mars 2011

Vårstemning innendørs

Nå er det ikke mye som tyder på vår utenfor her.. her laver snøen ned, og tunet som begynte å bli bar for snø og is er igjen dekket av et hvitt teppe med snø!  Fysj!!! Får håpe det blir sol og varmt igjen veldig fort slik at det forsvinner...

Men som jeg alltid sier, været kan man ikke gjøre noe med, og da nytter det ikke å klage! (selv om jeg klager litt fordet) Da får man heller gjøre det beste ut av det, og for min del blir det å lage enda mere vår-stemning innendørs:) Det er jo alltid gøy!

Jeg merker at det blir stadig mere farge rundt om i hele huset nå..enten i form av blomster, puter, pynteting eller lys..I spisestuen henger de samme liftgardinene året rundt..og jeg ELSKER de liftgardinene! De er i et åklemønster og er kjøpt på husfliden. Jeg har duk/ løpet i samme mønster og ønsker meg veldig etpar puter til de to spisestuestolene med armlene..  Det fine med disse gardinene er at de passer så godt til tømmerveggene og til dette rommet slik at de passer år etter år, og uansett årstid!Ha en fin dag i snøværet, vårsolen, regnværet eller hva nå slags vær du har der du er:)

Tenk i morgen er det alt fredag og helg:)

-Anne M-

Det nærmer seg..

For hver dag som går kommer vi nærmere og nærmere våren og det gode været;)

Jeg gleder meg kjempe mye til å kunne begynne å ordne til her ute med planter og pynt...
Her er noen bilder fra i fjor:


Måneskinnsbenken våres;)


Jordbær fra jordbærhagen

Vår og sommerbilder varmer;) Jeg gleder meg utrolig mye til våren, varmen, sene kvelder på verandaen,lange lyse kvelder, grilling, sol, lette klær, og herlig vær...og er rimelig sikker på at det er jeg overhodet ikke alene om å gjøre! ;)

Ha en strålende kveld:)

-Anne M-

For en deilig dag:)

Man kan jo ikke gjøre annet enn å smile når man våkner om morgenen og ute skinner solen på en knallblå himmel:)

Klokken ti var vi allerede på fjellet med kakao, boller og kvikklunch i sekken..for en herlig start på formiddagen!

Akebrettene ble flittig brukt, og jeg fikk til og med en liten halvtime i solveggen;)


Anja, Svein og Johannes er klare for aking..

Anja og Elina

Elina måtte få prøve å ake litt ho også, så her sitter hun på fanget mitt..Johannes kjører på eget akebrett..

Opp igjen for å ake mere..

Etter etpar timer til fjells vendte vi nesene våres hjem igjen, men med så flott vær måtte vi selvsagt nyte noen timer her ute også. deilig å se hvordag solen har tint bort så mye snø de siste dagene. Nå synes hele verandaen på bortsiden av huset..kjempe deilig:)helgens blomster er på plass..På kjøkkenet lukter det himmelsk godt nå.. I gryta på komfyren står det nemlig pinnekjøtt og godgjør seg. Vi hadde igjen pinnekjøtt i fryseren siden jul og fant ut at nå var det vel på tide å bruke det;) Mmm, vann i munnen:)

I kveld er det denne timen hvor vi alle skal slå av alle lys.. Da blir det riktig så koselig å tenne noen ekstra levende lys tenker jeg;)

En nydelig dag og kveld ønskes fra oss på Jorde gård:)

 

 

Slik ble bordet pyntet...

Slik ble bordet pyntet når vi feiret 1 årsdagen til minstejenta sist helg:


Jeg liker det nokså enkelt uten altfor mye pynt på bordet..

Bordet vårt er tre meter langt og i det daglige har vi mer enn god nok plass der, men når vi samles hele familien rundt bordet må vi ta inn et ekstra bord eller to..her har vi satt inn et rundt bord på enden.Bordpynt hører med, og fargene ble lyserosa....legger også ved bilder fra mine første cupcakes..har lenge hatt lyst til å prøve ut en cupcakes oppskrift og til en bursdag var jo det en fin anledning;)

Cupcakes eller muffins er fint å legge opp på et etasjefat... Skulle virkelig ønsket at jeg hadde fått tak i noen søte former slik at formene kunne ha sittet på, men de jeg fikk tak i var blå og stygge så da var det penest å ta de av før servering;)Bursdagsjenta skal blåse ut lyset på kaken..med hjelp selvfølgelig;)

Og mere hjelp ble det da gavene skulle pakkes opp. Da er store søsken kjekke å ha;)


Vel, dette var sist helg.. :)

Denne helgen skal vi ikke gjøre noe som helst, bare slappe av hjemme, kose oss og nyyyyte helgen. Før vi vet ordet av det er den over;) I kveld skal vi kose oss md vafler.. 25.mars er vist vaffeldagen, en god unnskyldning for å kose seg med vafler synes jeg:)

Jeg ønsker alle sammen som titter innom en GOD HELG!

-Anne M-

Pynt på fat...

Jeg satt å tittet på gamle interiørbilder på pc`n og jeg ser faktisk det at jeg bruker fat veldig mye når jeg pynter med lys og annet pynt.. De to-tre samme fatene blir brukt hele tiden, mens pynten varierer etter årstid og smak:)
Tenkte jeg kunne jo vise dere bildene..kansje det kan være til inspirasjon;)

 

 

Først kommer det bilder av et tinnfat som vi fikk til vårt bryllup..dette fatet er jeg kjempe glad i og det står alltid fremme med noe pynt på..:
 

Dette er et ganske nytt fat, så det har ikke blitt pyntet så mange gangene enda: 

Dette er et veldig gammelt fat i juksesølv:


Høstfat..lykter av norgesglass og litt rognebær til pynt.


Gammelt dåpssølv samlet på et fat sammen med noen lys..

Når rosene du har i vasen ikke lenger er pene å se på kan rosebladene strøs over et lysfat som pynt..

 

Dette fatet/brettet er veldig stort, så det har jeg helst ute, men det har blitt plassert litt rundt omkring også: 

Andre typer fat som har blitt litt brukt til pynt:


Dette er et hjemmelaget fat av en ramme..sannheten er den at etter at dette bildet ble tatt ble fatet plassert på loftet..


Et lite rundt stettefat med en glassklokke over..

 

Det var noen bilder av fat som har blitt pyntet, og som de fleste sikkert ser så er det to-tre fat som blir mest brukt..tinnfatet er nok min største favoritt:)

Har du et favoritt fat som alltid står fremme? :)

Ha en fin kveld:)

-Anne M-

Mintgrønne puter er kommet i hus:)


I fin-stuen har det blitt vår!

De lyse gardinene har blitt hengt opp igjen, og de mintgrønne putene fra kremmerhuset fant veien fra Oslo og hit til Jorde gård:) Kjekt med kjentfolk som kan kjøpe med;) Tusen takk for de tipsene jeg fikk om disse putene!


Putene var helt perfekte, og passet kjempe godt inn:)
Deilig med vårfarger!

Ha en fin kveld:)

-Anne M-

 

Vinneren er...

Da er konkurransen avsluttet!

Så gøy å se at det er så mange som meldte seg på konkurransen denne gangen også:)
Dere fikk i utfordring å skrive litt om hva nettopp du liker med påsken, og jeg må bare si at dere alle fikk meg i påskestemning selv om det fortsatt er noen uker til påske:) Så mange fine tradisjoner som finnes der ute blandt dere, og så mange fine påskeminner! Det var orntlig gøy å lese kommentarene deres.

Vinneren av konkurransen er trekt med god gammeldags loddtrekkning, og den heldige ble Veronica:

 

Gratulerer til deg Veronica! :)  Hvis du sender meg ditt fulle navn og adresse på mail: sveinjor@hotmail.com så skal jeg få sendt pakken til deg i løpet av et par dager:)

En fin kveld ønskes til dere alle! :)

-Anne M-

Tv-stuen....er ganske klar nå. Vi mangler litt små-pirk som kansje ikke synes på bildene, og vi mangler lys/strøm i lysekronen, men ellers så er det meste på plass nå.

Her kommer etpar FØR-BILDER:


En ganske kald og kjedelig stue i mine øyne...;) Den hvite tapeten er for kald for det store åpne rommet og den mørke skinnsalongen lager et for "hardt" utseende på stuen. (Dette er en gammel sofa som har fått stå her de første årene, men planen har hele tiden vært å kjøpe ny)


Det vi har gjort her oppe nå er å bytte ut tapeten og sofaen+ at vi har fått opp en lysekrone..

ETTER-BILDER: (dette blir bilderas)


Fargene som går igjen her er brunt, hvitt og turkis... 
Denne døren går inn på eldstejenta sitt rom.


Lysekronen mangler lyspærer og strøm..Det var den "nye" tv-stuen i bilder.. Vi er super fornøyde med resultatet:)
Dette er en litt røffere stil enn resten av huset har, men det var et ønske fra både meg og Svein.
 Til tross for at det er et stort mønster i tapeten og at den er ganske mørk så synes jeg at den fungerer veldig fint siden resten av rommet er lyst og åpent.

 


Ha en fin kveld:)

 -Anne M-

 

Vår på kjøkkenet

Siden jeg lengter sånn etter våren har jeg bestemt meg for å lage vår i huset før det blir vår i lufta;)

Jeg har savnet litt farge på kjøkkenet, og siden jeg ikke liker for mye dill og dall har jeg holdt meg til svake pasteller to-tre steder på kjøkkenet bare for å skape litt farge og glede..


De fine pip studio krusene har fått selskap av disse fargeglade putene fra green gate.Hylla over det ene vinduet har fått en boks fra green gate og det søte mokka-serviset som jeg har arvet av min mamma har også fått plass der oppe. (dette serviset kommer bare frem om våren og sommeren)


I hjørnet-kjøkkenhylla har to mindre green gate bokser fått plass. (disse har jeg te oppi)

Mere farge og mønster kommer det nok ikke inn på kjøkkenet, men en og annen farge-klatt er jammen meg godt nå som vi venter på vår:) 

I kveld har vi vært effektive.. Tv-stuen er så og si færdig! Tapeten er på plass, den nye sofaen er på plass, pynt er på plass...det eneste vi mangler nå er en lysekrone. Jeg har sett en som er aktuell, og den skal vi se på imorgen etter jobb;) Kaaansje kommer det bilder iløpet av helgen... Det er jo ikke pent å skryte av sitt eget, men jeg må få lov til å si at vi er kjempe fornøyde med resultatet:) 

Ellers minner jeg om konkurransen vi har gående..den finner du på forrige innlegg:)

 Ha en strålende kveld, og en kjempe fin helg:)

-Anne M-Give-away/ konkurranse med påske-premier!

Nå er det klart for en ny give-away/ konkurranse her på Jorde gård! :) 
Jeg er veldig glad i påsken, og tenkte derfor at dette skal bli en "påske-utfordring"...og premien er påskepynt!

Reglene er enkle: -Alle kan delta èn gang, med eller uten blogg.
-Det eneste du trenger å gjøre for å delta er å skrive en kommentar under dette innlegget og kort fortelle hva du liker med påsken:)

Konkurransen avsluttes mandag 21.03.11. klokken 20.00.

Premien er dette:

PåskepyntTre nydelige pynte-egg i glass fra Lisbeth Dahl i fargen rosa, grønn og hvit.


Fire gule påskelys og en pakke med påskeservietter


Fire flotte eggeglass fra Lisbeth Dahl                                            - 3 pynte-egg fra Lisbeth Dahl (grønn, rosa og hvit)
                                           - En pakke med påskeservietter
                                           - 4 gule påskelys
                                           - 4 eggeglass fra Lisbeth Dahl

Da håper jeg at det blir mange som melder seg på denne gangen også:)

Lykke til!

-Anne M-

 

 

Vakre egg:)

Selv om det er en god stund til det er påske, har jeg gått til innkjøp av noen vakre egg. Egg trenger nødvendigvis ikke å være påskepynt mener da jeg. De er verken gule eller veldig påskete av seg, så jeg synes at de passer like godt til vår-pynt, som til påskepynt.

Nå ligger de pent plassert på mitt nye pyntefat fra Lisbeth Dahl...eggene er også fra Lisbeth Dahl.

I morgen kommer jeg til å legge ut en ny give-away / konkurranse..så for de som vil ha med seg den.. Følg med!

Hele neste uke kommer nok til å gå i ett..tenker at det blir lite blogging herfra da så da passer det å ha en give-away-konkurranse gående:)
Neste søndag fyller minstejenta 1 år, og da er det selvsagt mye som skal forbredes av hus og kaker +++ :) I tillegg driver vi jo med oppussing i tv-stuen og håper på at vi skal få den ferdig innen neste helg. Så som de fleste kansje skjønner har vi nok å drive med i uken som kommer;)  Minstejenta skal hvertfall få en orntlig fin feiring! :)

 Ha en fin søndag, og nyt den:)

-Anne M-

 

Stolt eier..

Stolt eier av disse vakre krusene fra pip studio ble jeg i dag:)

Jeg  har sett de på blogger, i blader og i diverse nettbutikker og har selvsagt ønsket meg de leeenge.... Når jeg var på Josefine i dag hadde de fått inn mye fint fra denne serien. Disse koppene måtte selvsagt få bli med meg hjem;)

Nå henger de på kjøkkenhylla og lyser opp hverdagen! ;)


Sjangsen er STOR for at det vil komme mere fra pip studio her i huset.. Til og med barna smiler når de går forbi hylla og ser på de søte krusene med pippip på:)

 Jeg ønsker alle en nydelig helg!

-Anne M-

Ikke så ofte, men

 Ikke så ofte, men noen ganger hender det at jeg tar frem et fat og pynter det opp på kjøkkenbenken.. Grunnen til at det aldri får stå lenge i gangen er at jeg er mest komfortabel med en ryddig kjøkkenbenk. Altfor mye dill-dall på benken blir rot i mine øyne her i huset våres. Men jeg synes det ser utrolig flott ut når jeg ser det på bilder eller hos andre altså, så jeg er på ingen måte imot å samle "rotet" på et fat:)

Her har jeg prøvd meg med litt kjøkkenbenk-pynt;) 

Ingen grunn til at ikke pen-serviset kan komme frem og vise seg litt frem ved en slik anledning..Har du mye stående fremme på din kjøkken-benk eller liker du å gjemme vekk "rotet"? ;)

 

Ha en flott ettermiddag og kveld!

-Anne M-

Spennende..helt klart!Her har vårfølelsen forsvunnet iløpet av dagen.. Snøen har lavet ned og det har vært orntlig vinter-stemning! Jeg som var så glad for at våren begynte å synes.. Men det er ingenting å gjøre med været, så da er det egentlig ingenting å klage over heller! Nytter liksom ikke;)

Kan jo kose seg med vårstemning gjennom bilder :


Disse fargerike koppene får meg til å smile, og får meg i vårstemning:)

Det er flere ting som får meg til å smile.........Vi har fått en mail:) :) :)

Ja, jeg bare smiler for det høres så spennende ut!  Høres ut som en liten drøm som kan gå i oppfyllelse egentlig;)

Mailen var fra en dame/journalist. Hun lurer på om hun kan komme hjem hit og lage en interiørreportasje ved anledning..

Det må selvsagt tenkes litt før den blir besvart, men spennende virker det..helt klart:)
Hva hadde du gjort?


I dag kom tapeten som vi har bestilt til tv-stuen, og jeg har et lite håp om at jeg skal få begynt å rive av den gamle tapeten i kveld.. Gleder meg kjempe mye til å starte:)

Jeg ønsker alle som titter innom en nydelig kveld:)

 -Anne M-

 

Kjøkken..

...mitt bidrag i NIB sin utfordring for mars.

Vi har selv tegnet kjøkkenet slik vi ville ha det og en lokal møbelsnekker har laget det. Kjøkkenet er det rommet i huset som blir mest brukt. Kjøkkenøyen er en populær plass både for baking, spille spill med barna, lekselesing eller for å sette seg ned med en kaffekopp og lese blogger;)

 

Dette blir de siste bildene...

Dette blir de siste bildene fra finstuen i "høst- og vinterdrakt":)
Nå ER jeg lei av vinteren, og siden det tiner opp ute nå om dagene og det er godt og mildt i været så vil jeg få den vår-følelsen inne også! Neste uke/helg kommer jeg til å ta vekk de brune gardinene i finstuen og erstatte de med de lette hvite vår- og sommer gardinene:) *Gleder meg*

Pynte-putene skal også vekk..og saueskinnene også... Selv om jeg elsker saueskinnene i sofaen så hører de ikke hjemme der om våren. Blir altfor varmt å sitte på;)  Jeg er fortsatt på leting etter disse putene i svak-svak mintgrønn farge som jeg fortalte om tidligere. Jeg har lett i de butikkene jeg kan lete i, men ikke funnet noen i denne fargen enda.. Men jeg fant etpar kjempe lekkre hvite puter fra Sia som skal få plass i sofaen i finstuen. De kommer til å passe perfekt sammen med de mint-grønne som jeg forhåpentligvis vil finne tilslutt:)

Lekkre ikke sant? :)

Men nå kommer bildene jeg egentlig skulle vise, nemlig de siste bildene av finstuen med vinterdrakten på..


Det skal virkelig bli godt å få det litt lysere her inne!

Jeg har også begynt å forberede en ny konkurranse/ give-away her på bloggen..,men siden det blir litt påske-premier så vil jeg vente litt til før jeg kjører i gang med den.., men følg med om en ukes tid;)

Ha en aldeles nydelig søndag:)

-Anne M-


Bedre sent enn aldri - utfordring:)

På mandag da jeg kom hjem fra jobb og tittet innom bloggen hadde jeg fått en skjønn kommentar fra jenta bak denne bloggen : http://perfektlykke.blogspot.com/  Hun har gitt meg en utfordring som jeg tenkte jeg skulle prøve meg på;)

Den går ut på å : - Takke giveren for utfordringen og linke til denne
                               - Dele 8 ting om seg selv
                               - Gi utfordringen videre til 8 andre blogger


Her kommer 8 ting om meg:

1) Jeg har lyseblå øyne

2) Jeg har flyskrekk, men har tenkt til å jobbe med saken slik at jeg ikke overfører den skrekken videre til mine barn!

3) Det beste jeg kan få til middag er en skinkerett som min bestemor pleier å lage hver eneste sommer (sommermat)

4) Jeg blir utrolig gretten av for lite søvn. (heldige meg som har barn som sover hele natten)

5) Jeg drømmer om å en dag kunne eie og drive min egen interiørbutikk. (blir nok kun en drøm)

6) Jeg har aldri hatt hull i tennene mine:)

7)  Etter familien min er hus og hjem min store lidenskap.

8) Jeg har ikke så mye til overs for folk som ikke kan tåle andres lykke.

Vel..det var 8 ting om meg!

Utfordringen sendes videre til: De som selv vil ta den:)

 

Jeg gleder meg til å prøve noe nytt!

For et fantastisk flott vær det er nå om dagene:) Da jeg kom hjem fra jobb idag fyret vi opp en engangsgrill ute på den lille værandaen over inngangspartiet og grillet pølser sammen med barna. Stas for både små og store å kose seg litt i hverdagen.Straks det er vår og vær for å male utendørs skal vi igang med å male huset og inngangspartiet. Huset skal males i samme farge, men vi lurer litt på om vi skal ha listene rundt vinduer og pyntebården rundt huset i samme farge som veggene..*tenke, tenke*........

Som nevt tidligere så skal vi igang med en liten forandring i tv-stuen i andre etasje. Jeg gleder meg kjempe mye til vi kan begynne:) Tapeten er bestilt, ny sofa er faktisk kjøpt (fant en vi falt for alikevel som kommer om etpar uker), noen pynteputer er kjøpt og nå er jeg på jakt etter den rette lysekronen eller lampen som skal henge i taket:)
Stilen i tv-stuen vil bli litt annet enn det vi ellers har i huset..noen innslag av den stilen vi har ellers i huset vil det absolutt bli for "den røde tråen" må nok innom tv-stuen også! Stilen vil nok bli en blanding av røft, feminint og nostalgisk.

Jeg har også nevnt at tapetvalget er et litt dristigere valg enn hva vi ellers har på våre vegger.. Tapeten som henger på den veggen nå er en helt lys tapet med stort lyst mønster som nesten ikke synes......så selv om noen kansje synes at det nye tapet-valget ikke er dristig i det heletatt, så er det det for oss;)

Tapeten er brun med et stort mønster i en svak-turkis farge. Jeg tror det blir kjempe fint, og jeg gleder meg til å prøve noe nytt!

 

Til helgen får vi besøk fra det vakre sør-landet.. Min søster og hennes familie kommer den lange veien hit til fjells;) Så det blir nok ikke noe jobbing i tv stuen til helgen, men det blir nok mye familiekos og masse bolle-spising:) Fastelavensboller med krem:) Nam, nam...

Jeg ønsker alle som titter innom en fin kveld!

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits