april 2012

Ruskevær ute, koselig inne!

 

Ute er det ordentlig ruskevær! (nesten høststemning)Da er det godt at man kan kose seg inne. På min fridag i dag har jeg hatt vaskedag og de fleste rom har fått seg en runde med vaskefilla. Det er godt å få det unna, så slipper jeg å tenke på det til helgen. Dessuten passer det fint å gjøre slikt inne når det bøtter ned ute.
Bilder fra tv-stuen i andre etasje.


 

nå lukter det deilig lavendelsåpe i hele huset! Jeg har som tusenvis av andre brukt husvasken til Durance i lang tid nå, og er så glad for at dette produktet finnes! Himmelsk lukt, og virkelig å anbefale hvis det skulle være noen som enda ikke har prøvd det ♥


(bilde lånt fra google)

 

Nå skal middagen lages og etter det har jeg store planer om å ut å gå tur i ruskeværet! Da blir det godt å komme inn i gjen etterpå!

 

Nyt kvelden!

-Anne M-

 

Det går fremover..

 

Det er lørdag og kvelden nærmer seg her på Jorde gård. Denne dagen har gått med til å ordne litt, og til å jobbe litt i 3.etasje. Det går sakte men sikkert fremover der. Dere som følger med bloggen vet at vi skal lage til i 3.etasje og at det skal bli et soverom og en gang der oppe nå i første omgang. Senere kommer vi til å lage et bad og et kontor der også.

 

Det kommer ikke bilder fult enda. Jeg føler at det ikke er så mye synlig arbeid som har blitt gjort der oppe til nå, selv om det faktisk er en del timer arbeid som har blitt lagt ned der oppe. Det mye arbeid med taket og med noen av veggene der oppe. Mannen i huset er flink og snekrer så ofte han har tid.Det skal bli flott å se at det lyser i 3.etasje også etterhvert ♥

 

Nå skal lørdagskvelden nytes! Til alle som titter innom ønsker jeg en fin kveld og en god helg!

-Anne M-

 

Rosa i finstuen

 

Tre store rosa linputer har kommet på plass i finstuen. Etter gårsdagens puteshopping tenkte jeg at det jammen var godt å få på plass vårfargene i finstuen..er jo egentlig våren nå. Men i dag våknet jeg opp til vertfall ti cm snø her ute, og enda så lavere det ned! Nå må virkelig dette snøværet slutte snart.  Jeg vil ha vår  ♥
Det er ikke så mye som skal til for å skape litt vårglede i stuen.. jeg har tatt vekk saueskinnene som ligger i sofaene hele vinteren, og så bytter jeg ut noen av putene med puter med vårfarger. De hvite sommergardinene skal nok også opp iløpet av våren, men jeg vil vente til Mai vertfall. Så og forandre en stue fra høst/vinter til vår/sommer trenger absolutt ikke koste mye..

 

Nå skal vi til fjells en tur og se hvordan det ser ut der! Tenker det er nokså hvitt!

Jeg ønsker alle som titter innom en fin søndag!

-A.M- 

Kyllingene

 

Søte var de, men de var ikke gule.

 

Det var noen spente barn som tittet ned i esken som kyllingene kom i i går. At de ikke var gule gjorde ingen verdens ting..for søte var de uansett. Anja (eldstejenta) og Johannes valgte seg en kylling hver som skulle være deres, og de fikk navnene Turid (en hønekylling) og Lynet Mcqueen (hanekyllingen)

 

Nå bruker vi mye tid med kyllingene og prøver å bli kjent med de. Herlige små skapninger.


♥

 

Gule og søte..

 

 

 

Så var det fredag igjen da.. Denne kvelden skal bare nytes foran tv-skjermen.

 

I morgen er dagen hvor alt skal skje og ordnes. Frisørtime, mange butikker skal besøkes..jeg skal blant annet kjøpe nye pynteputer til finstuen (hvis jeg finner noen jeg liker) og så har jeg et litt større prosjekt som jeg gleder meg veldig til..tror min mann også gleder seg litt. Jeg har nemlig sagt at jeg skal snekre et lite hønsehus. Jeg tror ikke at han har helt troen på at jeg skal få til det;) Jeg tror vel helst han har rett, men jeg vil gi det et forsøk;) I morgen får vi nemlig 8 små gule nøster. (kyllinger) De er så små at de må bo innendørs i mange uker enda.

 

Planen er egentlig at vi skal få satt opp en liten tømmerstue ute på tunet her i løpet av sommeren, og at hønene skal bo der, men inntil videre får de klare seg med det huset jeg skal (prøve og) lage til dem?

Ungene har fått se bilder av kyllingene, og de gleder seg kjempe masse...like mye som jeg gjør!

 


Nyt fredagskvelden!

 

-Anne M-

 

Over for i år...

 

Påsken er over for i år, og i morgen er det på`n igjen med jobb for store og barnehage for de små. Gud så fort ti hele dager flyr avgårde...

 

Selv om det har vært dårlig med skiturer og aking denne påsken så har vi allikevel hatt en koselig og en fin familietid. Vi har sett på bjørnene i bjørneparken, vi har grillet ute på verandaen, vi har koset oss i solveggen, vi har gått på egg-jakt, spist masse god mat og rett og slett bare koset oss sammen med ungene. Herlig!

Her på gården har det vært folk og familie innom nesten hver eneste dag! Kjempe stas for både store og små:)

 


Til alle som titter innom ønsker jeg er fin ny uke, og en fin siste-feriekveld! Her i huset er de små lagt, og vi store skal nyte siste feriekvelden med film og is:)

Anne M

 

 

Duse farger

 

God formiddag ♥

 

I dag våknet jeg opp til snø ute på tunet.. Det er noen uker sien sist jeg har sett snøen her ute nå, så dette var egentlig litt trist. Jeg får trøste meg med at den nok ikke blir liggende.

 
Det er duse jordfarger i finstuen..slik har det vært hele vinetren, men planen er å tilføre litt dus rosa farge på interiøret. Må bare finne den riktige rosa-fargen først;)

Men nå som snøen og vinteren har kommet tilbake har jeg kanskje litt ekstra tid...

 

I dag eller i morgen kommer det en å skal se på hagen og tunet her ute..en med gravemaskin. Vi har store planer for uteomerådet her!

 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin langfredag!

-Anne M- , Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits