juni 2011

Små detaljer

Noen ganger..eller ganske ofte egentlig så er det de små detaljene som teller og som gjør den store forskjellen:)
Noen ganger må man prøve å se ting med nye øyne og kanskje klare å se litt bort i fra det man er vant til å se.. Noen som skjønner hva jeg prater om? :) Hvis man f. eks henger et bilde på en vegg som har vært tom leeenge..da blir det fort litt uvant at det henger noe på den veggen, sant? Eller hvis man tar vekk noe som har stått på den samme plassen i lang lang tid..da kan det virke veldig tomt i begynnelsen, men etter man får vent seg til det kan det vise seg at det faktisk er finere slik:)
Jeg har det hvertfall slik noen ganger..øynene mine trenger noen ganger litt tid på venne seg til nye ting/ forandringer her i huset. Ofte så ser jeg med en gang at det passet kjempe flott eller at dette blir fint, men noen ganger må jeg faktisk bruke god tid på å se om det egentlig passer.. nettopp fordi jeg er vant til å se det på den andre måten hele tiden;)

Jeg kan stadig forandre og flytte litt på små ting og de små detaljene..netopp for å få det til å passe best mulig og for at det skal se bra ut. Noen som kjenner seg igjen? ;)

I kveld ble det tilføyd noen små detaljer som jeg trivdes med med en gang:) Nemlig noen hjerter med navn på som jeg festet til noen rammer.I midtstuen henger barnehagebilder av barna, og de har alle hvite rammer. Men for å pynte opp rammene litt, og for å
gjøre de enda litt mere personlige har jeg i kveld hengt på et hjerte med navnet deres på. En søt liten detalj som jeg synes at gjorde den store forskjellen:)
Kansje litt bedre når man ser det i sammenheng med resten av rommet...

Hjertene er kjøpt på en hobbybutikk og malt hvite, skriften er skrevet med sprittusj og de er festet i rammen med en liten krok skrudd ned i rammen og en slik liten øye krok skrudd ned i hjertet..bare å hekte det på rammen.Er du glad i detaljer, og bruker du god tid på at detaljene skal stemme? :)


Vi har i dag bestilt oss nye lenestoler til midtstuen foresten, og håper på levering av de om en 6 ukers tid:) Ektorp stolene og puffene som står der nå er alt lovet bort/ solgt til en god venneinne av meg:)

God kveld:)

-Anne M-

 

Midtsommer

Tenk det er midtsommer:) Midtsommer..hmm, og jeg som føler at sommeren ikke har begynt enda da!

Midtsommer..da tenker jeg på sene lyse kvelder og masse markblomster! I skråningen ned til hagen er det masse fine markblomster, så det var bare å plukke i vei!

Markblomster er egentlig de flotteste blomstene jeg vet..

Jeg ønsker alle der ute en nydelig midtsommerfeiring:)

-Anne M-

Gangen vår

 

Nå er det lenge siden jeg har vist bilder fra gangen...så Velkommen inn i gangen våres!

Vi er heldige og har en romslig gang med god plass til vogner, sko, klær og litt møbler.. Da vi pusset opp/ restaurerte huset bygget vi faktisk på gangen en liten meter for å få enda litt mere plass!
Døra til høyre går rett inn på kjøkkenet..


Her er den ekstra meteren...akkuratt her ved døra..vi hadde så lyst på smale vinduer på hver side av dobbeldøra, og det angrer vi ikke på..masse herlig dagslys som kommer inn i gangen!

Ved døra står en stol og en aviskurv. Den brukes til å ha skjerf, luer og votter i som brukes ofte om vinteren. Lett tilgjengelig ved døra!
Slagbenken i gangen blir mye brukt av oss alle, og under setet er det god plass til oppbevaring.


Under trappen har barna en egen skohylle og knagger til jakker og sekker. Det er fint å kunne bruke plassen under trappa til de som er små og som kan stå oppreist under der..

Under trappen står også et av våres finn.no funn, nemlig denne speilkommoden. Den er gammel og var opprinnelig brun-rød i fargen, men med litt maling og nye knotter ble den et av mine yndlingsmøbler. I denne  kommoden har ungene hver sin skuff til luer og votter.


Det var litt av gangen våres:)


Da ønsker jeg alle der ute en fin kveld!

-Anne M-

 

 

Nydelige lykter

På lørdag var jeg på en liten handlerunde..og der sto de, noen nydelige lykter!
Lenge har jeg vært på leit etter to store glasslykter som kan stå på spisestuebordet, så når jeg så disse ble de selvsagt med hjem:) Det fine er at de passer både til kubbelys og også til vanlige lys...og jammen kan man bruke de som vase også! ;)

Jeg er nok litt ekstra glad i det klassiske og tidløse, og et par slike lykter er så absolutt tidløse... Bare se så fine de er:


Fra før hadde jeg denne runde glasslykta som her blir brukt som vase. Mønsteret i den og de to høye er ganske likt.VELDIG fornøyd med dette kjøpet;)


Til helgen skal jeg og Svein på biltur. Da skal vi kjøre til gjestegiveriet Brukt og antikk som ligger i Gausdal. Der skal vi hente et gammelt, tungt og lite lintøyskap.  Jeg har kun sett et bilde av det så jeg vet ikke om det er like fint i virkeligheten, men håper på det. Billig var det også..bare 500 kr, og da jeg sendte mail på det var det akkurat satt ned fra 1000 kr. Et lite røverkjøp;) Planen er selvsagt å pusse det opp:) Gleder meg som en unge på jul-aften!

Nå titter solen frem mellom skyene her på Jorde gård!

En fin dag og kveld ønskes til alle som titter innom:)

-Anne M-

 

 Velkommen!

Inngangspartiet på et hvert hus er det første alle som kommer på besøk ser... Jeg som mange andre liker at det ser fint og innbydende ut utenfor inngangsdøren våres!

I flere uker nå har vi hatt et par uttørka og nokså døde kjeglegran-busker stående forran inngangspartiet. De har stått der i håp om at de skulle overleve, og i påvente av noen nye friske og flotte kjeglegran-busker. I dag plantet vi nye, og jeg har pyntet dobbeldøren med to store fine kvisthjerter som ble kjøpt på Josefine.Noen glimt av sol har vi hatt idag:)

I skrivende stund står det kake i ovnen og venter.. Imorgen fyller Johannes tre år, og da blir det selskap, pakker og mye gøy:)  Det var hvertfall en spent og forventningsfull gutt som la seg for å sove i kveld:)

Ha en fortsatt fin helg der ute!

-Anne M-

Rabarbra grøt med isEr det noe som får gamle sommerminner til å komme tilbake er det hvertfall rabarbra grøt:) Den sure men samtidig søte smaken..mmm:)

Aldri før har jeg prøvd å lage det, men i dag var jeg en liten tur innom mine gamle besteforeldre og der sto det en kjempe stor rabarbra plante. Jeg fikk med meg noen stilker og dermed ble det til at jeg ville prøve å lage grøt.
- Ikke var det vanskelig (trengte bare å ringe min mor EN gang..hihi)
- Ikke trenger man mye for å lage det
-Og ikke tar det lang tid
- Og så smakte det som herlige sommerminner:)

Her kommer oppskriften:

-1 Kilo rabarbra stilker i biter
-125 gram sukker
-2.5 dl vann
-0.5 ts vaniljesukker
-1 ss potetmel blandet med ca 1 dl vann (ristes)

Stilkene kokes møre i vann og sukker.  Tilsett vaniljesukker og rør inn potetmel-vannet med tynn stråle.
Serveres varm eller kald med vaniljeis, melk eller som den er:)

 

 :)

 

 

Klokke

Klokken som vi bestilte fra Lobelia.no har endelig kommet! Gjett om jeg var spent da vi pakket den opp! Heldigvis var den like fin i virkeligheten som den var på bildet fra butikken:)

Her kommer bilder :


Det er mulig at den skal flyttes et lite hakk nedover..kansje den henger bittelitt høyt opp?


Jeg synes klokkens røffe utseende gjorde seg på den lyse veggen og inntil resten av spisetuen.. Alltid godt når man blir fornøyd:)


I dag våknet jeg til sol og varmt vær! Utrolig deilig etter så mange dager med møkkavær:) Ungene har fått bade og har løpt rundt i sommerklær hele dagen... Så utyrolig herlig med sommer!!!

Festspillene i går viste seg å bli enda bedre enn forventet! Jeg hadde det så utrolig gøy..og med gnagsår på begge helene tyder det på at dansegulvet ble flittig brukt:) Jammen meg godt å komme seg ut en gang i blant og treffe gode venner!

Nå skal det grilles i finværet:)

Jeg ønsker alle som titter innom en nydelig dag!

-Anne M-

 

Koselig inne...

Det er ekstra koselig inne når det plasker ned ute..ingen tvil om det, selv om det liksom ikke er innekos man håper på i juni da. Hadde selvsagt håpet på litt mere sol og varme! Men så er det da slik at vi ikke kan gjøre noe som helst med været da..så da nytter det liksom ikke å klage heller.

Ute blomstrer det som bare det, men det går vi liksom litt glipp av siden vi ikke er så mye ute i dette regnet... Da er det jo ekstra koselig at man kan ta med seg en kvast inn. :)Siden Svein hadde kjøpt blomster  til kjøkkenøyen i dag fikk syrin-kvasten plass på badet i den store gamle vaskevanns-kannen. Syriner lukter helt himmelsk:) Vaske-settet er nok ganske gammelt og det er lett å se på mønsteret at det er håndmalt.  Vi fant det i huset her før vi begynte å rive.


På veggen over badekaret har vi fått opp noen knagger. Noen husker kansje at for leeenge siden lurte vi veldig på hva vi skulle ha på den veggen..(?) Valget stod mellom et  maleri eller en krans...men valget falt på noe så praktisk som knagger til å henge hådkler på:)

Denne langhelgen skal komme godt med til familietid... Og litt venninne-tid! Jeg skal nemlig ut på festspillene på Nesbyen i morgen:) Gleder meg veldig!

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin helg! :)

-Anne M-

Uterom

NIB har uterom som tema for denne månedens utfordring, og det er så utrolig mange flotte bidrag med..man får jo rent lyst på sommerferie av å se alle de flotte bildene, og all den herlige inspirasjonen:)

I går kveld fikk jeg beiset gulvet på veranda-plattingen så nå er den grå og fin og går litt mere i ett med beleggnings-steinene.. Om-møblerte gjorde vi også;) Her kommer bildene:


Bordet mellom de to kurvstolene er en gammel trekasse med et hvitt serveringsbrett på toppen..


Spisebordet er et gammelt kjøkkenbord som vi fant i stabburet. Den duse grønnfargen er orginal og jeg synes den er kjempeflott inntil det lyse og hvite. Benken og stolene er nye. Litt nytt og litt gammelt = slik vi liker det:)


Den ti år gamle te-lyslampen som fikk nytt liv med noen gamle stetteglass henger fortsatt i taket og pynter opp.


Som en liten ekstra pyntedetalj har jeg hengt opp en gammel (veldig liten) medisinflaske under lampen...en søt liten detalj;)Denne helgen har vi virkelig fått  koset oss i solen, og jeg håper solen holder seg her hele sommeren:) ( det er jo lov å håpe)

En fin kveld ønskes fra meg til deg som titter innom:)

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits