enn så lenge ser det slik ut i sovekroken på rommet hennes:

Jeg ønsker alle en fin kveld:)

-Anne M-

 

Gutterommet

 

En liten titt inn på gutterommet..

 

Siden det har kommet noen spørsmål om den blå fargen på veggen tenkte jeg likeså greit å lage et lite innlegg fra dette rommet.

 

Blå fargen har fargekode 1030-R90B (lady classic 40)

 


Tallene på veggen er skrevet på med sprittusj..


Den samme blåfargen er brukt på det lille nattbordet.
Jeg vil ønske alle som titter innom en fin lørdag!

♥Anne M♥ 

Før /delvis etter bilder..

...av eldstejenta sitt soverom kommer nå. Jeg har igjen ett strøk på den lilla divanen/sofaen som skal inn der (den jeg viste bilde av på forrige innlegg) så det kommer enda flere bilder da den er på plass. Men her kommer før og etter bilder av slik det var som rosa-til lilla tekstiler og pynt.

FØR: Rosa tekstiler og rosa pynt.. I mine øyne er dette rommet et fint jenterom, men jeg kan godt forstå at en 8 åring går lei av rosa og heller vil prøve på lilla. Dette er noe hun selv har hatt et sterkt ønske om, og da syntes vi at det var noe hun skulle få bestemme selv. Det er jo hennes rom.

Jeg er hvertfall veldig glad for at vi valgte å male alle vegger på dette rommet lyse. Hun hadde nemlig et sterkt ønske om rosa rom..men jeg tenkte at det varer ikke lenge, og der hadde jeg helt rett:)


Tekstiler er jo bare kjempe gøy å bytte litt på.. og slik ble det med lilla liftgardiner: ETTER:
Pulten skal flyttes under vinduet på andre siden av rommet, og divanen/sofaen skal plasseres der pulten står. . Sofaen kan brukes som seng når hun har ovrnattingsbesøk også. Jeg har tydeligvis ei jente som begynner å bli stor og som vet hva hun vil ha..for nå ville hun ha et litt mere ungdomsrom sa henne til meg;) Rommet er ikke så veldig stort, ca 14 m2, men det er grei nok plass til det hun trenger. Det synes ikke på bildet, men resten av rommet inneholder en ganske stor skyvedørs-garderobe og en bokhylle.Da håper jeg alle har en fin søndagskveld:)

Jeg nevner det igjen..neste mnd (februar) har bloggen Jorde gård ett halvt års-bursdag..og da blir det en give-away her på bloggen..så følg med ;)

-Anne M-

Helg og snart ferdige...

...med barnerommene. Dette har virkelig tatt lengere tid enn jeg hadde trodd..føler at vi har hatt en liten "byggeplass" der inne i ukesvis nå;) Nå er det heldigvis bare listverk igjen, men det har vi ikke begynt å male enda, så det går vel noen dager før det er klart der inne. Jeg har tjuvstartet bittelitt med innredningen, og gleder meg så til jeg kan vise bilder av rommet. Etpar små bilder skal dere alikevel få se:

Fra jentesiden av rommet:


Nattbordet har gått fra en grusom, slitt, gammel gråfarge til lyserosa..akkuratt slik små prinsesser gjerne vil ha det;)


Det er innslag av både gammelt og nytt på barnerommene..slik vi liker det. Her er en gammel katte-sparebøsse
som min mamma har hatt, som jeg har hatt og som nå minstejenta skal få ha på sitt rom. Gøy med gamle ting som går i arv.

På guttesiden:

Denne lille pusen har også gått i arv, og den står på Johannes sin side av rommet. Norgesglass brukes til det meste rundt om i de tusen hjem, og her har jeg brukt de til pynt ved å ha legoklosser oppi. Fargerikt og dekorativt på et gutterom;) ( dette blir bare til pynt..alle legoklossene som er i bruk er i kasser)


Bittesmå babyklær er også dekorativt på et barnerom.

Dette ble bare en liten smakebit..flere bilder kommer selvsagt når alt er helt klart:) Det vil også komme bilder fra eldstejenta sitt rom etterhvert..hun er nemlig blitt lei av rosa-perioden og har byttet til lilla. Vi har også et lite prosjekt der inne som vi skal vise bilder av etterhvert:)  Litt mange baller i luften på en gang... ;)


Til alle som titter innom: God helg! :)

-Anne M-


Da er vi så smått i gang..

..med barnerom-prosjektet:) Jeg har fått grunnet og malt ett strøk på nattbordene, og så langt ser det ut som de skal bli slik jeg håper på. Alltid like spennende når man maler slike gamle møbler..man vil jo ikke "ødelegge" sjarmen disse møblene har heller;)

Gardinene som jeg bestillte til veslejenta sin del av rommet har kommet, og de var akkuratt slik som de så ut på bildet! det er ikke alltid at ting man bestiller er slik som de ser ut på bilder, men heldigvis gjorde disse det:)

En liten smakebit på gardinene:


Gardinene har hemper som er festet med knapper..det synes jeg passer veldig godt til disse gardinene, og håper at de skal passe godt inn i rommet.


Noen roseputer  skal også inn der..


...og det skal også disse vimplene som jeg har fått laget.

Det er veldig godt å være i gang med dette "prosjektet". Jeg har ikke følt meg orntlig gira på å ta malerkosten fatt i det siste..tror det har noe med årstiden å gjøre, men når man først har begynt så går det som en lek;) Så det føles kjempe godt å være i gang! :)

Håper alle der ute har en strålende kveld:)

-Anne M-


Noen endringer..

...Jeg har tidligere vist bilder av disse nattbordene og fortalt at jeg skal male de i en lyserosa farge til minstejenta våres og i en lyseblå farge til gutten våres. Disse nattbordene er utrolig slitte, shabby og stygge slik de ser ut, så pussing, blank og flott maling tenker jeg at gjør seg:)  Det skulle også bli byttet ut knotter på nattbordene.Dette lille prosjektet ble det aldri noe av siden jeg faktisk gikk litt lei av maling og pussing i høst..og klarte aldri helt å finne tilbake til motivasjonen for å starte. Men nå skal det skje litt endringer på barnerommet slik at nå føler jeg at jeg MÅ starte med denne jobben. De små fortjener et flott og søtt lite nattbord ved siden av sengene sine;)

Endringen vi skal til med :  Vi har en stund nå følt at det ikke helt fungerer med at de to minste sover på det samme rommet. To-åringen girer opp minstejenta og når de ser hverandre så vil de ikke sove. (det er selvsagt ikke slik hver kveld, men hvertfall av og til) Vi har prøvd å dele av rommet med en hylle uten hell. Vi har tenkt endel på om vi skal dele av det store tv-stue-rommet i 2.etasje og lage to rom av det rommet...en mindre tv-stue og et soverom. Men samtidig føler vi at det er litt synd å "ødelegge" den romslige tv stuen..


(Dette er gamle bilder så her mangler det gardiner..)

Opprinnelig, når vi startet å rive alt i 2.etasje så var det 6 soverom der oppe..to veldig store og 4 litt mindre, og det var også en gang og trappeoppgang.


...Vi har jo også hele 3.etasje som bare står og venter på at vi skal ha ork, tid og penger til å starte der oppe. Planene vi har for 3 etasje er et lite bad, et soverom, et gjesterom og et kontorrom/hobbyrom. Selvsagt kunne eldstejenta på 8 år fått et kjempe koselig rom der oppe, og minstejenta overtatt hennes rom i 2.etasje. Det er det som har vært meningen hele tiden. Vi føler bare ikke at vi har ork til å starte på 3.etasje enda..desuten kommer det til å koste penger siden vi må sette inn nye vinduer der oppe, og vi må antagelig sette inn vinduer i taket..slike arker som gjør at takhøyden ut i skråtaket blir høyere ved vinduet.Slikt koster, tar tid og er en stor jobb!  Skal vi først begynne der oppe så skal vi gjøre det ferdig også, og lage alle rommene. Er ikke så aktuelt å ha 3.etasje som en eneste stor byggeplass over flere perioder. 


Bare for å vise hva jeg mener legger jeg ved en tegning av et hus med arker på taket....blir jo ikke helt slik, men noe lignende antagelig.

 

 

 

 

 

 Vi har tenkt, grublet, lurt og fundert på hva vi skal gjøre. Og kommet frem til den glimrende(?) ide! Vi deler av det store barnerommet med en skillevegg som går halveis ut i rommet, slik at minstejenta og lillegutt får hver sine "rom" på det samme rommet, og også et felles lekeareal. Så får vi håpe på at denne skilleveggen som vil delvis dele rommet i to vil hjelpe på så de får sove uten å forstyrre hverandre;)
Jeg har alt bestilt gardiner til minstejenta sin del av rommet, og planene er klare.  Svein har bestilt plater til veggen, og siden det er høyere under taket enn vanlige mål måtte disse platene bestilles. Så til uken eller neste helg tror jeg vi får begynt med dette lille prosjektet. Det flotte er jo at denne veggen er det bare å fjerne igjen når vi vil det..dette er jo selvsagt en midlertidig løsning.  Og jeg vil vel tro at vi begynner med 3. etasje om ca et år..(?) Men denne våren har vi ikke tid siden det muligens blir fjøsbygging.

Jeg gleder meg til å sette igang, og jeg gleder meg til jeg kan vise bilder av et ferdig resultat:)

Jeg ønsker alle en flott kveld, og en nydelig start på uken som kommer:)

-Anne M-

 

En gammel babykurv /seng

Når jeg gikk gravid med eldstejenta og skulle ordne med soveplass til den lille babyen hadde jeg så lyst til å bruke den gamle babykurven som veldig mange på min mammas side har brukt. Det er jo ikke mange mnd en babykurv kan brukes, men det er noe ekstra kos over en slik kurv..eller en vugge;) Kurven hadde den gangen et hvitt og brunt blomstrete stoff som hadde sittet på den siden jeg og min søster var små..orntlig 80-tallsfarger, og utrolig styggt egentlig. Den måtte trekkes om, så jeg og min mamma kjøpte nytt stoff. Jeg har ikke bilder av hvordan den ble, men den ble lilla og kjempe søt:)
6 år senere, da lille Johannes skulle komme til værden ville jeg trekke den om igjen..en gutt som sover i en lilla babykurv var ikke helt det jeg så for meg;) Denne gangen valgte jeg en nøytral farge slik at den fint kan brukes av begge kjønn. Det var min mamma som sydde og trakk den om.

Se bare så utrolig skjønn den er:

 


Jeg har satt den oppå et lite bord slik at jeg fikk tatt bilde av den..derfor ser det ut som den har bein;)Med dette søte og enkle stoffet synes jeg kurven ble kjempe fin..og med litt blonder på får den det søte og litt nostalgiske utseende.


Her ser man at det er en kurv.. Det er nok ikke så veldig vanskelig å lage en babykurv selv..man trenger ikke å kjøpe dyre babykurver i butikker hvis man kan gjøre det billigere!  Hvis man har en kurv i passe stor str og som er passe dyp (husk at en litt tynn madrass skal få plass også, så litt dyp må den være) så kan man kle kurven innvendig med tynn skumgummi og feste med stifter slik at den blir myk inni. Deretter må man sy et trekk som trekkes over kanten og som dekker ned i bunn av kurven..bruk strikk øverst. Dette trekket blir litt sånn som de trekkene som er i barnevognsbager (hvertfall de simo har). Trekker bør jo være lett å ta av for å få vasket det. Så er det bare å sy en flott kappe som festes øverst rundt hele kurven. Ønsker man en sengehimmel syr man det også, og fester den med en tykk ståltråd. Farger, stoff, blonder..det er bare fantasien som setter grenser. Ønsker man et gammelt-nostalgisk utseende er det bare å gå for hvite tynne bommullstoffer, massevis av deilige blonder, ønsker man et sprekt og barnslig utseende kan man gå for spreke farger med masse mønster på..
Jeg har kjøpt en barnevogns-madrass som jeg har klippet til for at den skal passe perfekt ned i kurven. :)
 


  Det ble desverre ikke til at kurven ble brukt så mye som jeg hadde tenkt... Små babyer vokser jo så fort, men det er ingen tvil om at de første mnd så liker jo disse små babyene å ha det litt "trangt"...da er en babykurv eller en vugge en glimrende ide:)

Hva sov dine barn i da de var nyfødt? :) Har du en vugge eller en babykurv som har blitt flittig brukt?

Jeg ønsker dere alle en strålende flott tirsdag!

-Anne M-

 

 

Litt nytt til barnerommet..

..er bestillt fra denne siden http://www.kidsparadise.no/ Der var det lett å legge litt for mye i handlevognen for å si det sånn. ;)

Rundt juletider er minstejenta 9 mnd og da synes vi det er greit å begynne å venne henne til å sove på eget soverom..blir ikke helt eget da for i første omgang skal hun og to-åringen dele på det store barnerommet. Siden rommet er såpass stort skal det nok gå bra å dele rom en liten stund. Det kjekke med dette rommet er at det er en dør imellom det og vårt soverom slik at vi lett hører de små hvis det skulle være noe. Som mammaer flest er jeg også en hønemor, og liker å ha kontrollen over de søte små;) Når tiden kommer for at de trenger hvert sitt rom skal en av de flytte inn på det rommet som eldstejenta har nå, og hun skal få et stort og koselig rom i 3.etasje..der oppe skal det også bli et kontorrom og et gjesterom. Håper å få begynt med 3.etasjen i vinter...

Siden disse to minste skal dele rom en liten stund vil jeg prøve å gjøre om litt der inne..planer og bilder av det kommer senere..,men her kommer bilder av hva jeg har bestilt:)


Lamper til nattbordKasser til å ha i en hylleHver sin stol med pute

Og dette bordet som hører til stolene


Jeg kunne lett ha handlet mere fra den siden for der er det mye fint!

 

Ha en flott kveld!

 

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits