juni 2013

Miljøgården på kjøkkenet

 

For noen uker siden fylte jeg tretti og da fikk jeg mye fint. Blant annet fikk jeg gavekort på min favoritt butikk, Josefine her på Gol:)) I dag ble gavekortet byttet inn i disse fiiiine keramikk lysestakene fra Miljøgården. Og vet du, det kuleste er jo at de står i stil til de gamle apoteker krukkene mine fra Haldenwanger. Derfor ble kjøkkenet en naturlig plass for de fine lysestakene.

 

#smilerfraøretiløre#

  


 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

Ha en fin kveld i regnværet! Ekstra kos å hygge seg inne når regnet bøtter ned.

 

-Anne M- 

 

 

 

 

 

Blå

 

Selskap på selskap:))

 

Denne helgen har det vært selskap hver dag her i huset:) Vi har feiret fem års dag:)

 Gutte bursdag = blå

 

 

 

Et par små tips fra meg, som på ingen måte er nye tips, og som mange andre også bruker, men deler allikevel;)

? Henge ballonger på en rekke og skrive bursdagsbarnets navn på ballongene. Enten med tusj eller teip.

-Pynte bord med dyrefigurer eller annen sjarmerende leker barnet liker.

 

 

 

 

 

-Anne M-  

Sommer og sol

 

For en nydelig dag:))

 

Slike dager må man virkelig nyte og bruke. Her i heimen ble det grillet fisk til middag i dag, og etterpå ble det bading i sprederen for de små mens mor klippet plen og far jobber med slåtten.

 

Når kvelden kom og de søte små startet på skjønnhetssøvnen sin, fortsatte far i huset å kjøre traktor, mens jeg tok med meg interiørblader og et glass jordbær/rabarbra saft opp på verandaen for å nyte de siste solstrålene denne kvelden kunne by på:))

 

Herlig!

 

  

 

  

 

 

 

  

 

En fin kveld ønskes fra meg!

 

-Anne M-

 

 

 

Klesvask idyll med gammeldags tørkestativ

 

Joda, for klesvask kan også bli idyll..

 

Se for deg at været er fint, en liten bris i luften, solen skinner og du skal henge ut klesvasken. Ville det ikke vært fint med et koselig tørkestativ..

 

Lei for å si det, men på lik linje meg trampoliner og andre ting som ruver i hagene så er disse aluminiums tørkestativene mindre pene. Lenge har jeg ønsket meg et gammeldags hvitmalt tørkestativ..og lenge har vi ventet på at vi skal ha en plass til det..

 

NÅ har vi endelig fått på plass et hvitmalt, gammeldags tørkestativ, og jeg kan ikke stoppe og smile over det:))

 

Flinke mannen min som laget tørkestativ!

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 


 


 


 

 

Til deg som titter innom ønsker jeg en fin start på den nye uken!

 

 

 

-Anne M- 

 

Kjøkkenet, hjemmets hjerte

 

 

 

 

Kjøkkenet er hjemmets hjerte ­ der øyeblikkene som teller skapes.

 

 

 

Sigdal har produsert kjøkken gjennom 60 år, og finnes i tusenvis av  norske hjem.

 

Kjøkkenets funksjon utvikler seg kontinuerlig og er i dag så mye mer enn kun plassen for å lage mat. Det må gi rom for arbeid og småbarns aktiviteter, omsorg og livskvalitet.

 

Å ha et godt kjøkken med skreddersydde løsninger har blitt en verdifull del av folks hverdagsliv, og kjennes både trygt og fornuftig. Men ved siden av å være husets knutepunkt egner det seg også utmerket godt til sosiale stunder i gode venners lag.

 

 

 

 

 

Scala,tradisjonelt håndverk...moderne design.

 

Scala INFRAME

 

 

Scala INFRAME

 

 

 

 

 

 

Herregård...klassisk Kvalitet!

 

Herregaard INFRAME

 

 

 

Herregaard INFRAME

 

 Med Scala/Herregård Inframe lanserer Sigdal et nytt kjøkkenkonsept med tradisjonelle og nostalgiske løsninger. Dører og skuffer ligger innrammet i skrogene, og ikke på utsiden slik vi kjenner igjen fra dagens moderne modeller.

 

 

 

Ønsker du å se mere av Sigdal kjøkken sine fine modeller og kjøkkenløsninger ta en titt her:

 

 

www.sigdal.com

 

  

 (sponset innlegg)

 

 

Søndagskos

 

Søndag, sol og herlig vær!

 

I dag har vi brukt store deler av dagen på fjellet. Vi har vasket og ryddet hytta. Vel hjemme igjen har vi kosa oss med mat på verandaen, plenklipping og diverse hagesysler. Jeg har dessuten hengt ut klesvask på det fineste tørkestativet. Snakk om klesvask-idyll;) (bilder kommer i morgen) Har ønsket meg et slik gammeldags hvitmalt tørkestativ i fire år, og endelig hadde vi tid til å lage det og en plass å sette det.

 

 

 

Skillingsboller er bakt, og spist:)

 

 

 

 

 

 
 

 Disse ble kjempe gode.. Vil du ha oppskriften så kommer den her:

 

1 pk fersk gjær

 

150 g smør

 

5 dl melk

 

1,5 dl sukker

 

1 ts salt

 

15 dl mel

 

2 egg

 

Hev i en time, dytt deigen ned og hev enda en stund.

 

Kjevles ut og smøres med mykt smør, sukker og kanel.

 

 

 

På min ovn stkete jeg de ca 10-12 min på 210 grader.

 

Ha en fin kveld!

 

-Anne M-

 

 

  

Hageliv

 

Hei, og god fredag til deg som titter innom!

 

Jeg elsker fredager.. Siste arbeidsdag før helg, og da har man hele helga foran seg!

 

I går kveld tok jeg masse bilder fra hagen. Det begynner å blomstre, og endelig har syrinene kommet i blomst også. Litt senere enn vanlig synes jeg, men mulig det har noe med den kalde våren vi har hatt her i Hallingdal..

 

 

 

Mange av staudene jeg har i bedene mine er stauder som jeg har gravet opp fra mamma sine bed. En smart måte å plante billig på;)

 

 

 

 

 

 

Jordbærplantene som vi plantet for noen uker siden har fått grønne fine bærkart..

 

 

 

 

Ekstra gøy var det å finne ut at mange av reddikene er modne. Store, røde og fine..og veldig gode;)

 Både epletre og kirsebærtre står i blomst. Lurer på om det kommer epler og kirsebær i år.

 

 

 


God helg!

 

-Anne M-Hvite stakittgjerder

 

 

 

 

I disse dager begynner det å skje ting igjen her ute. Stein til steinmur har kommet, så nå går det ikke lenge før muren er på plass. Vi driver også å ser på stakittgjerder i disse dager. Med ganske stor sannsynlighet kommer vi for å gå for stakittgjerder fra norgesgjerde.no. Det er vedlikeholdsfrie gjerder som kan stå i årevis uten noe vedlikehold. I like;)

 

Jeg føler at vi har nok annet å drive med her enn å male og pusse gjerder hvert tredje år, og når man tenker på timene man vil bruke på det, og malingsutgifter så vil nok disse vedlikeholdsfrie gjerdene lønne seg i lengden;) Er du på utkikk etter gjerder, grinder, rekkverk, levegger eller porter så anbefaler jeg å ta en titt på siden deres. Mye fint!

 

 

Bildet er fra norgesgjerde.no sine sider.

 

Ha en fin kveld:)

 

-Anne M-

 

 

 

 

 

 

Bryllups tider

 

I disse tider er det bryllupstider, og mange skal kjøpe gaver. Mange brudepar har jo en lang ønskeliste, andre har ikke så mange ønskene. Noen vil uansett kjøpe noe helt annet enn det som står på en ønskeliste, og kanskje overraske brudeparet litt med gaven..

 

Vel, jeg tenkte å tipse dere om noe utrolig fint, noe som er unikt og som kanskje ikke så mange tenker på. Nemlig en trykket skinnfell, eller et skinnfellprodukt. Jeg har jo vist dere bilder av mine skinnfell produkter før, men vil vise dere igjen.

 

 

Så kjenner du noen som skal gifte seg og som kanskje har en hytte eller et hus som en skinnfell hadde passet til, ja så vil jeg si at dette er en unik og veldig flott bryllupsgave. På disse produktene kan du velge mellom mange trykk og du kan f.eks få skrevet bryllupsdato, navn på brudeparet, bosted eller lignede.

 

Et lite tips fra meg til dere:)

 

 

 

Damen bak disse produktene og hennes hjemmeside finner du her: http://www.fellmakeriet.com

 

Nydelig kjøkken fra Sigdal kjøkken

 

 

Har du noen kjøkken favoritter? Jeg skal vise dere mine kjøkken favoritter, og de er fra Sigdal kjøkken! 

 

 

Sigdals nylanserte Herregård og Scala Inframe representerer mer enn 60 år med norsk kvalitet. Med tradisjonelle og nostalgiske løsninger kombinert med moderne design blir kvalitetskjøkkenet en nytelse for øyet.  Jeg har forelsket meg helt i disse modellene.. Bare ta en titt!SCALA INFRAME:

 

 

Scala INFRAME

  Scala INFRAME, er en del av Sigdal kjøkkens nye kjøkkenkonsept. Dette er en moderne kjøkkenmodell med fokus på lekre kontraster og funksjonelle løsninger. Kjøkkenet er designet med plassbesparende og smarte elementer og tilbyr en mengde variasjon noe man ser på denne spennende øyløsningen med benkeplate i Corian. Scala INFRAME kan males i 15 av Sigdals flotte farger, noe som gir oss kunder et hav av muligheter:)

 

 

 

 

 

 

Scala INFRAME

 Her ser vi Scala Palett Inframe. En plassbygd og gårdsinspirert kjøkkenmodell. Legg merke til de fine Victoria-dørene på vitrineskapene, fremtrukket sokkel og benkeplaten av compositt. Her vist i mørk grå. Et kjøkken med et klassisk uttrykk.

 

 

HERREGÅRD INFRAME:

 Herregaard INFRAME 

 

 

Et spennende tradisjonsrikt kjøkken, Herregård INFRAME. Det spennende kjøkkengulvet i Marracesh design gjør at det sammen med den flotte porselensvasken fra Willeroy & Boch fremstår som et tradisjonsrikt kjøkken. Den spennende kombinasjonen av benkeplater i Carrera marmor og de rustfrie flatene gir dette kjøkkenet et helt særegent preg. Herregård INFRAME får du i 15 flotte farger.

 

 

 

Ønsker du å se mere av Sigdals kjøkkenmodeller ta en titt her: http://www.sigdal.com/

 

 

 

(sponset innlegg)

 

  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Finstua i sommerdrakt 2013

 

Sommeren er her for fult og jeg har først NÅ byttet puter og laget sommer i finstua. Om høsten og vinteren luner jeg det opp, tyr til de lune fargene, strikk, saueskinn og røffer det til. Nå som sommeren er her vil jeg ha det stikk motsatt. Jeg vil ha lyse lette farger, broderier, lin og bomull, og en romantisk look. Ikke bestemor-romantisk, men et klassisk romantisk uttrykk på stuen. Jeg liker at husets naturlige stil skal få komme til sin rett i sommer månedene. Jeg kan lukke øynene og forestille meg hvordan det var her for over hundre år siden. Krystall, blonder, sølvplett, hvite luftige gardiner som svaiet i vinden, rosebusker og stakittgjerde. Åhh..skulle så gjerne ha kunnet gå tilbake til den tiden bare for å se!

 

 

 

 

Men tilbake til nå-tid.. Slik ser det ut i min sommerstue her på Jorde gård:

 

 

 

 

 

 

En fin kveld ønskes fra meg!

 

-Anne M- 

 

 

 

 

 

I hagen og rundt huset

 

I hagen og rundt huset spirer og gror det.. Hagemøbler står plassert flere plasser i hage, langs husvegg og verandaer. På instagram har jeg vist noen av bildene tidligere, men jeg vil dele met med dere som også leser bloggen!


I år har vi plantet noen jordbærplanter i en plantekasse (pallekarm) og alt nå kan jeg se at det kommer til å bli fine bær på plantene. Bilene er en uke gamle, så fra de ble tatt til nå har det kommet fine bærkart på plantene:)

 
Tykke ullpledd er tatt ut for her til lands vet man aldri når man trenger det en  sommerkveld;)

 


En gammel steke helle som jeg fikk fra min pappa fungerer nå som bordplate oppå en gammel kasse.

 
Tømmerhuset på tunet nermer seg innflytningsklart for hønene. Jeg har begynt å mure opp pyntemur med steiner rundt hele huset.

 Gol er jo fjellet for mange, og det merkes at det spirer og gror noe senere her oppe.. Syrinene har ikke engeng begynt å blomstre.. men gleder meg til de står i full blomst og dufter herlig sommer!

-Anne M-

 

Pasteller

 

Hylla over kjøkkenvinduet har jeg vist maaange ganger før, men de siste mnd har det kommet et par nye detaljer der oppe på den fargerike hylla. Det er ikke mange fargeklattene i mitt hjem, det går mest i jordfarger, blått, svart og hvitt..men denne hylla over kjøkkenvinduet skriker sommer, pasteller og lykke!

 

Jeg elsker i grunn pastell farger. Kanskje ikke rart at denne hylla gjør meg glad!

 

 

 

 

 

 

Muggen og det lille stetteglasset kommer fra min barndomshytte som ble solgt i fjor. Muggen er av et polsk merke, sikkert ikke verd noe, men for meg er den nesten hellig. Denne muggen er hele barndomshytta for meg. Husker den så godt, jeg har alltid syntes at den har vært så fin.

 

Stetteglasset har en enda større verdi for meg. Det hadde min bestemor som liten jente da de bodde i Canada. Hun var ikke gamle jenta da familien hennes emigrerte til Canada for å søke lykken. Da hun og familien etter mange år flyttet hjem hadde de blant annet med seg dette glasset. Jeg husker hun fortalte at dette glasset drakk hun melk fra hver eneste dag.

 

 

  

 

Pastell farger gjør meg glad!

 

Ha en fin fin kveld alle som titter innom! Pssst..det er godt å være tilbake med skrivekløe;)

 

-Anne M- 

 

Kjøkken med apotekerkrukker

 

Tenkte å vise dere noen detaljer fra kjøkkenbenken min. Jeg har aldri likt å fylle opp kjøkkenbenken med alt mulig, men det har begynt å forandre seg. Jeg har nemlig vert så heldig å få tre gamle apoteker krukker fra min bestefar. Tror jeg har vist to av de tidligere, men her om dagen fikk jeg den tredje og største krukken..og med den fulgte det med en spennende historie.

 

Min bestefar kunne fortelle at krukkene er gamle apoteker krukker fra det gamle apoteket i Nesbyen. (der jeg er i fra) Han mente at krukkene kunne komme fra ca 1860 tallet.. (noe uvisst, men etter å ha googlet det kan det stemme) For veldig mange år siden skulle dette apoteket moderniseres og flyttes..min bestefar hjalp til med flyttingen og fikk derfor med seg noen av de gamle krukkene som takk for hjelpen. Nå er jeg en heldig eier av tre kjempe fine keramikk krukker fra Haldenwanger.

 

Bare se så flotte:

 

 

 

 
 

Lykken er å kunne gå ut og plukke seg ferske egg fra egne høner♥

 

 
Nyt kvelden!

 

-Anne M-

 

  

Teselskap i dukkestuen

 

I dag har vi funnet frem litt stæsj til dukkestuen, og prøvd å gjøre det litt koselig der inne. Røde møbler er byttet ut med lyse. Vimpler er på plass, et gammelt hestebilde har fått komme opp på veggen, nye liftgardiner er hengt opp, og et gammelt leke servise har inntatt skapet.

 

Elina har storkosa seg i sitt «nye hjem», og jeg har fått komme på te selskap og fått smake på mange søte kaker;)

 

Velkommen!

 

 

 

 

 

 

 

 
I bedet på veggen til dukkestuen står det en gammel side av en sprinkelseng. Planen var at klatrerosen min skulle klatre på den..men rosen har dessverre ikke overlevd vinteren. Jeg må nok få tak i en ny klatrerose. Tenk så fint det blir når den klatrer rundt på dukkestueveggen;)

 

-Anne M-
 

 

Den går saaaaaaakte mamma!

 

Ja, den gjør det Johannes! Sneglen snegler seg bortover...prøver å komme seg i trygghet, men en liten barnehånd tar tak i den og studerer, føler og virkelig sanser den lille sniglen.

 

Herlig♥

 

 

 

 

 
 

Lørdagskos

 

Lørdagskos..

 

Over Jorde gård har de mørke og de lyse skyene kjempet om plassen i kveld. De hvite skyene har fått sole seg på en fin blå himmel, men så har de mørke regntunge skyene presset vekk de hvite..og regnet har bøttet ned. Vi har sittet på verandaen, spist reker og drukket sprudlevann. Kosa oss ordentlig:)

 

Jeg tror vi er ganske flinke til å kose oss i helgene. Et glass eller to ute på verandaen etter at ungene har sovnet.. Herlig!

 

 

 

 


 

 

Det er viktig å kose seg!

 

-Anne M- 

 

Blomster urner

 

Etter å ha måtte gi opp å få til kjeglegran i krukker foran inngangspartiet, har jeg hatt lyst på noen fiiine nye urner som kan pryde foran inngangspartiet våres her på Jorde gård.

 

Urner i støpejern fant jeg på hagefokus.no

 

?og når jeg har kjøpt noe, ja da pleier jeg som regel og være veldig fornøyd;) Denne gangen elsker jeg de!

 

Disse skal få pryde inngangspartiet i maaaange år!

 

  

 

 


 

 

Urnene er store og tunge, og med en fin fin patina. Jeg valgte å plassere hortensia og eføy i dem. Hortensia bygger høyde mens eføy lager fylde.

 

Nyt lørdagskvelden!

 

-Anne M- 

 

Clouds

 

God vær skyer.. Merkelig vær om dagene. Regn og sol om hverandre!

 


 


 


Nå som vi har startet juni måned så håååper jeg på mye godt vær! 

 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits