februar 2011

Hva var vel helgen uten nye blomster;)

Her i huset prøver vi å kjøpe blomster hver helg. Det er SÅ koselig å ha en stor vase full av herlige tulipaner, roser eller noe annet pent som blomstrer når det er helg:)


Lysestakene, glassbollen og vasen er krystall som vi fikk til vårt bryllup..dette "settet" er jeg kjempe glad i siden det er så tidløst og klassiskt..slikt elsker jeg, og jeg ser for meg at dette kan stå fremme i alle år uten å "gå av moten" :)


I helgen har vi fått slappet av og koset oss masse,  men selvsagt fått gjort litt praktisk også. Siden lørdagsværet kunne by på varmegrader fikk vi vasket begge bilene..virkelig på tide;)
Vi har også bestemt oss for å gå løs på tv-stuen i andre etasje, og har bestemt oss for en flott tapet til tapet-veggen der oppe. Det er jo slik at man må ofte bo seg litt til i et nytt hus eller leilighet..alt av innredning faller ikke alltid naturlig på plass..og vi så oss litt blind på at tv`n i tv-stuen skulle henge på veggen med skjulte ledninger i veggen..dermed ble innredningen deretter siden vi kun hadde den ene veggen å bruke til tv.. Nå to og et halvt år etter har vi funnet ut at vi kunne gjort det på en annen måte..så da må vi forandre litt;)
Jeg får egentlig litt mere energi av slikt jeg da..pusse opp, handle litt nytt og fornye = ny energi i denne kroppen;) Så litt oppussing kan virkelig anbefales! 
Sofa derimot sliter vi litt med.. Finner egentlig ingen som vi har "falt for", men vi får fortsette å se..kan jo være at den perfekte sofa plutselig dukker opp:) Vi er hvertfall på utkikk!

 En nydelig søndag ønskes fra meg til deg som titter innom Jorde gård!

-Anne M-

Så søte..

..Så søte disse benkene fra http://www.sofiesvilla.no/ er.. Falt helt pladask for de jeg:) Bare tenk så flott å hatt en slik ute i hagen som smårollingene kunne sittet på:) Ikke var de så alt for dyre heller...


Dette er en gyngebenk..utrolig fin!


En flettet benk.. Med noen søte puter i hadde denne vært helt perfekt til en hagebenk for små barnerumper;)
 ..og denne slagbenken da! Passer like godt i hagen som på barnerommet!

 
Så var det endelig helg igjen da:) Her på Jorde gård har helgen senket seg over hus og hjem!  I helgen skal vi bare være hjemme og kose oss med familielivet.  Nå håper jeg bare på knallvær denne helgen slik at mye av helgen kan nytes utendørs:)

En fin helg ønskes til alle som titter innom:)

 -Anne M-

lysegrønt...

Jeg gleder meg SÅ mye til det blir litt mere vår i luften og til jeg kan henge opp lyse gardiner i fin stuen igjen:) Jeg ser jo at det er mange som har gjort det alt, og det er jo så flott når det blir lyse fine farger i stua igjen. Begynner å bli litt lei av det brune nå..., men sta som jeg er så har jeg bestemt meg for at jeg skal vente litt lengere før jeg slipper våren inn..hvertfall en mnd til.
Jeg gleder meg virkelig til vår, og kan bli rent blind på hvilken årstid vi faktisk er i..spesielt nå som det kommer så mye flott og vårlig i alle interiør-butikker... men siden det faktisk bare er februar enda så skal jeg klare å vente litt til før jeg bytter om gardiner og puter i finstuen. Denne våren har jeg sett for meg runde puter i sofaen og at de skal være i en lys-lys mintgrønn farge..så lysegrønn at man nesten ikke ser at det er grønn i den:) Problemet er bare det at jeg har ikke sett denne fargen i en eneste butikk enda.. Turkis og lilla har jeg sett overalt, men det er jo ikke det jeg vil ha..hehe, typisk;)

Dette er grønnfargen jeg ser for meg..hvertfall noe lignende, gjerne enda svakere:) Gi meg gjerne et hint hvis du vet om butikker som selger puter i en lignende farge:)Jeg tror det blir SÅ fint å få opp igjen de lyse gardinene her inne..og noen lyse-lyse mintgrønne runde puter i sofaen:)Har du åpnet døren for våren enda og byttet ut vintergardiner og puter med vårlige farger? :)

 

Jeg ønsker alle som titter innom en strålende kveld:)

-Anne M-

 

 

 

Badet

Badet har jeg selvsagt vist bilder av før, men jeg vet at det har kommet til nye lesere siden sist det ble knipset bilder derfra. Desuten har jeg fått flere spørsmål om hvordan skittentøy-sjakten ser ut, så da tenkte jeg å vise bilde av den også.


Når vi pusset opp huset var det viktig for oss at badet skulle bli stort og lyst så vi slo sammen to rom til ett stort bad. God plass på badet kan man vel aldri få nok av når man er en familie på 5;) 

 
At badekaret står ut i rommet og ikke inntil en vegg liker jeg godt. Har man godt med gulvplass bør man dra f.eks et badekar ut på gulvet:) (det er mitt lille tips)

 Badekar-valget var egentlig ikke et enkelt valg..vi var innom mange forskjellige stiler og varianter før vi endte på netopp dette badekaret med løveføtter. Hadde vi hatt et helt annet hus så hadde vi nok valgt et helt annet utseende og stil på badet. Men siden vi hele tiden har tenkt at vi vil ha en rød tråd igjennom hele huset ble valget alikevel enkelt;)


Disse kranene var også en selvfølge..de passer godt til stilen badekaret har. Det stiligste med hele badekaret synes jeg egentlig er at rørene til kranene kommer rett opp fra gulvet..her er det ingen kraner festet på veggen..de står rett opp fra gulvet:)  (man ser det godt på det øverste bildet)Her er skittentøy-sjakten våres. Under lokket er det et hull som går ned igjennom gulvet og ned i et skap på vaskerommet. Kjempe praktisk! Den er kansje ikke den flotteste, men tanken bak den var at den skulle fungere som en liten sittebenk også..og den blir flittig brukt! :)Baderomsinnredningen har vi tegnet selv. En lokal møbelsnekker har laget den. (bildene ble litt gule ser jeg..)


Litt slitt og shabby.. Vi har ikke mange slike møbler, men dette vaskevanns-skapet er nokså shabby chic..den skal få stå på badet en liten stund til, men jeg tror nok at den skal få ny maling hvis den skal bli der. Grunnen til at den står der er egentlig bare fordi vi ville ha dette gamle vaskevanns-settet på badet. Det stod nemlig her i huset da vi ryddet ut alt gammelt. Jeg liker at vi kan bruke ett og annet gammelt som har vært endel av huset fra gammelt av..det hører liksom til her;)


Benkeplaten er marmor. Det var noe vi tok oss råd til siden denne benkeplaten faktisk gjør den store forskjellen på badet.. Vi har aldri angret på det! Vasken er limt fra undersiden av benken sp slipper man den opphøyede kanten. Selv om baderomsinnredningen er 3 meter lang (og vi hadde hatt plass) valgte vi kun å ha en vask. Vi hadde noen diskusjoner med rørleggeren våres der. Han mente at vi absolutt burde har to vasker, men vi (spesielt jeg) mente at vi absolutt ikke burde ha to vasker... Har aldri angret på det heller:)I det ene hjørnet har vi stellebordet. Om noen år da vi ikke trenger stellebord lengere har jeg lyst til å ha inn et stort hvitt vitrineskap på den veggen..tror det vil passe fint der.

Det var bilder fra badet våres:)

En fin kveld ønskes til alle som titter innom:)

 -Anne M-

Vinneren er.......

Aller først må jeg få si tusen takk til alle som har meldt seg på give-awayen! Utrolig gøy å se at så mange som borti 80 stykker har meldt seg på! Dette falt i smak hos meg, så det blir nok flere give-away konkuranser her på bloggen fremover!  :)

Vinneren av give-awayen på Jorde gård er :
 
Line fra
Huset på landet 

Gratulerer så mye til deg! :)
Hvis du sender fult navn og adresse til meg enten på innboksen på bloggen eller på mail : sveinjor@hotmail.com så skal jeg få sendt premien til deg iløpet av noen dager:)

 

Til alle som titter innom: God søndags kveld!


-Anne M-

I kveld skal vinneren trekkes....

...så følg med:) Fristen for å melde seg på give-awayen går ut ikveld kl 20.00, og etter det kommer jeg til å trekke vinneren. Jeg er kjempe spent.. Det er veldig gøy å se at så mange har meldt seg på:)I skrivende stund sitter jeg på hytta. Vi har vært på hytta fra i går til idag siden det er skirenn her (Hallingrennet tror jeg det heter) og Svein skal gå. Jeg og barna skulle følge med ned til Oset høyfjellshotel for å se starten, men da vi skulle parkere klarte jeg selvsagt å rygge altfor langt ut i siden av veien hvor det hadde føyket så mye snø, og vips så satt halve sida på bilen nedi grøfta med snø langt over hjulene og halveis opp på dørene på den siden. Da hjelper det nok ikke mye at bilen har firhjulstrekk desverre;) (måtte parkere langs veien) Barna ble lei og dermed måtte vi tusle opp igjen til hytta..så nå sitter vi her og venter til vi skal ned igjen og se de komme i mål..og på å bli dratt opp igjen med traktoren når svigerfar kommer;) Jeg må innrømme at jeg blir nokså stresset når slikt skjer..barna skriker, bilen står bom fast, masse folk glaner når de går forbi (akkuratt som de aldri har sett en bil stå fast før) , jeg føler meg ganske dum som klarte det der egentlig..;) Hehe..ja,ja.. Nå sitter vi hvertfall i en varm og god hytte, humøret har stiget hos både de små og meg, så om en time er vi klare til å bevege oss nedover til mål-omerådet for å heie litt;) ..og forhåpentligvis få dratt opp igjen bilen..

Ha en flott søndag! Vi skrives senere i kveld!

-Anne M-

Give-away på Jorde gård

Bloggen Jorde gård har halvt års-bursdag denne mnd og det syntes vi at måtte feires med en liten give-away:)

Jorde gård har fått mange søte og hyggelige lesere, og det setter vi veldig stor pris på!
 :)
Jeg har vært på min favoritt interiørbutikk her på Gol, nemlig Josefine og handlet inn til denne premien som har en verdi på over 300 kr. Har du lyst til å vinne denne premien så les videre:

Reglene er enkle: Alle kan delta, med eller uten blogg. Det eneste du må gjøre er å skrive en kommentar under innlegget. (vi gjør det så enkelt som mulig;) Det er bare lov til å delta med en kommentar. Du kan melde deg på trekkningen helt frem til søndag 6.februar kl 20.00.

Her er hva du kan vinne:Duk/ brikke str 40x40


Te-lys lykter x2 fra Lisbeth Dahl


Pyntehjerte fra SiaLite glass-skrin med lokk fra Lisbeth Dahl


Har du lyst til å vinne denne premien, så meld deg på med å skrive en kommentar under:)  (anonyme kommentarer blir ikke med i trekkningen da det vil være nesten umulig å finne ut hvem den rette vinneren evt er)

Da håper jeg premien er fristende nok til at nettopp du har lyst til å bli med i trekkningen:)

-Svein & AnneM-
, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits