januar 2011

Før /delvis etter bilder..

...av eldstejenta sitt soverom kommer nå. Jeg har igjen ett strøk på den lilla divanen/sofaen som skal inn der (den jeg viste bilde av på forrige innlegg) så det kommer enda flere bilder da den er på plass. Men her kommer før og etter bilder av slik det var som rosa-til lilla tekstiler og pynt.

FØR: Rosa tekstiler og rosa pynt.. I mine øyne er dette rommet et fint jenterom, men jeg kan godt forstå at en 8 åring går lei av rosa og heller vil prøve på lilla. Dette er noe hun selv har hatt et sterkt ønske om, og da syntes vi at det var noe hun skulle få bestemme selv. Det er jo hennes rom.

Jeg er hvertfall veldig glad for at vi valgte å male alle vegger på dette rommet lyse. Hun hadde nemlig et sterkt ønske om rosa rom..men jeg tenkte at det varer ikke lenge, og der hadde jeg helt rett:)


Tekstiler er jo bare kjempe gøy å bytte litt på.. og slik ble det med lilla liftgardiner: ETTER:
Pulten skal flyttes under vinduet på andre siden av rommet, og divanen/sofaen skal plasseres der pulten står. . Sofaen kan brukes som seng når hun har ovrnattingsbesøk også. Jeg har tydeligvis ei jente som begynner å bli stor og som vet hva hun vil ha..for nå ville hun ha et litt mere ungdomsrom sa henne til meg;) Rommet er ikke så veldig stort, ca 14 m2, men det er grei nok plass til det hun trenger. Det synes ikke på bildet, men resten av rommet inneholder en ganske stor skyvedørs-garderobe og en bokhylle.Da håper jeg alle har en fin søndagskveld:)

Jeg nevner det igjen..neste mnd (februar) har bloggen Jorde gård ett halvt års-bursdag..og da blir det en give-away her på bloggen..så følg med ;)

-Anne M-

Heia Gol, og en sniktitt!

Nå har vi sittet klistret forran tv-ruta og heiet på Gol IL på damestafetten i NM. Svein sin søster gikk tredje etappe for Gol og både store og små syntes det var gøy å se et kjent fjes på tv-ruta da hun gikk i mål på en 11.plass! 
Jeg er sikker på at alle Golinger er stolte av dere:)

Har du fulgt med på staffetten i dag, og har du et lag du har heiet på? :)

Nå skal jeg ned i garasjen å male lister til barnerommet, og en gammel divan-ramme... Den skal bli til en soffa på eldstejenta sitt rom.

Før maling ser den slik ut:Denne skal bli lys-lilla. Eldstejenta har gått lei av rosa, så tekstiler på rommet hennes har nå gått fra rosa til lilla.. Tror derfor det blir fint med en lilla farge på rammen til divanen/sofaen. Den skal selvsagt fylles med madrass og masse gode puter:) Bilder fra rommet hennes kommer også når alt der er klart.

Ha en nydelig søndag:)

-Anne M-

Se så vakker...

 ...denne telys-holderen som jeg fikk av min mann er:) Den er laget som et hjerte med lokk.. Vi gikk forbi en butikk her på Gol som heter Skredegård foto og interiør..i butikkvinduet så jeg denne nydelige lysholderen og var så heldig at Svein ville kjøpe den til meg:)
På lokket står det I LOVE YOU... Ser det litt dårlig på bildet.

Var den ikke fin? ;)

Ellers i dag har vi malt litt, og jobber fortsatt med barnerom-prosjektene.
Jeg kan jo røpe at i februar fyller bloggen Jorde gård ett halvt år og da blir det en Give away her på bloggen, noe jeg har begynt å forberede i dag (shoppet inn til).

Nå skal vi kose oss her hjemme med god mat og noe godt i godteskålen:) Helgeroen har kommet til Jorde gård denne helgen også!

En fin kveld ønskes til alle som titter innom:)

-Anne M-

Helg og snart ferdige...

...med barnerommene. Dette har virkelig tatt lengere tid enn jeg hadde trodd..føler at vi har hatt en liten "byggeplass" der inne i ukesvis nå;) Nå er det heldigvis bare listverk igjen, men det har vi ikke begynt å male enda, så det går vel noen dager før det er klart der inne. Jeg har tjuvstartet bittelitt med innredningen, og gleder meg så til jeg kan vise bilder av rommet. Etpar små bilder skal dere alikevel få se:

Fra jentesiden av rommet:


Nattbordet har gått fra en grusom, slitt, gammel gråfarge til lyserosa..akkuratt slik små prinsesser gjerne vil ha det;)


Det er innslag av både gammelt og nytt på barnerommene..slik vi liker det. Her er en gammel katte-sparebøsse
som min mamma har hatt, som jeg har hatt og som nå minstejenta skal få ha på sitt rom. Gøy med gamle ting som går i arv.

På guttesiden:

Denne lille pusen har også gått i arv, og den står på Johannes sin side av rommet. Norgesglass brukes til det meste rundt om i de tusen hjem, og her har jeg brukt de til pynt ved å ha legoklosser oppi. Fargerikt og dekorativt på et gutterom;) ( dette blir bare til pynt..alle legoklossene som er i bruk er i kasser)


Bittesmå babyklær er også dekorativt på et barnerom.

Dette ble bare en liten smakebit..flere bilder kommer selvsagt når alt er helt klart:) Det vil også komme bilder fra eldstejenta sitt rom etterhvert..hun er nemlig blitt lei av rosa-perioden og har byttet til lilla. Vi har også et lite prosjekt der inne som vi skal vise bilder av etterhvert:)  Litt mange baller i luften på en gang... ;)


Til alle som titter innom: God helg! :)

-Anne M-


En gammel historie....

.......En gammel historie som begynner i år 1899. Det er året hvor huset vi bor i ble startet å bygges. I løpet av de 112 årene huset har vært til er det mye som har skjedd med det. Mange byggeperioder og stiler har disse veggene vært vitner til og sikkert mange slags hendelser og begivenheter også. I dette huset har det vært både sorger og gleder, slit og hard jobbing. Bare å prøve å forestille seg hvordan et stort hus ble bygget for 112 år siden gjør meg sliten;) Grunnmuren er satt opp av store firkantete steiner, reisverket er store tunge tømmerstokker.. Ja, ja..jammen meg godt det har skjedd litt utvikling på disse 112 årene;)

For å prøve å dokumentere( så godt vi kan) historien dette huset har, bestemte vi oss ganske tidlig for å lage en bok/album fra hele oppussingsperioden. Den ser slik ut:Denne boken står fremme til enhver tid, og er et stort minne over historien som dette huset har. Jeg er sjeleglad for at vi passet på å lage denne boken da vi startet oppussingsprosjektet. Og jeg vil på det sterkeste anbefale alle som skal gjøre noe lignende eller som skal bygge å lage seg en slik bok. Kjempe gøy å gå tilbake for å se. Desuten tenker jeg at kansje om nye hundre år så er det mine etterkommere som skal rive løs på dette huset og gjøre om alt..da vil de ha stor glede av denne boken;) Jeg hadde hvertfall hoppet skyhøyt av glede hvis vi hadde funnet noe lignede da vi startet rivingen av alt innvendig her.
Heldigvis så er mye av historien som vi har lurt på når det kommer til dette huset noe Svein sin pappa kjenner delvis godt. Han har selv vokst opp i dette huset og det var hans besteforeldre (Svein sine oldeforeldre) som bygget dette huset i 1899. Jeg er en person som elsker gammel historie, og som elsker å "reise" tilbake i tiden, og å finne ut hvem som har bodd her, hvilket rom de forskjellige hadde, hva de forskjellige rommene har inneholdt, osv. Hadde jeg fått tilbudet om å reise 112 år tilbake i tid bare for noen timer hadde jeg takket JA uten å tvile! Tenk å fått se hvordan det var her på denne gården den gangen, hvordan huset så ut og hvordan folkene som bodde her var:) Spennende!
Men umulig som det er, så er jeg hvertfall veldig glad for at pappan til Svein sitter på ganske mye informasjon når det gjelder dette huset. Veldig mye historie dukket også opp under rivingen. Diverse lag med gulv, tak og vegger..gamle aviser i veggene osv. Alt vi vet om dette huset står nå skrevet ned i dette albumet/ boken. Til og med nyere historie er skrevet ned slik at alt som har skjedd med huset siden 1899 og frem til dags dato er dokumentert der.

Jeg skal vise noe av det som er skrevet og noen bilder som er limt inn slik at det blir lettere å forstå hva jeg snakker om:)

-På første side er det bilde av alle oss som bor i huset, og det er også skrevet ned de andre som vi vet om som har bodd her tidligere.
- Videre kommer det en fakta side om huset. Blandt annet at huset er bygget i år 1899, at huset har en grunnflate på 120 m2 og at det har tre etasjer, Det står at hele første etasje er laget av tømmer, men andre og tredje etasje er av reisverk. At husets opprinnelige takhøyde i hver etasje er på 297cm. Osv med faktaopplysninger.

-Deretter kommer en kort historie om når vi startet med å rydde ut alt av møbler, ting og tang og endelig kunne starte rivingen. Det er også bilder fra alle de prosessene.

Hvert rom i huset har fått sitt eget kapittel med bilder fra før riving, under riving, under oppbyggingen og med færdig resultat.

-Vi har også en liste så lang med malingskoder som vi har brukt i de forskjellige rommene, lister på leverandører som vi har brukt på gulv, lister og mye annet. (kjekt å ha til senere)

Jeg vil vise dere noen bilder slik at det er mulig å prøve å sette seg inn i hvordan det faktisk var her før, og hvor mye jobb dette faktisk har vært/er:) Det er så rart med det, men alle jeg har snakket med som har gjort lignende sier at "man vet ikke hvor mye jobb et slikt prosjekt er før man er færdig" eller at "det er godt man ikke vet hvor mye jobb det er da man starter, for da er det ikke mange som hadde orket å starte". Hehe, alle de som har sagt slikt har nok helt rett... Da vi var færdige med alt dette så var vi altså så lei, men fytti rakkern så stolte over resultatet:) Og jammen meg så hadde jeg gjort det igjen nå som det har gått etpar år. Det blir litt som å føde dette..man glemmer strevet det er når man ser resultatet;)

Her kommer noen bilder:


Slik så huset ut da vi startet å rive ut alt innvendig. I løpet av årene har fasaden endret seg flere ganger.


Vi ville få fasaden tilbake til slik den var i 1899.....


...Og det var sånn som dette. Her mangler vi bare noen utskjæringer øverst imellom alle stolpene. Håper på å få laget det iløpet av sommeren 2011.


Slik så det ut på ett av de 6 soverommene som var i andre etasje..her hadde det ikke bodd noen på år og dag, og den orginale gamle veggfargen var fortsatt på veggene. Det samme var gulvet som var malt. Alle gulv som vi fant under andre lag med gulv var malte gulv noe som var veldig vanlig fra gammelt av.I andre etasje var alle innvendige vegger isolert med sagflis..det var litt av en jobb å få ut all sagflisen...tenk for en brannbombe denne isolasjonen var!Gamle døråpninger skjulte seg bak tre lag med gammelt panel..spennende, og først da alt panel og vegger var rivd vekk kunne man begynne å se for seg hvordan romløsningene tidligere var.


Dette bildet er fra spisestuen og man ser ut i midtstuen og finstuen. Til høyre synes den fæle parafinovnen som stod der. Den ersatattet vi med en stor og fin peis i gammel stil.


Her går andre lag med gulv av i ett av rommene i første etasje. Der var det tilsammen tre eller fire lag med gamle gulv.Jeg synes det er rart å se på disse bildene..tenk at vi brukte flere mnd bare på å rive ut alt. De fleste av oss ble riktig så flinke med brekkgjernet denne våren;) Tar jammen meg mye tid å rydde vekk alt som man river ned også.


Slik så det ut under alle lagene med gulv i første etasje. Disse bjelkene og steinene hadde ikke sett dagslys på over hundre år. Alle gulv i hele første etasje har vi nå støpt.
Når vi hadde kommet så langt som dette husker jeg godt at jeg klarte å begynne å se hvordan dette kom til å bli...en utrolig deilig følelse. Her er peisen muret opp, gulv er støpt. Det er kjøkkenet dere ser her. Svein har her begynt å lekte ut alle veggene..en utrolig stor og kjedelig jobb. Ikke en eneste tømmerstokk var rett, så før panel kunne slås på måtte veggene rettes opp og lektes ut.


Her ser man rett opp i andre etasje.

Det er helt umulig for andre å skjønne noe som helst av disse bildene siden alt er bare kaos:) Men det var akkuratt slik det var..alt måtte gjøres, hele huset skulle tas igjen på en og samme gang, så med andre ord måtte vi gjøre litt her og litt der hele tiden. Men alt strevet (som vi fikk mye god hjelp til av blandt annet foreldre) er så absolutt verdt det, og vi angrer overhodet ikke:) Det har vært en utrolig spennende tid og et kjempe spennende prosjekt! Nå bare koser vi oss her i huset og nyter huset til det fulle:)
Det var en liten smakebit på innholdet i denne "boken om huset". Det er mye jobb å lage en slik dokumentasjon, men det er så gøy å ha til senere:)

Jeg ønsker alle som titter innom en fin kveld:)

-Anne M-Ikke alt varer evig, men en og annen godbit gjør det..

At interiør-trendene skifter raskt er det ingen tvil om, og gøy er det jo å følge med på alle disse trendene som kommer og går. Når jeg først startet å være opptatt av interiør for en 8 år siden var det svart smigjern, brunbeisete møbler og turkis + limegrønt som var det store. Leiligheten var overfylt av dette;) Når vi flyttet inn i huset føltes det som en befrielse å kunne bytte ut alle (hvertfall nesten alle) møbler og alle pynteting og å fornye seg. Limegrønn pynt og brune møbler ble ikke med oss inn i dette huset! Selv om det er utrolig gøy å følge med på disse trendene som kommer og går så er det ikke slik at man kan kaste seg på alle nye trender. De fleste blir nødt til å plukke seg ut noen godbiter fra hver trend, og å skape sin egen stil, og det er jo DET som er så gøy med interiør! Prøve å skape sin unike stil, gjøre alt til sitt eget, men selvsagt plukke ut inspirasjon ifra der man finner inspirasjon:)

Jeg legger ved  noen bilder av en lykt/lysestake som jeg har hatt i 9 år, og som jeg fortsatt er kjempe fornøyd med. Det er ikke mye annet som jeg har stående fremme fra den tiden, men denne har jeg ikke blitt lei av. Desuten passer den veldig godt inn her.
Denne paser til både vanlige lys og til små kubbelys...Ikke alt varer evig, men en og annen godbit gjør det:)

* Har du pynteting som du har hatt i mange år og som du fortsatt ikke er lei av? :) Hvis det så var det nok et veldig bra kjøp:)


Ha en flott helg:)

-Anne M-

Da er vi så smått i gang..

..med barnerom-prosjektet:) Jeg har fått grunnet og malt ett strøk på nattbordene, og så langt ser det ut som de skal bli slik jeg håper på. Alltid like spennende når man maler slike gamle møbler..man vil jo ikke "ødelegge" sjarmen disse møblene har heller;)

Gardinene som jeg bestillte til veslejenta sin del av rommet har kommet, og de var akkuratt slik som de så ut på bildet! det er ikke alltid at ting man bestiller er slik som de ser ut på bilder, men heldigvis gjorde disse det:)

En liten smakebit på gardinene:


Gardinene har hemper som er festet med knapper..det synes jeg passer veldig godt til disse gardinene, og håper at de skal passe godt inn i rommet.


Noen roseputer  skal også inn der..


...og det skal også disse vimplene som jeg har fått laget.

Det er veldig godt å være i gang med dette "prosjektet". Jeg har ikke følt meg orntlig gira på å ta malerkosten fatt i det siste..tror det har noe med årstiden å gjøre, men når man først har begynt så går det som en lek;) Så det føles kjempe godt å være i gang! :)

Håper alle der ute har en strålende kveld:)

-Anne M-


Noen endringer..

...Jeg har tidligere vist bilder av disse nattbordene og fortalt at jeg skal male de i en lyserosa farge til minstejenta våres og i en lyseblå farge til gutten våres. Disse nattbordene er utrolig slitte, shabby og stygge slik de ser ut, så pussing, blank og flott maling tenker jeg at gjør seg:)  Det skulle også bli byttet ut knotter på nattbordene.Dette lille prosjektet ble det aldri noe av siden jeg faktisk gikk litt lei av maling og pussing i høst..og klarte aldri helt å finne tilbake til motivasjonen for å starte. Men nå skal det skje litt endringer på barnerommet slik at nå føler jeg at jeg MÅ starte med denne jobben. De små fortjener et flott og søtt lite nattbord ved siden av sengene sine;)

Endringen vi skal til med :  Vi har en stund nå følt at det ikke helt fungerer med at de to minste sover på det samme rommet. To-åringen girer opp minstejenta og når de ser hverandre så vil de ikke sove. (det er selvsagt ikke slik hver kveld, men hvertfall av og til) Vi har prøvd å dele av rommet med en hylle uten hell. Vi har tenkt endel på om vi skal dele av det store tv-stue-rommet i 2.etasje og lage to rom av det rommet...en mindre tv-stue og et soverom. Men samtidig føler vi at det er litt synd å "ødelegge" den romslige tv stuen..


(Dette er gamle bilder så her mangler det gardiner..)

Opprinnelig, når vi startet å rive alt i 2.etasje så var det 6 soverom der oppe..to veldig store og 4 litt mindre, og det var også en gang og trappeoppgang.


...Vi har jo også hele 3.etasje som bare står og venter på at vi skal ha ork, tid og penger til å starte der oppe. Planene vi har for 3 etasje er et lite bad, et soverom, et gjesterom og et kontorrom/hobbyrom. Selvsagt kunne eldstejenta på 8 år fått et kjempe koselig rom der oppe, og minstejenta overtatt hennes rom i 2.etasje. Det er det som har vært meningen hele tiden. Vi føler bare ikke at vi har ork til å starte på 3.etasje enda..desuten kommer det til å koste penger siden vi må sette inn nye vinduer der oppe, og vi må antagelig sette inn vinduer i taket..slike arker som gjør at takhøyden ut i skråtaket blir høyere ved vinduet.Slikt koster, tar tid og er en stor jobb!  Skal vi først begynne der oppe så skal vi gjøre det ferdig også, og lage alle rommene. Er ikke så aktuelt å ha 3.etasje som en eneste stor byggeplass over flere perioder. 


Bare for å vise hva jeg mener legger jeg ved en tegning av et hus med arker på taket....blir jo ikke helt slik, men noe lignende antagelig.

 

 

 

 

 

 Vi har tenkt, grublet, lurt og fundert på hva vi skal gjøre. Og kommet frem til den glimrende(?) ide! Vi deler av det store barnerommet med en skillevegg som går halveis ut i rommet, slik at minstejenta og lillegutt får hver sine "rom" på det samme rommet, og også et felles lekeareal. Så får vi håpe på at denne skilleveggen som vil delvis dele rommet i to vil hjelpe på så de får sove uten å forstyrre hverandre;)
Jeg har alt bestilt gardiner til minstejenta sin del av rommet, og planene er klare.  Svein har bestilt plater til veggen, og siden det er høyere under taket enn vanlige mål måtte disse platene bestilles. Så til uken eller neste helg tror jeg vi får begynt med dette lille prosjektet. Det flotte er jo at denne veggen er det bare å fjerne igjen når vi vil det..dette er jo selvsagt en midlertidig løsning.  Og jeg vil vel tro at vi begynner med 3. etasje om ca et år..(?) Men denne våren har vi ikke tid siden det muligens blir fjøsbygging.

Jeg gleder meg til å sette igang, og jeg gleder meg til jeg kan vise bilder av et ferdig resultat:)

Jeg ønsker alle en flott kveld, og en nydelig start på uken som kommer:)

-Anne M-

 

Give away hos Hanne på landet!

Hanne på Landet  har en give away på bloggen sin. 15. januar trekker henne en heldig vinner, og jeg har tenkt til å melde meg på:) Slikt er alltid gøy!

Besøk bloggen hennes her : http://hannesimensen.blogg.no/1294522038_hva_sier_dere_til_en_.html  for se hva du må gjøre for å delta!

Litt helgestemning

Den andre helgen i januar, passe kaldt ute, snøen laver ned og den orntlige vinteren er endelig kommet! Selv om høstkveldene er en fin innetid, så synes jeg at januar er en enda koseligere tid for innekos om kveldene. Med masse tente lys blir det riktig så koselig når den mørke vinterkvelden kommer snikende:)

Etter at julepynten forsvant (1.nyttårsdag) har det kommet frem igjen hvite lys de fleste steder. Tinnfatet på bordet i finstuen har fått en forandring, men eføyen står fortsatt på samme sted. Jeg synes at det pynter litt opp med litt grønt sammen med lys på et slikt fat.


Masse dill-dall trengs ikke på et lysfat..enkelt er ofte flott det også:)


Disse telys-lyktene er fra Lisbeth Dahl.


Eføyen som slynger seg rundt lyset pynter opp på en enkel måte.


Finnes det ikke stemning i et levende lys så vet ikke jeg.. Jeg elsker å se tente lys og kjenne at helgefølelsen senker seg over hus, hjem og gård:)

God helg alle sammen!

-Anne M-


Gamle vaner er vonde å vende;)

Endelig var helgen her igjen, og den første arbeidsuken i dette året er vel overstått:) Merkelig det der, men det tar faktisk tre-fire dager før jeg kommer meg orntlig ut av det "ferie-moduset" etter så lang ferie. Flere som har det sånn? :)

Selv om det er fredag er det ikke lenger bare å fylle opp godteskålen eller kose seg med litt sjokolade (kjenner jeg får vann i munnen bare av å skrive sjokolade).. Nei, her i huset har vi bestemt oss for å endre på vanene våre..så lenge vi klarer! ;) Det vi kalte for fredagsgodt og lørdagsgodt har blitt redusert til kun lørdagsgodt! Vi har desverre hatt den vanen at nesten hver fredag så har en liten godteskål kommet på bordet etter at barna har sovnet.. Nå blir det kun lørdagsgodt på oss også! Men det er noe med at gamle vaner er vonde å vende, så vi får se hvor lenge det varer;)

...Når jeg er inne på godteri og snop så må jeg nesten vise bilder av (selv om alle har sett slike før..) disse flotte bollene fra Bruka design som vi fikk til jul.
Popcorn-bollen fikk vi fra Svein sin søster, og Chips- og dipp-bollen fikk vi fra min søster og hennes mann. Det var faktisk bare tilfeldig at de hadde kjøpt slike begge to, og at det var samme farge var også helt tilfeldig:) Litt gøy i grunn..

Vi får fylle opp en av disse imorgen;)

Ha en flott fredagskveld!

-Anne M-

Jeg vil dele en ide..

Denne ideen har jeg blogget tidligere (i august) , men det har kommet nye lesere etter den tid, så jeg tenkte at dette vil jeg dele med nye lesere av bloggen også;)

Hvis du har en liten smårolling eller har tenkt til å ha en liten en gang..her kommer en liten ide som jeg snappet opp for noen år siden. Nemlig en minnekasse! Navnet sier vel sitt.. en kasse med lokk eller en kiste som du putter spesielle minner ned i. Jeg har ingen fin kasse/kiste enda..men er stadig på utkikk etter den perfekte kisten/kassen. (siden jeg har tre barn trenger jeg tre stk)
 Foreløbig bruker jeg bare tre plastkasser med lokk. Oppi kassene samler jeg på barnas spesielle saker. F.eks den aller første bamsen, klæra de hadde på seg som nyfødt da vi dro hjem fra sykehuset, dåpssølvet dems, strikkesett som de hadde da de var baby,det første skoparet, den første lua, første leseboka fra skolen, noen spesielt fine tegninger de har kommet hjem med, første julekjolen, album med bilder gjennom oppveksten...egentlig ting som har en spesiel betydning, og som jeg tror at barna kan ha litt ekstra glede av da de blir store, kansje gi videre til egne barn..jeg tenker langsiktig!

Det er også litt interiør i denne saken her, fordi kassen eller kisten jeg ser for meg skal også kunne brukes som et "møbel". Det er ikke meningen at disse minnekassene skal stues vekk på et loft, men at de skal kunne stå framme slik at de kan ta fram de gamle minnene og kose seg med det. Planen min er at barna mine skal få hver sin kasse/kiste med sine minner da de er gamle nok til å ta vare på det. :)

Bare for å vise et eksempel har jeg tatt etpar bilder fra det Johannes har i sin minnekasse:

Klæra han hadde på seg hjem fra sykehuset, den første bamsen han fikk, dåpsskje,strikkavotter(de er knøttsmå), de første skoa hans, ulljakke og bukse som Gommo har strikket, og et blått bamselys som stod på bordet under dåpsmiddagen hans.

 

Tar du vare på minner til barna dine blir store? Har du tenkt til å ta vare på minner hvis du skal ha barn en dag?

Jeg synes det er kjempe fint å ta vare på slike ting som har en litt spesiell betydning, og ved å samle det i en kasse/kiste så har man det på ett og samme sted;) Håper at barna kommer til å være glade for dette da de blir store/voksne..jeg tror nok det;)

Ha en nydelig onsdagskveld!

-Anne M-

Ut med julen!

Ja, ja..da var julen og det som hører julen til over for denne gang. For noen dager siden mente jeg at det skulle bli trist å kaste ut julen i år, men i dag har alt med rød farge og alt som heter julepynt blitt ryddet fint bort igjen, og jeg er kjempe glad for å ha fått ryddet ut julen. Nå kan vi starte det nye året på ny frisk..og jada, jeg har alt begynt å glede meg til våren;) Lyse lette farger, varmt i været, lette vårklær, knupper som springer ut.. *sukk* det er nok en stund til, men det er lov å glede seg;)Bortsett fra å rydde ut julen og vaske litt i huset idag har vi gått en lang og fin tur..deilig å komme seg litt ut også nå når det er mildt og godt i været!

Ha en flott 1. nyttårsdag!

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits