FAMILIELIVET/HVERDAG

Lørdagskos

 

Lørdagskos..

 

Over Jorde gård har de mørke og de lyse skyene kjempet om plassen i kveld. De hvite skyene har fått sole seg på en fin blå himmel, men så har de mørke regntunge skyene presset vekk de hvite..og regnet har bøttet ned. Vi har sittet på verandaen, spist reker og drukket sprudlevann. Kosa oss ordentlig:)

 

Jeg tror vi er ganske flinke til å kose oss i helgene. Et glass eller to ute på verandaen etter at ungene har sovnet.. Herlig!

 

 

 

 


 

 

Det er viktig å kose seg!

 

-Anne M- 

 

Snaaaart påske og fri!

 

Det er ingenting som er mere etterlengtet nå enn påskeferie, familiekos, hyttetur, skitur i sol og sene late kvelder med rødt i glasset.

 

Etter sene kvelder med jobbing på det nye rommet og tidlige morgener kjenner jeg at ferie er etterlengtet!

 

Er lov det;)

 

Til onsdag skal minstejenta feires, hun blir tre år, og til helgen braker det løs med enda mere feiring av henne:)

 

Siden det snaaart er påske har det fått kommet inn noen påskeliljer her i huset:


 

Ha en fin ny uke!

 

-Anne M-

Jeg ønsker

 

Jeg ønsker alle mødre en flott morsdag! Og alle andre som titter innom en fin fastelavens søndag!

 

Her i huset er det en stille og rolig morgen med frokost rundt bordet, lys og blomster. Ute laver snøen ned.. KOSELIG å sitte inne og titte ut!

 

Og kjære mammaen min: Spesielt god morsdag til deg!-Anne M-
Rolig start

 

Det ble en rolig men kjempe fin start på året 2013.

 

Jeg, mann og barn var alene hjemme, spiste kalkun, så på filmer, spiste kaker og snop, leika med lego og bare kosa oss i går.

 

Faktisk så var det kjempe deilig å bare være oss. Når midnatt nærmet seg gikk vi ut og tente stjerneskudd, så på raketter og sendte opp noen ønskelykter:)

 

De er SÅ fine når de sklir oppover på den svarte himmelen!

I dag har jeg ryddet ut hele julen!

Føles SÅ godt å få den ut nå og kunne starte på ny frisk den første dagen i januar. Huset føles nesten litt tomt uten alle julenissene, julepynt og juletre.

Siden jeg har planer om (hvis tiden strekker til) å male veggene i finstuen så har jeg ikke begynt å tenke på ny pynt og nye farger i denne stuen, men satt alt tilbake slik det stod før julen kom inn. Men jeg har jo en liten plan i hodet mitt;) ..Og her er det gjenbruk som står for tur;)

Ha en fin januar kveld!

-Anne M-

 

Det var en gang en Hallingstue..

 

Er det noe som lenge har interessert meg, så er det gamle hus. Helt fra jeg var liten skolejente kan jeg huske at jeg har hjem fra skoleveien, på ferieturer, gjennom bilvinduet osv sett på gamle hus og studert de. Gamle hus har alltid fasinert meg.

 

Kanskje noe spesielt, men jeg husker også godt at jeg som liten skolejente elsket turene skolen hadde på museet hvor vi kunne gå og titte på de gamle husene der. (Hallingdal folkemuseum) Gamle stabbur, hallingstuer, loft og smier.. Og selvsagt innredningene/ interiøret i de forskjellige husene.

 

Jeg ble derfor hoppende glad da jeg i høst så at en bok om Hallingstuer skulle publiseres. I dag fikk jeg tak i den på bokhandelen, og jeg gleder meg som en liten unge.. I kveld skal kvelden vies til et dypdykk inn i Hallingstuenes verden! Det er bare å sette seg godt til rette i godstolen!

 


Til alle som titter innom ønsker jeg en fin onsdag kveld!

-Anne M- 

Tid for kaffepause

 

Her skal det males;)

 

Jeg har en stund nå gått og irritert meg på benkeplaten rundt vasken på det lille badet/ doen. Der inne har vi en gammel vaskekommode som vi har malt sort og felt en vask ned i platen. Etter fire års bruk har såperester og vann gjort platen stygg, så nå har jeg endelig fått rotet meg til og handlet ny maling. Høyglansmaling med lakk i. (anbefalt fra maler) Så snart skal malerkosten få svingt seg litt!

 

Jeg er dessuten sprekkeferdig av hemmeligheter. Spesielt av ett prosjekt. Om ikke så veldig lenge skal det avsløres her på bloggen.., men av visse grunner må jeg vente litt før jeg tar dere med på dette prosjektet! Åååå som jeg gleder meg!

 

Men nå er det tid for kaffepause og interiørblad:

God lørdag til alle som titter innom!

 

-Anne M- 

Rød herlighet!

 

En rød liten herlighet♥

 

Et nettsted jeg handler ofte fra er epla.no Alt fra strikka luer til barnekjoler. SÅ utrolig flinke mange av de damene der er. Hadde jeg bare hatt tålmodigheten og evnen!

 

Her om dagen kom denne røde fiiineste barnekjolen til minstejenta dumpende ned i postkassen. (måtte jo bare bestille) Hjemmesydd og bare helt utrolig nydelig.

 

Her er det lagt ned flid i å lage kjolen fin. Søm og det hele er helt perfekt!

 

Butikken på epla.no heter Lappelina.
En gledelig nyhet er at jeg har fått mail fra lunehjem.no om at Tolix barkrakkene mine er sendt og forventet levering er i morgen♥

Helgeturen til Bergen var en fin tur, og mens vi ventet på toget på sønadg klarte jeg jammen meg og finne en søndagsåpen interiørbutikk (Ting). Bruka bolle nr 15 (tror jeg det er..noen har knust så jeg er ikke helt med i antallet lengere) ble med hjem til Gol! Vet ikke hvorfor jeg absolutt MÅ ha disse bollene, men det har liksom blitt en samlemani av disse bollene. Hver gang jeg ser en ny farge som jeg liker og som jeg ikke har fra før, så MÅ den få bli med hjem;) Men som jeg har sagt tidligere så bruker vi disse bollene til ALT! Frokostblanding, supper, snop, snacks, egg,dessert, youghert og gryn osv... Så det skader jo ikke å ha mange!
Den lille til venstre i fargen sand er den nyeste i samlingen;)

 

Nå håper jeg kvelden og morgendagen går lynraskt slik at jeg får barstolene mine fort fort fort!

Ha en fin start på en ny uke da dere!

-Anne M- 

Høst i fjellet

Vi er på hytta på fjellet..

 

Vi har ryddet vekk sommeren på hytta, og brune og lune høstgardiner er hengt opp, nye lamper på veggene er skrudd opp, og litt nytt pynt har kommet på plass. Vi hadde også med oss nye spisestuestoler opp på hytta, og de ble knallfine her! Bilder kommer i kveld!

 

Gave til give away / konkurranse er kjøpt inn og bilder er tatt så den er også rett rundt hjørnet:)

 

-Anne M- 

 

 

Kos i hverdagen

 

Johannes er febersjuk og oppkastsjuk..ikke noe gøy når maten ikke smaker og feberen herjer i kroppen.

 

Mammahjertet gjør alltid litt ekstra når de små er sjuke, og med håp om at maten skulle smake bakte jeg likeså greit brød. Ingenting smaker bedre enn nystekt, hjemmelaget brød med smør og brunost. Desuten er det litt kos i hverdagen.En fin dag ønskes til deg som titter innom:)

 

-Anne M- 

God helg!

 

Så var det fredag igjen, og endelig skinner solen over Jorde gård ♥

 

Herlig... Faktisk er det meldt knall vær hele helgen (rett over gården), og hvis det stemmer har jeg S.T.O.R.E  planer om å ligge rett ut og sole meg. Om en uke skal vi i bryllup og litt brunfarge til kjolen hadde ikke vert feil;)
Nå skal en kaffe nytes på verandaen♥

 

God helg!

 

-Anne M-

 

 

God helg!

 

Titter innom for og ønske alle andre som også titter innom Jorde gård en GOD HELG!

 

Legger ved noen sommerbilder som er tatt her de siste dagene. Jeg vil ha flere dager med sol og sommer..dagen i går er ikke nok, men..


 

I morgen skal vi handle planter til hagen, og en del ting skal ordnes før eldstejenta reiser en hel uke på rideleir til Hemsedal.

 

Helgen er til for å ordne alt som skal ordnes, men også for å nytes!

 

Nyt helgen!

 

-Anne M-GOD HELG!!!

 

Så stolt!

 

I kveld dro vi opp noen av reddikene for å se om de i det heletatt vokser. Og vokser gjør de.. Bare se:) Barna synes det er kjempe gøy at de små frøene vi plantet har blitt til fine og gode reddiker! Jeg synes selvsagt også at det er stas..første gang vi har prøvd å plante slikt.
Syrinene har vært i full blomst her i et par uker alt. Jeg elsker lukten av syriner, så her gjelder det å prøve å få denne deilige duften med seg inn mens syrinene blomstrer.


På søndag skal vi ha selskap.  Johannes skal feires! Og resten av helgen går nok med til leik, jobb og forberedelser til selskapet.
I hagen skjer det foresten veldig mye nå. Gravemaskinen har jobbet der hele uken, og det er like gøy hver dag og komme hjem fra jobb og se forandringene. Dette har vi ventet lenge på. Kanskje kommer det en oppdatering fra hagen i løpet av helgen.

Jeg ønsker alle som titter innom en fin fredag, og en flott St Hans helg!

-Anne M- 

God helg

 

Det er vanligvis noe magisk med sommerkveldene, men i disse dager finnes det ikke noe magisk med de. Det er bare kaldt og guffent vær, inne vær! Ikke engang en terassevarmer kan hjelpe på nå. I går våknet jeg opp til snø i luften! Tenke seg til, snø i luften på 1.juni!

 

Jeg vil ha tilbake sommeren!

 

Enn så lenge får man vel gjøre det beste ut av det og kose seg inne.

 

I morgen reiser vi til Tretten for å hilse på familie, og våres nye tante/onkel-barn:) Gleder oss til det!

 

Ha en fin lørdagskveld ♥

-Anne M-

 

Gule og søte..

 

 

 

Så var det fredag igjen da.. Denne kvelden skal bare nytes foran tv-skjermen.

 

I morgen er dagen hvor alt skal skje og ordnes. Frisørtime, mange butikker skal besøkes..jeg skal blant annet kjøpe nye pynteputer til finstuen (hvis jeg finner noen jeg liker) og så har jeg et litt større prosjekt som jeg gleder meg veldig til..tror min mann også gleder seg litt. Jeg har nemlig sagt at jeg skal snekre et lite hønsehus. Jeg tror ikke at han har helt troen på at jeg skal få til det;) Jeg tror vel helst han har rett, men jeg vil gi det et forsøk;) I morgen får vi nemlig 8 små gule nøster. (kyllinger) De er så små at de må bo innendørs i mange uker enda.

 

Planen er egentlig at vi skal få satt opp en liten tømmerstue ute på tunet her i løpet av sommeren, og at hønene skal bo der, men inntil videre får de klare seg med det huset jeg skal (prøve og) lage til dem?

Ungene har fått se bilder av kyllingene, og de gleder seg kjempe masse...like mye som jeg gjør!

 


Nyt fredagskvelden!

 

-Anne M-

 

Mmm...

 

Mmm...så utrolig godt ♥

 

Hva er vel ikke bedre enn litt hverdags kos? Dette smaker hvertfall utrolig godt når man er litt søtsugen og samtidig kunne tenke seg en kaffekopp;)
Sjokoladesaus på innsiden av et glass/krus
Espresso/ sterk kaffe
2stk After eight smeltes i kaffen
Varm melk/melkeskum
Hakket sjokolade på toppen

 

 Kjempe godt!

 

 

 

-Anne M-

Søndagsfrokost på Jorde

 

Søndagsfrokosten hos oss pleier å se slik ut. Nokså enkel familiehygge med lys på bordet.

 

Alltid hyggelig å starte dagen rundt en familiefrokost, og søndager er en dag hvor vi som regel alltid har tid til det!Nå er vi på vei ut i bilen for å ta oss en kjøretur til fjells!

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en flott søndag!

 

-Anne M-

Lørdagskos

 

God kveld i stuen♥

 

Lørdag kveld = kosekveld foran tv`n, og gjerne med godteskåla i fanget;)

 

Kjøpte noen nye lattekrus fra Green gate i dag, og de passer like godt til godteskål som til kaffekrus!

  Vår-følelsen sitter som sagt i meg om dagen..derfor ble det blomstrete krus!

 

En fin lørdagskveld ønskes fra meg til alle som titter innom!

 

-Anne M-

 

Helgens glamorøse husmortips;)

 

Endelig er det helg igjen, og i den anledning tenkte jeg å dele et litt glamorøst husmortips med dere.. (hvertfall et litt gøyalt tips)

 

Hva er vel ikke bedre enn å gå helgen i møte med skinnende rene gulv? Det synes hvertfall jeg at er veldig fint, men å gjøre jobben er ikke like fint. Mitt tips:

 

 

Gulvvask med stilettheler♥

 

 

Da blir den kjedelige jobben straks litt mere glamorøs, og du får en fin holdning, samt du får øvet deg på å gå i slike sko. (hvis du ikke alt er en mester på det da),og du slipper sokke-merker på de våte gulvene når du vasker! Bare fordeler med andre ord:) Dette har jeg gjort i snart ti år!

 

 

Ta med deg dette husmortipset inn i helgen..

 

Vi er på fjellet og innreder♥

 

God helg til alle som titter innom!

-Anne M-

 

God helg:)

 

Årets første helg.. ♥

Tenk at det alt har gått en uke av årets første mnd. 

 

I kveld blir det sofaen som skal slites litt på, og i morgen skal vi på 70-tallsfest, så jeg tenker at denne helgen også går fort.

 

 Jeg vil ønske alle som titter innom en god helg:)

 

♥Anne M♥

 

Det blir en rolig kveld

 

Det er en smule hardt å komme seg igjen etter en ferie med masse god mat, kaker og en konstant metthetsfølelse.

 

Jammen er det godt å komme tilbake til vante vaner;)

 

I kveld blir det en rolig og tidlig kveld for min del. Stølheten i bein og rompe etter gårsdagens lille treningsøkt kjennes bare mere og mere. Dessuten har min kjære mann bursdag i dag, så her skal vi kose oss med biffsnadder , pakker og kake ♥

 Til alle som titter innom ønsker jeg en fin kveld!

 

♥Anne M♥

 

  

Ut med julen for denne gang

 

 

Jeg ønsker 2012 ♥velkommen!

 

Tenk nå har vi et helt nytt år foran oss med mange nye muligheter.. Akkurat som et friskt vindpust. ♥Herlig♥

 

Jeg startet 2012 med å spise en sen og koselig frokost sammen med min mann og barna. Slike koselige og sene frokoster har det blitt mange av i julen. Etter det var jeg i full gang med å rydde ut julen fra vårt hus. Når vi starter et nytt år vil jeg gjøre det uten julepynt og visne julestjerner altså. Julen og alt som hører med er utrolig koselig, og en tid jeg gleder meg til i lang tid i forveien, men jammen meg så er det da godt når den er over og vi kan komme tilbake til hverdagen også.

 

Nå er julen ute av dette huset, men om ca 11 mnd så flytter den nok inn igjen;)


Her er juletreet på vei ut.. Godt å få ryddet ut julen nå. I morgen er det jobb igjen og da er liksom julen over føler jeg.
Jeg er så heldig at jeg har igjen fått hjelp av snille Stine med bloggen http://edelstein.blogg.no/  til å ordne ny header til meg:) Tusen takk til deg:)

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin kveld..den første kvelden i 2012! Nyt den!

♥Anne M♥

 

Den kommer like brått på hvert eneste år;)

...Jeg snakker selvsagt om snøen! Da jeg våknet i dag var det hvitt her ute:)

 Det er litt sånn blanda følelser når det kommer til snøen synes jeg..litt trist fordi nå er vinteren virkelig på tur, men samtidig gleder jeg meg som en liten unge til julen og til å base ute i snøen sammen med ungene og ake og kose seg i snøen. Jeg trenger bare noen uker på å venne meg til snø hvert år..men da den har kommet for å bli og lagt seg orntlig overalt, da liker jeg den:)

Men en ting er hvertfall helt sikkert..snøen kommer like brått på hvert eneste år:)

Nå i skrivende stund sitter jeg med tekoppen ved siden av meg og varmer meg på den..tror jammen meg at jeg skal fyre opp i peisen i kveld når ungene skal spise kveldsmaten sin...DET er koselig det:)


(bildet er fra i fjor høst, før midtstuen ble malt...)

Nå skal vi straks reise og hente ungene hos min mamma. Det var kjempe gøy ute i går..masse folk og god stemning:)

Jeg ønsker alle en strålende søndag:)

 

Jeg ser det er noen som ønsker at jeg skal ordne slik at dere kan bla dere gjennom alle innleggene uten å måtte gå inn på hver kategori, mnd og innlegg..(?) Jeg skulle gjerne ha ordnet det altså, men jeg vet bare desverre ikke hvordan jeg skal gjøre det..er dette en enkel sak å få til, noen som vet? Jeg har virkelig ikke peiling på det nemlig! 

-Anne M-

Smiler litt...

Jeg er bare innom for å ønske alle som titter innom en fin lørdag og en god helg:)

Planene for denne dagen er bare å slappe av og kose seg sammen med barna, for så å dresse seg opp og ut på fest sammen med venner:) Gleder meg til det!Til min store forundring ser jeg at jordegård-bloggen ligger på 61.plass på topp 100lista på fremsiden av blogg.no. Smiler jo litt for meg selv da for jeg har ikke gjort noe for å havne der, men et lite øyeblikk i topp-hundre siktet er helt greit:) Vet ikke helt hvordan det har skjedd men...litt gøy er det jo;) Fortjent eller ikke fortjent...det skal ikke jeg avgjøre!

God helg:)

-Anne M-

En liten smak på høstferie..

Med fridag for alle her i huset bestemte vi oss for å ta en fjelltur. Må jo smake litt på høstferien den ene dagen vi har fri;)

Sekkene ble pakket og turen gikk til Storefjell.. For en vindfull dag på fjellet, men alikevel så fint! Barna kosa seg og hadde en fin tur, og da har også vi voksne det fint;)


Her er vi på tur oppover..det er bratt for små barneføtter!


Minstejenta satt i bæremeis store deler av turen..lunt og godt oppi der;)


Og jada..du ser ikke feil! SNØ!!! Høstens første snø var å se enkelte steder på turen opp til toppen.


Når man er på topp-tur må man selvsagt legge stein på varden...
En liten pust i bakken og en matbit hører også med når man er på tur..Disse jentene, Maren (venninnen til anja) og Anja (eldstejenta) var på toppen leeenge før oss andre... :)

 

Resten av feriedagen skal nytes, men først skal huset ryddes litt:)

Jeg ønsker alle som titter innom en fin-fin fredag!

-Anne M-I helgen...

I helgen har vi feiret 9 årsdagen til eldstejenta. Hun hadde barneselskap på fredagen og i går var det familieselskap. Litt hektisk, men veldig koselig med besøk:) Hovedpersonen selv var hvertfal strålende fornøyd etter begge feiringene og det er jo det viktigste:)

I dag er det en veldig lat søndag her på Jorde gård. Vi bare koser oss inne, leker litt og slapper av. Været er ingenting å skryte av, og jeg kjenner hvor mye mere daff jeg blir av slikt trøttevær..

Litt kos med lys og blomster passer fint i dag:Til alle som titter innom ønsker jeg en fin-fin søndag:)

-Anne M-

 

 

 

God helg!

Her er det blitt fredags-stemning! 

 Når barna snart er lagt og kveldsroen senker seg over hus og gård, ja da skal de to voksne i huset slenge seg velfortjent ned på sofaen med kaffe og sjokolade på bordet, og en film på tv:)Jeg ønsker alle som titter innom en GOD HELG!

 

-Anne M-Ut på tur..

Det er orntlig høststemning i luften om dagen, og da trekkes vi ut i naturen på tur:)

Ikke så mye til høstfarger i fjellet enda, men det skal nok ikke så mange ukene til tenker jeg før vi ser alle de flotte og spreke fargene fjellet har å by på..herlig!

Nå har vi akkurat kommet hjem fra en liten, men koselig fjelltur med de to minste barna. (Eldstejenta er på hyttetur med en venninne)

Mye fint og spennende som fanger oppmerksomheten til to små tur-gåere..hver minste lille stein og hver minste lille bær skal utforskes... Herlig:)

Alt som opptar de små på tur opptar selvsagt meg også, og sammen plukket vi en fin liten kvast med fin lilla røslyng. Inngangspartiet har dermed fått seg høstpynt..kansje noe tidlig, men flott fordet:)


Med disse bildene ønsker jeg alle som titter innom Jorde gård en flott søndag!

Følg med i kveld! Da trekkes vinneren(e) av konkurransen...det er mange som har meldt deg på så dette blir spennende! :)

-Anne M-

Tavle for hver dag

Nå er det snart skolestart for eldstejenta, mens barnehage og jobb er alt i gang. Det er mye som skjer i ukene og jeg har savnet å ha litt system på alt som skal skje. (faste aktiviteter og også andre ting som skal skje)

Jeg har kjøpt fem små tavler som jeg har skrevet ukedagene på, og nå håper jeg at disse skal hjelpe oss litt til å ha mere oversikt over ting og tang som skjer i ukene:)  I tilleg har vi en oppslagstavle bak kjøkkendøren hvor ukeplaner og mnd planer fra skole og barnehage henger...Jeg har faktisk tenkt tanken å male hele den veggen (der tavlene henger) på kjølehjørnet med tavlemaling... det kunne blitt tøft og litt røft og VELDIG praktisk, men vet ikke om jeg tørr;) Hva synes dere?

Hvordan holder du styr på alt som skjer hver uke? Jeg tar gjerne i mot tips:)

 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin søndag!

..her regner det og er orntlig høst-stemning, så det frister litt med film og teppet på sofaen denne kvelden;)

I morgen er det ny uke og nye muligheter!

-Anne M-

 
Helg kjære helg!

Nå er første arbeidsuke etter ferien overstått.. Den første uken etter en ferie er som regel en litt trøtt og tung uke, men jeg må jammen meg si at det har gått overaskende bra å komme seg opp om morgenen, få ungene i klærne og smøre matpakker og stable seg ut i bilen.. Jammen meg godt når rutiner faller tilbake til normalen..selv om det er veldig godt med litt ferie også da!


"God sommerferie" passer ikke så godt på tavlen lengere, så det ble pusset ut og erstattet med "Husk å ta opp brød"! ;)

Nå som helgen er her har vi nok å gjøre og bruke tiden på, men litt helgekos skal vi nok få til her på gården fordet!God helg til alle som titter innom:)

-Anne M-

Midtsommer

Tenk det er midtsommer:) Midtsommer..hmm, og jeg som føler at sommeren ikke har begynt enda da!

Midtsommer..da tenker jeg på sene lyse kvelder og masse markblomster! I skråningen ned til hagen er det masse fine markblomster, så det var bare å plukke i vei!

Markblomster er egentlig de flotteste blomstene jeg vet..

Jeg ønsker alle der ute en nydelig midtsommerfeiring:)

-Anne M-

Rabarbra grøt med isEr det noe som får gamle sommerminner til å komme tilbake er det hvertfall rabarbra grøt:) Den sure men samtidig søte smaken..mmm:)

Aldri før har jeg prøvd å lage det, men i dag var jeg en liten tur innom mine gamle besteforeldre og der sto det en kjempe stor rabarbra plante. Jeg fikk med meg noen stilker og dermed ble det til at jeg ville prøve å lage grøt.
- Ikke var det vanskelig (trengte bare å ringe min mor EN gang..hihi)
- Ikke trenger man mye for å lage det
-Og ikke tar det lang tid
- Og så smakte det som herlige sommerminner:)

Her kommer oppskriften:

-1 Kilo rabarbra stilker i biter
-125 gram sukker
-2.5 dl vann
-0.5 ts vaniljesukker
-1 ss potetmel blandet med ca 1 dl vann (ristes)

Stilkene kokes møre i vann og sukker.  Tilsett vaniljesukker og rør inn potetmel-vannet med tynn stråle.
Serveres varm eller kald med vaniljeis, melk eller som den er:)

 

 :)

 

 

Det gleder..

Det gleder et mamma-hjerte når tre-åringen (snart tre år hvertfall) kommer inn på kjøkkenet med hånden full av søte små blomster og sier at de er til mamma:)

Pynter opp gjør det også:)


Det er ikke så mye tid til blogg lengere, så noen lengere pauser mellom hvert innlegg har det blitt i det siste, og det kommer det nok fortsatt til å bli:) Men vi leker litt med en tanke om dagen på ganske store forandringer..hva det dreier seg om og hva det blir til får tiden vise..og blir det realisert kommer vi selvsagt til å dele det her! Tiden viser..

En god søndag ønskes fra meg til alle som titter innom:)

-Anne M-
27.apr.2011

Da var vi alt godt i gang med en ny uke på jobb, barnehage og skole etter en herlig påskeferie.. :)

Alt av påskefarger og påskepynt er ryddet vekk og igjen minner det bare om vår her i huset....duse pastellfarger, lyst og luftig!Ute ble det ordnet en del når vi hadde ferie. Blandt annet fikk vi startet med å lage utskjæringene/ utsmykkningene som huset skal ha på inngangspartiene. (hovedinngangsparti og vaskerommsinngang)Det er ikke færdig enda siden det er en ganske stor jobb med å sage ut alt, men vi er godt i gang med utskjæringene på vaskeromsinngangen. Og der ser det slik ut:Vi gleder oss kjempe mye til vi får laget slike på hovedinngangspartiet også....da får huset tilbake sitt opprinnelige utseende, noe vi har hatt som mål hele tiden.

 

I morgen skal vi kjøre en rask tur opp til Geilo (heldigvis ikke lange kjøreturen dit) og sjekke utvalget i skarverennsbutikken:) Utrolig greit å kunne handle skiklær, treningsklær,  og diverse utstyr der med gode tilbuder:) Pleier som regel ikke å komme tomhendt hjem derfra;)

En fin kveld ønskes fra meg til alle som titter innom:)

-Anne M-

For en deilig dag:)

Man kan jo ikke gjøre annet enn å smile når man våkner om morgenen og ute skinner solen på en knallblå himmel:)

Klokken ti var vi allerede på fjellet med kakao, boller og kvikklunch i sekken..for en herlig start på formiddagen!

Akebrettene ble flittig brukt, og jeg fikk til og med en liten halvtime i solveggen;)


Anja, Svein og Johannes er klare for aking..

Anja og Elina

Elina måtte få prøve å ake litt ho også, så her sitter hun på fanget mitt..Johannes kjører på eget akebrett..

Opp igjen for å ake mere..

Etter etpar timer til fjells vendte vi nesene våres hjem igjen, men med så flott vær måtte vi selvsagt nyte noen timer her ute også. deilig å se hvordag solen har tint bort så mye snø de siste dagene. Nå synes hele verandaen på bortsiden av huset..kjempe deilig:)helgens blomster er på plass..På kjøkkenet lukter det himmelsk godt nå.. I gryta på komfyren står det nemlig pinnekjøtt og godgjør seg. Vi hadde igjen pinnekjøtt i fryseren siden jul og fant ut at nå var det vel på tide å bruke det;) Mmm, vann i munnen:)

I kveld er det denne timen hvor vi alle skal slå av alle lys.. Da blir det riktig så koselig å tenne noen ekstra levende lys tenker jeg;)

En nydelig dag og kveld ønskes fra oss på Jorde gård:)

 

 

Heia Gol, og en sniktitt!

Nå har vi sittet klistret forran tv-ruta og heiet på Gol IL på damestafetten i NM. Svein sin søster gikk tredje etappe for Gol og både store og små syntes det var gøy å se et kjent fjes på tv-ruta da hun gikk i mål på en 11.plass! 
Jeg er sikker på at alle Golinger er stolte av dere:)

Har du fulgt med på staffetten i dag, og har du et lag du har heiet på? :)

Nå skal jeg ned i garasjen å male lister til barnerommet, og en gammel divan-ramme... Den skal bli til en soffa på eldstejenta sitt rom.

Før maling ser den slik ut:Denne skal bli lys-lilla. Eldstejenta har gått lei av rosa, så tekstiler på rommet hennes har nå gått fra rosa til lilla.. Tror derfor det blir fint med en lilla farge på rammen til divanen/sofaen. Den skal selvsagt fylles med madrass og masse gode puter:) Bilder fra rommet hennes kommer også når alt der er klart.

Ha en nydelig søndag:)

-Anne M-

Gamle vaner er vonde å vende;)

Endelig var helgen her igjen, og den første arbeidsuken i dette året er vel overstått:) Merkelig det der, men det tar faktisk tre-fire dager før jeg kommer meg orntlig ut av det "ferie-moduset" etter så lang ferie. Flere som har det sånn? :)

Selv om det er fredag er det ikke lenger bare å fylle opp godteskålen eller kose seg med litt sjokolade (kjenner jeg får vann i munnen bare av å skrive sjokolade).. Nei, her i huset har vi bestemt oss for å endre på vanene våre..så lenge vi klarer! ;) Det vi kalte for fredagsgodt og lørdagsgodt har blitt redusert til kun lørdagsgodt! Vi har desverre hatt den vanen at nesten hver fredag så har en liten godteskål kommet på bordet etter at barna har sovnet.. Nå blir det kun lørdagsgodt på oss også! Men det er noe med at gamle vaner er vonde å vende, så vi får se hvor lenge det varer;)

...Når jeg er inne på godteri og snop så må jeg nesten vise bilder av (selv om alle har sett slike før..) disse flotte bollene fra Bruka design som vi fikk til jul.
Popcorn-bollen fikk vi fra Svein sin søster, og Chips- og dipp-bollen fikk vi fra min søster og hennes mann. Det var faktisk bare tilfeldig at de hadde kjøpt slike begge to, og at det var samme farge var også helt tilfeldig:) Litt gøy i grunn..

Vi får fylle opp en av disse imorgen;)

Ha en flott fredagskveld!

-Anne M-

Ugly childrens clothing - Mariuskjole

Aller først må jeg bare fortelle at her har vi vært uten nett store deler av døgnet de siste dagene, men nå er det endelig på plass igjen, så iløpet av kvelden og morgendagen skal jeg oppdatere meg på endel blogger;)

Jeg har så lyst til å vise bilde av noe jeg kjøpte i dag;)
Jeg var en liten tur i Gol sentrum i dag for å handle noen julegaver, og da jeg gikk forbi Husfliden fikk jeg øye på noen klær fra ugly childrens clothing i vinduet der.. Tror du jeg klarte å bare gå forbi..(?) Selvfølgelig ikke! De klærne er jo bare sååå fiiine;) Jeg tok turen inn døren, og kom ut igjen med 499 kr mindre på konto og en kjempe flott marius-kjole til minste jenta:)
Lille Elina kledde den kjempe godt, og jeg er strålende fornøyd med den nye kjolen hennes, og det tror jeg hun også er;)


Det er flere plasser som selger dette merket, og du kan blandt annet handle fra denne siden:
http://www.uglycc.com/  og der har de også knerten-genseren. Det er en sikker julegave vinner for en liten knerten-fan;)

Ellers har jeg handlet litt julepynt idag, og jeg gleder meg bare så mye til desember kommer og det blir jul her i huset på Jordet gård:)
Jeg har faktisk tjuvstartet litt med julepynten (det er lov) og det skal jeg vise imorgen:)

Ha en strålende fin lørdagskveld!

-Anne M-

Tiden flyr..

..og om en uke begynner jeg å jobbe igjen. Tenk at det er straks 8 mnd siden minstejenta ble født! Hvor har denne tiden tatt veien tro? På mange måter så ser jeg jo at tiden har flydd, men i hodet mitt så virker det som Elina ble født i går, og at tiden i hodet mitt har blitt satt på pause mens resten av værden flimrer forbi.. Andre som føler det sånn? ;)
Jo gamlere man blir jo raskere går tiden..det er hvertfall helt sikkert! Tenk bare på hvor fort det går til jul nå..,men for barna er det fortsatt en hel evighet til jul. Eldstejenta spørr stadig hvor lenge det er igjen til jul, og jeg svarer hvor mange dager det er og hvor fort det kommer til å gå.. Kommentaren jeg får tilbake da er " Det er jo kjempe lenge til da mamma!"
Hvorfor er det sånn at tiden bare går fortere og fortere jo gamlere man blir? Klarer ikke helt å skjønne det egentlig..
Ja, ja..som sagt så er det bare en uke til jeg skal begynne å jobbe igjen, og det både gleder jeg meg til , men er også litt spent. Jeg gleder meg til å komme meg litt mere ut hver dag, og jeg gleder meg til å komme tilbake til alle de koselige folkene i barnehagen..både barna, foreldrene og de jeg jobber meg. Det jeg er spent på er hvordan det blir å være borte fra Elina en hel dag..og bare se henne noen timer på ettermiddagen/kvelden. Svein skal være hjemme med henne noen dager i en periode (pappaperm) og svigermor skal ha henne etpar dager, så hun er jo i trygge hender:) Jeg skal jobbe 80% så jeg skal jo ha en dag hjemme, og da skal vi kose oss kjempe mye;)

Nå skal den siste uken hjemme nyyytes:)

Jeg ønsker dere alle en strålende dag!

-Anne M-

Ny uke..nye muligheter!

Ny uke, nye muligheter! :)
Helgen går så fort.. På fredag kveld tenker jeg alltid at det er så godt for nå har vi hele helgen fri, men vips så er det mandag morgen! Helgen her på Jorde gård har bestått i en deilig fredagskveld hjemme, med taco, snop og mye bra på tv. Lørdagen kom min mamma hit og passet de tre englebarna våres slik at jeg og Svein kunne ta en kjøretur til Drammen og Sandvika for å shoppe litt. Fant heldigvis litt pen-klær til jul og til diverse festligheter fram mot jul.
I går, søndag hadde vi egentlig ikke noen planer, men siden Johannes hadde puttet en stein inn i nesen sin som vi ikke fikk ut igjen måtte vi ta en kjøretur (20 min) til legevakten i Hemsedal. Legen brukte faktisk litt tid på å få den ut, og han måtte ringe en annen lege for å høre litt.. Først ville legen at Johannes skulle blåse den ut, men å få en to-åring til å blåse hardt i nesa er ikke like lett så det gikk ikke. Det andre forsøket gikk ut på å holde for det neseboret som det ikke satt stein i og å blåse luft inn i munnen til Johannes..nesten som munn-mot munn metoden..da pleide det ofte å løsne sa legen, men det gikk heller ikke.. Til slutt ble det mot Johannes sin store fortvilelse til at legen måtte pirke den ut. Etter drøyt 20 min var steinen ute;) Så det gikk bra! Etterpå dro vi på peppez og spiste pizza;)
Nå er det mandag, og alle barna er hjemme fra skolen og barnehagen siden det er planleggingsdag. Det er orntlig godt å bare kose seg hjemme en mandag også.


Anja og Elina leker på gulvet, mens Johannes sover dubben sin.


Neste helg skal jeg og Svein i en 30 årsdag. Jeg gleder meg kjempe mye. Det er år og dag siden sist jeg var ute med gode venner. Det skal jammen meg bli gøy! :)

Prosjektet med å få malt nattbordene som skal på barnerommet har jeg faktisk ikke fått begynt på. Jeg skal være så ærlig og si det som det er.. jeg er egentlig så umotivert som jeg kan bli for øyeblikket..så det stoppet opp. Håper motivasjonen kommer tilbake snart;)

Men et annet prosjekt som jeg og Svein har sammen, er å lage ferdig adventstaken som vi har tenkt på så lenge.., mere vil jeg ikke si annet enn at det selvfølgelig kommer bilder da den er ferdig;) Men lysene er klare med tall, og her er en aldri så liten sniktitt..:

Håper alle har hatt en fin helg og at mandagen blir like bra! En fin dag ønskes hvertfall fra meg;)

-Anne M- 

En liten overaskelse..

...I en travel hverdag kan selv den beste glemme å vise sine kjære at man setter så uendelig stor pris på hverandre. Det er ikke slik at det alltid er så mye som skal til..men en gang i blandt kan en liten overaskelse være tingen! Sent i går kveld listet jeg meg ned i gangen og hang en liten overaskelse på ytterdøren slik at Svein skulle få øye på den når han dro på jobb idag;) Det var på ingen måte noe dyrt og flott, men bare noe så enkelt som et kort hvor jeg hadde skrevet noen ord, og en gavepose som jeg hadde puttet  noen sjokolader og en pose nøtteblanding oppi.. (han må kjøre et lite stykke 25min ca for å komme på jobb, så derfor tenkte jeg at han kunne kose seg med litt godt på bilturen..han elsker søtsaker;)

Når vi snakker om overaskelser.. I kveld skal jeg på overaskelses-middag med gjengen fra jobben. Det er en dame som skal slutte og som vi skal overaske med middag og en hyggelig kveld;) Jeg gleder meg for nå er det lenge siden jeg har snakket med flere av de fra jobben, så tror det blir veldig hyggelig!
Svein skal derfor være alene med alle tre barna, men jeg tror at han får besøk av noen kamerater etter at barna er lagt. Litt kjekt å gjøre noe hver for seg også.. Veldig ofte så er vi alltid ute sammen eller finner på ting sammen og det er kjempe koselig, men noen ganger er det godt å gjøre ting hver for seg også;)

Legger ved et bilde som jeg tok idag tidlig etter at to av barna var levert på skole og i barnehagen.. det  var helt rosa lys ute, og tåken lå og badet over Gol sentrum..litt trolsk stemning på morgenkvisten.Jeg ønsker alle en flott fredag og en fin start på helgen:)

 

-Anne M-

 

 

 
Fremover går det..

Tenk for en verden som åpner seg når man har lært seg å komme fremover for egen maskin;) Minstejenta på 7 mnd har akkuratt lært seg å krabbe/komme seg fremover. Lenge har hun bare klart å skyve seg bakover, men de siste dagene har hun blitt en liten reser på gulvene her i huset;) Det kjekke med en som åler seg langs gulvene er jo at nå må jeg til en hver tid holde gulvene rene og pene igjen..med andre ord nå MÅ jeg vaske gulvene opp til flere dager i uken:)

Elina er like stolt hver gang hun legger ut på krabbetur rundt om i huset:)Tenk å kunne fryse tiden og å spole seg tilbake til man var så liten..det hadde vært gøy;)

 Nå må jeg og Elina ut og hente de to andre på skolen og i barnehagen..., men før jeg reiser skal jeg stikke ned i garasjen og se om kjøkkenhylla har tørket etter det siste malingstrøket. Og hvis den har tørket skal den få opp på veggen i kveld;)

-Anne M-

 

Huttetu så kaldt der er..

..,våknet opp til 10 kalde minus grader i dag! Trengte ikke å se på værmeldingen eller graderstokken i gårkveld for å skjønne at natten kom til å bli kald.. Rett ovenfor gården ligger skibakkene og der har snøkanonene stått klare noen dager alt, og sent i gårkveld kunne vi høre at de ble satt igang;) De går fortsatt og snøen spruter ut der oppe;) Så når jeg titter ut kjøkkenvinduet så ser jeg hvite hauger der oppi bakkene. NÅ er vinteren her! :)

Sent i går kveld ble vi ferdige med det første malerstrøket i midtstuen, og så langt ser det ut til at det blir veldig bra... Nå lukter det maling i hele huset, men det tåler vi;) Å male er rene terapien for det meste..maling er liksom en ting man kan få til uten å bruke så veldig mye hjernekapasitet..man trenger faktisk ikke å tenke på hva man driver med i det hele tatt, bare stå der og male og tenke på helt andre ting..fantastisk;)
Hadde tenkt til å vise bilde av fargen, men jeg får ikke lastet opp bilder nå..litt irriterende, men.. Det får komme bilde en annen gang;)

Ha en fin dag! :)

-Anne M-


 

 

Borte bra, men hjemme best:)

Jeg er nok en veldig hjemmekjær person.. Når jeg er borte gleder jeg meg alltid til jeg kommer hjem.  I går var vi en tur til Oslo, og hadde en kjempe fin dag. Det er kjempe fint å komme seg til byen en tur og å shoppe litt og ta inn over seg "storbylivet", men jammen er det godt å komme seg hjem igjen også;) Så derfor: Borte bra, men hjemme best! Det er nok et litt roligere tempo her enn i byen..her er det ingen (hvertfall ikke mange) som legger seg på tuten og tuuuuter hvis man er ett sekkund treigere til å reagere i ett kryss..herlighet, må da være fælt å ha SÅ dårlig tid;) Ja,ja.. jeg skjønner hvertfall hvorfor folk som bor i byen kjøper seg/bygger seg store flotte palasser av noen hytter og kommer strømmende til fjells hver helg og ferier:) Har på ingen måte problemer med å forstå det:)
Vi hadde hvertfall en veldig fin biltur i går og en like fin dag i Oslo. Dagen gikk litt for fort og jeg følte ikke at vi fikk ordnet alt vi skulle, men da har vi en unnskyldning for enda en by-tur om ikke så lenge;) Men vi fikk da brukt litt for mye penger og handlet både klær og litt pynt..pluss noe kjempe stort, som tok hele plassen i bilen nesten..alle setene baki måtte ned og bilen var nokså nedlasset;) Men hva det er vi har handlet skal forbli en liten hemmelighet fram til stuen er malt;)Jeg har kjøpt to ganske store glasslykter som det kommer bilde av senere i dag, men nå må jeg få startet på midtstuen;)

Ha en fin dag!

-Anne M-

Road trip

Bare en rask tur innom bloggen for å ønske dere en god dag;) Vi skal på biltur..til Oslo! Jippiiii!!! Svein skal på MR med et kne, så da passer det jo fint å ta en liten shopping tur også:) Jeg elsker å legge ut på kjøretur sammen med mannen i mitt liv..i bilen får vi virkelig tid til å skravle om alt mulig rart som vi ellers ikke (hverfall ikke alltid) får tid til..alt fra særiøs snakk til tull og tøys;) Bilturen tar ca tre timer.. Svein har tatt fri fra jobb, men selv om han har fri så pleier det ikke akkuratt å være stille på tlf hans..så litt jobbsamtaler må jeg nok regne med å høre på;)


Termokrusene fra Bodum er fyllt til randen med kaffe..disse er geniale å ta med seg på biltur. Plass til masse deilig kaffe;)Ha en nydelig dag! :)

-Anne M-

Søndag er en fin dag for..

..bilvask! Svein og Johannes tok ansvar og vasket bilen..kansje siste vasken den får i år;)
Senere i dag skal vi til pappan min og spise pinnekjøtt:) Jeg gleder meg kjempe mye!

 

 

Minner også om at på det forrige innlegget så har vi en spørsmålsrunde gående fram til i kveld..så det er bare å spørre i vei hvis det skulle være noe du lurer på :)

 

Ha en flott søndag! :)

 

-Anne M-

Hjemme igjen

Da var høstferien over for i år.. Det er orntlig godt med noen dager på hytta, men jammen er det godt å komme hjem igjen også;) Borte bra, men hjemme best;) Ikveld da barna har sovnet skal jeg oppdatere meg på alle bloggene jeg pleier å lese...(pc`n ble lagt bort etter at minnekortet satte seg fast, men nå er den i orden) Blir nok en liten  oppdatering fra Jorde gård senere ikveld også!


Legger ved et bilde som Svein tok da han var oppe i dagtidlig for å fyre i hytta:)

 

Vi blogges i kveld:)

-Anne M-

 

 

"Stormen" er over..

..For et vær det har vært de siste dagene! Det har blåst så mye at noen ganger har jeg trodd at huset skulle lette;) Men det har nå stått på samme flekk i over hundre år, så det skal vel litt til.. ;) I går regnet det vannrett..fikk hvertfall vasket husveggene. Imorgen reiser vi på hyttetur og med dette ruskeværet har jeg vært redd for at vi har måttet avlyse hele hytteturen, men idag våknet vi til sol!!! :) Ikke blåser det lenger og ikke regner det..det er faktisk et orntlig knallvær, og ifølge værmeldinger så skal det være knallvær hele helgen! Nå gleder vi oss til å pakke og reise til fjels imorgen;)


Syntes dette bildet var passende. "Bjørk i storm" av J.C Dahl. (1849)

 

I dag skal jeg ned på den sy-butikken og bestille gardinstoffet til finstuen.. vet ikke hvor lang leveringstid det er på det, men håper det kommer fort;) Min kjære mamma har sagt at hun kan sy for meg, og det er jeg veldig glad for siden min symaskin er litt vrang;)

 

Ha en fin-fin dag:)

-Anne M-

 

 

Høstferie og eplekaketid;)

Da står høstferien for tur:) Svein har tatt seg fri fra jobben kommende uke, barna har selvsagt fri fra skole og barnehage, og jeg og minstejenta er jo hjemmeværende i permisjon.. De første dagene som kommer har vi en masse ordninger som frisørbesøk, bilene skal på service og vask/polering samt dekkskifte. (snøen kommer jo snart) Men torsdag reiser vi opp på fjellet og skal kose oss der alle 5 fram til søndag:) Det skal bli godt med noen dager på hytta! Håper bare på fint vær;)

 

Nå skal vi bake eplekake av noen epler fra hagen, så ikveld blir det eplekake og is:)


(bilde er fra matprat.no)

Når er det høstferie der du bor?

 

Ha en strålende søndag! :)

-Anne M-

snø:)

For en deilig dag! Solen skinner og det er vindstille..denne dagen måtte nytes fult ut med en fjelltur;) Vi pakket sekken og stablet oss inn i bilen og satte kursen mot Golsfjellet. Vet ikke navnet på toppen vi gikk til idag, men det var en fantastisk utsikt:På toppen lå det snø enkelte steder.. stor stas for de små som mente at nå kunne vi lage snømann;)


På turen fikk jeg plukket litt brisk som jeg tenker skal få pynte opp på trappen sammen med lyngen jeg kjøpte for noen uker siden.
Bilder kommer i kveld da jeg har fått ordnet det til:)

 

Ha en strålende søndag! Nyyyt siste helgedagen;)

-Anne M-  

 

Dagen før dagen..og noen dagers bloggtørke;)

Hei og god dag til alle der ute:) Det blir nok lite blogging fra meg de nermeste dagene..her kommer huset til å "stå på hodet" fram til søndag;) I morgen fyller eldstejenta 8 år og det er det jo klart at vi skal feire! Hun har sett fram til dagen sin i flere uker alt og jeg vet hun gleder seg veldig. På fredag blir det barneselskap og på lørdag blir det selskap for familie. Vi får ca 20 gjester i familieselskapet, og det kommer til og med familie helt fra Kristiansand for å være med å feire! Det blir nok veldig koselig:) I barneselskapet blir det ca 15 barn... Så nå har jeg endel kaker som skal bakes, et HELT hus som skal ryddes og vaskes (og antagelig må det vaskes etter barneselskapet slik at det er klart til familieselskapet også) Jeg må ærlig innrømme at å vaske hus er det kjedeligste jeg gjør.. Vurderer særiøst å skaffe vaskehjelp da jeg begynner å jobbe igjen;) Tror det er vel verdt pengene! Er det noen av dere som har vaskehjelp en gang i uken eller av og til og som er fornøyde med det???    

Nei nå får jeg hive meg rundt og begynne med noe skal jeg rekke å bli færdig:)

 Et innlegg uten bilde er bittelitt kjedelig..så jeg legger ved et bilde av hus og gård! Sattser på at det blir like fint vær som på bildet så kan vi være mye ute i barneselskapet;)

Ha noen fine dager! :)

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits