PROSJEKTER

Sommer og sol + en oppdateringDet er sommer, det er sol og det er ferie. Siden værgudene er så snille med oss så blir det veldig mye tid ute og veldig lite tid inne. Det vil også si at vi får gjort veldig mye ute, og veldig lite inne. Blogg er en inne aktivitet og nå skal jeg si det var lenge siden jeg har tittet innom her.

 

Vil vise der elitt av hva vi driver med i disse dager. Tunet begynner å ta form, og vi er så utrolig fornøyde med resultatet her. Vi har hatt en flink mann med graver som har muret en flott mur langs hele tunet og virkelig fått rammet inn gårdstunet.

 

 

 

 

 

Langs der muren nå går var det før vei.. Den ble fjernet og hønsehuset ble plassert der.

 

 

 
 

Nå i skrivende stund jobber vi med å fylle på jord og opparbeide plen.

 

 

  

Det er jo ferie og man skal jo ikke bare jobbe..vi er også flinke til å kose oss. En ny sittegruppe i hagen ved bålpannen har kommer på plass. Der nede spiser vi både frokost, lunch og kvelds, og bålpannen blir flittig brukt.

 

 

 Dukkestua har fått et nytt strøk maling, og jeg og minstejenta har kosa oss med å pynte inne og utenfor dukkestua. Vi fant til og med de perfekte krusene til dukkestua:) 

 
 

 

Simba koser seg ute i sommervarmen, og liker godt å se på hønepøne og kyllingene ute i den nye hønsegalen som vi har fått laget nylig.

 

 

Vi har økt familien og hentet fem gule små og sju litt større kyllinger, så nå er det liv i hønsehuset:)


 

 

  

Verandakos og hygge er det også tid til:) Det er viktig å kose seg;)

 

Man skal ikke sove bort sommernatta sies det.. men nå tror jeg at jeg bør få litt søvn;)

 

En fortsatt god sommer ønskes fra meg!

 

-Anne M-

  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Hvite stakittgjerder

 

 

 

 

I disse dager begynner det å skje ting igjen her ute. Stein til steinmur har kommet, så nå går det ikke lenge før muren er på plass. Vi driver også å ser på stakittgjerder i disse dager. Med ganske stor sannsynlighet kommer vi for å gå for stakittgjerder fra norgesgjerde.no. Det er vedlikeholdsfrie gjerder som kan stå i årevis uten noe vedlikehold. I like;)

 

Jeg føler at vi har nok annet å drive med her enn å male og pusse gjerder hvert tredje år, og når man tenker på timene man vil bruke på det, og malingsutgifter så vil nok disse vedlikeholdsfrie gjerdene lønne seg i lengden;) Er du på utkikk etter gjerder, grinder, rekkverk, levegger eller porter så anbefaler jeg å ta en titt på siden deres. Mye fint!

 

 

Bildet er fra norgesgjerde.no sine sider.

 

Ha en fin kveld:)

 

-Anne M-

 

 

 

 

 

 

Bildreras fra året 2012

 

Siden året 2012 snart skal erstattes med året 2013 tenkte jeg å sette sammen en haug av bilder i ett innlegg. Dette blir et rent interiør innlegg med bilder fra små og store prosjekter inne og ute, men også interiørbilder jeg har tatt i løpet av året 2012. 

Påsketider:

  

Loftprosjektet, dette skal bli et soverom, men det stoppet opp ettersom våren kom og vi prioriterte uteomerådet.

 

 

 

Tv stuen i andre etasje, denne stuen blir bare mere og mere brukt av eldstejenta, og mindre og mindre brukt av oss..men det er også meningen.

 

 

Vi skiftet ut noen møbler på hytta og gjorde noen endringer der.
Vår i luften og friske pastellfarger kom inn i huset.

 

Bruka bolle samlingen min vokser og vokser.. 

Vi fikk åtte fine små kyllinger, som etter hvert ble 7 fine høner som legger fine gode egg, og en fjong hane som passer på.

 Utemøblene kommer på plass, og endelig er våren og sommeren her.

 

Og siden hele hagen skal fylles opp hogges alle de gamle eplebuskene.Og gravingen er i gang..
 

Sommer utendørs.. 

Og sommer innendørs..

 


Det jobbes i hagen.. Både ut i de sene nattetimer, og lange dager.

 

Rosa sommerfarger ble byttet ut med blå farger.

 


I plante kassene begynte det å spire.


To stabbur ble flyttet på.

 

 

Høsten kom og pasteller og lyse farger ble byttet ut med mørkere farger.

Barkrakkene på kjøkkenet ble byttet ut med blanke Tolix barkrakker ♥

 
Det blå i stua ble byttet ut med grått og beige..høsten og vinteren ønskes velkommen her også!

 


Den hvite fine speilkommoden i gangen ble byttet ut med en fin og enda mere praktisk kommode.Stolene i den ene stua ble byttet ut med grå stoler.Et nytt lite stabburs hus kom på plass i det den første snøen kom.


Vårt siste prosjekt som fortsatt er under arbeid..kjøkken på hytta.Jul på Jorde gård ♥

Dette er noen interiør bilder gjennom året som har gått her på Jorde gård. Vanskelig å plukke ut, jeg har jo flere tusen bilder fra det siste året:)

Det som er gøy for meg selv er nemlig å se på bildene hva som stemte og hva som ikke stemte like bra.. jeg håper du som titter innom kanskje finner noe inspirasjon i bildene mine!

Stor nyttårsklem fra meg!

-Anne M-

 

  

 

 

 

 

1.mai-helg

Herlig med helg:) Spesielt nå som det er så fint vær, og godt og varmt! Tenk at det alt er 1.mai helgen...

Det er mange som har mye å gjøre ute nå i hager, verandaer, hus og gårder, og her er ingen unntak. Vi har tusen ting å gjøre;) Men vi prøver å ikke stresse med det, bedre å ta litt og litt og å kose seg med jobben man skal gjøre enn å stresse på og bli orntlig lei..

Den ene siden av huset er snart færdig malt rundt alle vinduer.. Vi har bestemt oss for å bytte farge på vindus-listene fra grå til hvit. Foreløpig ser det ut som et godt valg..
Jeg synes det ser litt "renere" ut med det hvite rundt listene.. gleder meg til hele huset blir slik:)


Ellers blir det "familieforøkelse" her i morgen!!! Vi skal hente oss tre(?) koppelam som skal få bo i hagen nedenfor huset. Så i kveld skal jeg og Svein bygge hus og sette opp gjerder.
Hønene som vi har bestemt at vi skal ha har vi enda ikke fått tak i.., men vi driver å jobber med saken;) Kjempe koselig å ha litt dyr når man har plass og mulighet.

En nydelig 1.mai helg ønskes fra meg til alle som titter innom:)

-Anne M-

Jeg vil dele en ide..

Denne ideen har jeg blogget tidligere (i august) , men det har kommet nye lesere etter den tid, så jeg tenkte at dette vil jeg dele med nye lesere av bloggen også;)

Hvis du har en liten smårolling eller har tenkt til å ha en liten en gang..her kommer en liten ide som jeg snappet opp for noen år siden. Nemlig en minnekasse! Navnet sier vel sitt.. en kasse med lokk eller en kiste som du putter spesielle minner ned i. Jeg har ingen fin kasse/kiste enda..men er stadig på utkikk etter den perfekte kisten/kassen. (siden jeg har tre barn trenger jeg tre stk)
 Foreløbig bruker jeg bare tre plastkasser med lokk. Oppi kassene samler jeg på barnas spesielle saker. F.eks den aller første bamsen, klæra de hadde på seg som nyfødt da vi dro hjem fra sykehuset, dåpssølvet dems, strikkesett som de hadde da de var baby,det første skoparet, den første lua, første leseboka fra skolen, noen spesielt fine tegninger de har kommet hjem med, første julekjolen, album med bilder gjennom oppveksten...egentlig ting som har en spesiel betydning, og som jeg tror at barna kan ha litt ekstra glede av da de blir store, kansje gi videre til egne barn..jeg tenker langsiktig!

Det er også litt interiør i denne saken her, fordi kassen eller kisten jeg ser for meg skal også kunne brukes som et "møbel". Det er ikke meningen at disse minnekassene skal stues vekk på et loft, men at de skal kunne stå framme slik at de kan ta fram de gamle minnene og kose seg med det. Planen min er at barna mine skal få hver sin kasse/kiste med sine minner da de er gamle nok til å ta vare på det. :)

Bare for å vise et eksempel har jeg tatt etpar bilder fra det Johannes har i sin minnekasse:

Klæra han hadde på seg hjem fra sykehuset, den første bamsen han fikk, dåpsskje,strikkavotter(de er knøttsmå), de første skoa hans, ulljakke og bukse som Gommo har strikket, og et blått bamselys som stod på bordet under dåpsmiddagen hans.

 

Tar du vare på minner til barna dine blir store? Har du tenkt til å ta vare på minner hvis du skal ha barn en dag?

Jeg synes det er kjempe fint å ta vare på slike ting som har en litt spesiell betydning, og ved å samle det i en kasse/kiste så har man det på ett og samme sted;) Håper at barna kommer til å være glade for dette da de blir store/voksne..jeg tror nok det;)

Ha en nydelig onsdagskveld!

-Anne M-

En liste så lang

Som mange andre har vi en lang liste over ting som skal gjøres. Føles som listen er lang som et vondt år..her kommer den:

-male siste strøket på enkelte lister og utforinger
-male det nye overbygget
-male siste strøk på inngangspartiet
-male alle vinduer utendørs
-få ferdig soverom
-få færdig kottet
-gjøre færdig vaskerommet
-skru på to knotter som mangler på kjøkkeninnredningen
-skru fast lokket på sjakten på badet
-lage trapp ned i kjelleren
-færdigstille fyrrommet i garasjen
-bygge ferdig anekset på stølen og innrede det
-bygge utleiehytte
-male stabburene
-legge nytt tak på det andre huset (der Svein sine foreldre bor)
-bygge på kjøkkenet på stølen
-bygge et stort overbygg på nedsiden av huset
-så plen
-fylle opp og opparbeide ny og plan  hage på nedsiden av huset
-lage istand kontor, soverom og gjesterom i 3.etasje
-male fyrrommet og garasjen
-slappe av:)

Hva står på din gjøre liste for de neste årene:) ?

-Anne M-

Det jobbes

Påbygget begynner å ta form. Svein og hans søskenbarn jobber med påbygget som blir et overbygg over vaskerommsdøren og vidre ned over plattingen. Det er fortsatt litt jobb igjen før det er færdig, og da skal det hvitmales. Solen skinner og det er en herlig lørdags ettermiddag:)Det ser ut som et orntlig byggekaos her, men har virkelig troen på at dette blir bra da det står færdig!

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits