INNGANGSPARTIET

Høst ved inngangspartiet

 

Nå er det lenge siden sist, men jeg har ikke glemt bort bloggen altså, jeg har bare ikke hatt tid:)

 

Jeg vet at utebilder ikke er det som fenger mest, men det vi har jobbet med i sommer er jo bare ute ting, så derfor kommer det nok til å komme noen bilder fra utendørsprosjektene våre etter hvert.

 

Men nå skal jeg straks på jobb, tenkte bare å dele noen bilder fra inngangspartiet. Det har virkelig blitt høst i luften her nå, snøen er nok ikke langt unna.

-Anne M-


 

Blomster urner

 

Etter å ha måtte gi opp å få til kjeglegran i krukker foran inngangspartiet, har jeg hatt lyst på noen fiiine nye urner som kan pryde foran inngangspartiet våres her på Jorde gård.

 

Urner i støpejern fant jeg på hagefokus.no

 

?og når jeg har kjøpt noe, ja da pleier jeg som regel og være veldig fornøyd;) Denne gangen elsker jeg de!

 

Disse skal få pryde inngangspartiet i maaaange år!

 

  

 

 


 

 

Urnene er store og tunge, og med en fin fin patina. Jeg valgte å plassere hortensia og eføy i dem. Hortensia bygger høyde mens eføy lager fylde.

 

Nyt lørdagskvelden!

 

-Anne M- 

 

Sommerglede

 

Syrinene er endelig i full blomst her også!

 

Syriner = sommerglede ♥

 

Her på gården er det flere syrinbusker som står og pryder, og flere skal det bli etter hvert.

 

Noen avklipte grener gjør seg godt i en krukke ute på trappen!Søndag, og snart ny uke med nye muligheter!

 En fin søndag ønskes til alle som titter innom Jorde gård! 

En liten ting jeg har lyst til å skrive her inne:

 

I lang tid nå har jeg hørt at noen folk her bygda har litt lite å finne p om dagene..De har dermed ekstra god tid til å gå rundt og slarve. Jeg har hørt flere versjoner av dette, men hvem jeg tror på spiller ingen rolle! Jeg synes uansett at dette kan folk få lov til å prøve å bruke hodet sitt på/ være fornuftige i stedet for og lage seg opp en mening.

 

At noen går rundt og mener at jeg ar tatt over styringa på denne gården er både latterlig og samtidig ingen andre sin sak.

 

Jeg vil si det helt klart:

 

Jeg har aldri blandet meg opp i driften av denne gården. Alt som har med gårdsdrifta/fjøs og det økonomiske innenfor gårdsdriften har jeg aldri blandet meg opp i. Så for dere som måtte tro noe annet: Dette er det som er sant!

 

Når det kommer til å ta over styringen ellers her på gården så er vi to om det. Jeg og min mann har tatt over og kjøpt denne gården. Selvfølgelig vil vi vel ha noe vi skulle ha sagt på våres eiendom? Noe annet ville vel vært merkelig! Alle vil da sette sitt preg på en eiendom man har kjøpt! Alt vi har gjort her har min mann og jeg planlagt sammen, og dette er ikke noe jeg ene og alene har funnet på!

 

Så, da er det sagt! Håper dere der ute som går og slarver om dette har fått svar på deres kritikk!

Og til alle dere som faktisk kommer bort og sier at vi må fortsette å stå på, og at vi får det til: Tusen takk til alle dere! Det er faktisk utrolig hvor mange kjente og mindre kjente som gir oss en klapp på skulderen og en god kommentar. Jeg skal love at det varmer!

-Anne M-

  

Enda en kosekrok

 

For meg er det viktig å kunne ha flere uteplasser / utekroker hvor man kan sette seg ned med en kaffekopp eller en kald iste. Godt å kunne flytte seg med solen, eller trekke til en lunere skyggeplass. Alt etter som hva man føler for. Her er vi så heldige at vi har fått til tre slike plasser. Verandaen på bortsiden av huset blir mest brukt, men vi har også en veranda over inngangspartiet, og vi har en krok ved siden av inngangen. Etter hvert er jeg sikker på at det vil bli flere uteplasser/sittekroker, hvertfall når hagen er færdig.

 

Her kommer noen bilder fra kroken ved siden av inngangspartiet:


I dag har vi kosa oss hjemme og prøvd å nyte siste rest av finværet. Det ser desverre ut som finværet er over for denne gang. Får håpe at det kommer raskt tilbake!

Ha en fin dag alle dere som titter innom:)

-Anne M-

 

Velkommen!

Inngangspartiet på et hvert hus er det første alle som kommer på besøk ser... Jeg som mange andre liker at det ser fint og innbydende ut utenfor inngangsdøren våres!

I flere uker nå har vi hatt et par uttørka og nokså døde kjeglegran-busker stående forran inngangspartiet. De har stått der i håp om at de skulle overleve, og i påvente av noen nye friske og flotte kjeglegran-busker. I dag plantet vi nye, og jeg har pyntet dobbeldøren med to store fine kvisthjerter som ble kjøpt på Josefine.Noen glimt av sol har vi hatt idag:)

I skrivende stund står det kake i ovnen og venter.. Imorgen fyller Johannes tre år, og da blir det selskap, pakker og mye gøy:)  Det var hvertfall en spent og forventningsfull gutt som la seg for å sove i kveld:)

Ha en fortsatt fin helg der ute!

-Anne M-

Gammelt nytt på trappen

På fjellturen idag plukket jeg med meg litt briske-greiner.. De har fått pynte opp inngangspartiet sammen med lyngen som ble kjøpt for etpar uker siden. Den hvite gamle stolen med roser på har blitt byttet ut med noe som kler høsten og vinteren litt bedre..vet ikke helt hva det er, men en slags butt eller noe..den er gammel og ifra stabburet.

Selv synes jeg at den var veldig sjarmerende og det passet fint med lyng og brisk oppi den.. Se og døm selv;)Ha en fin kveld!

-Anne M-

 

 Inngangspartiet i høstdrakt


Sommerblomstene som prydet inngangspartiet likte seg ikke lenger og var ikke lenger særlig fine..så i går dro jeg ned i Gol og kjøpte høstblomster..nemlig røsslyng;)Jeg synes de er så koselige og passer fint til høsten. Her kommer et lite bilderas av inngangspartiet i høstdrakt:)
På den ene siden av inngangspartiet står det en koselig hvitmalt benk. Den har også fått litt høstpynt, og her er det lunt og godt å sitte i høstsolen.


Lykter gjør seg best da mørket lister seg på, så derfor tok jeg etpar bilder med tente lykter sent i gårkveld:


Utelampen slår seg på da det blir mørkt ute, og lyser opp det koselige og noe solbleka skiltet som henger der.
Inngangspartiet ved vaskeromsdøren har også fått litt høstpynt.


Med det knallværet som det har vært i dag fant vi ut at nå var det på tide å få malt litt mere på overbygget ved vaskeromsdøren og ved verandaplattingen. Godt å varmt å stå i solen og male. Vi har også fått raket og plukket all steinen på det som skal bli ny plen, så nå er det klart til å så. Sattse på at det spirer før tælen kommer;)

Ønsker dere alle en trivelig søndagskveld fra meg:)

-Anne M-

Inngangspartiet

Her kommer noen bilder som viser inngangspartiet i "sommerdrakt"


Gummistøvlene fra ilse jacobsen står ikke bare til pynt. De blir flittig brukt, men dekorative er de også!                          

Gamle norgesglass har vi masse av på gården, og de kan brukes til så mangt.. Her brukes det til en lyslykt som jeg har laget en hank på av gammel ståltråd.

                                                                              
     
Dørskiltet har jeg laget av et trehjerte som ble kjøpt på Josefine interiør i Gol sentrum. En kjempe fin interiørbutikk med masse godbiter!

På den ene siden av inngangspartiet har vi en koselig sittebenk. Denne kroken har sol store delerav dagen.
   
I stabburet fant vi igjen en gammel kost som Svein laget da han var liten. Den er laget av bjørkekvist, og vi syntes den var koselig og passet fint ved døra.
    
I det ene hjørnet ved inngangspartiet har vi et lite bord og etpar stoler. I denne kroken er det skygge til ganske langt utpå ettermiddagen, og når sola steiker på kan en skyggekrok være god å ha!
  -Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits