INTERIØRSNAKK

Bryllups tider

 

I disse tider er det bryllupstider, og mange skal kjøpe gaver. Mange brudepar har jo en lang ønskeliste, andre har ikke så mange ønskene. Noen vil uansett kjøpe noe helt annet enn det som står på en ønskeliste, og kanskje overraske brudeparet litt med gaven..

 

Vel, jeg tenkte å tipse dere om noe utrolig fint, noe som er unikt og som kanskje ikke så mange tenker på. Nemlig en trykket skinnfell, eller et skinnfellprodukt. Jeg har jo vist dere bilder av mine skinnfell produkter før, men vil vise dere igjen.

 

 

Så kjenner du noen som skal gifte seg og som kanskje har en hytte eller et hus som en skinnfell hadde passet til, ja så vil jeg si at dette er en unik og veldig flott bryllupsgave. På disse produktene kan du velge mellom mange trykk og du kan f.eks få skrevet bryllupsdato, navn på brudeparet, bosted eller lignede.

 

Et lite tips fra meg til dere:)

 

 

 

Damen bak disse produktene og hennes hjemmeside finner du her: http://www.fellmakeriet.com

 

Blå detaljer

 

Blått er flott, det har jeg alltid syntes.

 

Parallelt med at vi har malt og driver med tapetveggen, har jeg jobbet med fargene i tekstilene og i detaljene. Blå (dueblå) er en farge som jeg har lyst til å få enda mere frem i finstuen, sammen med sort. Det lyse blir altså en base, med dueblått og sorte detaljer inntil. Jeg tror det skal bli fint!

 

Jeg har bestilt en nydelig blå vase til denne stuen, og på jakt etter den perfekte vasen med den perfekte blå farger fant jeg maaange fine vaser i nydelige blåfarger, bare ta en titt:

 

 

 

Denne fra Holmegaard er absolutt en favoritt, men med en pris på ca fire tusen kr er den laaangt utenfor rekkevidde;) Men nydelig, det er den!  

 

Kremmerhuset.no 

 

 

 

Denne fra lillemaison.no har jeg bestilt..fin pris og en kjempe fin vase.

 

 

 

 

Fru rosaslandhandel.no

 

Kremmerhuset.no

 

Klikk for større bilde

Disse fra landstil.com er også utrolig fine med de fine bordene rundt.

 

Jeg får tilbake til malerull og pensel og ta siste strøket på grunningen av tapetveggen!

Ha en strålende onsdag i solskinnet..skulle ikke drive inne i dette finværet!

-Anne M-  

Se så fiiiin!

 

Se så fiiin!

 

Tapeten til finstuen har kommet, og nå bare gleeeder jeg meg til vi kan henge den opp!

 

Denne helgen kommer til å gå med til andre ting, men neste uke har jeg store planer om å få den opp! Juhu..gleder meg:)

 

Jeg har selvsagt holdt opp en remse inntil veggen, og dette kommer til å bli så fint så. Jeg har stor tro på denne tapeten!
Nå skal det pakkes litt, ordnes litt og lekes litt med ungene før vi setter kurs mot Storefjell hotell for nyttårsbord!

 

Goood helg!-Anne M-Helg og et lite tips

 

Så var det helg igjen, og snart skal jeg plassere meg i godstolen!

 

Kameraet mitt har blitt knust..fillern og! Jeg håper at det er en smal sak å reparere det, siden det bare er skjermen som er knust..det virker jo, men må nok få reparert det. Er SÅ kjedelig når slike unødvendige ting skjer..jeg bruker jo kameraet hver eneste dag.

 

Tenkte å starte helgen med å vise noen bilder av et krystall sett som jeg er veldig glad i. Vi har hatt dette i mange år, og det er gaver vi fikk til bryllupet. Det jeg liker så godt er at det sklir så fint inn uten å ta så mye oppmerksomhet. Noen ganger synes jeg at det er vel så fint som interiør som skriker etter oppmerksomheten. Disse er vakre delikate og skjøre og bare står der og speiler seg i vinterværet på andre siden av vinduet.


Et lite tips: Hvis du har noe du vil henge opp på veggen, og som du ikke vil at skal ta for mye oppmerksomhet så kan en ide være å male det i samme farge som veggfargen, men gjerne i en annen glansgrad. Jeg fikk et mangletre som min bestefar har laget og dette var i en litt gul trefarge.. Et nydelig mangletre, men en mindre nydelig trefarge. Med stort mot og skjelvende hånd gikk jeg løs på mangletreet med malerkosten. Det har fått samme farge som veggene. Man ser det, men det sklir fint inn sammen med veggen ,og i mine øyne gir det et rolig inntrykk. Det samme er gjort med tallerkenhyllen og det lille hjørneskapet i spisestuen.


I morgen er det nyttårsbord med mannen sin jobb.. Blir nok bra:)

God helg til deg som titter innom!

-Anne M-

 

Koppestativet mitt

 

I en koselig liten butikk i handlegaten i Lillehammer fant jeg i sommer mitt beste (vertfall ett av det beste) interiørkjøpene mine. Nemlig dette sorte koppestativet. Jeg får mere og mere sansen for sorte detaljer rundt om i huset. Ikke for mye, men en og annen sort detalj synes jeg er kjempe stilig inntil det lyse og klassiske.

 

Mange har spurt om hvor koppestivet kommer fra og jeg har egentlig ikke kunnet svare siden det ikke stod noen merkelapp på stativet i butikken. (jeg fikk det siste de hadde igjen, nemlig det som stod på utstilling)

 

Men ved en tilfeldighet har jeg nå funnet stativet mitt på en nettbutikk, og vil selvfølgelig dele dette med dere..

  

 

 Sort koppeholderwww.frurosaslandhandel.no

 

 

Trykk deg inn på www.frurosaslandhandel.no og trykk på kjøkken, blad nedover og vips.. ;)

 

 

 

-Anne M-

 

Da er det gjort..4 stk Tolix er bestilt.

 

Da er det gjort!

 

4 stykker Tolix barkrakker er bestilt fra www.lunehjem.no.

 

Jeg valgte fargen Brut Verni Brilliant og tror at det vil bli en tøff detalj på kjøkkenet her.

 

I utgansgspunktet hadde jeg ikke tenkt til å kjøpe tolix..ville ikke legge så mye penger i det, men siden alle andre aktuelle krakker har vært enten utsolgt eller ikke kan sendes så ble jeg rett og slett lei av ventingen og tok en magefølelse-avgjørelse og bestilte ekte vare;)

 

(de var faktisk utsolgt fra lunehjem også, men ventes inn i sept/okt, så da regner jeg med at siden betalingen er gjort, vil de komme i løpet av oktober...håper hvertfal det)

BVB Taburett H:70

 

Ha en fin ny uke!

 

-Anne M-God helg med vårfarger

 

Til alle som titter innom vil jeg ønske en God helg♥

 

Her i huset skal helgen nytes med litt friske vårfarger rundt om i hele huset.. Jeg VET at det bare er februar, og at det ikke er vår helt enda, men alikevel går jeg med vår-følelsen i magen nå om dagen og kjenner at våren kan ikke komme fort nok. Jeg har derfor tatt frem igjen fjorårets pastellfarger og byttet ut litt. Ta bare en titt:


 

I finstuen har jeg satt frem igjen noen rosa lys, og går og lurer litt på om denne våren/sommeren skal få bli pudderrosa inne i finstuen. Ikke helt sikker enda..litt skeptisk til for mye rosa så det vil i så fall bli et par rosa puter bare.. Får høre litt med min mann hva han synes om rosa;) 

 

 

Blomsterkvast..aldri feil det! Speilet som ligger på bordet er et veldig gammelt speil som jeg har fått fra bestefaren min den gangen jeg var liten og gikk rundt og snoka etter gamle ting som han hadde lagt bort i uthuset;) jepp..jeg har nok alltid likt å ta vare på gammelt skrot♥
Fjorårets pynteegg fra Lisbeth Dahl har også kommet inn i varmen igjen..Disse har jeg mange av og synes de pynter opp på et lite lysfat. 

Slagbenken på kjøkkenet har fått fjorårets stue-puter.. Disse runde flotte putene er fra kremmerhuset. Ungene har tegnet på tavleveggen..herlige sjarmerende barnetegninger♥

 

 

 

Slagbenken i gangen har fått de blomstrete putene som i fjor var i kjøkken-slagbenken. Kjekt å bytte plassen til puter og pynt..blir nesten som nytt;)

Den runde puta er fra kremmerhuset og den andre er  fra Green gate.

 

 

Jeg har også tatt frem igjen mokka-serviset i pastellfarger. Dette serviset er jeg utrolig glad i.. Jeg har fått det fra mamma, og som barn pleide jeg å leke med dette og ta det frem fra skapet og se på det. Et barndomsminne.. dessuten passer disse koppene, og skålene utrolig godt sammen med moderne kopper som de fra Pip-studio og også Green gate. Så på denne lille hylla over kjøkkenvinduer er det en god blanding gammelt og nytt som man skulle tro at var laget til hverandre♥

 
God helg til alle som titter innom!

-Anne M-


 

 

Forandring fryder

 

Forandring fryder heter det, og det må jeg si meg veldig enig i ♥

 

Vi skal i gang med et par prosjekter nå..det ene større enn det andre.. Kommer tilbake til det hele siden, men jeg kan gi et lite hint: 3.etasje og fjellet.

 

Både gleder og gruer meg til disse prosjektene, for dette blir litt av en jobb.. Det ene prosjektet skal stå færdig til våren og det andre skal gjøres i flere trinn over flere år..

 

Men aller først skal vi på Bohus og på Fagmøbler og shoppe litt..(i dag faktisk)

 

Så..litt hemmelighetsfull i dag, men det må være lov..

 

Litt inspirasjonsbilder som jeg har tenkt til å bruke litt ideer fra: 

George ørelappstol
Super shaggy teppe, 160x230

 

 

Disse bildene, fargene og formene skal inspirere oss i et av de  to nye  prosjketene våres..

 

 

 

Og som vanlig går vi løs på prosjekter med et smil her på Jorde gård:)

 

 

 

 Til alle som titter innom ønsker jeg en fin dag!

 

 

 

♥Anne M♥

  

Bruka design og pip studio

 

Det begynner å fylle seg opp i samlingen våres av Bruka design og pip-studio, og det til min store gledeJ

 

Det ble noen julegaver fra disse merkene..

 

Det ene kjøkkenskapet begynner å fylles opp..men vi har fortsatt plass til flere ,heldigvis for de er så utrolig flotte og jeg vil ha flere i flere farger:) Noen som foresten vet om de finnes i lyseblå? (bruka-bollene)

De er både praktiske og dekorative..bare se:

Også de to minste barna fikk Bruka design til jul..en supersøt postkasse:..

...så nå gjenstår det bare å finne en fin plass til postkassene deres.

 

Tenk, nå nermer det seg et nytt år..bare noen få dager til!

 I morgen skal jeg og mannen på fest, mens barna skal til mommo. Gleder meg til det:)

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin kveld!

-Anne M-

 

 

Saueskinn

Her i huset har vi endel saueskinn/lammeskinn liggende i stoler, sofaer, benker og på puffer..ja til og med på gulvet.

Saueskinn = KOS!

Men med en katt som helst ligger på saueskinn rundt om i huset, og barn som gjerne tar på de med grisete hender fulle av lørdagsgodt og annet klin så sier det seg selv at det hender en gang i blandt at saueskinn/lammeskinna må få seg en runde i vaskemaskinen.

Jeg har pleid gjennom tidligere vintere å være ganske flink til å hive de ut i snøen eller til å lufte de ute en kald vinterdag, stort sett hver 14.dag. Gjør man det så trenger de egentlig ikke å vaskes så ofte.. Ekte saueskinn rengjør seg jo selv på en måte..en av ullens unike egenskaper det:) Bare det å gre godt igjennom skinnet med en børste er med på å lufte ulla litt slik at den får igjen fasongen og ser litt mere koseligere ut igjen.

Men uansett så hender det at jeg velger å vaske de i maskinen. Dette har jeg prøvd noen ganger nå, og føler at resultatet blir bra hver gang. Jeg setter maskinen på ullprogram og etter det setter jeg den på sentrifugering. Når dette er gjort legger jeg skinnfellen på et tørkestativ med ullen ned og skinnet opp. Flere ganger i løpet av de første timene drar jeg i skinnet på alle kanter slik at det ikke skal bli stivt og slik at det ikke skal krølle seg/komme ut av fasong. Dette er kjempe viktig og bør gjøres helt til skinnet har tørket.

Til slutt må det gres opp med en god børste. Jeg bruker bare en gammel stor hårbørste, men vet det er flere som bruker hundebørster og kattebørster. Er sikkert mange måter å vaske/rengjøre saueskinn/lammeskinn på, men tenkte jeg ville fortelle hvordan jeg gjør det siden dette fungerer veldig bra.

 I dag har jeg vært hjemme med feber-barn så da benytter man jo anledningen til å få ordnet ett og annet her hjemme..i dag ble det vask av saueskinn..derfor dette innlegget;)

 

Jeg ønsker alle en flott tirsdag-kveld:)

-Anne M-

Innredning av barnerom

Jeg har fått spørsmål om jeg kan fortelle litt om hvordan jeg tenker og planlegger når jeg skal innrede, og denne gangen var spørsmålet om barnerom.

Det viktigste for meg er først og fremst valg av farge på veggene. Hva slags farger liker jeg, hva slags farger kan kombineres og hvilke farger kan barnet "vokse sammen med"? Selv om det veldig gøy med oppussing så er det ikke kjempe gøy å male fire vegger på et barnerom tre-fire ganger iløpet av barneårene synes jeg. Netopp derfor har vi valgt å holde oss til lyse vegger med unntalk av en vegg som det har kommet litt farge på. (rosa hos minstejenta og blå hos gutten) Mye lettere å male en vegg når de vokser fra rosa-perioden enn det er å male hele rommet! ;)

Jeg synes også det er lettere å finne tilbehør da man safer og går for lys farge i rommet. Personlig har jeg erfart at det finnes SÅ mye barnemøbler og interiør-tilbehør til barn som er i rosa, rød eller blå farger.. Har du i tillegg f.eks et helt blått rom blir det fort "smør på flesk" med blått interiør også. (bare for å ta et eksempel)

På et barnerom synes jeg det er gøy å mikse litt stiler.. Der skal det være lekent, og atmosfæren skal gi ro og hvile samt det skal være innbydende til lek! Jeg liker jo godt det klassiskt-landlige, men det litt retro i en svært nedtonet stil ligger også litt i inspirasjonen min på barnerommet. Desuten bruker jeg hels gamle møbler som jeg pusser opp og maler. Slitte shabby chic møbler på et barnerom har ikke jeg sansen for. Men tommelen opp for gamle møbler som pusses opp!

Jeg skal vise noen bilder fra gutten sitt rom:

 

Dette er et gammel vaskeskap som var utrolig slitt og med flere lag med gammel maling på. Topplaten var ødelagt så den har vi laget ny, pusset og malt i en lyseblå farge. Med nye knotter ble dette et søtt nattbord til gutten.

 Jeg har valgt å male sengen i en dus grønnfarge.. I mine øyne hadde det blitt litt mye med blå seng og blått nattbord. Jeg ser nå at kansje hadde det vert finere med lysegrønne striper på knottene på nattbordet.. Detaljene er viktige! For å ta igjenn noe av det blå i nattbordet har jeg valgt litt blått i sengetøy og pynteputer.

Sengen er et arvestykke. Her på gården har flere generasjoner barn sovet i denne.

 


En god mengde med sjarm og personlighet har jeg også tenkt at jeg vil få frem da vi planla barnerommet.  Gamle møbler gir masse sjarm, og babyklærne som henger over sengen er med på å få frem litt personlighet synes jeg siden gutten våres brukte de klærne som baby. 

 Litt klassisk nostalgi vil et gammelt klesskap gi.. Personlig liker jeg gamle møbler fordi de gir mye sjarm, man kan legge sitt personlige preg på de, og man får noe nesten ingen andre har. Går man på ikea og kjøper møbler får man noe "alle andre" har, og da blir det ikke mye sjarm og personlig! Men for at dette  skapet skal passe inn med resten har jeg malt det i den samme lyse grønn-fargen som sengen.


Denne kommoden har også fått den lysegrønne fargen. Leker og bamser som han fikk som baby er også med på å pynte opp litt i rommet, og viser litt personlighet i rommet.
For å oppsumere litt:  Vi valgte å safe og gå for lyse vegger som en hovedfarge i rommet. Lyst-grønnt og lyst-blått som en farge på interiøret og tekstilene. Gulvplass er desuten viktig,det er jo på gulvet de leker så jeg har valgt å ikke stappe for mye møbler inn på rommet!  Håper dette sier litt om hvordan jeg tenker når det kommer til barnerom;)

 

 

Denne helgen har vi kosa oss med en bytur! Det ble masse juleshopping, gode middager med vin, kino osv. Vi har storkosa oss:) Men selvsagt var det godt å komme hjem til de små og til sitt eget:)

Ha en fin søndagkveld!

-Anne M-

En liten tanke bak det hele..

Når et nytt møbel skal inn her i huset tenker jeg selvsagt mye på om det kommer til å passe inn sammen med det som er her fra før. Jeg synes det er helt greit å blande mellom nytt og gammelt, men i det samme rommet synes jeg at det bør være en viss likhet i møblene som velges.. (noen sier seg helt sikkert uenig i det, vi har alle forskjellig smak og meninger) Min mening er at for å få en fin helhet i rommet bør man kjøre møblene i samme stil og heller bryte av med pyntetingene og tekstilene. Jeg vil vise dere et lite eksempel på hvordan vi har valgt det i finstuen i forhold til møblene der:

Du vil se at vi har valgt å ha alle møblene der inne med dreide ben..dette for å lage en helhet der inne. jeg synes det fort kan bli rotete med møbler som har f.eks ben i alle varianter.. 
Stuebordet som opprinnelig var et spisebort har vi kappet beina på, men alikevel beholdt noe av den dreide pynten..dette pynter fint opp.

 


Ta en titt på hjørneskapet som står i det ene hjørnet i finstuen. Det har også dreide detaljer på ben og i skillet på overskap/underskap.


Til og med gyngestolen har dreide detaljer på ben og armlenet.. Alt dette er bevisst og får stuen til å se mere gjennomført ut.
Konsollbordet har de samme flotte dreide detaljene.. Vi har enda et konsollbord i denne stuen som selvsagt også har slike bein/detaljer!

Vi har valgt å male alle disse møblene i lyse farger (utenom gyngestolen siden den har sin orginale sorte maling) som jeg synes er kjempe sjarmerende) Bordet og hjørneskapet er malt i en farge som vi fikk blandet etter eget ønske, mens konsollbordet er malt i benhvit. Alt er malt i oljemaling siden jeg synes det gir finest resultat.

Fikk noen spørsmål om nettopp hvordan vi har planlagt for å få alt som vi vil..og dette er noe av den planleggingen. Jeg vil komme tilbake til planleggingen av rom og farger, gulv og det hele som har med oppussingen å gjøre senere i et eget innlegg. Men når det kommer til møbler så har jeg et tips og det er tenk igjennom hvilke former og stiler du liker i ditt hjem. Ikke alle stiler er like fine å blande, og ikke alle mulige møbler og former er fine å blande heller. (min mening) :)

Jeg kan vis et lite eksempel til. dette er fra kjøkkenet:


Her inne har vi ikke dreide ben/detaljer på møblene og innredningen. Her er det rette linjer som gjelder. Et eksempel på det er slagbenken og stolene ved kjøkkenøyen. Både slagbenken og stolene har rette sprosser i ryggen..dette for at det ikke skal bli for rotete med forskjellige former så tett på hverandre. Stolene har et kryss øverst, men det er med på å bryte det litt av slik at det ikke blir for pent og pyntelig, men samtidig så har vi de samme linjene og formene på disse møblene. Det kan faktisk være så enkelt som dette:) 

Det er kjempe gøy å se at såpass mange har meldt seg på give awayen på forrige innlegg:) Vinneren trekkes kl 21 i kveld så det er fult mulig å melde seg på frem til det:)

 

Ha en nydelig søndag!

-Anne M-

Jeg har en god nyhet..

..hvertfall er det en god nyhet for oss her i huset på Jorde gård:) 

Husker dere den tomme veggen i fin-stuen? Den som vi har tenkt til å ha bryllupsbildene våres på, og som har stått tom i  snart to og et halvt år siden fotografen har vært så vanskelig å få tak i/treig.. Den veggen skal snart få bilder på seg..BRYLLUPSBILDER!!! Jippi! Jeg er så glad, vi har de siste mnd endelig hatt kontakt med fotografen og nå skal vi endelig få bildne våres, og album:) Det er så godt å vite at nå skjer det endelig..etter over to år! Jeg er så glad:)


Denne nakne veggen over sofaen skal endelig få tre bryllupsbilder på seg..


Siden jeg er så glad sitter jeg å lurer på om det er på tide med en ny give away her på Jorde gård.. :) Er det stemning for det tro?


Ellers så har jeg en liten oppfordring/ønske til dere som leser bloggen: Nå er det lite nytt som skjer her og det er svært lite nytt på interiørfronten her i huset.. Alle innkjøp er stort sett i form av julegaver nå. Så det er ikke mye nytt å vise frem. Men hvis det er noe dere vil at jeg skal skrive om, ta bilder av, enten et rom, et spesielt møbel eller om noen vil gi meg en liten utfordring så sier jeg bare "kjør på"!!! Føler at det blir så mye det samme jeg viser frem.. Så hva er det dere egentlig vil se mere av? :)

 

Da gjenstår det bare for meg å ønske alle som titter innom Jorde gård en god helg! (og følg med i løpet av helgen..kansje det blir en liten førjuls-give away!)

-Anne M- 

Kaffedrøm

Da jeg startet å drikke kaffe for 7-8 år siden syntes jeg at det smakte vondt at jeg måtte blande inn melk, sukker og kanel for å få det ned.. Men lære meg å drikke kaffe, det skulle jeg! Har jo alltid syns at det ser så koselig ut å drikke kaffe..

Nå 7-8 år etter drikker jeg kaffen svart.. Helt avhengig hver eneste morgen av den koppen med svart kaffe.

Kaffemaskinen våres begynner å bli gammel og på tide å bytte ut, og etter litt søk rundt på nett har jeg funnet etpar nydelige maskiner, helt etter min smak. (da snakker jeg om utseende på maskinene...hva de kan tilby og hvordan de virker har jeg ikke satt meg inn i..) Det er veldig viktig for meg at den ikke bare lager god kaffe, men at den også ser flott ut og passer inn på kjøkkenbenken våres!

 

Sjekk disse kaffedrømmene:
 

 

 

  Hvilken kaffemaskin har du, og er det en du vil anbefale videre? Alle tips tas i mot med takk:)

 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin tirsdag :)

 

--Anne M-Verden på veggen

Her kommer bilder av det store verdenskartet som jeg skrev om i et tidligere innlegg!

Det var STORT, og vi kunne nok ha bestilt det litt mindre, men meninga var jo også at det skulle dekke store deler av den veggen da..
Et blikkfang ble det hvertfall...

En fin kveld ønskes til alle som titter innom:)

-Anne M-

Et finn.no funn som rommer en hemmelighet

Så var det søndag kveld igjen...helgen bare flyr av gårde synes jeg!

I dag har vi tatt turen over til Valdres for å hente vårt siste finn.no kupp:) Vi har lenge lett etter et skrivebord/ skatoll som vi kan ha i andre etasje. For øyeblikket er det er gammelt kjøkkenbord som blir brukt til skrivebord, men det passer ikke inn og har kun blitt plassert der med tanke på at det kun var midlertidig. Men her en dagen fant vi et fint og lite skatoll på finn.no og prisen var også veldig fin..

Så nå er vi lykkelige eiere av et aldeles nydelig lite skatoll...som selvsagt skal males. Fargen blir benhvit. 


Damen som solgte oss dette skatollet sa at siden det har stått på en låve så lenge og antagelig blitt litt rått så fikk hun ikke opp skuffene, men da det kommer inn i varmen mente hun at det burde gå lett...men hun sa at i en av skuffene lå det noen gamle fine lampeskjermer...det var nok derfor hun hadde prøvd å få opp skuffene, siden hun ville ha de. Så de måtte vi bare få med på kjøpet sa hun..mulig det kunne ligge andre ting oppi der og sa hun. Det blir spennende å se hva som befinner seg i skuffene;) Kansje en liten hemmelighet eller en skatt...eller kansje noe gammelt ubrukelig..jeg hører hvertfal at det er noe inni der;)

En god søndag kveld ønskes fra meg til alle som titter innom:)

-Anne M-Hele verden rett hjem i stua

Jeg er så spent om dagen.. Ikke bare venter vi i spenning på lenestolene våres fortsatt ( nå er det to uker siden vi fikk beskjed om at de ble sendt fra fabrikk), men jammen meg så venter vi på hele verden også;)

Jeg snappet opp et lite tips om noen som hadde verdenskartet hengende i stuen slik at ungene til en hver tid kan leke seg med å studere det (hvis de ønsker)... Selv er jeg utrolig dårlig når det kommer til geografi, og skulle gjerne husket mere av alt det som ble pugget når jeg gikk på skole. Aldri har jeg hatt et kart hengende på mine vegger før heller..

Det er jo en kjent sak at har man noe lett tilgjengelig så er det større sjangse at man bruker det...og også kansje en større sjangse for at barna vil rette sin oppmerksomhet til det..( en gang i fremtiden...) 
Vi har derfor bestilt oss et stort verdenskart som skal henge oppe i tv-stuen. Jeg gleder meg så mye til det kommer!


Det er 185x122 cm stort.

Først lette jeg på finn.no, men de som var i den størrelsen hadde en ganske høy pris.. Men så fant jeg denne nettsiden, og der hadde de mange fine kart og globuser til en hyggelig pris;)  http://www.nomaden.no Så er du på utkikk etter et kart til en fin pris, sjekk ut denne siden!

Kart på veggen er jo både dekorativt og også lærerikt...to fluer i en smekk;)

 En fin kveld ønskes til alle som titter innom!-Anne M-

En nydelig liten sak

Jeg elsker fine rammer! Lisbeth Dahl har jo maaange søte og herlige rammer.. Men jeg var på Bohus i helgen og der fant jeg den fineste rammen jeg har sett på lenge..ikke var den dyr heller..bare 99 kr, og det vil jeg kalle et røver kjøp!

Så dette er et tips fra meg.. Billig og nydelig ramme på Bohus:)
De hadde den også i hjerte-form..

Min ramme står til pynt i midtstuen, og jeg er så fornøyd med den:)

Til alle som titter innom ønsker jeg en nydelig mandag og en fin start på den nye uken!

-Anne M-

Mintgrønn skatt

Sist helg var vi på besøk hos mine besteforeldre. Der tok vi en tur opp i stabburet og der fant jeg en aldeles nydelig lampe som min bestemor hadde tenkt til å kaste. Gjett om ikke jeg var sen om å spørre fint om jeg heller kunne få den da:)

Her står den på konsollbordet i finstuen. Egentlig tror jeg at det er en vegglampe, men den fungerer fint som en bordlampe også. (tanken er at den skal inn på gutterommet etterhvert, den bare mellomlandet her i stuen)

Ledningen har jeg fjernet siden det var en veldig gammel ledning.. håpet er jo at vi kan få satt i en ny ledning..tror det skal la seg gjøre!Jo mer jeg ser på denne lampen jo mere liker jeg den... Det er formen og den duse vakkre mintgrønne fargen som gjør at den ser vakker ut i mine øyne.

 

Jeg har egentlig ikke helt sansen for så mye gammelt nips, (det er stort sett gamle møbler som kommer inn her i huset) Men ett og annet gammelt nips er jo flott da.. Litt men ikke for mye!

Jeg ønsker alle som titter innom en nydelig Torsdag! Jeg har Torsdagsfri fra jobb, så her brukes dagen sammen med barna. En dag igjen nå og så er det helg igjen;)

 

* Minner om Give away / konkurransen jeg har her på bloggen! Det er fortsatt god tid til å melde seg på.. Du finner den på forrige innlegg:)

-Anne M-

Herlige sittepuffer:)

Nå nærmer det seg veldig at de nye stolene våres til midtstuen kommer:) Sånn som vi gleder oss!!!

Vi fikk tlf fra Bohus her om dagen, og de skulle sendes i uke 32...nermer seg veldig;)

Siden dette er stoler som vi håper skal få stå i denne stuen endel år ønsker vi å prøve å unngå for mye gris i disse stolene. De forrige ble nokså tilgriset av barn som satt i de og spiste lørdagsgodt, bananer osv.. Det blir det slutt på nå! Barna skal selvsagt få sitte i stolene og kose seg i de..de skal selvsagt være til å bruke, og ikke stå til pynt, men påenget er at det blir ikke lov å sitte i de og spise kjeks, bananer osv. Vi har nemlig bestilt noe til de to minste som de skal få ha i midtstuen og som de garantert kommer til å kose seg i..

...Nemlig sine helt egne sakkosekker:


Jeg lette litt rundt på nett etter sittepuffer/ sittesekker til de små, og falt pladask for disse utrolig søte og tøffe sittesekkene. Det mest praktiske med de er jo at det er bare å ta av trekket og vaske det i maskinen:) Perfekt!!!
De er bestil fra http://www.bleieboden.no/  Sjekk ut nettsiden og se alle de utrolig kule trekkene man kan få disse i!

En annen herlighet av en sittesekk/pute jeg kom over var disse:


Disse vakre blomster-sakkosekkene er utviklet av den danske designeren Tina Agerskov.

Ta en titt inne på  http://www.phistermedister.dk/blomst.htm for å se alle de utrolig flotte fargene disse kommer i. Fargene er delikate og avdempede, og i samme tone slik at de passer godt sammen på kryss og tvers. De er også et bevisst valgt fra designeren som ønsket at de skal kunne matche et stilrent voksent hjem. Trekket er i et mykt og deilig fleecestoff. Blomstene inneholder vaskbare kuler, og hele blomsten kan vaskes på 30 grader uten å endre form!

Det finnes jo bare så utrolig mye flott der ute på alle disse nettbutikkene..det gjelder bare å ha tid til å finne de;)

Jeg tror nok at det blir noen fornøyde små barn her i huset når de får hver sin sittesekk og boltre seg i...


-Anne M-

Pakker i posten:)

I dag kom det to spennende pakker i posten:) Alltid like gøy det!

I den ene pakken var det to puter som jeg hadde bestilt. Tenkte å ha de i de nye lenestolene som ikke har kommet enda...så enn så lenge fikk de plass i sofaen i finstuen:)


Det er rysje-putene som er de nye...de var litt mindre enn jeg hadde trodd, men det gjorde ingenting. Søte var de uansett:)I den andre pakken var det et kort og denne søte knaggen. Dette vant jeg i Renate sin give away http://renate321.blogg.no/ .  Jeg tror denne knaggen skal få en fin plass på minstejenta sitt rom:) Tusen takk Renate for den søte premien:)


Nå males det for harde livet ute her..imellom alle regnskurene;) Vi har leid lift så vi får malt over alt..huset er ganske høyt og det er lettest å komme til med lift. Jeg liker meg ikke så høyt oppe, så jeg maler så langt jeg når med en liten stige og så tar mannen i hus seg av maling i høyden. Bra fordeling det;)

Lintøyskap og kommode til barnerommet er færdigmalt nå, men det skal få stå ute og lufte av seg oljemaling-lukta noen dager til før det settes på plass. Sengen skal også males når jeg først er i gang..så bilder kommer nok ikke på noen dager enda. Nye gardiner er også hengt opp, og det kommer til å bli så fint når alt er satt på plass. Jeg gleder meg til å vise bilder:) Et lite hint kan jeg jo komme med: Blått og svakt grønt:)

Da gjenstår det bare å ønske alle som titter innom en riktig god helg:)

 

-Anne M-God helg

Da var det helg igjen, og bare en uke igjen på jobb før det er sommerferie:) Vel...ferie hvertfall..sommer kan man vel diskutere;) Fy så lei jeg er dette drittværet!

Men det var ikke meningen å minne alle der ute på hvor dårlig sommer vi har altså.. Jeg tenkte egentlig bare å ønske alle som titter innom Jorde gård en NYDELIG HELG!!! :)Dette bildet er tatt for noen dager siden... Disse stolene er solgt og hentet, så de står ikke her lengere. De nye stolene kommer ikke på 4 uker enda, så her er det litt tomt enn så lenge. Vi har lurt litt på om vi skal sette inn en av de gamle sengene som står stablet i stabburene inntil vi får de nye stolene. Kan bli litt tøft med en gammel seng her forran tv`n en liten periode;) Men vi får se om vi gidder å styre med det.. Gleder meg kjempe mye til de nye stolene kommer, og til de skal settes på plass:)

Jeg er foresten så heldig at jeg har vunnet den ene trøstepremien på http://renate321.blogg.no/ sin give away :) Det er stor stas! :) Ta en titt på den kreative bloggen hennes som også er helgens blogg på blogg.no i helga.

God helg, nyt den:)

-Anne M-Den som venter på noe godt...

.. Ja nå venter jeg nemlig veldig, og gleder meg til å våkne imorgen og forhåpentligvis se solen skinne! Jeg har nemlig hørt at nå kommer god-været:) Endelig! Regn og vind blir man liksom litt lei av dag etter dag.. Endelig kan vi kanskje få malt litt mere på huset,være mye ute og få litt sol på kroppen!
 Tenkte å vise bilde av vårt siste kjøp.. Nemlig et slikt flott og stort ur:)  Hvor det skal henge er det fortsatt bare vi som vet, men straks det er på plass skal selvsagt bilder og plassering vises:)

 


Dette bildet er fra :
http://www.lobelia.no  som også er nettbutikken vi har bestilt det ifra.

 

 En fin kveld ønskes fra meg:)

-Anne M-

Gamle medisinflasker og et gammelt bilde

Gamle medisinflasker som det har vært medisin til dyrene/kuene på..det fant vi i stabburet i fjor sommer da vi ryddet litt der. ( flaskene var selvsagt tomme) Disse flaskene hadde Svein og hans venner lekt med da de var små, så da er de jo ikke SÅ gamle disse flaskene, men med en ståltråd på toppen så synes jeg de ble nokså søte og dekorative på en enkel måte:)
Også så praktiske til små søte blomster da..små barn kommer jo gjerne inn med en og en blomst, da er slike små flasker perfekte..
Vi har ett gammelt bilde stående fremme i finstuen, og det er et bilde av Svein sin oldemor da hun var barn..det var nettopp hun som har vært den første til å bygge og bo i dette huset for 113 år siden. Da synes vi det er både flott og inspirerende at hun får stå fremme og minne oss på husets historie:)

I dag er det som kjent 1.april..den store luredagen;) Jeg har enda ikke blitt orntlig lurt, og har heller ingen planer om å bli det..,men vi får se..jeg er nokså lettlurt igrunn.

Har du blitt lurt idag? Eller enda bedre..har du lurt noen? ;)

Ha en nydelig fredagskveld!

-Anne M-

 

Det nærmer seg..

For hver dag som går kommer vi nærmere og nærmere våren og det gode været;)

Jeg gleder meg kjempe mye til å kunne begynne å ordne til her ute med planter og pynt...
Her er noen bilder fra i fjor:


Måneskinnsbenken våres;)


Jordbær fra jordbærhagen

Vår og sommerbilder varmer;) Jeg gleder meg utrolig mye til våren, varmen, sene kvelder på verandaen,lange lyse kvelder, grilling, sol, lette klær, og herlig vær...og er rimelig sikker på at det er jeg overhodet ikke alene om å gjøre! ;)

Ha en strålende kveld:)

-Anne M-

Pynt på fat...

Jeg satt å tittet på gamle interiørbilder på pc`n og jeg ser faktisk det at jeg bruker fat veldig mye når jeg pynter med lys og annet pynt.. De to-tre samme fatene blir brukt hele tiden, mens pynten varierer etter årstid og smak:)
Tenkte jeg kunne jo vise dere bildene..kansje det kan være til inspirasjon;)

 

 

Først kommer det bilder av et tinnfat som vi fikk til vårt bryllup..dette fatet er jeg kjempe glad i og det står alltid fremme med noe pynt på..:
 

Dette er et ganske nytt fat, så det har ikke blitt pyntet så mange gangene enda: 

Dette er et veldig gammelt fat i juksesølv:


Høstfat..lykter av norgesglass og litt rognebær til pynt.


Gammelt dåpssølv samlet på et fat sammen med noen lys..

Når rosene du har i vasen ikke lenger er pene å se på kan rosebladene strøs over et lysfat som pynt..

 

Dette fatet/brettet er veldig stort, så det har jeg helst ute, men det har blitt plassert litt rundt omkring også: 

Andre typer fat som har blitt litt brukt til pynt:


Dette er et hjemmelaget fat av en ramme..sannheten er den at etter at dette bildet ble tatt ble fatet plassert på loftet..


Et lite rundt stettefat med en glassklokke over..

 

Det var noen bilder av fat som har blitt pyntet, og som de fleste sikkert ser så er det to-tre fat som blir mest brukt..tinnfatet er nok min største favoritt:)

Har du et favoritt fat som alltid står fremme? :)

Ha en fin kveld:)

-Anne M-

Vakre egg:)

Selv om det er en god stund til det er påske, har jeg gått til innkjøp av noen vakre egg. Egg trenger nødvendigvis ikke å være påskepynt mener da jeg. De er verken gule eller veldig påskete av seg, så jeg synes at de passer like godt til vår-pynt, som til påskepynt.

Nå ligger de pent plassert på mitt nye pyntefat fra Lisbeth Dahl...eggene er også fra Lisbeth Dahl.

I morgen kommer jeg til å legge ut en ny give-away / konkurranse..så for de som vil ha med seg den.. Følg med!

Hele neste uke kommer nok til å gå i ett..tenker at det blir lite blogging herfra da så da passer det å ha en give-away-konkurranse gående:)
Neste søndag fyller minstejenta 1 år, og da er det selvsagt mye som skal forbredes av hus og kaker +++ :) I tillegg driver vi jo med oppussing i tv-stuen og håper på at vi skal få den ferdig innen neste helg. Så som de fleste kansje skjønner har vi nok å drive med i uken som kommer;)  Minstejenta skal hvertfall få en orntlig fin feiring! :)

 Ha en fin søndag, og nyt den:)

-Anne M-

 

Ikke så ofte, men

 Ikke så ofte, men noen ganger hender det at jeg tar frem et fat og pynter det opp på kjøkkenbenken.. Grunnen til at det aldri får stå lenge i gangen er at jeg er mest komfortabel med en ryddig kjøkkenbenk. Altfor mye dill-dall på benken blir rot i mine øyne her i huset våres. Men jeg synes det ser utrolig flott ut når jeg ser det på bilder eller hos andre altså, så jeg er på ingen måte imot å samle "rotet" på et fat:)

Her har jeg prøvd meg med litt kjøkkenbenk-pynt;) 

Ingen grunn til at ikke pen-serviset kan komme frem og vise seg litt frem ved en slik anledning..Har du mye stående fremme på din kjøkken-benk eller liker du å gjemme vekk "rotet"? ;)

 

Ha en flott ettermiddag og kveld!

-Anne M-

Spennende..helt klart!Her har vårfølelsen forsvunnet iløpet av dagen.. Snøen har lavet ned og det har vært orntlig vinter-stemning! Jeg som var så glad for at våren begynte å synes.. Men det er ingenting å gjøre med været, så da er det egentlig ingenting å klage over heller! Nytter liksom ikke;)

Kan jo kose seg med vårstemning gjennom bilder :


Disse fargerike koppene får meg til å smile, og får meg i vårstemning:)

Det er flere ting som får meg til å smile.........Vi har fått en mail:) :) :)

Ja, jeg bare smiler for det høres så spennende ut!  Høres ut som en liten drøm som kan gå i oppfyllelse egentlig;)

Mailen var fra en dame/journalist. Hun lurer på om hun kan komme hjem hit og lage en interiørreportasje ved anledning..

Det må selvsagt tenkes litt før den blir besvart, men spennende virker det..helt klart:)
Hva hadde du gjort?


I dag kom tapeten som vi har bestilt til tv-stuen, og jeg har et lite håp om at jeg skal få begynt å rive av den gamle tapeten i kveld.. Gleder meg kjempe mye til å starte:)

Jeg ønsker alle som titter innom en nydelig kveld:)

 -Anne M-

 

Jeg gleder meg til å prøve noe nytt!

For et fantastisk flott vær det er nå om dagene:) Da jeg kom hjem fra jobb idag fyret vi opp en engangsgrill ute på den lille værandaen over inngangspartiet og grillet pølser sammen med barna. Stas for både små og store å kose seg litt i hverdagen.Straks det er vår og vær for å male utendørs skal vi igang med å male huset og inngangspartiet. Huset skal males i samme farge, men vi lurer litt på om vi skal ha listene rundt vinduer og pyntebården rundt huset i samme farge som veggene..*tenke, tenke*........

Som nevt tidligere så skal vi igang med en liten forandring i tv-stuen i andre etasje. Jeg gleder meg kjempe mye til vi kan begynne:) Tapeten er bestilt, ny sofa er faktisk kjøpt (fant en vi falt for alikevel som kommer om etpar uker), noen pynteputer er kjøpt og nå er jeg på jakt etter den rette lysekronen eller lampen som skal henge i taket:)
Stilen i tv-stuen vil bli litt annet enn det vi ellers har i huset..noen innslag av den stilen vi har ellers i huset vil det absolutt bli for "den røde tråen" må nok innom tv-stuen også! Stilen vil nok bli en blanding av røft, feminint og nostalgisk.

Jeg har også nevnt at tapetvalget er et litt dristigere valg enn hva vi ellers har på våre vegger.. Tapeten som henger på den veggen nå er en helt lys tapet med stort lyst mønster som nesten ikke synes......så selv om noen kansje synes at det nye tapet-valget ikke er dristig i det heletatt, så er det det for oss;)

Tapeten er brun med et stort mønster i en svak-turkis farge. Jeg tror det blir kjempe fint, og jeg gleder meg til å prøve noe nytt!

 

Til helgen får vi besøk fra det vakre sør-landet.. Min søster og hennes familie kommer den lange veien hit til fjells;) Så det blir nok ikke noe jobbing i tv stuen til helgen, men det blir nok mye familiekos og masse bolle-spising:) Fastelavensboller med krem:) Nam, nam...

Jeg ønsker alle som titter innom en fin kveld!

-Anne M-

Hva var vel helgen uten nye blomster;)

Her i huset prøver vi å kjøpe blomster hver helg. Det er SÅ koselig å ha en stor vase full av herlige tulipaner, roser eller noe annet pent som blomstrer når det er helg:)


Lysestakene, glassbollen og vasen er krystall som vi fikk til vårt bryllup..dette "settet" er jeg kjempe glad i siden det er så tidløst og klassiskt..slikt elsker jeg, og jeg ser for meg at dette kan stå fremme i alle år uten å "gå av moten" :)


I helgen har vi fått slappet av og koset oss masse,  men selvsagt fått gjort litt praktisk også. Siden lørdagsværet kunne by på varmegrader fikk vi vasket begge bilene..virkelig på tide;)
Vi har også bestemt oss for å gå løs på tv-stuen i andre etasje, og har bestemt oss for en flott tapet til tapet-veggen der oppe. Det er jo slik at man må ofte bo seg litt til i et nytt hus eller leilighet..alt av innredning faller ikke alltid naturlig på plass..og vi så oss litt blind på at tv`n i tv-stuen skulle henge på veggen med skjulte ledninger i veggen..dermed ble innredningen deretter siden vi kun hadde den ene veggen å bruke til tv.. Nå to og et halvt år etter har vi funnet ut at vi kunne gjort det på en annen måte..så da må vi forandre litt;)
Jeg får egentlig litt mere energi av slikt jeg da..pusse opp, handle litt nytt og fornye = ny energi i denne kroppen;) Så litt oppussing kan virkelig anbefales! 
Sofa derimot sliter vi litt med.. Finner egentlig ingen som vi har "falt for", men vi får fortsette å se..kan jo være at den perfekte sofa plutselig dukker opp:) Vi er hvertfall på utkikk!

 En nydelig søndag ønskes fra meg til deg som titter innom Jorde gård!

-Anne M-

Så søte..

..Så søte disse benkene fra http://www.sofiesvilla.no/ er.. Falt helt pladask for de jeg:) Bare tenk så flott å hatt en slik ute i hagen som smårollingene kunne sittet på:) Ikke var de så alt for dyre heller...


Dette er en gyngebenk..utrolig fin!


En flettet benk.. Med noen søte puter i hadde denne vært helt perfekt til en hagebenk for små barnerumper;)
 ..og denne slagbenken da! Passer like godt i hagen som på barnerommet!

 
Så var det endelig helg igjen da:) Her på Jorde gård har helgen senket seg over hus og hjem!  I helgen skal vi bare være hjemme og kose oss med familielivet.  Nå håper jeg bare på knallvær denne helgen slik at mye av helgen kan nytes utendørs:)

En fin helg ønskes til alle som titter innom:)

 -Anne M-

Se så vakker...

 ...denne telys-holderen som jeg fikk av min mann er:) Den er laget som et hjerte med lokk.. Vi gikk forbi en butikk her på Gol som heter Skredegård foto og interiør..i butikkvinduet så jeg denne nydelige lysholderen og var så heldig at Svein ville kjøpe den til meg:)
På lokket står det I LOVE YOU... Ser det litt dårlig på bildet.

Var den ikke fin? ;)

Ellers i dag har vi malt litt, og jobber fortsatt med barnerom-prosjektene.
Jeg kan jo røpe at i februar fyller bloggen Jorde gård ett halvt år og da blir det en Give away her på bloggen, noe jeg har begynt å forberede i dag (shoppet inn til).

Nå skal vi kose oss her hjemme med god mat og noe godt i godteskålen:) Helgeroen har kommet til Jorde gård denne helgen også!

En fin kveld ønskes til alle som titter innom:)

-Anne M-

Ikke alt varer evig, men en og annen godbit gjør det..

At interiør-trendene skifter raskt er det ingen tvil om, og gøy er det jo å følge med på alle disse trendene som kommer og går. Når jeg først startet å være opptatt av interiør for en 8 år siden var det svart smigjern, brunbeisete møbler og turkis + limegrønt som var det store. Leiligheten var overfylt av dette;) Når vi flyttet inn i huset føltes det som en befrielse å kunne bytte ut alle (hvertfall nesten alle) møbler og alle pynteting og å fornye seg. Limegrønn pynt og brune møbler ble ikke med oss inn i dette huset! Selv om det er utrolig gøy å følge med på disse trendene som kommer og går så er det ikke slik at man kan kaste seg på alle nye trender. De fleste blir nødt til å plukke seg ut noen godbiter fra hver trend, og å skape sin egen stil, og det er jo DET som er så gøy med interiør! Prøve å skape sin unike stil, gjøre alt til sitt eget, men selvsagt plukke ut inspirasjon ifra der man finner inspirasjon:)

Jeg legger ved  noen bilder av en lykt/lysestake som jeg har hatt i 9 år, og som jeg fortsatt er kjempe fornøyd med. Det er ikke mye annet som jeg har stående fremme fra den tiden, men denne har jeg ikke blitt lei av. Desuten passer den veldig godt inn her.
Denne paser til både vanlige lys og til små kubbelys...Ikke alt varer evig, men en og annen godbit gjør det:)

* Har du pynteting som du har hatt i mange år og som du fortsatt ikke er lei av? :) Hvis det så var det nok et veldig bra kjøp:)


Ha en flott helg:)

-Anne M-

Litt helgestemning

Den andre helgen i januar, passe kaldt ute, snøen laver ned og den orntlige vinteren er endelig kommet! Selv om høstkveldene er en fin innetid, så synes jeg at januar er en enda koseligere tid for innekos om kveldene. Med masse tente lys blir det riktig så koselig når den mørke vinterkvelden kommer snikende:)

Etter at julepynten forsvant (1.nyttårsdag) har det kommet frem igjen hvite lys de fleste steder. Tinnfatet på bordet i finstuen har fått en forandring, men eføyen står fortsatt på samme sted. Jeg synes at det pynter litt opp med litt grønt sammen med lys på et slikt fat.


Masse dill-dall trengs ikke på et lysfat..enkelt er ofte flott det også:)


Disse telys-lyktene er fra Lisbeth Dahl.


Eføyen som slynger seg rundt lyset pynter opp på en enkel måte.


Finnes det ikke stemning i et levende lys så vet ikke jeg.. Jeg elsker å se tente lys og kjenne at helgefølelsen senker seg over hus, hjem og gård:)

God helg alle sammen!

-Anne M-


Nytt prosjekt på gang..

..Og denne gangen blir prosjektet å få malt to gamle nattbord som skal stå på barnerommet. Den ene har stått der fra før, men vi har lyst til å male begge to slik at den ene blir lys-lys rosa og den andre blir lys-lys-blå.. Johannes og Elina skal få hver sin ved siden av sengene sine. Jeg kjøpte jo også noen lekekasser, bord, stoler og lamper på nett for noen uker siden, og planen er jo at alt dette skal inn på barnerommet til Johannes og Elina.


Slik ser nattbordene ut nå:


Malingen er så slitt av at de er nødt til å males..Dette er ekte og gamle porselens knotter..det er bare så synd at det bare er en av de igjen på det ene nattbordet, så nye knotter trengs.. På bildet er de støvete og møkkete, men med en vask kunne de blitt kjempe fine, men jeg har alt kjøpt nye knotter som skal på..

Her er de nye knottene. Rosa og hvite striper til det rosa nattbordet, og hvite og blå striper til det lyseblå nattbordet.
Da gjenstår det bare å finne de rette fargene, og få malt;) Neste ukes prosjekt tenker jeg... Jeg gleder meg:)

I dag har Svein og barna gått en tur opp i skiheisen rett ovenfor her og lekt litt. De tok med seg akebrett og det var stor stas:) Ellers har vi vært ute å spist middag hele gjengen i dag, både store og små;) Nå sover de søte små i sengene sine, og jeg skal oppdatere meg på forskjellige blogger som jeg ikke har fått lest denne helgen:)

 

Ha en strålende søndag kveld:)

-Anne M-

Mange små-prosjekter

Føler at vi har litt mange baller i luften for tiden..både med maling av midtstuen, få bestemt seg for møbler der, gjøre om på barnerommet og i den forbindelse male etpar gamle nattbord, antagelig skal den ene veggen i gangen males (det er det en god grunn for, men det skal jeg vise siden). Og så skulle vi gjort færdig litt listing og slikt på vaskerommet, samt startet på kleskottet i gangen, og tusen andre ting.. Hmm, skulle nok hatt etpar armer til;) Ja, ja..nå har jeg hvertfall planene klare for denne uken..det blir som sagt å få startet på maling av midtstuen, men jeg har også et lite maleprosjekt til på gang...

Denne fine hyllen har min snille pappa laget til meg, og den skal jeg male i samme farge som kjøkkeninnredningen, og så skal den henge over vinduet  ved benken..dette for å koble sammen kjølehjørnet og overskapene..og selvfølgelig til å sette noe flott oppå;)

Den kommer til å bli så fin når den blir malt, og den kommer til å passe så godt over vinduet der.. ;)

Jeg ønsker dere alle en flott kveld! :)

-Anne M-

Drømmer meg bort!

De fleste av dere interiørbloggere og andre som er opptatt av interiør vet vel om denne siden, men i tilfelle noen skulle ha oversett den så vil jeg tipse om den:   http://www.babazar.no/hXGYyTwljM3-.70.idium. Denne siden har møbler og annet interiør fra blandt annet HOUSE DOCTOR, DAY HOME, NORDAL, OLIVER FURNITURE, JEANNE D`ARC LIVING og mange flere! Jeg elsker å drømme meg bort på denne siden!

 

Her er noen smakebiter:)
Denne barnesengen (i hvit) har jeg sikklet på helt siden to-åringen ble født..,men den ble litt for dyr og nå er det for sent.., men jeg missunner virkelig de som har en slik barneseng! Aldeles nydelig!


Tenk å ha et så nydelig barnerom..


Denne slagbenken ligner litt på den jeg har på kjøkkenet..;)


Drømme..drømme.. ;)

 

 

Jeg ønsker deg en fin-fin dag;)

 

-Anne M-

Huset i mørket

Mange ganger når jeg går tur i høstmørket og ser det lyser så fint ifra husvinduene til folk tenker jeg på hvor koselig det er å sitte inne i en god og varm stue nå om høsten..  Det er så mange hus som lyser så fint i høstmørket og det ser så koselig ut;)  Måtte ut og ta bilde av huset våres for å se hvordan det lyser opp i mørket...


Nå er det tv-kveld;)

Ha en koselig tirsdagskveld!

-Anne M-
Interiørutfordring

 Bondekjærring med M.E  http://killingmyemptyheart.blogg.no/1285799698_tar_du_utfordringen_i.html har vært kreativ og satt igang en interiørutfordring! Og det  liker vi!!! :) Utfordringer er gøy!

Jeg oppfordrer flere til å bli med på utfordringen!

Den går ut på: Å ta bilde av 3 forskjellige møbler som du har som dine soleklare favoritter, og post det på bloggen din! Send deretter en beskjed til bloggen hennes så hun kan se: http://killingmyemptyheart.blogg.no/1285799698_tar_du_utfordringen_i.html

Jeg tar hvertfall utfordringen, og må innrømme at å plukke ut bare tre favoritt-møbler er litt vanskelig for jeg elsker nesten alle møblene, men her er de tre:


 
Hjørneskapet som står i finstuen.Slagbenken/kjøkkensofaen som står på kjøkkenet.Bordet i finstuen.


Ta utfordringen du også..alle klarer å finne tre favoritter blandt møblene sine:)

Ha en strålende dag!

-Anne M-

Våre 7 lysekroner

Her i huset er vi litt svake for lysekroner, og har 7 stykker i forskjellige størrelser og fasonger;) Tenkte å vise dere de 7 lysekronene vi har, og også å vise hvordan de pryder rommet de henger i. Noen har kansje sett de før, men her kommer de fordet;) 

Jeg starter med lysekronen på badet: Det er en lysekrone som er egnet til baderom og den får du blandt annet kjøpt her: http://www.dahlekrystall.no/catalog/index.php?cPath=183_191 Jeg elsker å ta meg et godt varmt bad og å ligge å titte opp på denne vakre lysekronen. Hvem liker vel ikke å ha vakre ting å se på..! Er du ute etter en lysekrone kan jeg anbefale deg å titte på den siden..mange fine!

 
I fra badet forflytter vi oss ned på kjøkkenet: Denne lysekronen er kjøpt på Bohus for ca 3-4000kr hvis ikke jeg husker helt feil. Det er den største vi har og den har 18 armer og lyspærer. Heldigvis ryker ikke alle pærene på likt;) Føler at den passer fint inn i kjøkkenrommet og er med på å skape en koselig og litt stilfull stemning. Det negative med denne lysekronen er egentlig bare at den er krevende å tørke støv av..

 Så kommer vi bort i spisestuen: Lysekronen som henger over bordet der er jeg også veldig glad i. Det er kansje den som ligner minst en tradisjonell lysekrone.. Jeg husker ikke hvor vi kjøpte den, men slike får man tak i overalt. Det finnes noen mål på hvor vid lysekronen bør være i forhold til det rommet den skal henge i, og i følge de målene blir denne over spisestuebordet for liten, men jeg liker den sånn..føler at den ville tatt alt for mye oppmerksomhet hvis den var større, og med delvis åpen løsning inn til kjøkkenet hvor den store lysekronen henger så ville det blitt litt volsomt med en diger lysekrone her også. Jeg prøver å tenke på at det skal harmonere litt også;) 

Her kommer et bilde som viser lysekronene både i kjøkkenet og spisestuen:

 

Etter spisestuen kommer midtstuen og der har vi ingen lysekrone, men i finstuen henger det en, og den er nok min favoritt blandt de 7 vi har. Grunnen til det tror jeg er at den sklir rett inn i rommet..lysekronen,interiøret ellers og selve rommet harmonerer. Uten den ville rommet vært kjedelig og "kaldt". Denne lysekronen er en bryllupsgave. Man får kjøpt den på Bohus og jeg tror den kostet ca 3-4000 kr. Den er en 7-armet lysekrone.

 

På soverommet henger denne som også er fra Bohus. Husker ikke helt prisen, men tror det var under 1000kr hvertfall. Den er ganske liten og veldig enkel, men klarer å pynte opp dette rommet.

 

De to siste lysekronene henger inne på det ene barnerommet: Gjett hvor de er kjøpt.. Helt riktig, på Bohus! Husker ikke prisen, men tipper det var ca 300 kr pr.stk. Disse er det eldstejenta som plukket ut til rommet sitt sev, og de er ganske søte, men det er ikke veldig godt lys i de..det er kun en pære i hver lampe. 

Håper på enda en lysekrone..den skal henge inne på gjestedoen. Der inne er fargene svart og hvit, så der tenker jeg å ha en liten svart lysekrone med hvite prismer, men har enda ikke funnet den rette;) Så vi får se..

Ha en strålende kveld:)

-Anne M-

..en reise hundre år tilbake i tid;)I en gammel kiste som sto i dette huset fra gammelt av (antagelig siden huset ble bygget i 1898) fant vi to gamle album. Tenkte jeg ville vise dere hvor fine de er:


Albumet til venstre er kledd med skinn, og det er et nydelig og for-seg-gjort mønster i skinnet. Albumet til høyre er ganske slitt, men på baksiden kan man tydelig se at det har vært kledd med rød fløyel, og pynten i gips er også kjempe flott. Ser for meg hvor nydelig det albumet har vært med rød fløyel en gang for kansje mere enn hundre år siden :)


Litt vanskelig å se, men sidene er kledd med "gull". Det er til og med "lås" på albumet:)


Inni det ene albumet er permen dekorert med dette flotte papiret.
Albumene er fulle av gamle bilder av folk som for lengst er i graven...og hvem de har vert en gang i tiden er det ingen her som vet, det står ikke noe navn på bildene.

Kansje jeg er rar, men en gang iblandt så tar jeg opp disse albumene og blar litt i dem..synes det er litt gøy å se på hvordan man kledde seg og hvordan hårsveiser de hadde for hundre(?) år siden...Unge jenter så ut som gamle damer på håret og guttebarna ble kledd i kjole;) Når jeg åpner disse albumene er det som jeg reiser hundre år tilbake i tid..sitter å blar i de og drømmer meg litt bort;)

-Anne M-Vakre vevde linduker og en søt forklekjole

I helgen er det et årlig marked på Nesbyen som kalles for kjærringtorget. Sentrum i Nesbyen blir fylt opp av salgsboder og folk, og i disse salgsbodene selges det ting og tang som "kjærringer" i alle aldere har laget. Du får kjøpt alt fra bakst,strikkeplagg,smykker..egentlig alt mulig!

Klokken 11.00 var jeg på Nesbyen og jeg var på utkikk etter en bod (som har stått der nesten hvert år) med to koselige damer muligens fra Litauen(?) som selger de nydeligste lindukene. Regnet høljet ned, men jeg banet meg fram mellom regnvåte mennesker og dryppende paraplyer og fant fram til denne boden med disse søte damene. De hadde i år også masse fine linduker i alle mulige størrelser, og jeg endte opp med to løpere, en til spisestueborde og en til stuebordet i finstuen.

Denne løperen er av vevd lin og er 130 cm lang. Kostet 420 kr. Den har fått plass på stuebordet i finstuen.


Synes at den passet fint inn i denne stuen og til stilen her inne. Saueskinnene har fått plass i sofaene igjen..det er så deilig nå som det er kjøligere ute, føles liksom litt lunere.

Her synes mønsteret i linen/duken.


I spisestuen fikk denne løperen plass. Den er 180 cm lang og kostet 540kr. (Er ikke så gæli pris det på en vevd linduk synes jeg) Mønsteret i denne er noe enklere enn i den andre. Sjekk de fine endene på duken da;)
Etter duk-handelen gikk jeg og tittet litt og da fikk jeg øye på en bod som de solgte håndlagde barneklær...masse fint!
Jeg kjøpte denne forklekjolen til minstejenta. Var ikke den søt? :)


Den kan faktisk vrenges og brukes på begge sider..to kjoler i en;)En fin lørdagskveld ønskes til dere alle:)


Nå venter det kaffe og sjokolade på meg:) Helt avhengig av begge deler;)

-Anne M-Gammelt overlaken skal bli til liftgardin

Et gammelt overlaken blir som regel ikke brukt den dag i dag (til det opprinnelige formålet)..men man kan jo alltids gi de nytt liv;)
De er såpass store og ofte veldig forseg-gjort slik at man kan fint bruke de som duk på et bord, eller sy puter av de, eller sy gardinkappe, lage et pyntehåndkle av det eller gjøre som jeg tenker og lage en liftgardin...hvis jeg får det til;)   


 Dette overlakenet er fint dekorert med blonder og...


...en brodert J. Her er det noen gamle flittige hender som har brodert denne flotte bokstaven J som står for Jorde (navnet på gården). Tenk at de før i tida satt rundt på gårdene og broderte bokstaver og monogrammer på alt mulig fra puter til kjøkkenhåndkler...det kaller jeg flittige hender! Jeg synes sånne ting er aldeles nydelig og oser av sjarm:)


Litt vondt å sette saksa i en sånt gammelt håndarbeid, men....bedre det kan brukes til noe enn å ligge i en skuff:) Gleder meg faktisk til å finne fram symaskina og sette igang - straks jeg har tid:)

Hva ville du gjort med et gammelt overlaken? Eller hva ville du brukt det til? (tar gjerne imot noen ideer..tror nemlig det finnes flere gamle overlaken her)

-Anne M-

Speil og rammer til bryllupsbilder

I dag var jeg nok nesten den første som gikk inn dørene på bohus..var der fire minutter etter at det åpnet, og på shoppinglisten sto det et nytt speil til gangen. Har aldri vært helt fornøyd med det svarte speilet som har heng der, og her om dagen fant jeg impulsivt på at jeg skulle male det, og ha krakkeleringsmaling utenpå slik at det kansje så litt gammelt ut. Speilet ble ikke fint i det heletatt, og jeg ble egentlig litt lei meg for at jeg hadde "ødelagt" speilet som jeg ikke likte fra før...men det var da jeg kom på den glimrende ideen om å kjøpe nytt:) Så kjekt at det går ann å kjøpe nytt:) Og selv så synes jeg at det nye er kjempe fint og passer mye bedre inn i gangen.

GAMMELT:
(
kjøpt på bohus for ca 4 år siden. 300kr)


NYTT:
(
kjøpt på bohus, 500kr)


Liker godt detaljene i rammen...passer godt til mye annet vi har i gangen)Siden jeg alikevel var innom bohus kjøpte jeg også noen rammer som jeg har tenkt på en stund. Disse har fått plass på soverommet og rammer inn bilder fra bryllupet vårt. Koselig å våkne til og legge seg til bilder fra en av de vakreste dagene i vårt liv:) (vi venter fortsatt på elektrikker for å få færdig soverommet..men da skal jeg vise bilde av hele rommet)


-Anne M-

Litt nytt til huset

Etter å ha levert toåringen i barnehagen tok jeg turen innom min favoritt interiørbutikk her på Gol, Josefine:) Det var kjempe mye fint der, men man kan jo ikke kjøpe alt så da endte jeg opp med dette:

Eldstejenta fikk øye på dette stetteglasset og det var så søtt at det havnet i handlekurven..så nå har hun eget stetteglass:)


Denne fine rammen skal jeg ha bilde av barna i.


Ord: LOVE - HOPE skal få plass på soverommet etterhvert. Har et lite prosjekt der om dagen, men det går litt treigt. Planen er hvertfall at soverommet skal få en liten ansiktsløftning. Det er på høy tid nå..soverommet til meg og Svein har ikke blitt prioritert og det har fungert like mye som lagerplass siden soverommet er forholdsvis stort på litt over 20 m2 Og med bod og kott som enda ikke er færdig så har soverommet blitt en sånn plass hvor vi har stuet vekk saker og ting, men det er det slutt på nå. Har såvidt begynt på soverommet. To kommoder er blitt malt og jeg har laget sengegavl..nå venter vi på en elektriker som skal henge opp en lysekrone og så må vi ta en orntlig oppryddning. Bilder av dette prosjektet kommer etterhvert:)

Ha en fin dag alle sammen!

-Anne M-

Detaljer!

Detaljer er viktig! Jeg kan faktisk bruke laaang tid på å finne den riktige plassen til en bestemt pynteting, eller bruke god tid på å passe på at det harmonerer mest mulig og at ting passer inn. Har jeg førs funnet en bra plassering av en bestemt ting eller møbel så skal det MYE til for at den blir flyttet på, og er det noen som løfter opp en av pyntetingene og setter den ned igjen litt annerledes enn jeg hadde gjort, ja så klør jeg i fingrene etter å rette på det. Kansje jeg er litt hysterisk, men det er jeg ikke alene om. Har lest mange interiørblogger hvor folk sier det samme, så jeg velger å tro at det er noe som ligger naturlig i oss som er opptatt av interiør. (?)

Noen detaljebilder:Pynten på spisestuebordet blir av og til skiftet ut. Dåpsluer til pynt. Alle tre barna har brukt hver sin dåpslue, men samme dåpskjole. Luene henger til pynt på det gamle skapet i spisestua.


En slitt gammel benk i hagen med et koselig budskap.


Et gammelt vindu har blitt til en fin ramme for barnehender og føtter Et gammelt vaskevannsfat og  en vannmugge pynter fint opp på badet.

Bordkorta fra bryllupet vårt har blitt til pynt.En liten kurv med spaprodukter og noen deilige håndkler som er rullet sammen blir en fin dekorasjon på badet.Denne utrolig flotte klokkestrengen fikk vi til bryllupet vårt av mitt søskenbarn. Den har hun brodert, og den er utrolig flott.


Jenta på det store fotografiet er Svein sin oldemor. Det var hun som bodde i huset først.


Levende lys skaper stemning, og med disse gamle barneskoene og børsten i sølv blir man litt nostalgisk;)


Jordbær fra  jordbærhagen til svigermor.


Her er alle velkommen!


Et norgesglass med ståltrådhank blir en fin og landlig lykt.Gutterommet. Denne hyllen med alle godbitene på er et fint blikkfang i det rommet. Sparkebuksa som henger under fikk Johannes av tante og onkel på Tretten da han var en dag gammel. Bamsen som henger har jeg kjøpt på Josefine på Gol.


På badet er det en nostalgisk stil, og denne lysekronen er et fint blikkfang.


Et gammelt kjede kan bli fin pynt.


Heng opp favorittsmykkene. En gammel blonde kan bli til oppheng for øredobber. Denne blonden henger på  speilet, og den pynter opp og er veldig praktisk til øredobber-oppheng.


Til jul fikk vi Johannes sine avtrykk sammen med et lite dikt i glass og ramme. Har tenkt til å kjøpe en finere ramme.


Interiørbladene mine får plass i denne kurven i finstua. Enkelt og greit!


På verandaen over innganspartiet har jeg pyntet med blomster og lys. Når man samler det på et fat blir det fint og dekorativt.


Hjerter er koselige og pynter opp. Det er enkelt å lage et av ståltråd og perler.


Stabbursnøklene er både i bruk og henger også til pynt


Liftgardinene i spisestua har fine detaljer. De er håndvevd etter et åklemønster. Kjøpt gjennom husfliden.
-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits