GANGEN VÅR

Kommoden er ferdig!

 

Kommoden som vi hentet sist helg har endelig fått plass under trappen. Denne kommoden er stor og rommer mer enn det vi i dag trenger av plass til barnas ulltøy, votter, luer o.l. En super investering kaller jeg dette;)

 

Jeg har lenge lett etter noe lignende, men de fleste har enten vert for langt unna eller så har de vert overpriset! Sist helg fant jeg denne på finn.no til den nette sum av 1200kr!

 

Etter noen omganger med skurekost og vaskefille fikk kommoden seg et strøk med Tyrilin interiørbeis (drivved) og resultatet ble kjempe bra. Den ser ut som den har stått og eldet i hundre år og ikke blitt behandlet med noe.. akkurat den effekten jeg var ute etter.

 

Håndtakene ble bestilt nye fra lunehjem.no og de passet helt perfekt til denne gamle kommoden.Det fineste med denne kommoden synes jeg er toppen. Den er så for seg gjort.

 

Nå skal vi kjøre en tur til fjells/ skogen for å hogge et tre... Hva jeg skal bruke det til og bilder kommer nok forhåpentligvis i kveld:)

 

Ha en fin søndag alle som titter innom!

 

-Anne M-

Lappeteppe

 

Lappeteppe!

 

For 14-15år siden laget jeg er lappeteppe på skolen. Lenge har det ligget på et loft og støvet ned. Men etter en nærmere titt på teppet fant jeg ut at jeg ville prøve å vaske det en runde i maskinen. Og nå, etter en runde i maskinen er det like fint som det en gang var..eller like skjevt og feil sydd kan man egentlig si, men hva gjør vel det;)

 

Teppet er 120x200 i str. Her har jeg brettet det sånn at det passer på slagbenken i gangen! Litt mere sommerlig med blåfargene enn saueskinnet som ligger der ellers.


Vi har feiret Johannes i dag med enda flere pakker, kaker og brus. Det er en veldig fornøyd gutt som nå straks skal krype til sengs. Bursdagsfeiring er gøy!
Jeg gjorde en ny vri med borddekkingen i dag. Tidligerer har jeg alltid brukt ett og samme serviset, gjerne fin-serviset, men i dag ville jeg prøve og blande litt mellom det enkle hvite rosendal serviset og green gate krusene. Fin serviset blir fort så stivpyntet, og så er det jo gøy og bruke litt andre serviser også.

Ha en fin-fin søndagskveld!


 

-Anne M-

 

God helg

 Da var det igjen fredag, og jeg synes ikke det er lenge siden sist det var helg.. nesten skremmende hvor fort tiden flyr! Fortsetter det i dette tempo så vil våren være her så fort som bare det♥

 

 

Her på Jorde gård skal vi ha en slappe-av helg og bare kose oss med barna, vinterværet og helgen..

Jeg vil ønske alle som titter innom en God helg!

 

♥Anne M♥

 

 

 

Nytt til gangen

I dag ble det noe nytt og etterlengtet til gangen våres. Leeenge har vi vært på utkikk etter et maleri eller et bilde til veggen i trappeoppgangen i gangen....... For et par uker siden så jeg to bilder på en interiørbutikk (Josefine) her på Gol, og falt for de med en gang. Men siden jeg ikke var helt sikker på om mannen i hus ville like de så ble de ikke med meg hjem.......ikke før idag;) Han ble med inn på interiørbutikken og likte de han og...heldigvis at de var der fortsatt!

Nå henger de på veggen og pryder en ellers så kjedelig trappeoppgang!Bilder/ malerier er ikke noe som kommer lett inn i dette huset.....her er vi veldig kresne på hva som kommer opp på veggene! Men disse bildene/maleriene var utrolig nydelige og i duse svake farger..så vidt man ser motivet. Akkuratt noe slikt vi var på jakt etter til denne veggen!Rammene var også flotte og litt spesielle.. det lille brune i rammene går igjen i trappen, så det passet også veldig bra.


Her skal det lages biff-middag nå:)

En flott lørdagskveld ønskes til alle som titter innom!

-Anne M-

Gangen vår

 

Nå er det lenge siden jeg har vist bilder fra gangen...så Velkommen inn i gangen våres!

Vi er heldige og har en romslig gang med god plass til vogner, sko, klær og litt møbler.. Da vi pusset opp/ restaurerte huset bygget vi faktisk på gangen en liten meter for å få enda litt mere plass!
Døra til høyre går rett inn på kjøkkenet..


Her er den ekstra meteren...akkuratt her ved døra..vi hadde så lyst på smale vinduer på hver side av dobbeldøra, og det angrer vi ikke på..masse herlig dagslys som kommer inn i gangen!

Ved døra står en stol og en aviskurv. Den brukes til å ha skjerf, luer og votter i som brukes ofte om vinteren. Lett tilgjengelig ved døra!
Slagbenken i gangen blir mye brukt av oss alle, og under setet er det god plass til oppbevaring.


Under trappen har barna en egen skohylle og knagger til jakker og sekker. Det er fint å kunne bruke plassen under trappa til de som er små og som kan stå oppreist under der..

Under trappen står også et av våres finn.no funn, nemlig denne speilkommoden. Den er gammel og var opprinnelig brun-rød i fargen, men med litt maling og nye knotter ble den et av mine yndlingsmøbler. I denne  kommoden har ungene hver sin skuff til luer og votter.


Det var litt av gangen våres:)


Da ønsker jeg alle der ute en fin kveld!

-Anne M-

 

 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits