HYTTE

Høstferie

 

Når vi er på hytta så koser vi oss veldig. For oss skal hytta være et sted man kan kose seg, slappe av, nyte god mat, vin, naturen og fjellet. Heldige er vi at hytta ligger midt i smørøyet for turer hele året, og skimuligheter rett utenfor.

 

Hytta skal være et lite fristed. Der skal ting være lettvint, og det skal være masse kos. Hvis ting hadde vært kjempe mye mere tungvint på hytta, ja da hadde vi nok heller holdt oss hjemme og tatt dagsturer til fjels for å nyte naturen.

 

Jeg hadde digget og hatt en stor, ny luksushytte, med mange soverom, mange stuer, mange bad og et gedigent kjøkken med en gedigen peis og en gedigen spisestue! Åhh, da hadde jeg vært i himmelrike..tenk å kunne få innredet noe slikt:)) Men fra drøm til realitet..det kommer nok aldri til å skje, og det gjelder de aller fleste av oss! Men da er det fint at man for de fleste tilfeller klarer seg fint med en mindre og enklere hytte. Det finnes jo mange eldre hytter på markedet, og ikke alle de ser så delikate ut på visning, med gule furuvegger, falmede gardiner, harde hyttesofaer, og tradisjonelle hyttelamper. Noen liker selvsagt det..og det er helt greit, men ønsker du noe annet, og kan klare å se forbi de gule veggene, og nipset som ofte hoper seg opp i gamle hytter..og ser potensialet i veggene, ja da kan faktisk en eldre hytte bli et lite ferieparadis uten at det trenger å koste kjempe mye å pynte litt på den. (vertfall så lenge hytta har strøm og vann for det er jo en stor kostnad)

 

 

 

Jeg kan med hånden på hjertet si at vi storkoser oss på hytta. Den er ikke stor, men den er akkurat passe og inneholder det vi trenger. Do, bad med dusj og vaskemaskin, gang, kjøkken som vi pusset opp i vinter, tre soverom, stor hems med mange sengeplasser, og stue med tømmervegger. I tillegg driver vi å bygger anneks med tre soverom. (der jobbes det kun når vi har ork og tid)

 

Jeg pleier å kose meg med hyttemagasiner/ interiørblader hvor de viser de store gedigne hyttene, og så suger jeg til meg inspirasjon derfra og drar det med meg inn på vår lille hytte.
Furuveggene har vi beiset med interiørbeis fra tyrilin, for å få en varm og lun farge i treet. Tekstilene i hytta har vi valgt å holde i jordtoner. Grått og brunt i forskjellige nyanser for å skape en rolig atmosfære. For meg er det litt hverdagsluksus å kunne stupe ned i en god sofa fylt med masse gode puter, pledd og skinn. Dukene er i lin og de er vevde og i en fantastisk kvalitet.  En annen ting som hever følelsen av litt luksus er lys og lykter. Jeg tenker at man ikke skal blande for mye, men holde seg til riktige farger i forhold til resten. Naturelementer er også flott å pynte hytta med.

 

Gulvene har vi ikke gjort noe med enda, og har ikke tid til det heller, derfor har vi lunet det opp med tepper og filleryer i samme fargenyanser som resten av tekstilene.

Velkommen inn for en titt:

 

 

 


I stuedelen er det også spisestueplass.

 

  

Som sagt, dette er bare en enkel liten hytte, men man kan faktisk pynte på hytta og skape en stil på små gamle hytter også. Noen elementer fra de store hyttene kan man fint dra med seg inn på de gamle små hyttene.

 

 

 

Jeg koser meg når jeg kan gå inn i et rom og kjenne at ting i rommet harmonerer. Da slapper jeg av...sånn er jeg bare;) Ha en fin helg, og en fin høstferie!

 

 

 

-Anne M-

  


 

 

 

 

En fantastisk dag:)

 

For en dag det har vært på fjellet i dag! Rene påskestemningen ute i skiløypene:) Det liker vi!

 

Nå er kvelden her og vi koser oss med ost, kjeks og litt vin.

 

Vi har også fått satt på plass sokkel listene på kjøkken innredningen i dag.

Litt bilder:
God lørdag ønskes fra Jorde gård hytta ♥

 

-Anne M-

 

Helg på hytta:)

 

Det er fredag, det er helg og vi slapper av på hytta!

 

Selv om det står igjen litt pirk arbeid på kjøkken innredningen her så har vi ingen planer om å jobbe i kveld. Vi skal slappe av, kose oss og bare nyte alt vi har fått til her;)

 

Massevis av telys og andre lys er tent, fyr på peisen, saueskinn og pledd i sofaen. Joda, vi koooser oss!

Det er jo alltid stas å ha med seg noe nytt når man skal på hytta, og denne gangen hadde vi med oss denne kjempe tøffe tørkerull holderen i ekte hytte stil!
*Bloomingville*

Dette er noe man faktisk kunne laget selv.. En trestamme kuttet i en skive og en spikket litt tykk pinne, borr og litt lim..og vips: En tørkerull holder;)I morgen er det skitur og leik i snøen..og selvsagt pølsegrilling! Kanskje får vi besøk også:)

 

En fin fredag kveld ønskes fra oss på Jorde gård hytta!

 

-Anne M-

 

Kjøkkenet på hytta..

 

Kjøkkenet på hytta nærmer seg ferdig. Vi mangler sokkellister, topplister og litt annet småpirk, men jeg tror allikevel at man ser hvordan det blir, så jeg vil vise dere bilder fra et nesten ferdig kjøkken.

 

Vi jobbet til klokken to i natt med å få på plass en hel del, så i kveld har vi planer om å slappe av her på hytta, kose oss med hjemmelaget pizza, spille spill og bare nyte det;)


Veggene er satt inn med tyrilin interiørbeis. Kode 0013, fargenavn skumring. De gir en flott glød i treverket og et lunt resultat. Perfekt for gammelt panel som har blitt gult.


Kjøkkenet er vel det rommet de fleste liker å ha i orden.. Jeg tenker at når man setter seg i bilen på fredag kveld for å reise på hytta så vil man ha det like lettvint som man har det hjemme. ( de fleste vil det) Tidligere tenkte jeg at en hytte skal ikke ha innlagt vann, ikke strøm og det skal være nokså primitivt. Slik sluttet jeg å tenke etter at jeg fikk unger. Jeg reiser ikke på hytta for å ha det mere tungvint enn jeg har det hjemme. Da kan jeg likeså greit være hjemme, og ta en dags tur til fjells. Jeg tror jeg har de fleste med meg når jeg sier dette.

 

For de som lurer så er dette et Sigdal kjøkken, Herregård serien. Fargekoden her er 50005-Y20R.

 

Hyllene på veggen er laget av min pappa, og malt i samme farge som kjøkkenet.

 

 

God helg til alle som titter innom!

 

-Anne M- 

Lama på hytta

 

 

 

OVERASKET og det med store bokstaver..det er det jeg ble da jeg etter laaang tid tok turen ned på Bohus Gol igjen for å se om det var kommer noe nytt. Bohus har alltid vært en butikk jeg har funnet mye fint i, men det siste året synes jeg at det har vert direkte kjedelig og gå rundt og titte der..det samme hele tiden, aldri nye varer..gørr!

 

Gleden ble derfor stor da jeg i går fant ut at de har fått inn LAMA! (det er ikke alle Bohus butikker som tar inn Lama)

Det er flere butikker i Gol som selger Lama, så det var ikke så mye nye nyheter for min del,men ble litt shopping fordet siden vi skulle på hytta. Alltid kjekt og ha med seg noe nytt når man skal på hytta;)

Her kommer bilder fra hytta slik vi har det nå:


Nye grå-beige spisestuestoler (de ser nesten hvite ut på bildet) ble med oss opp hit i går.

 Hjortehode-knagg fra Lama..
En ullpute fra Lama fikk også bli med.. Når jeg kom hjem så jeg at putetrekket til denne kostet 579 kr på Bohus, mens på flust.no koster det 399..(bare et lite tips hvis noen tenker og skaffe seg slike puter..de er også og få i brun)
Bjørkeved på et fat..

Nå skal vi prøve og nyte lørdagskvelden her på fjellet!

Konkurranse med premier fra Lama kommer her på bloggen rett over helgen, så følg med!

 

-Anne M- 

 

   

God kveld i stua

 

God kveld i stua!

 

Vi koser oss her på fjellet! Hytta er en gammel støl med sjel og sjarm i tømmerveggene! Herlig♥

 

Jeg vil vise dere en liten smakebit av hva vi har gjort. Større planer for hytta ligger å ulmer i vår planlegging nå om dagene. Da i form av kjøkken og spisestue-utbygging, men vi er bare i planleggingsfasen.

Her kommer en liten smakebit fra slik vi har det akkurat nå:


Lampen henger helt feil nå så den skal flyttes.. pappesken i hjørnet, jada vi har ikke fått alt på plas enda;)Desuten venter vi på en ørelappstol, helt lik denne:

George ørelappstol


Okseskinnet over sengen har en litt spesiell historie.. Det kommer nemlig fra gården. For noen år siden fant vi ut at vi ville ta igjen skinnet på en av oksene som skulle slaktes.. På en litt røff og hytte-aktig måte ble det en fin sengegavl her på hytta..

Det som er gøy er at her er det så lett å kjøre en lun, rustikk, naturlig stil. Det sitter liksom i tømmerveggene;)

Prikken over i`en hadde vert en slik lampe over spisebordet:Ha en fin lørdagskveld!

Her skal det spilles brettspill og godteskåla skal få tømt seg♥

 

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits