juni 2012

God helg!

 

Titter innom for og ønske alle andre som også titter innom Jorde gård en GOD HELG!

 

Legger ved noen sommerbilder som er tatt her de siste dagene. Jeg vil ha flere dager med sol og sommer..dagen i går er ikke nok, men..


 

I morgen skal vi handle planter til hagen, og en del ting skal ordnes før eldstejenta reiser en hel uke på rideleir til Hemsedal.

 

Helgen er til for å ordne alt som skal ordnes, men også for å nytes!

 

Nyt helgen!

 

-Anne M-Hage-oppdatering 

Hage.. Hva vil vi at en hage skal være for oss? Dette har vi spurt oss selv om noen ganger nå. Hva skal vi bruke hagen til, hva skal vi plante der, hvor mye jobb vil vi ha med hagen osv.

 

Wikipedia beskriver en hage slik:

 

 

 

 «En hage eller have er et avgrenset jordstykke hvor eieren har bestemt hvilke vekster eller andre naturlige ting som skal få plass der. I urban sammenheng var villahagen ofte inngjerdet mot gate og naboer. Stakittgjerde var ingen hindring for en god prat, men nyttig hvis der oppsto krangel. Innafor var der orden, med blomstene i bed og gresset på plenen. Hadde man plass, sto gjerne et frukttre eller to der. I grønnsakhagen på landet dyrket man så mange av nyttevekster som tid og jordsmonn tillot. Der man hadde areal til det kunne større åkerarealer brukes til kålrot eller gulrøtter, mens kjøkkenhagen ga tilskudd av krydder og annet.»

 

Villahage ja, det vil vi ha! For vi vil ha hvitmalt stakittgjerde, frukt trær, blomsterbed og rosebusker. Og så skal vi flytte plantekassene våres med grønnsakene dit, og med tiden ønsker vi et drivhus. Og en fin lekeplass til de små.

 

Her kommer bilder fra to uker med graverjobb. Hagen er for de som ikke vet det nedenfor huset/bak huset våres.


Det inngjerede omerådet bort til graveren skal forvandles til en plan plen/hage. (de brune husene i bakgrunnen hører til naboen)


Det er rundt fire meter i høyde forskjell i fra strømgjerdet og ned til trådgarden. Dette blir noen lass med stein og jord for å få det plant og fint.


Etter dag 1 så det slik ut da vi kom hjem fra jobb. All matjord er gravet vekk og lagt i haug på toppen.


Etter enda noen dager har det kommet opp en flott steinmur, og det er så vidt begynt å fylles opp med stein og masse.


Der den lyse jorden er skal den nye veien gå. Det skal bli fint å få veien utenom tunet, både med tanke på plassen og med tanke på ungene som leker. Slik det er nå med veien rett utenfor døren så liker jeg ikke å slippe ungene ut for og leke.


Her kommer den nye veien, med skråning opp mot hagen.


Mye jobb med muring på begge sider av veien. Godt han vet hva han driver med han som gjør dette. Jeg synes det er gøy å se hvordan de går frem..


Det er nok endel arbeid igjen her før vi kan så plen og opparbeide en hage. Men gjett om vi gleder oss til enda mere tumleplass;)

 


Veien begynner å ta form. Nå ser jeg virkelig for meg hvor flott dette skal bli;)

 

 

Her er det nokså klart til å plantes. Utrolig fint å se at nå endelig etter fire år har vi fått ordnet dette. Veien på gården skal snart legges om fra rett over tunet til nedenom husene heller, og endelig kan vi opparbeide en flott og frodig (med årene)hage. Åhh, som jeg gleder meg til å begynne med det! Vi skal begynne å plante litt til helgen. Epletrær, plommetre og et kirsebærtre + noen andre buskevekster. Og så må vi få startet med å så plen. Stakittgjerde vil det også komme med tiden. Ideene er mange, det gjelder bare å ha nok tid;) Men en hage er ikke laget på en sommer. Jeg tenker at vi må bruke litt tid på og finne ut hvor vi vil ha alt plassert.

Ha en fin kveld!

Her plages vi av forkjølese nesten hele gjengen. Kjedelige greier, men vi får håpe det går fort over!

-Anne M- 

Bryllupsdag

 

Bryllupsdag!

 

I dag, 27.juni har vi vært gift i tre år!

 

 

 

 

Det ser faktisk ut som det skal være fint vær i dag, så da kan vi feire med ett glass vin på verandaen i kveld. Det blir kos! ..og så må jeg vel prøve på meg brudekjolen. Har som mål å skulle få den på meg hvert år. Skjønner jo at det kan bli vanskelig med årene, men da får jeg glede meg over hvert år den sklir på;) Til alle som titter innom ønsker jeg en fin dag!

-Anne M-

 

Lappeteppe

 

Lappeteppe!

 

For 14-15år siden laget jeg er lappeteppe på skolen. Lenge har det ligget på et loft og støvet ned. Men etter en nærmere titt på teppet fant jeg ut at jeg ville prøve å vaske det en runde i maskinen. Og nå, etter en runde i maskinen er det like fint som det en gang var..eller like skjevt og feil sydd kan man egentlig si, men hva gjør vel det;)

 

Teppet er 120x200 i str. Her har jeg brettet det sånn at det passer på slagbenken i gangen! Litt mere sommerlig med blåfargene enn saueskinnet som ligger der ellers.


Vi har feiret Johannes i dag med enda flere pakker, kaker og brus. Det er en veldig fornøyd gutt som nå straks skal krype til sengs. Bursdagsfeiring er gøy!
Jeg gjorde en ny vri med borddekkingen i dag. Tidligerer har jeg alltid brukt ett og samme serviset, gjerne fin-serviset, men i dag ville jeg prøve og blande litt mellom det enkle hvite rosendal serviset og green gate krusene. Fin serviset blir fort så stivpyntet, og så er det jo gøy og bruke litt andre serviser også.

Ha en fin-fin søndagskveld!


 

-Anne M-

 

Overraskelse for de små

 

Hva med og overaske barna på en søndagsmorgen.

 

Her kommer et lite tips som jeg har brukt ved flere anledninger både hjemme og på jobb i barnehagen:)

 

Fyll konditorfarge i melkekartongen (kanskje lurest å bruke en halvfull melkekartong), rist og skru på korken igjen. Når barna heller seg et glass med melk under søndagsfrokosten vil de få seg en gøyal overraskelse!

 

Dette er en gøyal overraskelse eller en søt rampestrek!Prøv  i morgen tidlig da vel! ;)

-Anne M-

 

Bruka bolle nr 11

 

Bruka bolle nr 11 er i hus ♥

 

Jeg har virkelig fått litt samlemani på disse skålene/bollene. Her i huset brukes de til alt fra salat, dipp, oppkutta grønnsaker, ships, nøtter og  godis til blomster og egentlig hva som helst.

 

I vinter var jeg innom en interiørbutikk her på Gol og spurte om de kom til å ta inn lyse blåe Bruka skåler. Det mente de kanskje at de kom til å gjøre. Gleden var derfor kjempe stor da jeg i dag så at de hadde tatt inn denne fargen.

 

Nå har jeg lyst på en dus gul skål.. (ikke knæsj gul) Jeg mener nå egentlig at jeg har sett lyse gule Bruka skåler.. Eller hva tror du? Finnes det så skal jeg få tak i en;)

 

Godt at vi har massevis av skapplass helt opp til taket inne på kjøkkenet våres! Det kommer godt med når man samler på kopper og kar!

 

 


Det fine med disse skålene og bollene er jo at de passer så godt sammen uansett fargene.. Har man lyst til å sette frem spreke farger så går fargene godt sammen, men har man lyst til å være mere forsiktig med fargene så passer de hvite, grå og beige også veldig godt sammen.

 

Jeg elsker de  hvertfall!

 

 

Nyt lørdagen, og ha en fortsatt fin St,Hans feiring for de som skal feire!

 

Her blir det grilling og kanskje ett glass vin til kvelds!

 

-Anne M- 

 

 

 

GOD HELG!!!

 

Så stolt!

 

I kveld dro vi opp noen av reddikene for å se om de i det heletatt vokser. Og vokser gjør de.. Bare se:) Barna synes det er kjempe gøy at de små frøene vi plantet har blitt til fine og gode reddiker! Jeg synes selvsagt også at det er stas..første gang vi har prøvd å plante slikt.
Syrinene har vært i full blomst her i et par uker alt. Jeg elsker lukten av syriner, så her gjelder det å prøve å få denne deilige duften med seg inn mens syrinene blomstrer.


På søndag skal vi ha selskap.  Johannes skal feires! Og resten av helgen går nok med til leik, jobb og forberedelser til selskapet.
I hagen skjer det foresten veldig mye nå. Gravemaskinen har jobbet der hele uken, og det er like gøy hver dag og komme hjem fra jobb og se forandringene. Dette har vi ventet lenge på. Kanskje kommer det en oppdatering fra hagen i løpet av helgen.

Jeg ønsker alle som titter innom en fin fredag, og en flott St Hans helg!

-Anne M- 

Dyr og planter

 

Det spirer og gror her om dagen. Gøy å se at frøene vi plantet i starten av mai har vokst seg til store planter.

 

Dyrelivet kommer det også noen bilder av i dette innlegget.
 

I den nermeste kassen har vi sukkererter og reddiker.

 Persille

 


Gressløk


Salat


Kålrot


Dyrene på gården lever livets glade dager. Hønene koser seg, og hanefar har blitt en flink galende hane. Nå bare gleder vi oss til det begynner å komme egg:)

Kuer, kalver og kviger går ute på beite hver dag og nyter grønt gress. Snart reiser de på stølen for å være der hele sommeren.

Enn så lenge kan vi nyte synes av de søte små kalvene rett utenfor vinduene våre.

Det er gøy på landet dere!

-Anne M-

  

 

 

 

Blå Fasan i tallerkenhylle.

 

God fredags kveld!

 

Her på Jorde gård skal fredagskvelden bare brukes til å slappe av.

 

En glad-melding fikk vi i dag, nemlig at gravemaskinen kommer på mandag! Jippi! Da blir det fylt opp, planert og fint nedenom huset sånn at vi får hage der også:) Har for lengst begynt å tenke på hvilke blomster og busker som skal plantes der, og jeg og mannen min har laget en skisse på hvordan det vil bli. Planlegging er viktig, og nesten halve jobben.

 

Kveldens bilder er fra spisestuens tallerkenhylle og pynten i den. Jeg elsker tallerkenhyllen våres. Min kjære bestefar på 85 har laget den for noen år siden. Og de nydelige asjettene fra Egersund (blå Fasan) er arv fra min kjære oldemor. Jeg er så utrolig glad i disse asjettene, men de er kjempe gamle og skjøre så derfor står de bare til pynt. En vakker dag håper jeg at jeg har flere deler til dette serviset, og gjerne noen som kan brukes uten å være redd for at de går i stykker ♥Til alle som titter innom ønsker jeg en fin fredagskveld, og en flott helg!

-Anne M-

 


 

Blått, en fryd for øyet

 

Blått er flott og en fryd for øyet!

 

Jeg pyntet uteplassene med blå puter i år og trives kjempe godt med det. Faktisk så godt at jeg har bestemt meg for å bytte ut det rosa i finstuen (som jeg ikke fikk til å passe inn) med blått innendørs også.

 

Endelig ble det slik jeg ville ha det.. Og selv om mannen i hus ikke sa så mye på de rosa putene, så vet jeg at han ikke var spesielt glad i de. Nå blir nok alle fornøyde tenker jeg:)

 

..Og det som er fint med de blå putene er jo at de kan vi ha til høsten og vinteren også!

  

 

 
 

 

 

  

 Til alle som titter innom ønsker jeg er fin dag! 

-Anne M-

 

  

Et nydelig saueskinn

 

Heldige meg!

 

Jeg har fått tak i dette kjempe flotte saueskinnet fra gammel norsk spelsau. (hvis ikke jeg husker feil)

 

Det er slekt som har denne sauerasen, og disse saueskinnene er de flotteste synes nå jeg.
 

 

Bilde av sauen er fra google.

 

 

 

Ha en fin- fin søndagskveld!

 

-Anne M-

 

Sommerglede

 

Syrinene er endelig i full blomst her også!

 

Syriner = sommerglede ♥

 

Her på gården er det flere syrinbusker som står og pryder, og flere skal det bli etter hvert.

 

Noen avklipte grener gjør seg godt i en krukke ute på trappen!Søndag, og snart ny uke med nye muligheter!

 En fin søndag ønskes til alle som titter innom Jorde gård! 

En liten ting jeg har lyst til å skrive her inne:

 

I lang tid nå har jeg hørt at noen folk her bygda har litt lite å finne p om dagene..De har dermed ekstra god tid til å gå rundt og slarve. Jeg har hørt flere versjoner av dette, men hvem jeg tror på spiller ingen rolle! Jeg synes uansett at dette kan folk få lov til å prøve å bruke hodet sitt på/ være fornuftige i stedet for og lage seg opp en mening.

 

At noen går rundt og mener at jeg ar tatt over styringa på denne gården er både latterlig og samtidig ingen andre sin sak.

 

Jeg vil si det helt klart:

 

Jeg har aldri blandet meg opp i driften av denne gården. Alt som har med gårdsdrifta/fjøs og det økonomiske innenfor gårdsdriften har jeg aldri blandet meg opp i. Så for dere som måtte tro noe annet: Dette er det som er sant!

 

Når det kommer til å ta over styringen ellers her på gården så er vi to om det. Jeg og min mann har tatt over og kjøpt denne gården. Selvfølgelig vil vi vel ha noe vi skulle ha sagt på våres eiendom? Noe annet ville vel vært merkelig! Alle vil da sette sitt preg på en eiendom man har kjøpt! Alt vi har gjort her har min mann og jeg planlagt sammen, og dette er ikke noe jeg ene og alene har funnet på!

 

Så, da er det sagt! Håper dere der ute som går og slarver om dette har fått svar på deres kritikk!

Og til alle dere som faktisk kommer bort og sier at vi må fortsette å stå på, og at vi får det til: Tusen takk til alle dere! Det er faktisk utrolig hvor mange kjente og mindre kjente som gir oss en klapp på skulderen og en god kommentar. Jeg skal love at det varmer!

-Anne M-

  

Kjøkken, og nye prosjekter

 

Litt nytt på kjøkkenet..

 

Heldige meg har bursdag i dag, og jeg har fått masse fint. Blant annet denne flotte lykta, og nye stolputer til barstolene rundt øya.

 

  

Roser har jeg fått fra mann og barn. Og denne fiiine klokken ♥

 

 


 

Kaken står i ovnen og venter, kaffen er også snart klar.. Vi skal kose oss denne fredags kvelden!

 

Det er faktisk en uke siden sist jeg postet noe her. Tiden strekker ikke til. Egentlig er det SÅ mye jeg vil knipse bilde av og vise her på bloggen, men tiden er ikke på mitt lag desverre;) Det er så mye spennede som skjer nå, både her og også andre steder. Bare sommerferien starter så tenker jeg at tiden spiller mere på lag og at ting har begynt å skje slik at jeg kan vise litt bilder. 

Et prosjekt jeg har vært litt innvolvert i nå er oppussing av et bad. (mamma sitt bad) Dette badet skal ribbes for alt og bygges opp på nytt.  Jeg har vært med på å komme med ideer og løsninger ,og til uken skal vi nedover og handle fliser og innredning.  Jeg kan love at dette kommer til å bli så utrolig bra! Total forandring;) Håper at jeg får lov av henne til å vise bilder etterhvert! 

Til alle som titter innom ønsker jeg en nydelig fredagskveld ♥

-Anne M-

 

  
 

 

God helg

 

Det er vanligvis noe magisk med sommerkveldene, men i disse dager finnes det ikke noe magisk med de. Det er bare kaldt og guffent vær, inne vær! Ikke engang en terassevarmer kan hjelpe på nå. I går våknet jeg opp til snø i luften! Tenke seg til, snø i luften på 1.juni!

 

Jeg vil ha tilbake sommeren!

 

Enn så lenge får man vel gjøre det beste ut av det og kose seg inne.

 

I morgen reiser vi til Tretten for å hilse på familie, og våres nye tante/onkel-barn:) Gleder oss til det!

 

Ha en fin lørdagskveld ♥

-Anne M-

 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits