JUL

White christmas with something red

 

Hei, og god desember til deg som titter innom!

 

Jeg har storkosa meg på tur til Tallinn og kom hjem i går kveld..derfor har julepynting av huset blitt satt på vent til i kveld.

 

I løpet av kvelden har det kommet frem noe julepynt.. Julen her i huset blir mere og mere hvit med årene ser jeg;) Men noen røde innslag er det selvfølgelig!

 

Har du lyst til å ta en titt?

 

;)

 Adventstakene er på plass.

 


Og gamle gode nisseparet sitter på sin faste plass hver desember.

 

Peishylla har blitt enkelt pyntet med hvite lys, en hvit nissejente og grønne granbar.


Resten av spisestua ser slik ut nå.
Vi har nemlig sendt bordplaten og alle stolsetene til en møbelsnekker soms kal pusse det ned for oss.
Rødnissene fra Hadeland glassverk er nye her i huset.
Jeg har alltid  syntes at de er så fine, og endelig har jeg fått kjøpt meg noen.
Har også kjøpt noen hvite som også er utrolig fine.


Det var noe av julepynten i huset denne julen. En litt enklere julepynt dette året, men det er jeg veldig fornøyd med.

Juletreet kommer ikke inn før enda nermere jul, og da skal det få plassen til denne stolen.

 

Ha en flott desember kveld!

Her skal godstolen straks slites på og gløgg fylles i yndlingskoppen:)

 

-Anne M-

 

Og jeg tror jammen at jeg skal ta en tur opp på soverommet og knipse noen bilder fra garderoben til dere også.. Har helt glemt det bort kom jeg på;) 

Happy new year!

 

Happy new year! Siste blogg innlegg fra meg i 2012.. Her er nyttårs bordet dekket, og kalkunen skal snart settes i ovnen.

 

Tenkte å dele bord bildene med dere. I år hadde jeg ikke planlagt noen bord dekking siden vi skal være alene her, men det er egentlig da man må være kreativ og bruke det man har.

 

Jeg valgte rett og slett og bruke glass og krystall lysestaker, spre de rundt på en sølv løper og pynte med sølv julekuler og litt granbar.Godt nytt år kjære alle dere som titter innom Jorde gård! Vil samtidig takke dere for koselige kommentarer og mailer dette året. Uten dere hadde dette vært kjedelig, så tusen takk ♥

 

-Anne M-
 

 

Den skiller seg ut..

 

Den er gammel, rosa, skjør og den skiller seg ut der den henger på juletreet! Jeg snakker om en enslig julekule..den er ikke lik noen andre på treet, men allikevel så elsker jeg den.

 

Den har jeg fått fra min bestemor som døde i høst. Som barn husker jeg at jeg kunne stå og beundre juletreet til besteforeldrene mine i timesvis og det pga all den gamle fine pynten. Min kjære bestemor og bestefar pleide å dele ut en julekule titt og ofte..spørst om de så gleden i øynene mine når jeg så disse gamle flotte kulene. Dessverre har jeg bare en igjen, og den henger på treet og minner meg om barndomsminnene og ikke minst om min kjære bestemor. (så er hun litt med meg i jula på en måte) :)


Dagen i går var utrolig koselig. Julemiddag, familie og masse fine julegaver. Ungene var helt i hundre, og de kosa seg som aldri før.

 

I dag går turen til mamma. Flere i  familien kommer også og vi skal spise ribbe og kose oss enda mere.

 

Gledelig 1. juledag!

 

-Anne M-God jul!

 

Juleferien er her, treet står pyntet, gavene er pakket inn, maten er kjøpt inn og det meste begynner å bli veldig klart på Jorde gård for julefeiringen 2012!

 

Jeg tenker at det kommer til å bli en liten juleferie fra blogg også, hvis ikke jeg får fryktelig lyst til å skrive om noe da;)

 

Så derfor vil jeg ønske dere alle kjære lesere En riktig god jul!

 

 Juleklemmer fra Anne M.

 

♥

Grønt og glitrende

 

Et grønt og glitrende juletre står ferdig pyntet i finstuen!

 

Og en ting er helt sikkert, nemlig at det kommer ikke røde kuler på dette treet! Jeg ble super fornøyd med hvit og sølv farget pynt;)

 

 Det er mannen i huset som har vært så flink å finne dette flotte treet. Jeg tror helt ærlig at det er det tetteste og fineste grantreet vi har hatt her i huset!

 

Nå kan julen bare komme..snart hvertfall.

 

Her er årets juletre:


Pynten er fra Kid og Bohus.

En fin kveld ønskes til deg som titter innom!

-Anne M-

  

Tripper etter å..

 

Jeg går og tripper etter å pynte juletreet!

 

Gleder meg som en liten unge til juletrepyntingen, men jeg må rett og slett vente til det blir tid. Pynting av tre skal være en koselig familie ting, med julemusikk i bakgrunnen, gløgg i koppen og småkaker på bordet.

 

På onsdag vil juletreet på Jorde gård stå ferdig pyntet. Mange har kanskje fått med seg at jeg skal pynte treet med sølv og hvitt i år. Jeg er jo i grunn en jente som MÅ ha rød jul, men siden denne stuen ikke kler rødfargen så godt så skal jeg i år pynte med hvitt og sølv. Resten av huset er jo rød jul.

 

Hvis det blir for kaldt med bare sølv og hvitt på treet så kan jeg jo alltids henge på de røde store glasskulene jeg har brukt før om årene i tillegg.. (planene er klar med andre ord)

Jeg skal vel greie å vente etpar dager til;)
Disse to nissegnomene er det eneste i finstuen som er rødt, men de passer så fint oppi butten på gulvet så der må de nesten få lov å sitte;)

 

Nå må jeg nesten bare sette i gang med det kjedelige husmor oppgavene jeg har utsatt i hele kveld. Gjør alt for å slippe unna, tar bilder, redigerer, blogger, shoppet, en kaffekopp...men NÅ er det skjerpings her;)

Til deg som titter innom ønsker jeg en fin kveld!

-Anne M- 

Årets julekort

 

Noen husker kanskje «kulissene» jeg pyntet opp for årets julekort.. Resultatet skal dere få se nå!

 

Det er ikke verdens enkleste oppgave å ta bilder av tre barn på en og samme gang. Den ene vil se hit og den andre vil se dit og den tredje og eldste har bestemt seg for å være sur på mammaen sin fordi hun må være med på julekortbildene og ville derfor ikke smile på et eneste bilde. Ja, ja, slik er det bare, men resultatet ble bra lell det;)


 

Dette er jo gull-ungene mine:)

 

 

 

Blogg blir nesten ikke prioritert nå..har så mye jeg skulle vist og tatt bilde av men tiden strekker ikke til dessverre.

 

-Anne M-Jule dekket bord

 

Desember er tid for gjester, hyggelige middager, og god stemning rundt bordet. Å dekke på og pynte et middagsbord når man venter gjester er alltid gøy.

 

Vi på jobben hadde julebord hjemme hos meg i går, og kosa oss med ost og kjeks og mye godt i glasset.

 
 

Duk til tre meters bord har jeg gitt opp å finne i det stoffet og den fargen jeg vil ha, så denne duken er metervarestoff bestilt fra stoff og stil.

 

 

 

Løperen er fra Bohus.

 

 

 

 

 

Jeg fikk i går smake på den mest himmelske sprudlevinen jeg noen gang har smakt. SÅ god! En eks kollega som var med på julebordet hadde med seg ei flaske fra Tyskland. Dette er vist en kjempe populær drikke i Tyskland i følge henne..og det skjønner jeg kjempe godt for den var virkelig god. Rett på polet over helgen for å høre om de får bestilt inn, og får de det så skal jeg hamstre opp;)

 


 

I skrivende stund sitter jeg på hytta, med fyr på peisen og en arbeidsøkt i vente. Malerkosten skal få svingt seg. Vi skal beise noen vegger og gjøre klart til å sette inn nytt kjøkken. Dette er den lille hemmeligheten jeg har nevnt. Kjøkkenet har kommet, og vi har en del arbeid å gjøre før vi kan montere det. Men en ting er helt sikkert, det kommer til å bli kjempe fint;) Noen stikkord: -Kremhvitt, lunt og rustikk. Men jeg tipper at det meste av arbeidet må vente ti| etter jul.. Har jo noe julestri hjemme også som skal gjøres;)

 

Til deg som titter innom ønsker jeg en god helg!

 

-Anne M-

 

 

 

Jul på kjøkkenet

 

Det er jul på kjøkkenet også, og det er jo her vi bruker mest tid i løpet av en dag så det er ekstra koselig med jul i dette rommet. 

Et minijuletre har fått plass her inne også, og kjevle-staken står på vifte hetta og lyser opp.

 

Pepperkake baking:) Bildene er fra søndag da vi bakte pepperkaker her i huset. Kveldens baking er i gang, og det er Sarah bernhardt som lages. Så her i huset lukter det kake;)

Jeg ønsker deg som titter innom en fin desember kveld!

-Anne M-

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Jul på tunet

 

Det er ikke bare huset inne som skal pyntes til jul nå i desember. Uterommet skal også markere at det er desember og jul. Overdreven bruk av julelys og utendørs julepynt er (med fare for å krenke noens meninger) det styggeste jeg ser! Utejulen synes jeg skal være vakker, sart og naturlig. Et utejuletre og vakker pynt som kvister, kranser, gamle bruksgjenstander og en og annen julenisse synes jeg at blir en fin julevelkomst på trappen eller ute på et tun. Jeg har måttet prøve meg frem for det er ikke lett! Jeg vil ikke ha for mye pynt og det skal helst se naturlig ut, men nå har jeg funnet ut hvordan jeg vil ha det på tunet og ved inngangsdøren denne julen. Det eneste som mangler er masse grankvister som jeg skal legge på trappen som en dørmatte.

 

Naturkranser på inngangsdøren. Disse kjøpte jeg på Josefine i går. http://www.josefinegol.no/ Dette er som dem skriver en rykende fersk nettside, så produktene vil komme ut etter hvert.

 

 
 

Og så over til det lille tømmerhuset på tunet: Her kommer hønene til å trives tenker jeg!

 
Vi har pyntet tømmerveggene med gamle treski og julenek. En gammel kjelke står også til pynt sammen med to gamle stabber som lå inne i tømmerhuset. (Kjempe fine som sittekrakker) Døren er pyntet med en krans fra Bohus.

 

Jo mere jeg ser på dette lille tømmerhuset jo mere glad blir jeg. Fargen er nyyydelig slitt av vær og vind, og slik skal det få lov til å være.I morgen etter jobb skjer det saker og ting.. Hemmeligheten som jeg har nevnt kommer;) Jeg skal røpe litt nå med tre små hint: -Lastebil
-Bytte ut
-Fjellet

 

Hihi, noen som klarer å gjette seg frem til hva slags hemmelighet vi har?

 

-Anne M-

 

 

 

Så tenner vi det første lys..

 

I dag kosa vi oss med sen frokost på Jorde gård. Det første lyset på advent staken våres ble tent, og fra og med i dag kommer vi til å tenne dette lyset hver eneste gang vi setter oss for å spise rundt dette bordet;)

 

Vi kommer rett fra en koselig juletrefest med barnehagen. Flinke unger og flinke voksne som laget så flott underholdning:) Nå er det straks pepperkakebaking som står på planen her i huset, etterfulgt av risengryns grøt. En ordentlig kosedag med andre ord:)

 

Jeg har vært ute og knipset bilder av det nye tømmerhuset på tunet.. jeg har pyntet med julenek og gamle treski på tømmerveggene. Bilder kommer senere;)
 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin første søndag i advent!

 

-Anne M-En julepyntet finstue

 

Finstuen er julepyntet, og jeg er kjempe fornøyd med hvit/sølv/natur jul i denne stuen i år. Men uansett hvor fornøyd jeg er så blir det rødt i resten av 1. etasje.

 

Vi har vært effektive i dag. Jeg har fått handlet kranser til den doble ytterdøren. Grove flotte kranser. Og litt stæsj til finstuen. Vi har også vært på skogtur og plukket ut hvilket tre vi skal hogge til juletre i år. Det var både snørr og tårer fra de to minste, men ikke så rart når vi må labbe i nysnø i oppoverbakke, og når ho mor aldri blir fornøyd med hvilket tre vi skal ha;) Men når vi endelig fant det var det stor jubel blant både store og små. Vi tok likeså greit med oss to små mini juletrær også. Det ene har fått plass i finstuen. Er så koselig med disse mini juletrærne som man med god samvittighet kan ta inn flere uker før jul. Det store juletreet må nok vente til noen dager før selve juleaften.
 

Til deg som titter innom ønsker jeg en fiiin kveld, og en fortsatt god helg!

 

-Anne M-HELG

 

Denne helgen er det mye som skal skje. Vi håper på å få begynt å isolere tømmerhuset som endelig har kommet på plass på tunet. Vi har fjøshelg og så skal vi på juletre fest:)

 

Her i huset har det kommet frem noen nisser og litt julepynt. Advent staken står klar til søndag, og barnas kalender henger også klar.

 

I kveld skal jeg krype godt ned i godstolen og ta ordentlig helg!

 

Svein kom hjem med blomster i dag, og de har selvsagt fått plass på spisestue bordet.


Flere bilder kommer nok i løpet av kvelden eller helgen!

 

God helg!

 

-Anne M-
Lysestaker av bjørketre

 

Om tre uker er det første søndag i advent, og jeg tipper at det er mange som har begynt å tenke på årets advent stake.

 

Her i huset laget vi oss en advent stake for to år siden, og den kommer til å følge oss i mange år fremover. Advent staken blir litt tradisjon her i huset. Men det betyr ikke at nye og andre staker ikke kan komme innenfor husets fire vegger.

 

Det ble ikke skogtur på oss i dag for vi fant et bjørketre i kanten på jordet vårt som vi kunne bruke. De ble saget ned og delt opp i kubber. Enklere enn dette blir det ikke..og billigerer vet jeg heller ikke om det kan bli. Hull til lys ble boret og vips så har man lysestaker, enten som i en advent stake eller som vanlige lysestaker.

 

De kan stå sammen på et fat, eller rett på bordet i en klynge, i en rekke eller spredt rundt sammen med annen pynt, man kan henge på de tall og bruke de som en advent stake, eller man kan ha de stående alene som under her:

 Siden jeg nå først er inne på billig og enkle advent staker, viser jeg bilder fra de to andre stakene her i huset også. Bare som inspirasjon fra meg til deg:

Dette er også en bjørkekubbe som vi har borret hull til kubbelys..kjempe enkelt og så er den veldig fin også:)

 

..og her har vi boret hull i en gammel kjevle og saget av litt i bunn så den står støtt.

 

 

Så enkelt kan det faktisk gjøres.. Trenger ikke kosta masse penger for å få seg en fin advent stake.

 

Nå skal søndagskvelden begynne her i huset!

 

-Anne M-

 Årets julekort...

 

Årets julekort et tatt, redigert og sendt inn til bestilling! Denne gangen skal jeg lage kortet selv, pynte og skrive, så i år ble bestilling av bildene til julekortene lagt inn hos fotoknudsen! I år skal jeg koooose meg med å lage julekortene!

 

Årets julekort kan selvsagt ikke vises her enda, siden familie og venner leser bloggen. Blir litt kjedelig for dem å se bildet her inne to mnd før jul;)

 

Men, jeg tenkte at jeg skulle vise dere slik jeg «stylet» bakgrunnen for årets julekort.

 

Verandaen på bortsiden av huset ble brukt som bakrunn, og kurvstoler, krans, pledd, saueskinn og en gammel kjelke er tatt inn i bildet for å skape en lun julestemning.

 

Gleder meg til jeg kan vise dere det ordentlige julekortet da..av de fiiine barna:)

 

Men her er bakrunnen, kanskje noen snapper opp noen tips..man MÅ faktisk ikke ha snø for å skape julestemning på et bilde:


Nyt søndags kvelden!

-Anne M-

 

Året som har gått

 

♥Året som har gått på Jorde gård♥


 

 

I det vi snart går inn i ett nytt år vil jeg skrive noen ord til alle dere som pleier og titte innom bloggen Jorde gård!

 

Da denne bloggen ble startet for ett og ett halvt år siden hadde jeg som mål å prøve å blogge i ett halvt år. Men det viste seg at bloggen skulle overleve lenger enn det..så langt i hele ett og ett halvt år! Det er takket være dere flotte lesere som klikker dere inn her og som legger igjen fine kommentarer og tilbakemeldinger! Det er så koselig med tilbakemeldingene deres. Det gir meg masse inspisrasjon til å fortsette å dele våres små og store øyeblikk her fra Jorde gård. Jeg tror nok at denne bloggen skal få lov til å leve langt ut i 2012 også! Gir meg nok ikke enda;)

 

Tusen takk til alle som titter innom, alle som legger igjen en kommentar, og til alle dere som kommer bort til meg og har noen gode ord om bloggen! Alt varmer og jeg setter utrolig stor pris på det:) Tusen takk!

Det litt av hvert som skjer i et hjem i løpet av et helt år, og når jeg tok et raskt tilbakeblikk på arkivet her i bloggen ser jeg at det er litt som skjer hele tiden av nytt og gammelt som pusses opp, osv.

Jeg kan selvsagt ikke vise hele året i ett og samme innlegg, men her er noen bilder fra det siste året på Jorde gård:

 


Et gammelt skap kom inn i midtstuen dette året..

 


Utskjæringene på ene siden av huset tok form..

 


Barnerom ble pusset opp..♥

 


I gangen fikk vi på plass noen veggbilder.

 Huset  ble malt.

 

  Et stort verdenskart fikk plass over den gamle skuvesengen i tv-stua. 


Oppussing av tv-stuen, med ny sofa, lysekrone og tapet.

 


På kjøkkenet fikk vi malt en tavlevegg.

 


Enda et barnerom ble fornyet..

 

 
I midtstuen fikk vi nye lenestoler.

 


Og endelig kom bryllupsbildene på plass i finstuen.

 

 

♥Godt nytt år ønskes til alle som titter innom♥

♥Anne M♥

 

   

God jul fra Jorde gård

 

Jul på Jorde gård

 

 

 

Da har virkelig julefreden senket seg over hus og gård..en deilig følelse av glede og spenning;)

 

Endelig er det juleferie, og imorgen er det selveste julaften!

 

I år skal vi feire julaften her hjemme sammen med min mamma, mine besteforeldre, min søster og hennes familie. Vi blir 12 stk rundt bordet. Årets julemiddag blir pinnekjøtt fra sauene som vi har hatt i hagen i sommer/høst. Mmm, gleder meg!

 

Da gjenstår det bare en ting, nemlig å ønske alle som titter innom Jorde gård en GOD JUL!

 


I dag var vi å hentet bryllupsbildene til veggen i finstuen...endelig var de klare!

 

Gledelig jul!

 

-Anne M-

 

Jul i finstua

 

 God morgen:)

Titter raskt innom tidlig denne morgenen for å poste ut bilder som jeg lovet fra finstuen i går. Her kommer de..:

 


Det er jul i hele huset nå, og flere bilder kommer nok etterhvert;)

Ha en fin-fin dag..!

 Jobben kaller, så jeg må løpe;)

-Anne M- 

 

På leit etter julestemningen..

 

 

Den ekte, gode julestemningen som jeg hadde som barn ble borte en gang for 10-12 år siden, og siden den gang har jeg strevd etter å finne tilbake til akkurat den følelsen. Noen som kjenner seg igjen? ;)

 

Jeg husker så godt den julestemningen som befant seg i min kropp som barn..spenningen, gleden, den laaange ventetiden, koselige juleforberedelser, hemmeligheter, alle de koselige julenissene rundt om i hele huset, og lukten av julen i form av julekaker og juletre.. Åhh..jeg husker det godt.

 

Sakte men sikkert forsvinner liksom den julestemningen..det er fordi man begynner å bli voksen.. Når man etter hvert får egne barn blir julen på ny spennende, men da på ungenes vegne.

 

Nå er julen en tid som jeg selvsagt gleder meg til, jeg koser meg med juleforberedelser sammen med barna, jeg synes det er kjempe gøy å handle julegaver, pakke de inn, pynte til jul og se gleden i barnas øyne når julen kommer i hus, jeg gleder meg kjempe mye til jul hvert eneste år, men hvert eneste år så er jeg samtidig på leit etter den gamle gode barnlige julefølelsen.. Den er vanskelig å finne, og den tror jeg nesten ikke at man kan få tilbake..det er nok fordi man har blitt voksen det;)Men den voksne julestemningen, den er på plass. Her oser det av julestemning i disse dager:)

 

I dag kom juletreet inn i finstuen, og nå lukter det jul i hele huset.. Jeg kjenner at det kribler litt i magen etter å se treet færdigpyntet. Jeg kjenner også at nå falt den siste brikken på plass..juletreet er liksom den siste brikken for å få den opptimale julestemningen! Når treet er i hus, DA er julen også i hus:) Jeg kan love at når treet blir pyntet i kveld, ja da kommer det også bilder av et julehjem fra Jorde gård.

 


Ellers i dag har mannen i huset (byggingeniøren) et lite..eller egentlig ganske stort prosjekt på gang. Han har nemlig tatt på seg jobben med å lage årets pepperkakehus sammen med ungene. Denne gangen skal det bli en kopi av huset våres..men monteringen tar litt tid. Blir spennende å se hvordan det blir når det er færdig.

 

Resten av kvelden skal gå med til å lage kransekake og til å se håndballkampen, og selvsagt skal juletreet pyntes!

Til alle som titter innom ønsker jeg en flott 4.søndag i advent!

-Anne M-

Julestemning

Julestemning i alle husets rom.. denne gangen kommer bilder fra kroken i tv-stuen i 2. etasje:

 


I den gamle skuvesengen har det dukket opp to bustete nisser med røde luer.. Mere skal det ikke til for å skape litt julestemning!
 Julefølelsen og den orntlige julestemningen blir ikke komplett før juletreet er på plass, og før det lukter granbar i hele huset.. Men til helgen tenker jeg at vi skal få inn treet og pyntet det. Hvertfall håper jeg på det;)

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin tirsdagkveld:)

-Anne M-I år som i fjor...

I år som i fjor har det kommet opp granbar på peishylla.. Forskjellen fra i fjor til i år er bare at i år er det jukse-granbar!

 Fy-skamme meg! Tenk å dra inn jukse-granbar da;)

Jeg liker at ting skal være ekte, og vet at jeg både har skrivi det, og sagt det før at det skal aldri inn i mitt hus, men disse jukse-grankvistene overasket meg faktisk.. Jeg synes de ser ekte ut, og ikke var de dyre heller.. De er fra Nille.

Granbaren som jeg tidligere har hatt på peishylla drysser jo etter noen dager, derfor er desse jukse-kvastene midt i blinken til peishylla:)

 


En ting som ikke kommer inn i dette huset (og det er jeg helt sikker på), det er jukse-juletre!!!

I dag har jeg og mannen vært på juletrejakt, og funnet værdens fineste juletre fra egen skog. Gleder meg til det skal pyntes..om en uke håper jeg!


Ellers har vi vært hos bryllupsfotografen i dag og plukket ut rammer, og sett litt på bildene. Jeg gikk ut derfra med et STORT smil om munnen..for bildene blir så fine, rammene var utrolig kule, og nå bare gleder jeg meg til de kommer opp på veggen:)

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en stålende lørdag:)

-Anne M-

 Julegave-produksjon

Helgen har kommet, og fredagsstemningen er på topp her i huset:)

Jeg og eldstejenta (på 9 år) har brukt noe av kvelden på å lage julegaver.. Vi har laget såpe og pyntet de. Har faktisk aldri prøvd det før, men må si at dette falt i smak hos både meg og eldstejenta, så dette må vi gjøre mere av!


Nå er det straks på tide å synke ned i sofaen i tv-stuen og se på håndballkampen:)

 

God helg, og fin fredag til alle som titter innom!

 

-Anne M-

Juletre-hygge på kjøkkenet

Det har kommet inn et lite juletre på kjøkken-øyen!

I går reiste jeg på Kid og kjøpte en metall-bøtte, og juletrepynt, og så reiste jeg tre-fire hundre meter bortenfor her på en liten skogflekk (eiet av Jorde gård..ikke noe tjuv-hogst nå heller) og røsket med meg et bitte-lite grantre.. Og vips så ble det enda litt mere julestemning på kjøkkenet:)
I dag ble det 2. adventslyset tent..nå nermer det seg. Slik som dagene og ukene flyr så går dette fryktelig fort frem til jul:)

 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin 2.søndag i advent!

-Anne M-

1.søndag i advent på Jorde gård

Her på Jorde gård har vi også tent det første lyset i adventstaken! Det ble første gang tent til frokosten i dag tidlig, deretter til middag og igjen til kveldsmaten. Det er så mye kos og glede med et slikt adventslys..jeg kan se begeistringen og spenningen i øynene på ungene da lyset tennes:)

Far i huset har nå disket opp med vaffler, så her skal store og små kose seg:) 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin søndag:)

 

-Anne M-

En liten smak på julen

I kveld klarte ikke jeg å vente lenger!

Julen har begynt å komme i hus..,men bare litt!

Jeg har lyst til å vente ettpar uker før absolutt alt av julepynt kommer på plass, men kjenner hvordan det kribler etter å finne frem alle nisser og røde juleduker. Jeg ba fint min mann om at han må si ifra hvis jeg begynner å ta frem for mye jul alt nå..herregud vi er jo ikke i desember enda engang! SÅ tidlig har jeg vel aldri begynt julen.. Han smilte litt og sa at kjenner han meg rett så er vel alt på plass i løpet av helgen;) Hmm..skal virkelig klare å vente altså...med god hjelp fra han:)

 

Men litt rødt har kommet på plass, og det har adventsstaker i vinduene også. Og selvsagt lysene på buskene ved inngangsdøren og kransene. 

Velkommen inn til en liten smak på julen:


Endelig kom snøen!!!Røde julestjerner på bordet hører med nå som vi snart går inn i årets siste mnd..nemlig desember!Jeg ønsker alle som titter innom en fin fredagkveld:)

-Anne M-Det første lys vi tenner...

.......Det er jo allerede førstkommende søndag:)

 

Adventsstakene har fått kommet opp fra eskene sine og i kveld har jeg kosa meg med å gjøre de i stand til dagen som vi så mange har venta på:) 1.søndag i advent! Jeg gleder meg nok nesten mere enn ungene.. Det er så koselig å sette frem adventstaker, lys og stjerner..og å sakte men sikkert sette frem litt nisser og julepynt:)

De som har fulgt bloggen lenge husker kanskje våres to hjemmelagde adventsstaker fra i fjor. Det finnes tusenvis av nydelige og lekkre adventsstaker å få kjøpt, men uansett så fant vi ut i fjor at vi ville finne en adventsstake som var orntlig "oss"..og for å få den måtte vi lage den selv:) Jeg og mannen dro på skogstur med øks og sag og fant oss et flott bjørketre som vi kappet ned. (i egen skog selvfølgelig..var ikke på noen tjuv-hogst altså;)

vel hjemme fikk vedkubben tørke noen uker før det ble borret ut fire store hull to cm ned i kubben, og bunn ble rettet ut. Strålende fornøyde med resultatet fikk den nye adventsstaken hedersplassen midt på spisestuebordet!

..Og det har den fått i år også..nå står den bare å venter på førstkommende søndag og julen:)


Den er stor og tung..hele 65 cm lang!

Vi laget enda en adventsstake i fjor som fikk plass i kjøkkenet.. Den har en smule landlig preg over seg..litt gammeldags jul følese kanskje..,men det er den stemningen vi går for her i huset i julen så da passer den inn.


Det er en gammel kjevle som vi har kappet litt av på langs slik at den ligger støtt, og så er det borret opp fire hull på toppen til lys. Utrolig enkelt:)

 

Det var årets adventsstaker!

 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin tirsdagskveld!

-Anne M-

  Julekortbilder

Da har vi begynt å tenke på årets julekort.. Eller det vil si at husfrua selv har tenkt på det i lang lang tid, og etter mye tenking på hvor vi skal ta bilde og hva disse barna skal ha på seg har vi endelig fått knipset noen bilder!

En ting er helt sikkert.. Det er IKKE lett å ta bilde av tre barn på likt. Her må vi bare håpe på at alle kan klare å smile på likt:)

 

Hmm..ikke lett uten smokken altså..så den ble med på bildene. 

Årets julekortklær har blitt bestilt på http://epla.no/ Den kjempe tøffe vesten til Johannes er kjøpt fra Kjærleik på pinne

og de søte hjertekjolene til jentene er kjøpt fra Mormors Engler . De strikkede nisseluene er kjøpt fra Marys Hjemmestrikk.

 

I år som i fjor har vi bestilt julekort med eget bilde fra vistaprint.no Det er kjempe mange kort og stiler å velge i, og i fjor var vi kjempe fornøyde med kortet derfra så da får vi håpe at det blir like bra i år.

Har du begynt å tenke på årets julekort?

Jeg ønsker alle som titter innom Jorde gård en flott søndagskveld!

-Anne M- Julegaver (interiør)

 Jeg fikk spørsmål om ikke jeg kunne lage et innlegg på noen julegave tips innenfor interiør. Selv om jeg egentlig lovet at jeg skulle prøve å ikke skrive om jul enda, så er det jo nettopp i disse dager at mange er i full gang med julegaveshoppingen.. Så lenge holdt det løftet:)

Her kommer derfor et innlegg om julegave tips i litt forskjellige prisklasser, og noe for en hver smak håper jeg.

 

Bruka design boller er en super julegave ide! Selv fikk vi alle disse tre til jul i fjor, og jeg synes at man fint kan blande farger og str.. De finnes jo i alle mulige farger, størrelser, tekster og prisklasser. Hvem ville vel ikke blitt glad for en flott Bruka design bolle under juletreet? De selges på de fleste interiørbutikker...


Eller hva med et flott tre-etasjes kakefat? Jeg kjenner hvertfall ingen som får nok kakefat! Disse er flotte å sette frem på bordet både med kaker og snop, men de er også kjempe flotte som pynt:) Dette fatet er fra : http://www.carolinesbutikk.no/

 

Vedkurv/Magasinkurv lær mørkebrun sett a 2

Magasinkurv lær rødbrun
Eller hva med en kjempe stilig kurv fra Lama. Disse får man i mange str og kan brukes til alt fra aviskurv til å oppbevare tepper og pledd i, eller som vedkurv! Disse har jeg sett i interiørbutikker rundt om..blandt annet her i Hallingdal på Josefine interiør!  Bildet er hentet fra :http://www.lamabutikk.com/

 

 


Her kommer et tips til f.eks en venninne gave.. En utrolig flott kopp/krus med morsom eller fin tekst på. Gaven toppes selvsagt hvis man legger ved en pose med flott te eller kaffe:)


Eller hva med en boks til å oppbevare te i:) Dette er en flott gave som passer for alle, enten om det er en venninne eller en bestemor! Koppene over og denne boksen er fra:http://www.sofiesvilla.no/

 


Men hva kjøper man til de som har alt da? Jo da kan man jo f.eks kjøpe duftpinner eller duftlys. Litt godlukt på f.eks badet er noe alle kan ha bruk for!  Disse er fra http://kremmerhuset.no

 


Det er mange som har huset/leiligheten full av lys og lykter, men er man glad i interiør så får man jo aldri nok av akkuratt det;) Disse telys-lyktene fra rosendahl finnes i flere farger og passer til de fleste stiler. Desuten er det en veldig fin pris på de;)

 Et konfekt-fat er også en flott gave å gi bort og også en flott gave å få.. Pakk den fint inn og heng et kremmerhus fylt med noe godt utenpå pakken da vel:)

Dette fatet og lykta over er fra:www.tilbords.no

 

Kopp Ekorn
Kopp Dådyr

 

Disse super søte krusene fra http://www.lunehjem.no/ er bare utrolig flotte! Et lite kunststykke:)

 

 

 

 

Deilige myke pledd i ull, pels eller fleece. En varmende gave å gi bort!  Disse er fra:
www.ellos.no

 

 

 

 Eller hva med en pyntepute til hytta?

 


Gaver som både varmer og lager koselig stemning! Desuten er disse lyktene og vasene et lite kunststykke i seg selv.. Alv te-lyslykt på bildet over, og alveskog telys-lykt under.

PurNorsk alveskog

Pute, alv-lyslykt og alveskog lyslykt fra : http://purnorsk.no/ men jeg har også sett at de selger disse på husfliden.

 

 

bloomingville kjøkken håndkle med frynser i off-white.
Kanskje litt kjedelig, men noe alle trenger er jo kjøkkenhåndkler..Så fine kjøkkenhåndkler sammen med f.eks en fin flaske oppvaskmiddel hadde ikke jeg blitt skuffet over! En veldig praktisk gave! :)

bloomingville kjøkken håndkle med frynser i lilla.

Durance oppvaskmiddel

 

Bloomingville veggtavle med ukedager
Eller hva med en krittavle med alle ukedagene på? Denne passer overalt, alt fra barnerommet til kjøkkenet, gang osv.
Oppvaskhåndlker, oppvaskmiddel og krittavlen fra : http://www.mollys.no/

 

 

 

 
Vet man hvilken stil de man skal kjøpe gave til er i så kan man jo alltids tørre å kjøpe pyntelampe. Denne kjempeflotte lampen er fra http://www.herregard.no

 

Eller hva med et skogjern.. Tror det finnes litt for mange plastikk sko-gjern rundt om i de norske hjem.. Dette på bildet kjøpte jeg på Josefine-interiør på Gol, og jeg har sett at de har disse der fortsatt samt noen med hjortehode på..kjempe kule:)

Andre tips kan være fine gryteunderlag, lys/kubbelys, duker/brikker, kakebokser, dørmatter, saueskinn osv.

 

Dette var noen tips og ideer på julegaver innenfor interiør. Men jeg har et tips til, og det handler om innpakking av gaver! Jeg synes det er kjempe viktig å pakke inn julegavene slik at de ser spennende ut og slik at pakkene ser flotte ut. Så vær litt kreativ når du skal begynne å pakke inn julegaver! 
  Selv pleier jeg alltid å si neitakk til at butikkpersonalet skal pakke inn julegavene..det vil jeg nemlig kose meg med å gjøre selv:)

 

Ha en fin kveld:)

-Anne M-

Lar meg friste..

Selv om jeg egentlig hadde lovet meg selv at i år så skulle ikke julen komme før i desember, så lar jeg friste av alle jule-bladene som står og lyser opp i alle bladhyllene i butikkene!

Rart det der hvor fristende det er å lese om og se på all den flotte jule-inspirasjonen:)

 I dag er det nøyaktig to mnd til vi alle snart har spist en deilig julemiddag, og gleder oss til å pakke opp pakker og å kose seg med familie.

Sånn som jeg gleder meg:)

Jeg ønsker alle sammen en nydelig start på uken!

 

-Anne M-

Ut med julen!

Ja, ja..da var julen og det som hører julen til over for denne gang. For noen dager siden mente jeg at det skulle bli trist å kaste ut julen i år, men i dag har alt med rød farge og alt som heter julepynt blitt ryddet fint bort igjen, og jeg er kjempe glad for å ha fått ryddet ut julen. Nå kan vi starte det nye året på ny frisk..og jada, jeg har alt begynt å glede meg til våren;) Lyse lette farger, varmt i været, lette vårklær, knupper som springer ut.. *sukk* det er nok en stund til, men det er lov å glede seg;)Bortsett fra å rydde ut julen og vaske litt i huset idag har vi gått en lang og fin tur..deilig å komme seg litt ut også nå når det er mildt og godt i været!

Ha en flott 1. nyttårsdag!

-Anne M-

Julen er snart over for denne gang..

...Ja tenk det! Julen som vi alle har gått å ventet på og som vi alle har tatt inn i husene våres, pyntet, stelt og ordnet det til slik at det skulle bli jul..og nå er den snart over for denne gang. Litt vemodig i grunn. Vanligvis når det nermer seg nyttår så begynner jeg å klø i fingrene etter å kaste ut juletreet og resten av julepynten, men i år så må jeg si at jeg har faktisk ikke lyst til å kaste den ut. Jeg synes at det røde har falt så naturlig inn sammen med de andre fargene her i år og synes at det røde har blitt riktig så koselig i år. Når jeg går en tur inn i finstuen og står der inne og ser på juletreet og resten av den koselige julepynten så kan jeg stå der lenge og bare se meg rundt i rommet og kjenner roen komme. Jeg vil selvsagt kaste ut julepynten når vi går inn i det nye året (jeg mener ikke noe annet)..for da er jo julen over for denne gang, men jeg skulle bare ønske at selve julen/romjulen kunne vare litt lengere;) Hehe, det er nok og blir nok en ønsketenkning;)

Julen 2010 har vært en koselig, stille og rolig jul..akkuratt slik julen skal være:)
Lille julaften besøkte vi mine gamle besteforeldre og senenre den dagen da vi kom hjem igjen laget vi oss grøt og koset oss her hjemme. Det ble selvsagt litt grøt til selveste fjøsnissen også.. Barna synes jo det er kjempe spennende å sette ut grøt til fjøsnissen..og jammen var skåla tom dagen etter;)
Julaften feiret vi hjemme hos min mamma med pinnekjøtt til middag, riskrem med rød saus til dessert, og jammen meg så fikk eldstejenta mandelen i riskremen;) Pakker ble pakket opp og julaften ble en kjempe koselig dag og kveld.
1.juledag var vi egentlig bedt bort til mine besteforeldre (ikke de samme som vi var hos lillejulaften) , men siden de to minste barna faktisk fikk feber på selveste julaften og vond hoste og forkjølelse ble vi heller hjemme og koset oss her.
I morgen skal vi ha nermeste familie på en familielunch, så jeg er alt i gang med stryking av duk og planlegging av bordpynten;)

Håper at alle andre også har hatt en koselig og fin romjul:)
-Anne M-

Juletre..

 Da var juletreet på plass i finstuen! Vi har hogget treet selv fra egen skog, og når man går der i skogen og leter etter det perfekte treet, så er det faktisk ikke så lett å finne det! Et tre er for smalt, et tre er for vidt, et tre mangler en gren her og et annet tre mangler en gren der.. Vi endte opp med å hogge av toppen på en ganske stor gran, men selv dette treet mangler en gren her eller der.. Men pytt sann! Det positive med å ta toppen på en større gran er at man får med mange kongler:) Skal man ha det "perfekte" treet så må man jo enten kjøpe et plastikktre, og det kan jeg love at aldri kommer innenfor disse veggene, eller så må man kjøpe en edelgran.., men halve sjarmen med et juletre er jo å hogge det selv (når man har den muligheten)
Med nesten tre meter under taket pleier vi alltid å ha et stort tre inn i stuen:)Når det kommer til juletrepynt så er det viktigste å finne det man trives med.. Og etter å ha prøvd litt forskjellig noen år har vi endt opp med et meget tradisjonelt valg:) Blankt, sølv, rødt og hvitt!


De tovede ullkulene som vi laget sammen med barna har vi også hengt opp:) Det er stor stas for barna å ha hjemmelaget pynt på treet. Før, når eldstejenta var liten, før hun begynte i barnehage så husker jeg at jeg tenkte at jeg "gruet" meg litt til jeg måtte begynne å henge opp juletrepynt som hun kom hjem med fordi det kom til å kræsje med stilen. Huff, jeg blir rent flau av å ha tenkt slik!!! Nå synes jeg at det er noe av det koseligste..når barna kommer hjem med pynt som de har laget og som de er stolte av. Klart det skal henge på juletreet! Så jålete at man ikke kan henge opp barnas hjemmelagde pynt kan man ikke bli!!! Er det ikke for barna man har juletre da? :)


Med disse bildene ønsker vi fra Jorde gård alle som titter innom en gledelig jul:)

-Svein & Anne M-

4.søndag i advent

På Jorde gård har vi hatt en ganske lat søndag frem til nå. I går var vi i middag selskap, så det ble nokså sent hjem og nokså sent i seng for de små. Det resulterte i at alle sov etpar timer lengere enn ellers idag:) 
På søndager (og ofte lørdager) pleier vi alltid å dekke bordet og ha en koselig frokost hvor vi kan sitte lenge og spise, snakke og kose oss. Siden det er 4.søndag i advent ble alle 4 lysene tent, og nystekte rundstykker, egg, laks, og mye annet godt gikk ned.. og selvsagt kakao laget av mørk sjokolade:) En stor favoritt blandt store og små her i huset.
Når man koser seg ved bordet er det også ekstra koselig å tenne på i peisen..så det blir stadig gjort her:)En fin 4.søndag i advent ønskes alle fra oss:)

-Anne M-

 

Hvordan gjør dere det? (jul)

Nå er det som alle vet 1 uke igjen til jul. Gleder meg som en liten unge jeg;)

Det er noe jeg har lurt litt på.. Hva er mest vanlig og hvordan gjør flertallet dette med julefeiringen.. Feirer dere sammen med deres egen familie hvert år, feirer dere med svigers hvert år eller bytter dere på?

Her har vi gjort det litt forskjellig. Ett år var både min familie og Svein sin familie samlet her på julaften, og vi har også byttet på. Vi hadde ikke hatt samvittighet til å utelate min eller hans familie år etter år..og desuten synes vi at julen handler om familie og å hygge seg sammen med sine nærmeste.
Jeg har hele tiden trodd at de fleste gifte par/par med barn eller samboere ofte gjorde det slik. Altså at man bytter på og feirer med begge sine familier. 


 

Legger også ved etpar bilder fra midtstuen. Jeg var på Josefine (en interiørbutikk på Gol) idag og der hadde de disse koselige putene fra Herregård som jeg har sett på sist jeg var inne der også. De finnes i mange farger, men tror disse passer best til veggfargen. Den hyggelige damen i butikken sa at de også hadde teppe til putene..så da ble det litt fornying i midtstuen idag. De "pels"putene som jeg hadde der fra før av røyter så ekstremt at til og med katten røyter mindre enn putene..så de var et orntlig bomkjøp. Jeg sattser på at disse koselige putene er et mye bedre kjøp:)

 

  

 Jeg lurer på hvordan pleier dere å gjøre det med julefeiringen?  Feirer dere sammen med deres egen familie hvert år, feirer dere med svigers hvert år eller bytter dere på? Noen feirer kansje med venner eller alene også?

Ha en kjempe fin fredagskveld:)
Her er barna lagt, Svein er snart ferdig i fjøset (han har fjøs"vakt" i kveld og imorgen tidlig) , og snart blir det avslappning på sofaen og kansje en film på tv:)-Anne M-

Om en uke..

....og en dag braker det løs:) Om en uke og en dag sitter vi vel alle sammen og spiser julemiddag, pakker opp pakker og koser oss. Noen som gleder seg? ;)
Det er like koselig hvert år dette med julen, og det er like stor stas for store som for små. Her i huset er så og si alle julegavene handlet, og de neste dagene kan vi bruke på å kose oss, selvsagt få ryddet og vasket litt slik at grønnsåpelukten sitter i hus, og selvsagt se julefilmer og nyte de siste dagene før jul.

Her i spisestuen skal vi nok ha noen sammenkomster i løpet av romjulen.. Det har nesten blitt en fast tradisjon at vi ber inn hele familien på julefrokost eller julelunch en av de første dagene i julen. Kjempe koselig å samles rundt spisebordet:)

Jeg synes det er kjempe koselig å lage til familieselskap her i huset..og gleder meg til flere koselige dager i julen.

Liker du å lage til lunch eller middag for familie/venner hjemme?


Ha en fin kveld!

-Anne M-

Barnas juletre

I går var vi i skogen og hogget juletre. Det var en veldig fin dag å hogge juletre på..bare noen få minusgrader, flott og deilig vær, og en sol som skinnte slik at snøen glitret så vakkert:) Kamera ble glemt igjen hjemme, og da er det jo bare så typisk at det første vi ser da vi kommer til fjells er en kjempe flott rødrev som bare står 5-6 meter fra oss med en mus i munnen og står der lenge og ser på oss. Reven var virkelig flott, uten skabb med en stor lodden hale og gyllen i pelsen sin.. Hvor er kamera da man virkelig trenger det? Mere typisk kan det ikke bli!

Vi fikk hogget juletre til å ha i finstuen..og det skal få komme inn rett over helgen. Jeg kjenner at jeg kribler etter å få det inn så fort som mulig og få pyntet det, men vi får vente til rett over helgen;) (men jeg håper jo på at Svein tar det inn i helga da..vi får se;)  ) 

Vi fikk også hogget et bittelite juletre som eldstejenta skal ha på rommet sitt. Eget juletre er kjempe stas:) Og siden jeg kribler slik etter å ta inn det store juletreet, men må vente litt med det lot jeg det lille treet få komme inn og hilse på varmen til ungenes store glede. Jeg satte på lysene og Anja og Johannes pyntet med nisser og engler. 
Treet til barna ble pyntet med nisser og engler.. Dette er orntlig koselig barne-juletrepynt:)
Norske flagg på en snor hører jo også med.. Og selv om jeg ikke har pyntet det store treet med flagg på sikkert 10 år, så har jeg tenkt til å prøve med det i år. Jeg har hvertfall tenkt til å se hvordan det blir. De norske flaggene på juletreet vekker nok litt barnet i meg..det minner meg kjempe mye om julen da jeg var barn, og er et koselig syn:)

Da vi gikk i skogen og skulle hogge juletre fant jeg flere granbusker med haugevis med kongler på. Jeg plukket selvsagt med meg en stor pose med kongler..alltid kjekt å ha:) Noen av konglene har fått pynte opp i lyslyktene på bordet.Nå skal jeg ned på kjøkkenet og lage litt gløgg.. kjenner jeg kommer mer og mer i julemodus:)

Jeg ønsker alle en flott kveld!

-Anne M-Jul i stuen

Jeg har jo ikke klart å vente, så jeg har jo allerede vist masse bilder med julestemning og julepynt. I stuen har jeg også pyntet for lenge siden og vist noen bilder, men et oversiktsbilde av hele finstuen har jeg enda ikke vist.. Nå er det ferdigpyntet der inne (bare juletreet som mangler) så her kommer oversiktsbilde(r) :)


Juletreet skal få plassen til gyngestolen..og gyngestolen skal kansje få plass forran peisen.

I dag har jeg fått vasket taket på kjøkkenet og i spisestuen. Vet ikke hvor ofte det er vanlig å vaske tak jeg, men her i huset prøver jeg å få tatt kjøkkentaket hvertfall en gang i året.. Jeg er hvertfall utrolig glad for at vi har malt med oljebasert maling i alle tak..da er det lett å vaske;) Nå gjenstår det å få vasket godt i alle skap og skuffet på kjøkkenet..det er orntlig kjedelig, men det må gjøres. ;)

Hvor ofte vasker du tak i huset ditt?

For tre uker siden startet jeg å jobbe etter å ha gått hjemme med minstejenta i 8 mnd. Denne uken og neste har jeg satt opp ferie slik at jeg får vert hjemme og koset meg med minstejenta og ordnet til jul. Kjekt med ferie som er spart:) Rett etter nyttår braker det løs igjen med jobb..og da skal Svein være hjemme og ha pappaperm:)

..Det var disse skapene og skuffene da..hmm.. Jeg får vel bare starte for jeg tror ikke det er noen som kommer og gjør det for meg;)

Jeg ønsker dere alle en kjempe fin dag/kveld:)

-Anne M-

 Familiekos i førjulstiden

På formiddagen i dag tok vi turen ut i hagen for å ake litt.. I hagen haller det ganske godt nedover, og det blir en fin liten akebakke for en to-åring. (Hagen skal med tiden fylles opp og planeres) Det var kaldt ute så vi måtte kle oss godt. I går var det foresten 3 varmegrader her..mildt og godt, men det varte bare den ene dagen for idag var det kaldt igjen.

Ellers i dag har vi hatt et lite juleverksted. Både store og små har tovet julekuler. To-åringen syntes det var kjempe gøy og jeg ble faktisk overasket over at han hadde tid til å lage tre tovede kuler (selvfølgelig med litt starthjelp). Eldstejenta var også ivrig, men det overasket meg ikke siden hun elsker å skape ting og å lage ting med hendene sine. Hun er en sånn kreativ jente;)


Her koser vi oss med toving og med julemusikk i cd-spilleren:)Etter at grønnsåpen ble skyldt ut strødde vi over litt glitter for at den røde kulen skal glitre litt. Da de har tørket skal vi feste på sløyfeband så de kan henges opp, og kansje noen skal pyntes litt mere også. Eldstejenta har planer om å gi bort noen kuler i julegave, men de vi andre laget skal vi henge på juletreet. Det blir nok koselig med litt hjemmelaget pynt på juletreet i år:)

Juleverksted er koselig og det hjelper veeeldig på julestemningen..  Og så er det så gøy å gjøre noe sånt sammen med barna:)

Har du juleverksted?

 -Anne M-  

Småfuglene skal også ha mat

 Småfuglene skal også ha mat i vinterkulden. I helgen ringte det på døren, og en mann som solgte fuglenek lurte på om vi ville kjøpe..det ville vi selvfølgelig. Man må jo huske på å tenke på småfuglene også:)


Fugleneket ble pyntet med en rød julesløyfe.. nå håper jeg småfuglene vil kose seg;)

Vaskeromsdøren blir brukt litt den også..og da er det jo koselig at det er litt julestemning fra den inngangen også. Den tredje kjeglegrana som vi kjøpte har vi plantet og pyntet med lys, og satt den ved vaskeromsdøren.
Ha en koselig søndag kveld!

-Anne M-

Tradisjon

Siden eldstejenta ble født har vi hatt en tradisjon på å bake pepperkaker og andre småkaker sammen med min mamma, og noen år også med min søster. Det er min mamma som er så snill og lager alle deigene..:)
I dag kom min søster og hennes lille jente og min mamma opp hit på gården slik at vi skulle lage litt kaker til jul. Dette er stor stas for barna..og det gikk nesten ned like mye deig som det ble bakt pepperkaker;) Barn som spiser deig =  sant!


På bildet: Johannes, min mamma og mitt tantebarn Mailin.På bildet: min søster Nina, Mailin og Anja

Jeg og Johannes er veeeldig konsentrerte;)

Bakingen ble unnagjort på kjøkkenøyen, og en stor og god kjøkkenøy er ingen minus på en slik bakedag med mange rundt benken/øya:)Da pepperkakene var bakt ble det selvfølgelig litt kos med gløgg og pepperkaker:)

Da var pepperkakebaksten over for i år..nå gjenstår det bare å pynte de litt;)

Ha en fin lørdag!

-Anne M-

Fløtekarameller

Hvert eneste år, noen uker før jul pleier jeg å lage fløtekarameller. Dette er noe som både store og små her på Jorde gård liker godt! ;) I kveld har jeg laget en runde med karameller, og tenkte at jeg kunne dele oppskriften med dere:) (Det er kansje mange som bruker denne oppskriften fordi det tar ikke lange tiden å lage de)

Av denne oppskriften blir det ca 60 karameller..så da gjenstår det å se om det holder helt til jul eller om jeg må lage enda en runde;) Det finnes nemlig noen som er glad i søtt her i huset;)

Ha en flott kveld!

-Anne M-

 

Jul, hobby og jobb:)Dagene går, og jeg har jo begynt å jobbe igjen:) Merker at nå som jeg ikke går så mye hjemme så er det mye mindre tid til å stelle med huset. De årene jeg tilsammen har gått hjemme i permisjon er vel de dyreste årene også..det er nemlig da jeg har mye ekstra tid til å fundere over rom,ting, møbler og diverse løsninger her i huset..og det er da de fleste ideene har blitt realisert;) Noen som kjenner seg igjen? :)
Det er jo ikke så rart at det blir sånn..noe annet enn gulvvask, babygulp, klesvasker, babykos og bleieskift må man jo ta seg til disse mnd man går hjemme, og for meg så er min største hobby blitt brukt til det fulle disse to siste gangene jeg har vært i permisjon...nemlig interiør hobbyen min:) Det var jo også nettopp slik jeg startet med denne bloggen også.. Men nok om det! Selv om tiden til blogg, interiør og huslige ting har blitt mindre (for jeg prioriterer selvsagt min familie fremfor hobby og huset) nå som jeg har begynt i 80% jobb igjen så har jeg jo litt tid om kveldene etter at barna har lagt seg til å ordne litt i huset og knipse noen bilder:Ingen jul uten julestjerner:) Disse koselige røde blomstene hører med til julen, og i helgen kjøpte jeg inn endel julestjerner og satte rundt i huset. På spisestuebordet står det tre julestjerner samlet i en butt/tine..


Dette stettefatet tar vi kun frem til jul..det har en sånn rød og koselig farge på seg..og det passer godt til jul. Oppi fatet ligger alle julekortene som vi får til jul..Det ble også plass til en rød og frodig julestjerne uti finstua..Det pyntes stadig, og det jeg gleder meg aller mest til er juletreet, men det må vente en stund til.. 4-5 dager før julaften tenker jeg at det er inne. Det har seg nemlig sånn at jeg er vokst opp med at juletreet skal inn lille julaften, men når jeg flyttet for meg selv og kunne bestemme slikt selv så laget jeg meg min egen tradisjon på at treet skal inn 4-5 dager før julaften..av den enkle grunn: Julen for meg er over straks nyttårsaften er unnagjort;) Da vil jeg ha alt som heter jul ut av hus og komme tilbake til normale tilstander igjen, med vanlige rutiner og vanlig hverdag..da føler jeg at julen bør være færdig;) Så derfor kommer juletreet inn litt før og reiser ut igjen rett over nyttår! Desuten synes jeg at det er dagene før julaften som er de koseligste og som løfter julestemningen til topps..da er det ekstra koselig med et juletre disse dagene. Svein synes at det er litt feil å ta inn juletreet før lille julaften,og det forstår jeg selvsagt siden jeg har jo også vokst opp med at treet skal inn lille julaften, så i fjor kom det ikke inn tidligere..og det er jo selvsagt helt greit. Man må jo både gi og ta som det så fin heter, så i år har vi tenkt til å følge min tradisjon.  :)

Når pleier du å ta inn juletreet?

Ha en strålende kveld!

-Anne M-

 

 

Jul både ute og inne

Endelig! I helgen kom kjeglegran-buskene som vi har bestillt for nesten 3 mnd siden.. På gartneriet fikk vi beskjed om at de fint kunne plantes hele året, så idag har Svein "tatt på seg" de grønne fingrene og plantet kjeglegran i kasser og pyntet de med lys.. Det ble sååå koselig:)

 

Ellers i dag har vi vært på juletreleting:)
Vi hogger juletreet vårs selv, og det er både slitsomt å gå på leting, og det kan være nokså kaldt, og det hender det er høy snø man må labbe seg igjennom for å finne det perfekte treet, men jammen meg er det koselig også. Det kunne ikke falt oss inn å reist ned i sentrum og kjøpt et ferdig hogget juletre.. Har man muligheten til å hogge selv er jo det halve sjarmen av juletreet!
Vi har ikke hogget det treet vi skal ha enda, men idag dro vi til fjels for å kartlegge litt muligheter.. Ikke har det kommet mye snø enda heller så det passet perfekt å starte med leting etter det perfekte treet i dag:)

Det er nok ikke sikkert at det er dette treet som får komme inn i stuen denne julen, vi fant nemlig flere alternativer.. Så jeg regner med at vi ikke får bestemt oss før vi står der og skal hogge;)

Håper du har hatt en flott søndag!

-Anne M-Hjemmelaget adventstake av bjørk

Ting kan ta litt tid, men det er bare slik det er noen ganger.. Nå har vi hvertfall endelig fått laget ferdig adventstaken våres..(Svein har laget den, jeg står bare for ideen)

Vi synes den ble kjempe fin, og er veldig fornøyde selv;) Lurte fælt på om jeg skulle pynte den opp litt med litt pynt, men fant ut at denne gangen var det enkle egentlig det beste;)Her står den i all sin enkelhet..og jeg synes den viser at man ikke alltid trenger så mye stæsj for å pynte opp:)For de som lurer så er dette rett og slett en bjørkestamme som vi har kappet i den lengden vi ville ha (65cm) og som vi har saget av på langs slik at den ligger støtt på bordet. Deretter har vi borret opp 4 hull med et hullborr, og hogget ut med et hoggjern slik at vi får plassert 4 store kubbelys i hullene..

I morgen skal lys nr 2 tennes, og det gleder vi oss til!

Vi ønsker deg en flott helg videre:)

-Svein & Anne M-

 

Iskaldt ute, godt og varmt inne..

Det er iskaldt ute..ingen tvil om det. Når man kjenner at dunjakken knitrer og frosten stikker i halsen ved innpust DA er det kaldt. Men uansett om det er 22 kalde grader så tok jeg en rask tur ut for å knipse etpar bilder..

Utejuletreet er på plass, og nå venter vi bare på 10-20cm med mere snø slik at pallen som det er festet i ikke ligger så synlig, og med mere snø vil det også virke litt lunere ute.. desuten er jo snøen herlig:)


Måneskinnsbenken står fortsatt ute under lykten, og her har vi flott utsikt ned til Gol sentrum..ser nesten ut som en mini-by;)


Med 22 kuldegrader ute er det godt å komme inn igjen og varme seg litt forran peisen..og kansje plassere en kopp med god og varm kakao i hånda. Jeg ønsker deg en fin torsdagkveld:)

-Anne M-

Julepynt-detaljer

 Fredag-kveld pyntet jeg huset til jul.. Lørdag morgen da to-åringen vår gikk ned i stua og på kjøkkenet var det et koselig syn som møtte han..nisser overalt;) Det er så gøy å se at nisser og julepynt gleder en sånn liten pjokk:)
Det meste er på plass, men det mangler fortsatt litt nisser her og der, så oversiktsbilder kommer senere. Men her kommer det bilder av detaljer og av selve pynten.

Peisen:


Disse to nissene står og passer på fra peishyllen. Hele desember og hele julen passer jeg på å ha frisk og grønn granbar på peishyllen..det synes jeg er så fint og så lukter det så godt av granbar;) Vi prøver også å fyre så mye vi kan i peisen i desember siden det er sånn kos. Peisen står midt imellom kjøkken og spisestue og synes fra begge rom, så det er nesten ikke en morgen i helgene hvor vi ikke fyrer på peisen;) Kjempe koselig!

Kjøkkenet:


Nissemor og nissefar sitter godt tilbakelent i slagbenken på kjøkkenet. der har de fast plass:)


På den lille kjøkkenhyllen over slagbenken henger et stoffhjerte og noen pepperkakeformer. Pepperkakeformer er jo så koselig så derfor fikk de plass på den ene knaggen..


Julegardiner, pepperkakehjerte i vinduet og nye juleputer er på plass..

Finstuen:


I et gammelt trau/ butt har to nisser tatt plass, litt sjenerte og tørr ikke se i kamera;) Her i huset har vi lagt vår elsk på slike nisser. De passer helt perfekt inn i den litt gammeldagse julestemningen vi ønsker i dette huset. Huset fullt av nisser er nok en tradisjon jeg har tatt med meg hjemmefra. I min mors hus er det nisser overalt, og det er så koselig.


I den gamle gyngestolen har enda en gammel nisse sin faste plass.


Litt pynt på det runde tinnfatet som står i finstuen. Eføy, nisse, lykt og en skål med sjokolade;)


Denne skålen er fra Bohus og den finnes i to str, og i flere farger. Dette er den minste str.


På etasjeovnen henger strømpene og venter på litt julegodt..det spørst nok om ikke disse må flyttes bort til peisen natt til julaften siden det er vel egentlig på peisehyllen julestrømper skal henge.

Spisestuen:

Rødt er en farge veldig mange er redd for å bruke utenom jul, og jeg er en av de. Personlig synes jeg rødt kan være kjempe stilig, men alt med måte og så er det nødt til å passe inn.. Rødt er flott, men røde vegger og røde møbler er nok en ting jeg ikke kommer til å ha i hus..det er jeg rimelig sikker på.. Her i huset er det rødt kun til jul, og da koser vi oss med denne flotte fargen og jammen meg får den røde fargen oss til å føle oss litt ekstra glade, men det er jo ikke så rart, det er jo snart jul;)


Her har jeg samlet julekuler i forskjellige rødfarger og noen i gull på et fat..det pynter opp.I gangen:


Gangen har ikke fått så mye pynt enda, men jeg har en plan om litt pynt til trappen (hvis jeg får tak i det jeg leter etter), så der er det bare denne nissen som har fått plass. Den har mammaen min laget. Han sitter rett innenfor døren og ønsker alle velkommen!

Midtstuen:


Det er sikkert mange som har barn som har kommet hjem med julepynt i form av malte julekuler..det finnes jo ikke noe flottere enn sånn herlig pynt som våre søte små har brukt tid på å lage:) Men siden juletreet ikke kommer i hus på noen uker enda, så må man jo finne en fin plass til disse julekulene fra de små, og i år ble det plassert i en stetteskål. Her pynter de opp i midstuen. 


Selv om rødt er julefargen her i huset så må man jo ha litt glitter og stas også;)

Dette var noen detaljer fra julepynten her i huset, og som dere ser så går det mest i rødt. Jeg har funnet ut at rødt i forbindelse med jul er ikke noe skummelt.. Rødt luner opp og gir en gledelig stemning, samtidig som det gir det et litt bonderomantiskt/gammeldags julepreg..og det ønsker vi her:)
Første året vi feiret jul her i huset gikk vi for glitter, blankt, og hvitt..det er utrolig flott, men det var ikke helt oss. Det følest litt kaldt og vi fikk ikke den rette julestemningen. Så når det kommer til jul har vi funnet ut at vi ikke er redde for å kjøre på med rødt;)

Det gjenstår fortsatt litt julepyntshopping, så bilder av hele rom/ oversiktsbilder vil komme senere:)

Ha en nydelig søndagskveld:)

-Anne M-


Adventstake nr 2.

..I morgen er det første søndag i advent, og den store adventstaken vi skal lage er enda ikke færdig. ( Svein finner ikke hullborret i den riktige størrelsen, så han skal kjøpe en på mandag) Så bilder av den kommer nok ikke imorgen.. Men det første lyset skal tennes imorgen, og da må vi jo ha en stake.. jeg kom på noe som jeg har sett i et blad for etpar år siden,nemlig en kjevle-adventstake, og den ideen har jeg alltid hatt lyst til å prøve. Da var det bare å finne frem en gammel kjevle (kan selvsagt bruke en ny også) og Svein saget av litt av undersiden langs hele kjevlen slik at den ligger støtt på bordet, deretter borret han 4 hull til vanlige lys. Utrolig enkelt, og hvis du liker en "gammeldags" julestemning er nok dette den rette adventstaken;) Her i huset er det gammeldags jul med nisser og levende lys, så denne kjevle-staken skal få en fin plass på kjøkkenet. Man kan jo fint ha 2 adventstaker;)

..Så nå kan morgendagen bare komme:) På Jorde gård er vi klare til første søndag i advent.. Huset er julepyntet (bilder kommer) og i morgen blir det juletrefest med barnehagen til Johannes. Det blir stor stas:)

Nå skal lørdagskvelden nytes videre på sofaen..

Jeg ønsker dere alle en strålende kveld:)

-Anne M-

Hjemmelaget adventstake...

..er under laging. ;) Det vil si at den er ikke færdig, men den er planlagt. Vet jeg har nevnt den før, men jeg har holdt den litt hemmelig helt til nå. Det vil selvfølgelig komme et bilde av den når den er helt færdig, men enn så lenge blir det bilder av det som skal brukes som adventstake..
Adventsstake kan man jo selvsagt kjøpe på en interiørbutikk, eller nesten hvor som helst hen, men jeg har faktisk aldri funnet en jeg virkelig liker..alle har det samme, og jeg liker å gjøre min vri på ting, derfor bestemte vi at i år så lager vi en stake:) Det er jo så mye snakk om å ta med seg naturen inn i stuen om dagen, og det er akkuratt det vi gjør på dette prosjektet. I høst (denne staken har vært planlagt leeenge...) var vi i skogen og hogde et bjørketre som vi skal bruke til å lage adventstake med. Siden spisestuebordet vårt er 3 meter langt  føles de vanlige adventstakene så pinglete på bordet, dermed saget Svein denne stammen så den ble 70 cm lang. Dette blir en stake til store kubbelys. Langs hele kubben under har han saget av ti cm slik at den ligger støtt på bordet. Planen er nå å sage/borre 4 hull halveis ned i kubben slik at kubbelysene vil stå støtt ned i kubben. Jeg tror det kommer til å bli veldig fint, håper hvertfall det... Jeg håper på at det blir så bra at dette er en stake som vi kan ta frem hver advent og at ungene vil forbinde den med advent, jul, glede og forventninger:)

I helgen blir det full husvask i alle husets kriker og kroker, en orntlig julevask..og når huset skinner innvendig og det lukter grønnsåpe i alle rom..da skal all den herlige julepynten frem:) Sånn som jeg gleder meg til å pynte:)

Jeg ønsker dere alle en kjempe fin kveld:)

-Anne M-

Litt julepynt på døren..

Jeg skrev i går at jeg har handlet litt julepynt, og at noe av det skulle jeg vise idag.. Jeg synes at å pynte til jul hører desember til, men bittelitt er det vel lov å tjuvstarte med..:)

Det er faktisk så harmløst som to dør-kranser jeg har hengt opp på ytterdøren våres..Litt julepynt ved inngansdøren synes jeg ar koselig, og her kommer vi til å sette to kjeglegran-busker med lys på. De kommer til å pynte opp inngangspartiet på en koselig og stemningsfull måte. Sammen med disse jule-kransene på døren synes jeg at det er mer enn nok pynt.. Jeg er ikke fan av å overpynte huset til jul..ser noen steder der det er om å gjøre å lasse huset ned i tusen meter med lysslynger og i mine øyne blir slikt seende ut som et blinkende tivoli. Enkelt er ofte penest! ;)

Som tidligere nevn så har min blogg-lyst vært dalende den siste tiden, men jeg har bestemt meg for å klamre meg fast til over jul for å se om jeg får igjen piffen;) Jeg hører jo av mange av dere som har drevet på lenge som sier at blogglysten går opp og ned og at i mørke-tiden kan den lett bli borte.. Spørst om jeg har fått den syken;) Jeg prøver hvertfall så godt jeg kan å skrive innlegg som kan inspirere og som kan glede..

Når jeg først er inne på tema så må jeg nesten få kommentere at jeg har fått både gode og dårlige kommentarer fra kjentfolk, venner og bekjente angående denne bloggen. De fleste sier at de er imponert over hva jeg og Svein har fått til med dette huset, noen sier at de tittet innom bloggen rett som det er, og noen er så søte og mener at jeg burde jobbet med interiør;) Alle de små kommentarene varmer, og gjør at jeg får lyst til å vise mere, og alle dere som legger igjen gode ord her på kommentarfeltet takker jeg også:)
Men så er det noen da..noen som jeg kjenner godt som mener at jeg og Svein ikke burde gjøre dette..det er vel helst meg de mener.. det er noen som mener at vi rett og slett innviterer innbruddstyver hit til gården med å vise frem hvordan vi har det..og at vi ikke burde skrive om familieting og ikke vise privatlivet på bloggen.. For det første så er det svært lite privatliv som blogges her. For det andre så er det en ørliten sjangse for at det sitter en innbruddstyv og leser min blogg og tenker at det er en invitasjon hit.. Fra spøk til alvor: Selvfølgelig har tanken streifet meg, men jeg har også tenkt det at alle vet jo at på gamle gårder så finnes det gamle møbler..og Hallingdal er proppet med gamle gårder så tyven kan like så greit titte på vinduet til en annen gård. Det er heller ikke noe bedre å selge ting på finn.no..et tlf nr i annonsen og tyven kan lett finne en adr til det tlf.nr. Føler ikke at jeg gjør noe galt her ved å blogge om vårt interiør..føler at de som har denne meningen og har sagt dette bør gå i seg selv. Selv har denne personen nemlig lagt ut hele sitt hus og hjem på facebook..ikke noe bedre det, så den kommentaren smalt ikke fra rette kjeften synes jeg! Skulle kansje tro at den kommentaren skulle få meg til å miste blogglysten enda mere, men tvert om..føler at nå skal jeg hvertfall vise hva jeg kan;)

I morgen er det første dag på jobb på litt over 8 mnd. Minstejenta er alt 8 mnd.. Tiden går så fort! Nå må jeg komme meg i seng..klokken ringer i 6 tiden imorgen..ikke mange timene til;)

God kveld, og god natt:)

-Anne M-


Julekalenderen

Julekalender..alle barns glede! Hva er vel en desember uten julekalender når man er barn? Jeg husker såå godt fra da jeg selv var barn og hver morgen kom jeg ned trappen og det første jeg så var denne flotte julekalenderen med alle de små og spennende pakkene på. Klemte litt på alle pakkene når ingen så meg, og gjettet hva som var under papiret.. ;)

Her i huset har vi også julekalender..i form av en gavekalender. Vet at noen sier fy-fy til gavekalender, men jeg sier det er desmeber bare en mnd i året, så kjør på! Gavekalender ER jo gøy! Gavene som skal henge på kalenderen er det min mor og min svigermor som tar seg av. De har hatt et ønske om å få lov til å ta seg av det, og det synes jeg er helt greit. Men jeg har selvsagt ønsket at de små kalendergavene skal inneholde fornuftige småting og ikke mye "dritt" som blir liggende å slenge. Sokker, fargeblyanter, truser, julepynt til rommet, hårstrikker, spenner..ting som kan brukes synes jeg at er fornuftig å putte i en gavekalender. Men det hører jo selvsagt med å ha litt sjokolade/snop pakket inn på lørdager!
Det er bare de to eldste på 2 og 8 år som har kalender..minstejenta er for liten til å skjønne noe av det i år.

Kalenderen vi har er den samme kalenderen hvert år.. Det er min mor som har laget den, og jeg synes den er kjempe koselig! Det er mange som bytter kalendere hvert år og det er jo helt opp til hver enkelt, men jeg foretrekker å bruke den samme hvert år. Barn liker gjentagelse og gjenkjennelige ting.... Jeg vil at mine barn skal kunne minnes denne kalenderen når de blir store og tenke tilbake på "den kalenderen mamma tok frem hver desember"..slik som jeg kan tenke tilbake og mimre:)


På ringene knytes gavene fast...

Jeg ønsker dere en fin-fin kveld! :)

-Anne M-

 

Jul, jul, jul...

....det er nok ikke første gang jeg har nevnt ordet jul, og garantert ikke den siste;) Nå nærmer det seg veldig..noen er sikkert godt i gang med å planlegge, andre er kansje ferdige med det meste, noen har kansje ikke tenkt tanken enda, mens jeg tipper at mange har gjort som meg, nemlig å begynne så smått:)

Idag har jeg koset meg med å pakke inn litt julegaver! Når jeg handler julegaver, og butikkpersonalet spørr om det skal pakkes inn takker jeg alltid fint neitakk. Å pakke inn julegaver er jo bare kjempe koselig! De fleste gavene blir nok ikke handlet inn før vi er godt ut i desember..jeg synes nemlig det er koselig å vente til det oser av juleglede og julestemning i alle butikkene;)I år blir nok mange av julegavene pakket inn i gråpapir..det kan være like så koselig hvis man dekorerer de fint med blonder eller hyssing, og gjerne litt pynt. Men disse julegavene ble pakket inn i en blanding av gråpapir og julepapir..det ble ganske dekorativt det også..Pakker og kort ble pyntet med en liten julepynt-sak som ble kjøpt på nille...

 

Jeg gleder meg til  "julestria" begynner.. Gleder meg til å våkne hver dag i desember av noen forventningsfulle barn klare for julekalenderen sin, jeg gleder meg til å kjenne lukten av jul i huset i form av grønnsåpe, bakst og juletreet, jeg gleder meg til julegaveshopping, og til å hogge juletre..jeg gleder meg til alt som har meg julen å gjøre!

Er du godt i gang med å forberede julen?

Ha en strålende mandagskveld:)
Her på Jorde gård skal mandagskvelden nytes med tv-kos og en kopp med kakao laget av sjokolade, og med litt krem på toppen;)

-Anne M-

 

Ønsker meg..

Nå mot desember og jul kommer postkassene til å flomme over av reklame og masse flotte fristelser i alle mulige butikker. I dag dumpet det et Tilbords blad ned i min postkasse. Der var det mange fine ting..


Her er noe av det jeg likte spesielt godt:


Disse lysestakene var jo bare kjempe koselige nå som det nermer seg julen..Denne glasslykten var også utrolig flott og stilfull.Reinsdyr med 4 te-lys på horna..ønsker meg veldig!!! Men den var litt dyr...

Grand Cru termokanne..den hvite kunne vært noe for meg..:)


Jeg beklager dårlige bilder.., men jeg ikke noe flink til dette.. Det er hvertfall veldig mye fint i avisen som du finner her:

http://www.tilbords.no/

 

-Anne M-

JulestemningPitoresk har startet en interiørkonkuranse hvor du kan vinne flotte premier til ditt hjem. Ta en titt på konkuransen på bloggen hennes http://pitoresk.blogg.no/1287647549_interir_konkurranse_m.html . Der står konkuransereglene:) 
Her er noen av de flotte premiene du kan vinne:

 

 

 

Tema på konkuransen er Jule-stemning, og her kommer mitt bidrag:

 Julen er en så koselig og flott tid, med så mange forventninger fra både store og små.. Det er ikke mye som skal til for å få meg i ekte jule-stemning..jeg rett og slett elsker julen! :) Så når denne konkuransen dukket opp var jeg ikke sen med å ta en tur opp på loftet og rote rundt i julepynten. Må nesten innrømme at så tidlig har jeg aldri tatt frem julepynt, men hva gjør man ikke for å bringe frem jule-stemningen i folk;)

Ønsker dere alle en kjempe fin torsdagkveld med eller uten julestemning;)

-Anne M-

Julekort

Satt å bladde igjennom gamle bilder istad og fant igjen dette bilde som vi brukte til julekort julen 08. Da begynte jeg å tenke på at snart må jeg tenke på julekort for denne julen. Hvor skal jeg ta bilde av disse tre sjarmtrolla mine, hva skal de ha på seg, ute eller inne.... Ja, ja jeg har fortsatt litt tid på meg til å tenke;) Vil hvertfal prøve å ta bilde selv... ;)


Tar du bilde til julekort selv?
Pleier du å sende julekort?

Ha en fin kveld:)

-Anne M-

 

Julegardiner...

..nesten litt flaut tidlig å tenke på det, men....neida det er ikke tidlig heller for imorgen er det bare 3 mnd til jul;) Det jeg har startet med av juleforberedelser til huset er i form av gardiner. I år vil jeg ha liftgardiner på kjøkknet som er litt mere jul enn de hvite som henger der nå, så da jeg kom over noen "julete" liftgardiner som i tilleg var kjempe billige så måtte jeg bare bestille de. I går kom de i posten og spent som jeg var måtte jeg bare prøve å henge opp en.. Litt usikker på hva jeg synes, men har troen på at de vil passe bedre inn da det blir mere rødt og julete her på kjøkkenet. Og med et digert pepperkakehjerte hengende på gardinen tror jeg det blir bra. Her i huset har vi nemlig rød jul:) Rød,gammeldags jul;) Det første året vi feiret jul i huset prøvde jeg noe litt uvant for min del..nemlig å ha hvit og sølv-farger på julepynten og på juletrepynten. Det ble helt feil for meg..altfor "kaldt" og upersonlig. Julen er i mine øyne en glad-tid og helt siden jeg var liten har julen vært i røde farger. Som den tradisjons-elskeren som jeg er så blir det ikke orntlig jul før det er litt innslag av de røde herlige fargene, og de koselige nissene;) Siden julen nettopp er en slik tradisjonsrik tid vil jeg derfor ikke kaste meg på alle de nye "julepynt-trendene" som kommer hvert år..men tenke på at barna mine skal kunne tenke tilbake på julen og at også julepynt er tradisjon. Gjerne ved at vi tar frem mye av den samme julepynten hvert år. Juletradisjoner er jo selvfølgelig så mye mer enn bare julepynt da.. ( må samtidig si at det er utrolig lekkert med hvit, sølv eller i noen tilfeller sort på julepynten også, bare at her i dette huset passer det ikke inn føler jeg) Snakker om tradisjoner..julen er for de fleste spekket med tradisjoner, og det er det hos oss også...i fjøset bor jo fjøsnissen, så det er klart at vi gir han grøt på julaften;) Det er stor stas!

Oi, som jeg gleder meg til å pynte huset til jul i år også!!! Her kommer en sniktitt på liftgardinene til jule-kjøkkenet;) Tror jeg gleder meg til å henge de opp til jul..


Kjøpte også en fillerye til kjøkkengulvet ("julepynt"). Kjøkkenet kommer til å få et litt landelig-julekjøkken preg over seg i desember! Gleder meg kjempe mye til julepynting av huset!


Hva slags farger pynter du julen med?

Ble vel litt vel mye juleprat det her...blir slik da man gleder seg! Ha en fin-fin dag!

 

 -Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits