juli 2012

S.M.I.L.E.R

 

Her smiler vi i dag:)

 

For det første så er SOL og god temperatur..ungene bader og vi har fått ordnet (nesten) ferdig brosteinsplattingen i hagen.

 

Vi jobbet seint i går kveld med å bli ferdige. Så i dag har vi plantet syriner og roser i en halvsirkel rundt plattingen. Det skal også opp en lyktestolpe der. Gleder meg til vi kan plassere et cafesett på denne plattingen og kose oss i hagen.

 

Og så gleder jeg meg til vi har fått grønn plen over det hele.. I kveld må vi rake stein og prøve å få sådd mere plen. Slik været har vert har vi måtte raket og sådd i flere omganger..dermed blir ikke hele plenen grønn på en gang. Men, men..
Vi har igjen og fylle sement og sand i mellom steinene.

 


Nå skal jeg ut i solen:)

-Anne M-

 

Sommerduft

 

Jeg vet at det hjelper lite og klage, men hvor blir sommeren av? Sommerferien virker mere som høstferien faktisk. I mangel på sene kvelder på verandaen, og veranda kos tar jeg sommeren med inn!

 

Den beste sommerduften er uten tvil: L.A.V.E.N.D.E.L ♥

 


 

Klipper av noen lavendel stilker og tar med meg inn..noen her og noen der lager en fin sommerduft inne ♥

 

Ha en fin sommerkveld du som titter innom!

-Anne M- 

Se hva jeg har kjøpt!

 

Noen husker kanskje at jeg ønsket meg en lysegul Bruka bolle.

Gjett hva..! Jeg har fått meg en lysegul Bruka bolle ♥♥♥

 

 

 

*Ekstase* *Lykke* *super glad*

 

 

 

Jeg kan jo forstå hvis noen begynner og bli lei av og se bilder av Bruka bollene mine.. Vet at de har blitt vist mange ganger. Men når jeg var i Lillehammer fant jeg butikken Folk og Røvere (som jeg ble anbefalt) og der inne sto denne lysegule herligheten av en Bruka bolle. + en rosa og en turkis i liten str. (jeg hadde de to i stor str fra før)

 

Se så fin den er.. Og  hvis noen enda ikke har skjønt det...JA, jeg elsker Bruka bollene;) Hihi

 


Med denne gule, den lille rosa og den lille turkise er jeg oppe i 14 Bruka boller i samlingen. Og flere blir det sikkert! Stakkars mannen min som ikke forstår seg på min samlemani;) 

De minste skålene bruker vi nesten hver dag, ikke til snacks, men til og spise frokostblanding i!

Nå er jeg halveis i ferien..tiden går litt for fort altså! Fortsatt mye jeg skal rekke og få gjort.

Takk for at du tittet innom..og ha en flott fredag!

 

-Anne M-

 

Koppestativ og kjøkkenbilder

 

Vel hjemme fra en liten ferietur ♥ (Borte bra, men hjemme best)

 

Og som de fleste andre har vi alltid med oss mere hjem enn vi hadde da vi reiste.

 

Det ble noen interiørkjøp (selvfølgelig), og det ene ble et koppestativ i metall kjøpt på Libertine i handlegaten i Lillehammer.

 

Jeg er strålende fornøyd:)

 


Selv om jeg har mange fargefine kopper fra Green gate og Pip, så endte jeg opp med "det enkle er ofte det beste", nemlig koppene fra Rosendahl. Rene linjer og enkelt hvitt..jeg synes det passet godt inn på kjøkkenet!


Til deg som titter innom ønsker jeg en fin kveld!

-Anne M-

 

Kveldskos på verandaen

 

Sommer, glimt av sol, mye regn og massevis av familiehygge ♥

 

Jammen er det godt med ferie. Og selv om denne sommeren blir preget av mye hagejobb må vi jo få til og slappe av imellom slagene. En kaffekopp på verandaen i kveldingen passer bra!
 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin lørdagskveld!

 

-Anne M- 

Finstuen gjennom årene

 

En stue, en og samme stil som har utviklet seg. Jeg snakker om finstuen.. Vegger, gulv og møbler har ikke forandret seg siden vi flyttet inn.

 

Selv om møblene ikke har forandret seg har tekstilene forandret seg hele tiden på disse årene. Jeg har bladd tilbake i bildearkivene mine og tenkte å vise dere hvordan stuen har forandret seg med årene og årstidene.

 

Men det mest gledelige synes jeg er at møbelvalget i denne stuen er et like godt valg i dag som for fire år siden. Det eneste møbelet her inne som ble kjøpt nytt er sofaen. Resten av møblene er gamle møbler som har stått på denne gården, og som vi har pusset opp. Jeg elsker de møblene!

Slik ser det ut der inne i dag:


 

De blå og beige fargene er jeg kjempe glad i, men det har ikke alltid vært like fargerikt. Neste bilde er fra rett etter vi flyttet inn. Lite med puter i sofaen og kaldt og enkelt. (slik kunne jeg ikke hatt det i dag)

 

 

Når jeg ser disse bildene så mangler det liksom noe her, men igjen så var dette rett etter at stuen ble tatt i bruk. Saueskinnene hjelper jo på da..;)

 

 

 

Neste bilde ser vi at det har kommet noen puter i sofaen. Fargene den høsten ble gull og brunt.

 

Den høsten ble hvite lette sommergardiner bytte ut med brune lette høstgardiner. Bare det hjalp på for å lune opp stuen.Jul, da er det røde, hvite og brune farger som gjelder.

 Vårfargene kom snikende inn igjen om våren. Dette re fra i fjor vår. Da var det grønt og hvitt!
Her er det sensommer og hvitt, gull og beige luner opp i stuen. Hvite gardiner henger fortsatt oppe.


Det er vinter/ tidlig vår og fargene er fortsatt lyst og beige. Hvite gardiner er byttet ut med beige.

 
Sommer, og det er rosa, beige og hvitt i finstuen.

 


Og slik er det altså nå:)

Stort sett alltid har jeg vært fornøyd med fargene og sammensetningen i stuen, men alikevel liker jeg å bytte ut og fornye stuen med hjelp av tekstilene. Nå har jeg puter i alle farger og fasonger liggende, så det er ikke slik at jeg trenger å bytte ut ALLE putne  og kjøpe nye hvis jeg vil bytte utseende" på stuen. Jeg trenger bare gå i kottet (eller puteskapet som mannen sier) og finne "nye" puter.

Mitt lille tips:

1 )Ta vare på putene i et skap og ta de frem igjen når du vil "fornye"..kanskje trenger du ikke kjøpe nye hele tiden.


Uansett farger på tekstiler og nips og pynteting, så er fin-stuen preget av en landlig klassisk stil..akkuratt slik vi vil ha det!Ha en fin-fin helg!

-Anne M-

 

  

 

 

 

Hageoppdatering 2

 

Det skjer virkelig saker og ting i den nye hagen bakom huset om dagen. Plen, blomster, busker, steintrapper, kantsteiner, steinplattinger osv, men hagearbeid er tungt arbeid så det tar litt tid. Været spiller heller ikke på lag om dagen, men regnet hindrer ikke oss;)

 

Her er siste ukes arbeid i hagen i bilder: 


En rosehekk er plantet langs steinmuren. Stakkittgjerde skal også opp her etter hvert. 

Kirsebærtre og plommetre x 2 har kommet opp. Epletrær er bestilt og ventes i august. 

 

 

Prosjekt hagetrapp i granitt:

 

Godt med løftehjelp på disse steinblokkene;)

 

 

Etter flere dager med øsende pøsende regnvær ser plenen slik ut.  (godt vi ikke har sådd ferdig hele plenen)

 Prosjekt steinplatting (sirkel):

 

Dette har vi startet med i dag. Målte først opp sirkelen, spadde tusen spadetak med jord, duk i bånn, pukk og fin grus/sand over, finne midten og så er det bare å starte å legge stein..rundt og rundt..
Denne steinplattingen kommer i ett hjørnet på plenen. Hadde lyst til å bryte av litt med stein. Tror dette kommer til å bli kjempe fint når det blir grønt gress rundt. Vi er ikke ferdige, men så langt kom vi idag. Håper dette blir en fin plass å kanskje ha et par stoler og et lite bord på. Godt med noen sitteplasser i hagen. Syriner og roser skal plantes i nærheten av steinsirkelen for å gi skygge og le. (når de vokser seg store)

 Jeg elsker ruglete brostein..synes det er sjarmerende og ekte.

 

Jeg var heldig og fikk kjøpt en hurdalsrosebusk i dag. Ønsket meg lenge, og endelig kan jeg plante en slik:)Har også gått til innkjøp av en klatrerose new dawn. Denne synes jeg er nydelig, og jeg gleder meg til den skal klatre oppover dukkestuen.

Ellers så står det ganske mange roser, syriner, rips og andre planter og venter på og komme i jorden.

 

For øyeblikket så føles det som at vi bor i en enste stor gjørmehaug, våt jord og søle overalt. men vi får tåle jord og søle denne sommeren, for jeg vet at neste sommer kan vi begynne og kose oss med hagen, blomstene og plantene.

 

Ha en fin kveld!

-Anne M-

  

Hurdalsrose

 

Drømmer om en Hurdalsrose ♥

 

Helt fra jeg var barn har jeg hatt lyst på en Hurdalsrose. Mine besteforeldre har en Hurdalsrose i hagen sin, og det er mange fine barndomsminner med denne rosebusken. Dette var en rosebusk jeg kunne ligge under og bare se på og beundre som barn. De herlige rosa blomstene, den nydelige roseduften og de fine rosebladene som ligger som et rosa teppe på bakken rundt rosebusken etter litt vind i luften.

 

Jeg vil ha en Hurdalsrose i min hage ♥ 

Her er et par bilder fra mine besteforeldres Hurdalsrose:
Barna sover søtt i sengene sine etter en kveld med karusellkjøring på Hallingmarken. Vi voksne skal ut i hagen og jobbe videre med hage-prosjektet våres. De siste kveldene har vi jobbet med en steintrapp...tungt arbeid, så det er godt vi har traktor til å løfte steinblokkene med;)

God helg!

-Anne M- 

Ute-gyngestol

 

På vår andre veranda (som er over inngangspartiet) har vi ofte sittet og skravlet til langt utpå kveldene før sengetid. Dette er min og mannens fristed etter at barna har lagt seg om kvelden. Det kjekke er at den er i andre etasje hvor også alle barnerommene er. Da har vi god oversikt over barna etter at de har lagt seg. Det er på denne verandaen at solen skinner lengst, og her har vi to veldig gode gyngestoler som vi slapper av i. Så langt i sommer har det dessverre ikke vert så mye sol, men i kveld kom solen snikende, og flaks var det for da kunne jeg knipse noen bilder for å vise dere.

 

Velkommen inn på våres andre overbygde veranda, som da er over inngangspartiet våres.  Her har vi utsikt over hele gårdstunet;)
Gyngestolene er tre år gamle og fra Bohus, blomsterputene er fra Green gate, stor lys lykt er fra Bohus, Blomsterpotte fra Kid, te-lysstaker fra Nordal og det nydelige hekleteppet er veldig gammelt og funnet i huset da vi skulle rive og rydde ut. Den gule lille fugln på rekkverket er en gave fra min flinke bestefar. (han har laget den ) :)

Ha en fin søndagskveld!

-Anne M-

 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits