mai 2016

Fire små koppelam.For en langhelg, og for en dag! Sol og godt i været, fri og mange ting å gjøre... Det er slik vi liker det. Her har vi fått fire koppelam de to siste dagene. (Henter fra to forskjellige gårder) Og de blir tatt veldig godt vare på av både små og store. De har fått et eget rom i fjøset, og på dagtid når det er godt i været får de gå ute på tunet i en binge som vi har laget til dem. Fire små koppelam som drikker råmelk fra flaske...sukk! Jeg synes det er helt fantastisk å ha dyr. Føler meg heldig og privilegert som har muligheten til det. 

Nå som Mai mnd er godt i gang spirer og gror det rundt her, så idag har vi luket grønnsakskasser og fått sådd gulrotfrø. Jeg har til og med tatt sjansen og plantet noen blåklokke lignende blomster i urnene ved hoveddøren...så får vi håpe minusgradene holder seg unna!  

Ut i det fri

Idag, på selveste kristi himmelfartsdag fikk noen heldige utvalgte kviger og kalver slippe ut fra fjøset. Det er alltid spennende å se hvordan de hopper og danser, og tilogmed måler krefter når de endelig får slippe ut i det fri etter mnd inne i fjøset. 

Om ikke så alt for lenge skal resten også få ut.  

Hønepøne på JordeHønepønene våre er gode eggleggere, og forsyner oss rikelig med ferske egg. Vi har forøyeblikket 7 høner og 2 haner. Høner kan virkelig anbefales og har du barn så er det ofte stas å plukke egg. 

Det er ikke kjempe mye jobb med høns. De trenger rent vann, men med vannautomat trenger man ikke fylle på nytt hver dag. Det samme gjelder maten de spiser..med automat kan du fint reise bort noen dager uten at maten går tom. 

En annen smart ting med høner er at de spiser så å si alt.. Det er noen mat varer de ikke bør spise, men har du frukt og grønt, ris, poteter ol til overs etter en middag så spiser de det. Brødskalker er også snaddermat for høns. 

Det er ett lite minus, nemlig at det er ganske ofte svinn i hønseflokken. Sykdom, alderdom ol og du må ikke være redd for å kappe hode av ei høne..eller du må kjenne noen som kan hjelpe deg med den jobben når det trengs, for det kommer til å skje! 

Høner på tunet skaper litt liv og røre, og masse egg, så tommel opp for høner! 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. Vi som bor her er Anne Margit og Svein Jorde, sammen med våre tre barn. På Instagram: @annemmj På Facebook finner du oss: Jorde gård For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits