januar 2013

Mobil bilder

 

God torsdag:)

 

Her i huset er kvelden i gang og møblene skal plasseres riktig i finstuen.. Juhu, endelig ferdig med tapetveggen! Faktisk er det fort gjort når man bare setter i gang..ikke er det vanskelig heller. Tapetsere er noe ALLE kan få til!

 

Jeg har jo sendt speilrefleks kameraet mitt på repprasjon så her blir det fint lite bilder på en stund.. Har prøvd å ta bilder med mobil kamera, men det blir jo ikke helt det samme. Men hvis det tar lang tid før kamera kommer så må jeg kanskje ta bilder fra finstuen med mobilen.. Har jo så lyst til å vise, og jeg vet det er noen som er spente på å se;)

 

 

 


Ha en fin torsdag!

I morgen er det fredag og helg...og vi reiser til fjells!

-Anne M-

 

Blå detaljer

 

Blått er flott, det har jeg alltid syntes.

 

Parallelt med at vi har malt og driver med tapetveggen, har jeg jobbet med fargene i tekstilene og i detaljene. Blå (dueblå) er en farge som jeg har lyst til å få enda mere frem i finstuen, sammen med sort. Det lyse blir altså en base, med dueblått og sorte detaljer inntil. Jeg tror det skal bli fint!

 

Jeg har bestilt en nydelig blå vase til denne stuen, og på jakt etter den perfekte vasen med den perfekte blå farger fant jeg maaange fine vaser i nydelige blåfarger, bare ta en titt:

 

 

 

Denne fra Holmegaard er absolutt en favoritt, men med en pris på ca fire tusen kr er den laaangt utenfor rekkevidde;) Men nydelig, det er den!  

 

Kremmerhuset.no 

 

 

 

Denne fra lillemaison.no har jeg bestilt..fin pris og en kjempe fin vase.

 

 

 

 

Fru rosaslandhandel.no

 

Kremmerhuset.no

 

Klikk for større bilde

Disse fra landstil.com er også utrolig fine med de fine bordene rundt.

 

Jeg får tilbake til malerull og pensel og ta siste strøket på grunningen av tapetveggen!

Ha en strålende onsdag i solskinnet..skulle ikke drive inne i dette finværet!

-Anne M-  

Se så fiiiin!

 

Se så fiiin!

 

Tapeten til finstuen har kommet, og nå bare gleeeder jeg meg til vi kan henge den opp!

 

Denne helgen kommer til å gå med til andre ting, men neste uke har jeg store planer om å få den opp! Juhu..gleder meg:)

 

Jeg har selvsagt holdt opp en remse inntil veggen, og dette kommer til å bli så fint så. Jeg har stor tro på denne tapeten!
Nå skal det pakkes litt, ordnes litt og lekes litt med ungene før vi setter kurs mot Storefjell hotell for nyttårsbord!

 

Goood helg!-Anne M-Helg og et lite tips

 

Så var det helg igjen, og snart skal jeg plassere meg i godstolen!

 

Kameraet mitt har blitt knust..fillern og! Jeg håper at det er en smal sak å reparere det, siden det bare er skjermen som er knust..det virker jo, men må nok få reparert det. Er SÅ kjedelig når slike unødvendige ting skjer..jeg bruker jo kameraet hver eneste dag.

 

Tenkte å starte helgen med å vise noen bilder av et krystall sett som jeg er veldig glad i. Vi har hatt dette i mange år, og det er gaver vi fikk til bryllupet. Det jeg liker så godt er at det sklir så fint inn uten å ta så mye oppmerksomhet. Noen ganger synes jeg at det er vel så fint som interiør som skriker etter oppmerksomheten. Disse er vakre delikate og skjøre og bare står der og speiler seg i vinterværet på andre siden av vinduet.


Et lite tips: Hvis du har noe du vil henge opp på veggen, og som du ikke vil at skal ta for mye oppmerksomhet så kan en ide være å male det i samme farge som veggfargen, men gjerne i en annen glansgrad. Jeg fikk et mangletre som min bestefar har laget og dette var i en litt gul trefarge.. Et nydelig mangletre, men en mindre nydelig trefarge. Med stort mot og skjelvende hånd gikk jeg løs på mangletreet med malerkosten. Det har fått samme farge som veggene. Man ser det, men det sklir fint inn sammen med veggen ,og i mine øyne gir det et rolig inntrykk. Det samme er gjort med tallerkenhyllen og det lille hjørneskapet i spisestuen.


I morgen er det nyttårsbord med mannen sin jobb.. Blir nok bra:)

God helg til deg som titter innom!

-Anne M-

 

Livstegn!

 

Her er jeg igjen! Tiden som har gått den siste 1,5 uka har nok flydd litt fra meg. Mye som har skjedd på kveldene og vi har også vært på langtur i helga, så blogg har blitt satt til sides. Finstuen står som sist vist, men håper at tapeten har kommet til butikk slik at vi får satt i gang nå. Bestemt meg for å vente med bilder fra finstua til den er helt klar. Men i midt stua har det kommet en ny puff til stolene. Den beige har fått vike for denne grå som passet mye bedre inn. Det er ikke samme grå fargen på stolene og puffen, men det gjør ingen ting med litt fargeforskjell.
Onsdagsfri i dag, og jeg og de to minste koser oss hjemme ♥

Til deg som titter innom ønsker jeg en fin onsdag!

-Anne M-

 

Kjøkkenet på hytta..

 

Kjøkkenet på hytta nærmer seg ferdig. Vi mangler sokkellister, topplister og litt annet småpirk, men jeg tror allikevel at man ser hvordan det blir, så jeg vil vise dere bilder fra et nesten ferdig kjøkken.

 

Vi jobbet til klokken to i natt med å få på plass en hel del, så i kveld har vi planer om å slappe av her på hytta, kose oss med hjemmelaget pizza, spille spill og bare nyte det;)


Veggene er satt inn med tyrilin interiørbeis. Kode 0013, fargenavn skumring. De gir en flott glød i treverket og et lunt resultat. Perfekt for gammelt panel som har blitt gult.


Kjøkkenet er vel det rommet de fleste liker å ha i orden.. Jeg tenker at når man setter seg i bilen på fredag kveld for å reise på hytta så vil man ha det like lettvint som man har det hjemme. ( de fleste vil det) Tidligere tenkte jeg at en hytte skal ikke ha innlagt vann, ikke strøm og det skal være nokså primitivt. Slik sluttet jeg å tenke etter at jeg fikk unger. Jeg reiser ikke på hytta for å ha det mere tungvint enn jeg har det hjemme. Da kan jeg likeså greit være hjemme, og ta en dags tur til fjells. Jeg tror jeg har de fleste med meg når jeg sier dette.

 

For de som lurer så er dette et Sigdal kjøkken, Herregård serien. Fargekoden her er 50005-Y20R.

 

Hyllene på veggen er laget av min pappa, og malt i samme farge som kjøkkenet.

 

 

God helg til alle som titter innom!

 

-Anne M- 

Lifter i finstua

 

 

I dag kom endelig liftene som jeg har bestilt til finstuen. Jeg er SÅ fornøyd!

Selv om møblene ikke står slik de skal så vil jeg alikevel vise dere liftene. Men jeg må innrømme at jeg gleder meg kjempe mye til tapeten er på plass og møblene kan settes tilbake slik de stod. Er liksom noe som er feil med å ha de slik som nå;)


Gardinene var like fine som forventet, og jeg er strålende fornøyd!

Jeg har valgt å selge de linfargede gardinene som hang her inne tidligere. (6 gardinlengder)Interessert? Ta i såfall kontakt på annemmj@hotmail.com 

 

Legg merke til skinnputene i sofaen. Det er putene som er fra www.fellmakeriet.com og jeg synes de gir et lunt utseende. Det fine med dem er i mine øyne bordene og trykket som er på, men hvis det skulle passe bedre i visse sammenhenger så kan jeg bare snu de og så har jeg saueskinnsputer med ull siden ut. Det er jo også knallfint! Og disse putene er jo i likhet med  en skinnfell flotte gaver å gi bort!

Til helgen reiser vi forhåpentligvis til fjells. Rørlegger og elektriker har jobbet der oppe nå og det nye kjøkkenet er forhåpentligvis klart for å brukes. Og da kommer det selvsagt bilder! Det gleder jeg meg til å vise dere;)

Ha en strålende kveld!

-Anne M- 

Skinnfell fra Fellmakeriet

 

Den flotteste skinnfellen i hele huset er ingen tvil skinnfellen fra Fellmakeriet. www.fellmakeriet.com

 

Den er spesial laget til gyngestolen og etter vårt ønske har Anne Kari Eriksen som driver fellmakeriet trykket på Jorde gård. Den er bare så utrolig flott!

Foran peisen i gyngestolen skal jeg virkelig kose meg i vinter!

 

Disse skinnfellene med trykk er et håndtverk som pynter opp et hvert møbel, en hver hyttevegg, eller en flott benk osv.  

 

Hos Fellmakeriet finner du et stort utvalg i skinn- alt fra store sengefeller til små produkter som puter, fotvarmere, muffer, pannebånd, skjerf og sitteunderlag. Flotte gaver å kjøpe til runde tall, brylluper, barnedåper o.l

 

 Og vet du at i gamle dager reiste skinnfellmakerene rundt i landet og sydde skinnfeller på gårdene etter behov, og trykket på dem med diverse mønstre. Og hvert mønster har sin betydning.

Jeg er hvertfall ikke i tvil om at dette er den flotteste fellen, og at den har fått hedersplassen!

Nyt kvelden.. Det skal jeg..forran peisen i gyngestolen!

-Anne M- 

 
Vinteren er tiden for å..

 

..lune opp i huset, og spesielt i sofakroken, godstolen og andre kroker av huset hvor man ofte sitter og koser seg.

 

Jeg vet ikke om noe bedre og lune opp sofakroken med enn ekte norske saueskinn!

 

Ikea saueskinn kan ikke sammenlignes med ekte vare. Jeg har kasta ut «kjøpe» skinna for lengst, så her i huset er det ekte saueskinn fra egen gård og nære familie sin gård som har fått hedersplassene. Senest i dag har jeg handlet skinn av gammel norsk spælsau. Et grå-brunt langhåret skinn. Nydelig! Det har fått plass i slagbenken på kjøkkenet.
Pus er nesten som et skinn han og;)


Det grå skinnet av gammel norsk spælsau har funnet tilbake til sofa-plassen..og det har også de blå putene gjort. 
Men når vi snakker om saueskinn.. Her ventes det en flott skinnfell til gyngestolen vår fra ei dame som driver www.fellmakeriet.com

Jeg anbefaler alle å ta en titt på disse sidene. Dette er et gammelt norsk håndtverk, og pynter opp i mange store og små hytter, gamle og nye stuer. Jeg gleder meg virkelig til å pynte opp gyngestolen her i huset med ett så flott håndlaget produkt!

Eget innlegg med bilder om dette kommer selvsagt! :)

Til deg som titter innom ønsker jeg en fin søndags kveld!

-Anne M- 

Ikke helt i mål

 

Er ikke helt i mål enda! Vi er ferdige å male, men tapetveggen står igjen og det samme gjør tekstiler og innredningen.

 

Siden vi skal gå løs på tapetveggen har jeg flyttet møblene vekk fra tapetveggen, så nå står det litt på hodet her inne.

 

Litt tomt uten gardiner, men liftgardiner er bestilt.

 

Vi har bestemt oss for tapet, og det blir en fra Borge sin african queen serie.

 

Jeg gleder meg sånn til tapetveggen er på plass og til jeg kan innrede med de fargene jeg vil ha på tekstiler. Som tidligere nevnt er planen å bruke opp i gjen/ gjenbruk.. De blå putene jeg hadde i sommer og høst skal få inn igjen sammen med noe nytt.

 

Her skal dere få se hvordan det ser ut akkurat nå..uferdig vel og merke.Dette er tapeten som skal opp på tapetveggen.Her i huset feirer vi bursdag i kveld. Mannen i huset fyller år:)

En flott kveld ønskes til deg som titter innom!

-Anne M-

 

Hmm..

 

I kveld er vi i gang med andre strøk på veggene i stua. Eller det vil si mannen i hus er i gang. Dette var egentlig min jobb, men siden jeg er stiv og støl i hver minste lille muskel i kroppen etter en time med trening med vekter i går, så greier jeg rett og slett ikke bruke maler-musklene mine i dag;) Men noe jeg greier er tastaturet og pc, så da er jeg så klart i gang med å tenke tapet til veggen bak sofaen. Det skal være en tapet som passer inn til møblene, og den må kunne henge noen år uten at jeg blir lei. Tapeter med store og mye mønster blir jeg nok fortere lei av enn nøytrale tapeter. Tapeten må også passe inntil brudebildene våres som har sølv rammer, og den skal være lekker selvfølgelig, og gjerne noe ikke alle andre har.

 

Jeg har peilet meg inn på noen ideer, og jeg tror jeg vil ha noe som dette:

 

 

 

 


Denne grå-beige tapeten over er en liten favoritt..

 

 

Lurer fortsatt litt på om jeg skal gå for lys eller beige/brun tapet.. Lyst går til alt, og det blir lettere å få tekstiler og farger til å passe inn, men helt lyst kan også bli kjedelig..

 

Beige/brunt passer til møblene, men passer nok ikke til alle fargene jeg tar inn i stua i løpet av et år, det vil si at jeg må begrense meg på fargene på tekstilene.

 

Hmm, hva skal jeg gjøre tro?

 

Må nok sove på det;)

-Anne M-

 

 

 

Da er jeg i gang!

 

Da er jeg i gang med årets første prosjekt;) Finstuen♥  Har rett og slett blitt så lei av fargen i finstuen at i dag reiste jeg ned på malerbutikken og kjøpte ny maling.

 

Den beige/gule fargen har vært vanskelig å kombinere til mye synes jeg, og jeg har gått og irritert meg over dette i lang tid. Nå blir det HVITT og jeg blir fornøyd!

 

Det er nok en stor fare for at tapeten må byttes også, men først skal jeg male og så får jeg se.

 

Første strøk er gjort, og i morgen kveld skal jeg ta siste strøk.

En smakebit:


Nytt år, nye muligheter! Husk på det:)

-Anne M- 

Rolig start

 

Det ble en rolig men kjempe fin start på året 2013.

 

Jeg, mann og barn var alene hjemme, spiste kalkun, så på filmer, spiste kaker og snop, leika med lego og bare kosa oss i går.

 

Faktisk så var det kjempe deilig å bare være oss. Når midnatt nærmet seg gikk vi ut og tente stjerneskudd, så på raketter og sendte opp noen ønskelykter:)

 

De er SÅ fine når de sklir oppover på den svarte himmelen!

I dag har jeg ryddet ut hele julen!

Føles SÅ godt å få den ut nå og kunne starte på ny frisk den første dagen i januar. Huset føles nesten litt tomt uten alle julenissene, julepynt og juletre.

Siden jeg har planer om (hvis tiden strekker til) å male veggene i finstuen så har jeg ikke begynt å tenke på ny pynt og nye farger i denne stuen, men satt alt tilbake slik det stod før julen kom inn. Men jeg har jo en liten plan i hodet mitt;) ..Og her er det gjenbruk som står for tur;)

Ha en fin januar kveld!

-Anne M-

 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits