KJØKKENET

Kjøkkenet

 

Det ble ikke mini-juletre på kjøkkenet i går. Tanken om og ut å finne et var der, men pinnekjøttmiddagen måtte passes på, så da fikk jeg ikke gjort det. Men det er jo enda noen dager til advent så jeg fortviler ikke.

 

Tenkte likevel å vise bilder fra kjøkkenet..er en stund siden kjøkkenbilder har blitt vist.

 

Siden sist har jeg hengt opp hvite lin lifter igjen. Disse er de aller første gardinene jeg kjøpte til kjøkkenet våres for 5 år siden. De brune føltes så tunge. Ellers har jeg som tidligere nevnt ryddet vekk veldig mye interiør i hele huset. (jeg kunne hatt garasje salg, hihi) Nå føles det litt lettere å komme inn her, og man blir liksom ikke stående å se på alle tingene;) Nå er det et "renere" utgangspunkt når jeg skal til med julepyntingen. Et lite tips er vertfall å rydde vekk noe før julepyntingen starter..

 

 
Pynten på hylla over vinduet er nå i kun hvit farge. Bare det gjør at det føles mye ryddigere.
I neste innlegg kommer det nok mere om jul og julepynting!

 

Ha en fin søndag!

 

-Anne M-

 

 

På kjøkkenet

 

Høst er tid for og lune det opp igjen, og for å begynne å ta for seg inne arealene igjen. Hele sommeren er man ute, pynter, planter og ordner det til der, og så glemmer man liksom huset inne;) ..og godt er det, for da blir det ekstra kos å stelle litt godt med huset inne når høsten kommer.

 

Da fylles det opp med puter, pledd og saueskinn i lune rolige farger.

 

Jeg har fått hengt opp igjen de brune liftgardinene på kjøkkenet, og det føltes plutselig så mye lunere.

 

Her er en liten titt fra kosekroken på kjøkkenet:

 Tavlen er fri for planer, det er høstferie!Jeg vil også bare få si tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger på forrige innlegg:)) Kjekt å høre at innlegg fra Jorde gård har vært savnet. Jeg ser jo på telleren at det er mange innom hver dag, og jeg som har vært så lat på blogg fronten den siste mnd..huff, ikke stolt over det. Men jeg håper også at alle skjønner at med jobb, tre barn, trening, et hus med hage og ferdigstilling av prosjekter så lar det seg ikke gjennomføre å prioritere bloggen. Men jeg bør selvsagt oppdaterer oftere enn jeg har gjort den siste mnd;) Søstera mi ringte og "kjefta" litt på meg, så kanskje jeg har lært nå;)) Hihi..

 

Ha en fin kveld da dere, og en fin 1.oktober:)

 

-Anne M- 

Miljøgården på kjøkkenet

 

For noen uker siden fylte jeg tretti og da fikk jeg mye fint. Blant annet fikk jeg gavekort på min favoritt butikk, Josefine her på Gol:)) I dag ble gavekortet byttet inn i disse fiiiine keramikk lysestakene fra Miljøgården. Og vet du, det kuleste er jo at de står i stil til de gamle apoteker krukkene mine fra Haldenwanger. Derfor ble kjøkkenet en naturlig plass for de fine lysestakene.

 

#smilerfraøretiløre#

  


 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

Ha en fin kveld i regnværet! Ekstra kos å hygge seg inne når regnet bøtter ned.

 

-Anne M- 

 

 

 

 

 

Søndagskos

 

Søndag, sol og herlig vær!

 

I dag har vi brukt store deler av dagen på fjellet. Vi har vasket og ryddet hytta. Vel hjemme igjen har vi kosa oss med mat på verandaen, plenklipping og diverse hagesysler. Jeg har dessuten hengt ut klesvask på det fineste tørkestativet. Snakk om klesvask-idyll;) (bilder kommer i morgen) Har ønsket meg et slik gammeldags hvitmalt tørkestativ i fire år, og endelig hadde vi tid til å lage det og en plass å sette det.

 

 

 

Skillingsboller er bakt, og spist:)

 

 

 

 

 

 
 

 Disse ble kjempe gode.. Vil du ha oppskriften så kommer den her:

 

1 pk fersk gjær

 

150 g smør

 

5 dl melk

 

1,5 dl sukker

 

1 ts salt

 

15 dl mel

 

2 egg

 

Hev i en time, dytt deigen ned og hev enda en stund.

 

Kjevles ut og smøres med mykt smør, sukker og kanel.

 

 

 

På min ovn stkete jeg de ca 10-12 min på 210 grader.

 

Ha en fin kveld!

 

-Anne M-

 

 

  

Pasteller

 

Hylla over kjøkkenvinduet har jeg vist maaange ganger før, men de siste mnd har det kommet et par nye detaljer der oppe på den fargerike hylla. Det er ikke mange fargeklattene i mitt hjem, det går mest i jordfarger, blått, svart og hvitt..men denne hylla over kjøkkenvinduet skriker sommer, pasteller og lykke!

 

Jeg elsker i grunn pastell farger. Kanskje ikke rart at denne hylla gjør meg glad!

 

 

 

 

 

 

Muggen og det lille stetteglasset kommer fra min barndomshytte som ble solgt i fjor. Muggen er av et polsk merke, sikkert ikke verd noe, men for meg er den nesten hellig. Denne muggen er hele barndomshytta for meg. Husker den så godt, jeg har alltid syntes at den har vært så fin.

 

Stetteglasset har en enda større verdi for meg. Det hadde min bestemor som liten jente da de bodde i Canada. Hun var ikke gamle jenta da familien hennes emigrerte til Canada for å søke lykken. Da hun og familien etter mange år flyttet hjem hadde de blant annet med seg dette glasset. Jeg husker hun fortalte at dette glasset drakk hun melk fra hver eneste dag.

 

 

  

 

Pastell farger gjør meg glad!

 

Ha en fin fin kveld alle som titter innom! Pssst..det er godt å være tilbake med skrivekløe;)

 

-Anne M- 

 

Kjøkken med apotekerkrukker

 

Tenkte å vise dere noen detaljer fra kjøkkenbenken min. Jeg har aldri likt å fylle opp kjøkkenbenken med alt mulig, men det har begynt å forandre seg. Jeg har nemlig vert så heldig å få tre gamle apoteker krukker fra min bestefar. Tror jeg har vist to av de tidligere, men her om dagen fikk jeg den tredje og største krukken..og med den fulgte det med en spennende historie.

 

Min bestefar kunne fortelle at krukkene er gamle apoteker krukker fra det gamle apoteket i Nesbyen. (der jeg er i fra) Han mente at krukkene kunne komme fra ca 1860 tallet.. (noe uvisst, men etter å ha googlet det kan det stemme) For veldig mange år siden skulle dette apoteket moderniseres og flyttes..min bestefar hjalp til med flyttingen og fikk derfor med seg noen av de gamle krukkene som takk for hjelpen. Nå er jeg en heldig eier av tre kjempe fine keramikk krukker fra Haldenwanger.

 

Bare se så flotte:

 

 

 

 
 

Lykken er å kunne gå ut og plukke seg ferske egg fra egne høner♥

 

 
Nyt kvelden!

 

-Anne M-

 

  

Hvite krukker

 

Ute smelter snøen, og arbeidet vi aldri fikk avsluttet ute i fjor begynner å dukke opp. I dag har vi derfor vært og sett, og bestemt oss for hvilken type stein vi vil bruke på muren vi skal lage ute på tunet. Kommer til å bli kjempe flott!

 

Inne har jeg og de to minste hatt bakedag. Elina fikk et bakesett til bursdagen sin, og dette måtte vi selvsagt prøve:)


 

De to hvite krukkene med lokk som står på benken er noen jeg nylig har fått. Jeg synes de er rå fine og de pynter opp der de står! De har stått på en gammel hytte som ble solgt i fjor. De er merket med Haldenwanger på undersiden, og etter et raskt søk på nett ser det ut til at dette er gamle apoteker krukker, eller noe lignende.


 

Til deg som titter innom ønsker jeg en fin kveld!

 

-Anne M-Vårfarger på kjøkkenet

 

På kjøkkenhylla over vinduet har det kommet vårfarger. Pastellene har inntatt denne hylla atter en gang:)

 

 

 

Jeg vil bruke dette innlegget på å gi en beskjed til alle dere som legger igjen reklame kommentarer og «meld deg på ditt og datt-konkurranse-kommenterer»

 

Dette er en interiørblogg, og jeg setter kjempe pris på de kommentarene som legges igjen her inne, men jeg vil ikke ha disse reklame kommentarene og tips om alle slags konkurranser. Det er mange slike kommentarer jeg har slettet den siste tiden, og fortsetter dette så kommer jeg til å gjøre slik at alle kommentarene må godkjennes før de blir publisert.

 

Men til dere som faktisk legger igjen koselige spor og hyggelige smil her på bloggen, dere sier jeg selvsagt TUSEN TAKK til:) 

Tilslutt et lite påsketips:

 

Overrask barna med noen kule påske frokost egg. Alt du trenger er egg, vann og konditorfarge;)


-Anne M-

Noen bilder..

 

Noen bilder fra kjøkkenet igjen..

 

Roser er kjøpt inn for helgen og jeg kjenner at vårstemningen begynner å snike seg innpå meg.. Tror det må være at jeg lengter etter våren for de 20 kalde gradene vi hadde her i dag oset det ikke akkurat vår av;) Men med blomster i hus sniker vårstemningen seg innpå allikevel.Tolix = ♥♥♥
Ha en fin fin kveld!

-Anne M-

 
 

 

Kjøkkenbilder

 

I morgen den dag er kamera mitt klart for henting. Det skal bli fint å få tilbake kamera mellom hendene, men jeg må også si at mobilkamera har jo gått greit..man tar det man har;)

 

Det blir mye bilder på instagram om dagen og for de som følger meg både her og der inne vil se mye av de samme bildene..sikkert litt kjedelig, men det må nesten bli litt slik.

 

Denne kvelden har gått med til kurs.. spennende og lærerikt!

 

Men nå skal det bli godt å synke ned i godstolen og kose seg med Herlige hjem på Fem..yndlingsprogram:) Det kule er jo at forrige sesong fikk vi mail og tlf om å bli med i denne serien. Jeg skal love dere at vi var i tenkeboksen i flere dager og med klump i magen takket vi nei pga en litt vanskelig familie situasjon. Noen kjedelige valg må man ta her i livet..men pokker også, tenk, det var nok sikkert min eneste store sjangse! :(Ha en fin kveld!

 

-Anne M-Vinteren er tiden for å..

 

..lune opp i huset, og spesielt i sofakroken, godstolen og andre kroker av huset hvor man ofte sitter og koser seg.

 

Jeg vet ikke om noe bedre og lune opp sofakroken med enn ekte norske saueskinn!

 

Ikea saueskinn kan ikke sammenlignes med ekte vare. Jeg har kasta ut «kjøpe» skinna for lengst, så her i huset er det ekte saueskinn fra egen gård og nære familie sin gård som har fått hedersplassene. Senest i dag har jeg handlet skinn av gammel norsk spælsau. Et grå-brunt langhåret skinn. Nydelig! Det har fått plass i slagbenken på kjøkkenet.
Pus er nesten som et skinn han og;)


Det grå skinnet av gammel norsk spælsau har funnet tilbake til sofa-plassen..og det har også de blå putene gjort. 
Men når vi snakker om saueskinn.. Her ventes det en flott skinnfell til gyngestolen vår fra ei dame som driver www.fellmakeriet.com

Jeg anbefaler alle å ta en titt på disse sidene. Dette er et gammelt norsk håndtverk, og pynter opp i mange store og små hytter, gamle og nye stuer. Jeg gleder meg virkelig til å pynte opp gyngestolen her i huset med ett så flott håndlaget produkt!

Eget innlegg med bilder om dette kommer selvsagt! :)

Til deg som titter innom ønsker jeg en fin søndags kveld!

-Anne M- 

God helg!

 

Vinteren er her!  Vi fyrer i peisen, tenner lys, varm drikke i koppene, pledd og de lune fargene er på plass..vi lager rede for vinteren;) 

Tolix krakkene har fått seg en lunere stil.. Saueskinnslapper fra www.lunehjem.no Godt å sitte på og fine å se på;)Her på Jorde gård har helgeroen senket seg over hus, hjem og oss som bor her. Nå er det tid for fredagskveld med kaffe i koppen, sjokolade i skåla og rumpa godt plassert i go`stolen!

God fredag!

-Anne M- 

Endelig TOLIX i hus!

 

Ventetiden er endelig over♥ Tolix barkrakkene mine er endelig plassert rundt kjøkken øyen, og jeg er utrolig fornøyd!

 

Planen min (og det jeg har sett for meg i mitt hode) ble enda bedre enn forventet.. De røffe tolix krakkene mot det klassiske og landlige ble i mine øyne en perfekt match.

 

Bilderas fra kjøkkenet kommer her:
Lykke - lykke - lykke!

En fin-fin kveld til deg som titter innom!

-Anne M-

 

Venter og venter

 

Jeg hater og vente, er så utolmodig av meg;)

 

I lang tid nå har jeg gått og ventet på Tolix bar krakkene mine. Jeg visste jo at det ville ta lang tid og at de ikke ville bli levert før i midten av oktober, men nå er det midten av oktober og jeg kjenner at jeg klarer snart ikke å vente lengere! Gleder meg SÅ mye til de kommer. Tror de kommer til å bli SÅ fine rundt kjøkkenøya her på kjøkkenet.

 

Nå må det snart dukke opp en hentelapp i postkassen sånn at jeg slipper og vente mere!
Ny peace pute har fått plass i slagbenken på kjøkkenet.


Venter i spenning på fire slike herligheter fra Tolix;)

 

Nå skal mandagskvelden nytes i en stol forran tv`n med knitring fra peisen i bakrunnen. Herlig!

I morgen blir en trist og tung dag da min kjære bestemor skal begraves. Blir aldri det samme uten henne!

 

Men til dere kjære lesere som titter innom: Nyt kvelden og ha en fin start på en ny uke:)

-Anne M-

 

Ved fra gulv til tak...

 

...nesten!

 

Vi har et rom i mellom pipe og kjøkkenskap som jeg aldri har fått til å passe inn. Støvsugerslangen har hengt der lenge, men det er ikke akkurat pent.. I fjor vinter begynte jeg og tenke på at kanskje det hadde blitt fint med ved der..akkurat som en ved nisje.

 

Nå er det gjort, og her kommer før/etter bildene:

Etter:

Super fornøyd! Til og med en meget skeptisk mann (som alikevel lar meg teste ut det jeg tror på..snille han) syntes også at dette ble tøft ♥

Nå skal lørdagen nytes med et glass rødvin forran tv`n.

God lørdag kveld!

-Anne M- 

Glitter og glam

 

God fredag til deg som titter innom:)

 

I kveld skal det fyres på peisen og jeg har tenkt til og late meg ordentlig i godstolen foran tv`n og høre knitringen fra peisen i bakgrunnen. Herlig ikke sant;)

 

I dag flyttet det litt glitter og glam inn på kjøkkenet mitt..


Jeg synes at denne gullputen passet fint inn til alt det brune som også har flyttet inn på kjøkkenet den siste tiden.

I morgen har jeg store planer om og kjøpe meg ny kameralinse til speilreflekskameraet:)

Nyt fredagskvelden!

-Anne M-

 

Liftgardiner

 

Selv om ikke jeg har tittet innom bloggen på dagevis, så er det tydeligvis mange av dere som har gjort det;) Det er gøy og se at dere titter innom.. Jeg får selvsagt litt dårlig samvittighet siden jeg ikke har postet noe nytt på evigheter, men tusen takk for at dere stikke innnom Jorde gård fordet.

 

I morgen er det 10 års feiring her på gården. Eldstejenta fyller ti år på søndag og i morgen braker det løs med barneselskap. Den røde løperen skal rulles ut så her blir det fest;)

 

Nye liftgardiner har kommet opp på kjøkkenet. De linfargede jeg først bestilte ble for lyse så jeg bestilte enda mørkere brune. Jeg synes kanskje at det ser bedre ut i virkeligheten enn hva jeg har greid å fange på bilder, men... jeg er hvertfall veldig fornøyd med de nye gardinene. Det ble så lunt og koselig i kjøkkenet nå.

Barkrakkene som jeg har sendt mail på vet jeg enda ikke om jeg får tak i. Butikken skulle sende en forespørsel til leverandør om levering av de så jeg venter fortsatt på mail.. :(

Her kommer noen bilder:


En fin kveld ønskes til deg som titter innom!
 

-Anne M-Fornyelse..

 

Jeg har i lang tid nå gått og hatt lyst på litt forandringer på kjøkkenet. Jeg er fryktelig lei av liftgardinene der og føler at de blir FOR landlige og sukkersøte. Jeg er heller ikke fornøyd med barstolene rundt øyen. Stolene er greie nok, og de passer inn på kjøkkenet, men jeg har gått litt lei av dem og ønsker meg kjempe mye noen nye;)

 

Nye liftgardiner er bestilt. Denne gangen blir fargen linfarget. Det tror jeg blir lunere og litt røffere. Kjøkkenet her er veldig klassisk og «pyntete» så og røffe det opp litt med noen røffe detaljer er bare kult.

 

 

 

Koppestativet og tavleveggen er f.eks ett av de røffere elementene her.

 

 Jeg har lett rundt på nett og falt pladask for disse barstolene. Mail er sendt, så nå håper jeg at det er mange nok på lager:

Eller så er jo disse også fiiine♥ Nå er det snart bare og gjøre seg klar for ekte bonderomantikk.. Jakten på kjærligheten ♥

 

En fin kveld ønskes fra meg her på Jorde gård:)

-Anne M-Oppdatering

 

En liten oppdatering fra Jorde gård:

 

Her går dagene sin vante gang igjen og ferien er for lengst over. DET merkes på alt som skal gjøres. Bloggen blir nedprioritert om dagen nå, og jeg har vel kommet til et punkt hvor jeg kjenner at jeg er ganske lei av å blogge. Slik har det vært tidligere også, men etter litt pause kommer det seg igjen. Til høsten og vinteren vet jeg at vi skal i gang med barnerom og loft prosjektene igjen så da blir det mye og dele med dere etter hvert. Det gleder jeg meg til:)

 

Jeg tenkte å vise eggkurven min.. Hehe, det er jo egentlig ingen kurv, men i mangel på å få rotet seg til å handle en egg-kurv har jeg begynt og bruke en stette-bolle. Hønene har kommet seg på egg-leggingen nå, og selv om ikke alle legger hver dag har vi noen egg i rugekassene hver dag nå, og det er like gøy hver gang.

 

Utrolig rart, men så stas som det er og kunne hente seg egg fra egne høner.. ♥


Se så fiiine♥

 

Go fredag ønskes til deg som titter innom:)

Vi skal i bryllup i morgen, og gleder oss kjempe mye!

Og så har jeg blitt tante igjen. Lille gutten har klamres seg godt fast i maaange uker nå, og ville egentlig prøve seg på og se dagens lys i uke 24. Heldigvis har jeg en søster som er god på å ruge, så hun har ligget rett ut i mange uker og klart å holde lillegutt i magen helt frem til for to dager siden. Det ble en velskapt gutt som ble født 6 uker før termin. Det er bra jobba av min søster;)

-Anne M-

 

Se hva jeg har kjøpt!

 

Noen husker kanskje at jeg ønsket meg en lysegul Bruka bolle.

Gjett hva..! Jeg har fått meg en lysegul Bruka bolle ♥♥♥

 

 

 

*Ekstase* *Lykke* *super glad*

 

 

 

Jeg kan jo forstå hvis noen begynner og bli lei av og se bilder av Bruka bollene mine.. Vet at de har blitt vist mange ganger. Men når jeg var i Lillehammer fant jeg butikken Folk og Røvere (som jeg ble anbefalt) og der inne sto denne lysegule herligheten av en Bruka bolle. + en rosa og en turkis i liten str. (jeg hadde de to i stor str fra før)

 

Se så fin den er.. Og  hvis noen enda ikke har skjønt det...JA, jeg elsker Bruka bollene;) Hihi

 


Med denne gule, den lille rosa og den lille turkise er jeg oppe i 14 Bruka boller i samlingen. Og flere blir det sikkert! Stakkars mannen min som ikke forstår seg på min samlemani;) 

De minste skålene bruker vi nesten hver dag, ikke til snacks, men til og spise frokostblanding i!

Nå er jeg halveis i ferien..tiden går litt for fort altså! Fortsatt mye jeg skal rekke og få gjort.

Takk for at du tittet innom..og ha en flott fredag!

 

-Anne M-

 

Koppestativ og kjøkkenbilder

 

Vel hjemme fra en liten ferietur ♥ (Borte bra, men hjemme best)

 

Og som de fleste andre har vi alltid med oss mere hjem enn vi hadde da vi reiste.

 

Det ble noen interiørkjøp (selvfølgelig), og det ene ble et koppestativ i metall kjøpt på Libertine i handlegaten i Lillehammer.

 

Jeg er strålende fornøyd:)

 


Selv om jeg har mange fargefine kopper fra Green gate og Pip, så endte jeg opp med "det enkle er ofte det beste", nemlig koppene fra Rosendahl. Rene linjer og enkelt hvitt..jeg synes det passet godt inn på kjøkkenet!


Til deg som titter innom ønsker jeg en fin kveld!

-Anne M-

 

Bruka bolle nr 11

 

Bruka bolle nr 11 er i hus ♥

 

Jeg har virkelig fått litt samlemani på disse skålene/bollene. Her i huset brukes de til alt fra salat, dipp, oppkutta grønnsaker, ships, nøtter og  godis til blomster og egentlig hva som helst.

 

I vinter var jeg innom en interiørbutikk her på Gol og spurte om de kom til å ta inn lyse blåe Bruka skåler. Det mente de kanskje at de kom til å gjøre. Gleden var derfor kjempe stor da jeg i dag så at de hadde tatt inn denne fargen.

 

Nå har jeg lyst på en dus gul skål.. (ikke knæsj gul) Jeg mener nå egentlig at jeg har sett lyse gule Bruka skåler.. Eller hva tror du? Finnes det så skal jeg få tak i en;)

 

Godt at vi har massevis av skapplass helt opp til taket inne på kjøkkenet våres! Det kommer godt med når man samler på kopper og kar!

 

 


Det fine med disse skålene og bollene er jo at de passer så godt sammen uansett fargene.. Har man lyst til å sette frem spreke farger så går fargene godt sammen, men har man lyst til å være mere forsiktig med fargene så passer de hvite, grå og beige også veldig godt sammen.

 

Jeg elsker de  hvertfall!

 

 

Nyt lørdagen, og ha en fortsatt fin St,Hans feiring for de som skal feire!

 

Her blir det grilling og kanskje ett glass vin til kvelds!

 

-Anne M- 

 

 

 

Et nydelig saueskinn

 

Heldige meg!

 

Jeg har fått tak i dette kjempe flotte saueskinnet fra gammel norsk spelsau. (hvis ikke jeg husker feil)

 

Det er slekt som har denne sauerasen, og disse saueskinnene er de flotteste synes nå jeg.
 

 

Bilde av sauen er fra google.

 

 

 

Ha en fin- fin søndagskveld!

 

-Anne M-

 

Kjøkken, og nye prosjekter

 

Litt nytt på kjøkkenet..

 

Heldige meg har bursdag i dag, og jeg har fått masse fint. Blant annet denne flotte lykta, og nye stolputer til barstolene rundt øya.

 

  

Roser har jeg fått fra mann og barn. Og denne fiiine klokken ♥

 

 


 

Kaken står i ovnen og venter, kaffen er også snart klar.. Vi skal kose oss denne fredags kvelden!

 

Det er faktisk en uke siden sist jeg postet noe her. Tiden strekker ikke til. Egentlig er det SÅ mye jeg vil knipse bilde av og vise her på bloggen, men tiden er ikke på mitt lag desverre;) Det er så mye spennede som skjer nå, både her og også andre steder. Bare sommerferien starter så tenker jeg at tiden spiller mere på lag og at ting har begynt å skje slik at jeg kan vise litt bilder. 

Et prosjekt jeg har vært litt innvolvert i nå er oppussing av et bad. (mamma sitt bad) Dette badet skal ribbes for alt og bygges opp på nytt.  Jeg har vært med på å komme med ideer og løsninger ,og til uken skal vi nedover og handle fliser og innredning.  Jeg kan love at dette kommer til å bli så utrolig bra! Total forandring;) Håper at jeg får lov av henne til å vise bilder etterhvert! 

Til alle som titter innom ønsker jeg en nydelig fredagskveld ♥

-Anne M-

 

  
 

 

God helg!

 

 

Her på Jorde gård har helgeroen senket seg over hus og heim nok en fredag♥

 

Denne helgen har vi ingen planer, og det er utrolig godt.

 

Nå skal noen lys tennes og så skal vi snart innta sofaen og slite litt på den tenker jeg...med kaffe og litt sjokolade og masse bra på tv♥

En fin fredag og en god helg ønskes fra meg til alle som titter innom!

-Anne M-

 

Kaffekos med litt nytt tilbehør

 

Nå som kaffemaskinen har vært flittig brukt den siste uken har jeg sett hvor praktisk det er å ha kapslene lett tilgjengelig. Må jo innrømme at alt for mye dill på kjøkkenbenken ikke har vært det jeg har vært aller mest glad i..men med en så flott kaffemaskin kan man jo godt ha litt tilbehør som kapslene og noen flotte kopper stående. Blir jo et koselig blikkfang!

 

Koppene fra Green gate er kjøpt på blomsterbutikken på Kremmartunet her på Gol, og glasskrukken fra Sia er kjøpt på gaver og interiør på kjøpesenteret på Nesbyen. Den er faktisk orntlig stor og rommer ca 150 kapsler. Ikke var den dyr heller, 250kr.Her skal kvelden fortsettes på sofaen med boller og kaffe ♥

Jeg ønsker alle som titter innom Jorde gård en fin kveld!

-Anne M-

 

God fredag-kveld!

 

God fredag!

 

Fredagskvelden er reddet her i huset.. Nå sitter jeg med en kaffekopp ved siden av meg og er strålende fornøyd:) Både kaffetrakter (moccamaster) og kaffemaskin er i hus!

 

Det ble ikke kremhvit kapselmaskin (som jeg hadde mest lyst på), men en svart og blank en. Egentlig tror jeg at denne passer bedre her på kjøkkenbenken..den synes nesten ikke inntil den svarte benkeplaten og de svarte flisene.

 

Nå kommer jeg til å glede meg enda mere til hver eneste kaffekopp..gøy å teste ut forskjellige smaker. Noen som har noen favoritter å avsløre?Jeg ønsker alle som titter innom en fin fredagkveld! Her i huset blir det tv, snop og kaffe;) Og i morgen skal vi til fjells♥

 

-Anne M-

 

kaffemaskin

 

Noen husker kanskje at jeg trengte tips om kaffemaskiner for noen mnd siden..

 

Vel, det ble aldri til at vi kjøpte ny kaffemaskin siden vi ikke fikk satt oss orntlig inn i alle disse maskinene, og siden vi egentlig ville gå for en helautomatisk maskin..noe som koster mange tusen, og som vi igjen ikke føler at vi kan bruke på en kaffemaskin.

 

Nå har det seg sånn at i går røyk den gamle kaffemaskinen våres. Den har blitt flittig brukt i 7-8 år nå så det var ikke noen overraskelse. Det som er kjekt da er at vi har en unnskyldning til å kjøpe noe nytt:) For kaffe drikkes det flere ganger om dagen her i huset, så vi kan ikke klare oss uten kaffemaskin/trakter.

 

Vi har tenkt mye, og vil fortsatt ikke bruke massevis av penger på en kaffemaskin. Derfor kommer vi til å gå for en kapselmaskin og for en kaffetrakter. Da kan kapselmaskinen få plass på kjøkkenbenken og brukes daglig, mens kaffetrakteren kan få plass i et kjøkkenskap og få komme frem de få gangene vi skal ha mange kopper med kaffe! På den måten slipper jeg å ha en stor kloss av en kaffemaskin stående på benken til enhver tid! Kapselmaskinene er jo ganske små, tar lite plass og gjør ikke så mye ut av seg. (Jeg greier nemlig ikke å ha alt mulig stående på benkene og ta opp benkeplass)

 

Har tittet litt og i morgen skal jeg ta turen ned på Elkjøp og da håper jeg å komme hjem med dette:

 
Kaffetrakter til de gangene vi trenger å trakte flere kopper kaffe?

 

 

 

?Og en kapselmaskin som kan få stå på benken og brukes daglig.

 

Jeg tror dette blir en bra løsning♥

 

Jeg ønsker alle som titter innom Jorde gård en flott kveld!

-Anne M-

 

Litt farge i hverdagen

 

Litt farge på kjøkkenet..

 

Appelsiner er utrolig godt, og noe det går mye av her i huset! Jeg liker å sette det frem slik at det blir lett tilgjengelig..desuten pynter appelsiner opp med sin friske og flotte farge♥

 En flott farge og et flott blikkfang i det man kommer inn på kjøkkenet:)

  

Her i huset er kvelden fylt opp med ridning, jogging og innebandy..og så har vi fått feberen i hus igjen. Nok å gjøre..

Jeg ønsker alle som titter innom en fin dag!

 

 

 

♥Anne M♥

  

 

Kveldskos på en onsdag

 

Mmm, her i huset lukter det nystekte knekkebrød:)

Jeg er en orntlig somlekopp..Alle andre har bakt knekkebrød i årevis nå, mens jeg har hele tiden tenkt at jeg skal gjøre det, men aldri kommet så langt! Nå var det jammen meg på tide å prøve det ut synes jeg...bedre sent enn aldri ikke sant!


Nå skal jeg sette meg godt til rette i sofaen og kose meg med en kopp te og nystekte knekkebrød.og etpar interiørblader:)

Jeg ønsker en fin kveld til alle som titter innom!

-Anne M-

Tavle-veggen på kjøkkenet

At jeg ikke har gjort dette før!!!  Det er det jeg sitter å tenker nå når jeg sitter her ved kjøkken-øyen og skriver dette innlegget og titter bort på kjølehjørnet:)

Vi er strålende førnøyde, og de flotte ukedag-navnene som jeg fikk spesialbestilt fra www.dittdorskilt.no de gjør virkelig susen over tavleveggen!

En hel vegg med masse plass til å skrive og notere ned alt vi må huske på...kan ikke glemme noe nå;)

Takk for alle kommentarene som fikk meg til å tørre å gjøre dette!
Pus har også fått seg eget skilt over matskålen sin...
I kveld blir det film og brownie med is...skal bli fint å slappe av på sofaen en hel kveld:) Kartet våres har foresten kommet, og jeg har hengt det opp...det var kjempe STORT, men det ble ganske tøft egentlig...kommer nok bilder snart.

God helg til alle som titter innom:)

-Anne M-

Litt høststemning i heimen;)

Velger å tviholde på sommeren enda litt til, så de fleste plasser rundt om i huset er det sommerfølelse fortsatt:) Men i slagbenken på kjøkkenet har de blomstrete putene  fra green gate blitt erstattet med litt lunere farger. Ingen av putene er nye..alle er fra i fjor høst. Men selv om det ikke er nytt er det jammen meg en god følelse å ta frem igjen litt gammelt stæsj og bruke det på nytt!


Her synes litt av veggen på kjølehjørnet som er blitt malt med tavlemaling;) Jeg vil ikke vise hele enda siden jeg venter på noe jeg har bestilt til denne veggen! Men når det er klart skal jeg selvsagt vise en haug av bilder:)

Ha en nydelig kveld!

-Anne M-

Det spirerHei og god dag:)

Det blir sjelden mellom hver gang jeg er inne på denne bloggen nå.. Men det hører vel med til årstiden;)
Det er ikke så veldig mye nytt som har skjedd her siden sist. Uteprosjektene har tatt en brå pause siden været har vært så dårlig de siste ukene. Ikke like stas å male ute når det regner og blåser om hverandre;)
Noen husker kanskje at jeg fortalte om en spennende mail her for en god stund siden.. Den var fra noen som ville komme og ta bilder her til en interiør-reportasje. Her om dagen hørte vi fra de igjen og antagelig får vi besøk fra dem i august:) Dette er så spennede og samtidig små-skummelt, men mest kjempe spennende! Skrekkblandet fryd kalles det kanskje;)

Jeg og ungene plantet noen frø for noen uker siden.. og de spirer og gror på kjøkkenbenken. Snart skal de plantes ut..bare god-været dukker opp;)


En fin dag ønskes fra meg til alle som titter innom:)

-Anne M-

Vår på kjøkkenet

Siden jeg lengter sånn etter våren har jeg bestemt meg for å lage vår i huset før det blir vår i lufta;)

Jeg har savnet litt farge på kjøkkenet, og siden jeg ikke liker for mye dill og dall har jeg holdt meg til svake pasteller to-tre steder på kjøkkenet bare for å skape litt farge og glede..


De fine pip studio krusene har fått selskap av disse fargeglade putene fra green gate.Hylla over det ene vinduet har fått en boks fra green gate og det søte mokka-serviset som jeg har arvet av min mamma har også fått plass der oppe. (dette serviset kommer bare frem om våren og sommeren)


I hjørnet-kjøkkenhylla har to mindre green gate bokser fått plass. (disse har jeg te oppi)

Mere farge og mønster kommer det nok ikke inn på kjøkkenet, men en og annen farge-klatt er jammen meg godt nå som vi venter på vår:) 

I kveld har vi vært effektive.. Tv-stuen er så og si færdig! Tapeten er på plass, den nye sofaen er på plass, pynt er på plass...det eneste vi mangler nå er en lysekrone. Jeg har sett en som er aktuell, og den skal vi se på imorgen etter jobb;) Kaaansje kommer det bilder iløpet av helgen... Det er jo ikke pent å skryte av sitt eget, men jeg må få lov til å si at vi er kjempe fornøyde med resultatet:) 

Ellers minner jeg om konkurransen vi har gående..den finner du på forrige innlegg:)

 Ha en strålende kveld, og en kjempe fin helg:)

-Anne M-Stolt eier..

Stolt eier av disse vakre krusene fra pip studio ble jeg i dag:)

Jeg  har sett de på blogger, i blader og i diverse nettbutikker og har selvsagt ønsket meg de leeenge.... Når jeg var på Josefine i dag hadde de fått inn mye fint fra denne serien. Disse koppene måtte selvsagt få bli med meg hjem;)

Nå henger de på kjøkkenhylla og lyser opp hverdagen! ;)


Sjangsen er STOR for at det vil komme mere fra pip studio her i huset.. Til og med barna smiler når de går forbi hylla og ser på de søte krusene med pippip på:)

 Jeg ønsker alle en nydelig helg!

-Anne M-

Kjøkken..

...mitt bidrag i NIB sin utfordring for mars.

Vi har selv tegnet kjøkkenet slik vi ville ha det og en lokal møbelsnekker har laget det. Kjøkkenet er det rommet i huset som blir mest brukt. Kjøkkenøyen er en populær plass både for baking, spille spill med barna, lekselesing eller for å sette seg ned med en kaffekopp og lese blogger;)

 

Skillingsboller og en benkeplate i granitt;)

Skillingsboller: Jeg er ingen kokk så jeg kan ikke skryte av kaker,mat og oppskrifter her inne. Det er det så mange andre av dere som er kjempe flinke til, så det overlater jeg til dere..men, litt matprat kan det jo bli fordet;) Jeg har nemlig for første gang prøvd å bake skillingsboller som kommer i sånn færdigpose! Pleier jo vanligvis å måle opp alt og gjøre det på "gamlemåten", men idag gadd jeg ikke det. Men jeg må si at resultatet smakte veldig bra! Er lov å skryte da det ikke er min oppskrift vel;)

En benkeplate i granitt: Da må jeg få lov til å skryte litt av den fantastiske benkeplaten vi har på kjøkkenet. Den er helt fantastisk å bake på ,trenger ikke noe ekstra mel selv om deigen er klinete å ta i, deigen henger ikke igjen og det er kjempe lett å jobbe med deigen på denne benkeplaten. Er så glad i benkeplaten vår:) Så det beste tipset jeg kan gi til folk som skal velge seg benkeplate er: Kjøp benkeplate i stein..da har du benkeplate som varer lenger enn du selv lever. Den kan du ikke slite ut, og desuten er det ikke noe vedlikehold på den.Og den er kjempe lett å holde ren. Benkeplaten våres er granitt fra Larvikitt. På bildet over ser man hvor utrolig fint spill det er i steinen.. Og på bildet under ser man benkeplatene i sin helhet. Lyset fra vinduene speiler seg i steinen og jeg synes denne granittplaten er veldig fin, men selvfølgelig..det finnes mange fine benkeplater der ute:)


Dette ble litt matprat, og litt interiørprat;)

Ha en fortsatt flott kveld:)

-Anne M-

Nytt til kjøkkenet:)

Bak kjøkkendøren henger det en oppslagstavle som det henger møteinnkallinger,ukeplaner og månedsplaner på, og heldigvis så står alltid døren åpen med dørbladet inn til veggen slik at den skjuler denne oppslagstavlen..synlige papirer er rot i mine øyne nemlig;) Men..jeg har lenge tenkt på at jeg vil ha en tavle (til kritt) som kan henge synlig hvor jeg kan skrive ned ting å huske på! Endelig har jeg fått rotet meg til å lage den..:

Man trenger en gammel eller ny ramme.. Gammel i dette tilfellet:
..en tynn plate..og to strøk med tavlemaling..


Maling eller spray til rammen hvis annen farge er ønskelig..da det er tørt er det bare å lime. 


Her henger det færdige resultatet, og jeg ble veldig fornøyd med plasseringen..veggen på kjølehjørnet var så "nakent" før.


Da er de bare å skrive ned hva man vil, små notater, ting å huske, eller kansje favoritt oppskriften;)


Ønsker dere en fin kveld:)

-Anne M-


Kjøkkenkos

Sitter å blogger litt her på kjøkkenet, og har tent noen lys for å gjøre det litt koseligere;) Nå skal jeg kose meg med en kaffekopp og lese litt på bloggene deres;) Men først noen stemningsbilder ifra kjøkkenet ikveld:

Da er det på tide med den kaffekoppen;)
             God kveld til deg!

-Anne M-

God morgen! Kaffen er klar:)

Noe av det første jeg må ha om morgenen etter at de små har fått mat er en stor kopp med kaffe... Merkelig hvordan man blir avhengig av den koppen:) For noen år siden så likte jeg ikke kaffe, men jeg syntes det så så godt ut og kose seg med en kaffekopp, så da startet en lang prosess med å lære seg å like kaffe;) Og nå er jeg slik at jeg ha to-tre kopper iløpet av dagen. Den første rett etter frokost!


(..litt for glad i sjokolade, men en liten bit med mørk sjokolade hører liksom med...)

Er du glad i kaffe? Trenger du også en kopp om morgenen for å komme i gang?

God søndags morgen til alle kaffeelskere og alle dere andre:)

-Anne M-

Kjøkkenet - husets hjerte!

Jeg er så glad for at vi valgte å lage kjøkkenet stort og lyst. I dette huset har kjøkkenet alltid vært en samlingsplass, det har Svein sin far fortalt. Før når Svein sine oldeforeldre og besteforeldre bodde her var det på kjøkkenet de satt mest. Vi sitter også mye på kjøkkenet, rundt øya. Her kommer noen bilder av kjøkkenet vårt:

Kjøkkeninnredningen er laget av en lokal møbelsnekker, og benkeplaten er granitt fra larvikitt.


Kjøkkenskapene valgte vi å la gå helt opp til taket. Med en takhøyde på nesten tre meter er det umulig å nå opp til de øverste hyllene, men det er mye penere med skap som går helt til taket, og man slipper den støvsamleren oppe på skapa. Øverst oppe i de hyllene jeg ikke når har vi ting som sjelden er i bruk, men som man alikevel tar vare på;)Kjøkkenet har en delvis åpen løsning inn til spisestuen. Opprinnelig var det vegg her med en dør, men halve denne veggen har vi rivi for å få en bedre romfølelse, og mere lys.


Slagbenken er et Finn.no kupp. Den var akkurat slik som jeg har hatt lyst på til kjøkkenet lenge. Den var malt i en fin hvit farge så jeg trengte ikke gjøre noe med den. Under sete er det gog plass til oppbevaring. Vi har en kasse til gamle aviser oppi den. 
Kjøkkenhyllen fant jeg på loftet da vi skulle rydde ut der oppe. Den hadde en lys brunfarge, men da jeg hadde svingt malerkosten endte den opp hvit. Jeg synes hylla er sjarmerende og nostalgisk. Kjøkken tv`n våres har fått plass oppå den.


Knottene på kjøkkeninnredningen er av tinn.
Disse søte godteskålene fra kids står til pynt i det ene glasskapet på kjøkkenet. Skålene er kun i bruk kl 18.00 hver lørdag. En til hver av ungene. (minstejenta er for liten enda da)
Speil skaper stemning!


Disse runde lysbryterne i nostalgisk stil bare måtte vi ha.De passer perfekt til stilen dette huset har. Det er slike brytere og slike kontakter i alle rom bortsett fra soverom og vaskerom.


Denne gamle kjøttkverna har jeg arvet etter min bestemor, den pynter opp på en hylle i kjøkkeninnredninga.Brødboksen vår. Hadde lenge leita etter en litt annerledes brødboks i den nostalgiske stilen, og lykken ble stor da jeg fant denne på en nettbutikk og det var den siste de hadde igjen! Den lille boksen er til tørrforet til katten vår Simba.-Anne M., Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits