august 2010

Kjøkkenkos

Sitter å blogger litt her på kjøkkenet, og har tent noen lys for å gjøre det litt koseligere;) Nå skal jeg kose meg med en kaffekopp og lese litt på bloggene deres;) Men først noen stemningsbilder ifra kjøkkenet ikveld:

Da er det på tide med den kaffekoppen;)
             God kveld til deg!

-Anne M-

Vakre vevde linduker og en søt forklekjole

I helgen er det et årlig marked på Nesbyen som kalles for kjærringtorget. Sentrum i Nesbyen blir fylt opp av salgsboder og folk, og i disse salgsbodene selges det ting og tang som "kjærringer" i alle aldere har laget. Du får kjøpt alt fra bakst,strikkeplagg,smykker..egentlig alt mulig!

Klokken 11.00 var jeg på Nesbyen og jeg var på utkikk etter en bod (som har stått der nesten hvert år) med to koselige damer muligens fra Litauen(?) som selger de nydeligste lindukene. Regnet høljet ned, men jeg banet meg fram mellom regnvåte mennesker og dryppende paraplyer og fant fram til denne boden med disse søte damene. De hadde i år også masse fine linduker i alle mulige størrelser, og jeg endte opp med to løpere, en til spisestueborde og en til stuebordet i finstuen.

Denne løperen er av vevd lin og er 130 cm lang. Kostet 420 kr. Den har fått plass på stuebordet i finstuen.


Synes at den passet fint inn i denne stuen og til stilen her inne. Saueskinnene har fått plass i sofaene igjen..det er så deilig nå som det er kjøligere ute, føles liksom litt lunere.

Her synes mønsteret i linen/duken.


I spisestuen fikk denne løperen plass. Den er 180 cm lang og kostet 540kr. (Er ikke så gæli pris det på en vevd linduk synes jeg) Mønsteret i denne er noe enklere enn i den andre. Sjekk de fine endene på duken da;)
Etter duk-handelen gikk jeg og tittet litt og da fikk jeg øye på en bod som de solgte håndlagde barneklær...masse fint!
Jeg kjøpte denne forklekjolen til minstejenta. Var ikke den søt? :)


Den kan faktisk vrenges og brukes på begge sider..to kjoler i en;)En fin lørdagskveld ønskes til dere alle:)


Nå venter det kaffe og sjokolade på meg:) Helt avhengig av begge deler;)

-Anne M-Soverommet med "ansiktsløftning"

Endelig! Idag kom elektrikkeren, så nå er "lysekronen" hengt opp, soverommet er nyvasket og siste finpuss på innredning er gjort:) Her kommer bildene som jeg har sagt at skal komme...

Jeg var sikker på at jeg hadde noen bilder av soverommet før, men hvor de er vet jeg ikke..har lett igjennom flere mapper, men kan ikke finne noen.  Jeg kan jo forklare at det eneste som var på soverommet fra før var sengen, skapet og rullgardiner + mye rot... ;)

Her kommer et bilderas av hvordan det er nå:Har prøvd å "lune opp" soverommet med noen tykke gardiner, en sengegavl i samme stoff som gardinene og med etpar kommoder med lys og pynt på. Er godt med et lunt soverom nå når høsten kommer snikende. Til våren/sommeren er det fort gjort å bytte til tynnere og lyse gardiner for å få et mere vårlig soverom:)Kommodene er malt i fargen lys jord.
Her skimtes så vidt skyvedørs garderoben. Døren til venstre er inn til barnerommet hvor den nest minste sover.Det har vært litt vanskelig å innrede soverommet siden det har to store vinduer på en vegg og et stort vindu på en annen vegg,skyvedørs garderoben dekker en og en halv annen vegg....dermed måtte sengen plasseres forran vinduene, men det har fungert fint.


Disse lysestakene var egentlig svarte, men med etpar lag med sølv, hvit og krakkelerings spray fikk de det slitte utseende som jeg var ute etter.


Sengegavlen er hjemmelaget av en sponplate, en billig sommerdyne fra jysk, en ekstra gardinlengde og tusen stifter;)


Den søte lysekronen er fra bohus.
Lampene er bestilt fra ellos.no


I det ene hjørnet står babysengen til lille snuppa, men snart er hun stor nok til eget rom:)Det var soverommet!

En fin kveld ønskes til alle fra meg:)

-Anne M-

 

Liftgardin med monogram - laget av gammelt overlaken

Da var liftgardinen ferdig og jeg må si at det var mye lettere enn jeg hadde trodd..for jeg er ingen  reser på symaskin, og i tillegg har jeg en urgammel symaskin!!! Så dette er noe alle kan få til! Her kommer noen bilder:


Her er det gamle overlakenet  lagt utover kjøkkenøya for å klippes i riktig bredde og lengde. Så var det bare å feste med litt nåler og sy den slik som jeg ville ha den.


Nærbilde av den fine blonden


Det ferdige resultatet (mangler bare en list /pinne  til å tre i øverst så den henger fint)


Gardinen holdes oppe med to knyteband. Lengden reguleres ved å flytte på knutene.


Nærbilde av den vakre broderte bokstaven J for Jorde (navnet på gården) Har sagt det før, men jeg sier det igjen; tenk at før var de så flinke at de broderte bokstaver og monogrammer  på alt fra putevar til slike overlaken! Ikke mange som gjør det i dag akuratt;) Det er hvertfall utrolig flott:)


Her henger den i vinduet i tv-stuen. Der var det ikke gardin fra før, men nå har vi fått liftgardin som ikke har kostet oss ett øre;)Den broderte bokstaven er litt vanskelig å se på disse bildene, men den er midt på øverst;)

Det som slo meg etter at liftgardinen var ferdig var at dette må jo være enkelt uansett om man har et overlaken med blonder som utgangspunkt eller om man har etpar meter med stoff og litt blonder eller annen pynt...så dette er noe jeg kan anbefale å prøve, det var faktisk lett;) Og jeg vil tippe at det er billigere enn ferdigkjøpt;)

Jeg ønsker alle en god kveld ;)

-Anne M-

Gammelt overlaken skal bli til liftgardin

Et gammelt overlaken blir som regel ikke brukt den dag i dag (til det opprinnelige formålet)..men man kan jo alltids gi de nytt liv;)
De er såpass store og ofte veldig forseg-gjort slik at man kan fint bruke de som duk på et bord, eller sy puter av de, eller sy gardinkappe, lage et pyntehåndkle av det eller gjøre som jeg tenker og lage en liftgardin...hvis jeg får det til;)   


 Dette overlakenet er fint dekorert med blonder og...


...en brodert J. Her er det noen gamle flittige hender som har brodert denne flotte bokstaven J som står for Jorde (navnet på gården). Tenk at de før i tida satt rundt på gårdene og broderte bokstaver og monogrammer på alt mulig fra puter til kjøkkenhåndkler...det kaller jeg flittige hender! Jeg synes sånne ting er aldeles nydelig og oser av sjarm:)


Litt vondt å sette saksa i en sånt gammelt håndarbeid, men....bedre det kan brukes til noe enn å ligge i en skuff:) Gleder meg faktisk til å finne fram symaskina og sette igang - straks jeg har tid:)

Hva ville du gjort med et gammelt overlaken? Eller hva ville du brukt det til? (tar gjerne imot noen ideer..tror nemlig det finnes flere gamle overlaken her)

-Anne M-

I går

Kaffekoppen er godt plantet i hånda og nå tenkte jeg å dele etpar bilder ifra i går!

I går brukte vi hele formiddagen på stølen. Været var ganske bra, men endel vind. På stølen var også Svein sin bror med familie. Nå er det kansje bare en uke til så flytter alle dyra hjem fra stølen.

En liten gåtur opp på jordet for å hilse på kalvene:
Johannes sitter på Goffa sitt fang og de klapper en liten kalv. Ved siden av sitter Johannes sitt søskenbarn og onkel.


Kalvene var nysgjerrige på oss og snart var det flere som kom for å hilse på:)
 

Ønsker alle en fin Mandag:)

-Anne M-

TV-stuen

Tv-stuen er i andre etasje. Sofaen her er det Svein som har kjøpt før vi flyttet sammen og den begynner å bli noen år gammel, men er hel og fin å se på...men føler ikke at den passer så godt inn og at den sluker rommet litt. (men mener ikke å fornerme noen som har slik sofa altså...den passer bare ikke helt inn her føler jeg) Så øverst på ønskelisten står ny lysegrå stoffsofa! Men jeg må samtidig si at jeg ser det praktiske i å ha en sofa i mørkt skinn i en stue som blir mye brukt av ungene, så det spørst nok om den får stå noen år til;) Jeg har jo fått lys sofa i den andre stuen:)Tv stuen er egentlig et lyst, stort og åpent rom med ett vindu og to dobble verandadører, så lyset slipper fint inn her. Verandadøren på bildet er enn så lenge ikke i bruk, vi mangler nemlig verandaen og overbygget. Døren er godt spikret igjen for ned er det maaange meter;) En gammel skuveseng har også fått plass i tv-stuen. Ungene synes det er fint å slenge seg nedpå der og se på tv.


Noen smijernsstaker ifra den tiden jeg hadde nesten bare slikt har fått plass i  i tak og på vegg. Stuebordet er et gammelt kjøkkenbord med skuff i, og bordbeina er kappet til riktig høyde.


Trappa i gangen leder rett opp i tv-stuen, og trappen ifra tv stuen går opp i tredje etasje. Der skal vi lage til bod/loftsrom, et lite bad, gjesterom, kontor og et soverom. Herifra hvor jeg står og tar bilde er utgangen til den lille verandaen våres over inngangspartiet.


Litt pynt på tv bordet.


Og litt godt i skåla;)


I den gamle skuvesengen er det mange gamle blondeputer og et heklateppe som vi fant i huset da vi ryddet ut før riving.


Dette var noen glimt ifra tv-stuen våres.

-Anne M-

Felleskjøpet - bondens favorittbutikk? ;)

Hehe..er vel kansje ikke det...eller ikke vet jeg, men jeg vet at toåringen min synes det er en suuuper butikk. Der har de nemlig  både traktor og is!!! Alt en to år gammel gutt trenger for å gjøre dagen bra! Vi var innom der i går for å kjøpe noen frø, og så fant vi denne dressen:Nå er han klar for å besøke kuene i fjøset:) Søndagsturen går til fjells, nærmere bestemt til stølen!  


-Svein & Anne M-

God morgen! Kaffen er klar:)

Noe av det første jeg må ha om morgenen etter at de små har fått mat er en stor kopp med kaffe... Merkelig hvordan man blir avhengig av den koppen:) For noen år siden så likte jeg ikke kaffe, men jeg syntes det så så godt ut og kose seg med en kaffekopp, så da startet en lang prosess med å lære seg å like kaffe;) Og nå er jeg slik at jeg ha to-tre kopper iløpet av dagen. Den første rett etter frokost!


(..litt for glad i sjokolade, men en liten bit med mørk sjokolade hører liksom med...)

Er du glad i kaffe? Trenger du også en kopp om morgenen for å komme i gang?

God søndags morgen til alle kaffeelskere og alle dere andre:)

-Anne M-

Speil og rammer til bryllupsbilder

I dag var jeg nok nesten den første som gikk inn dørene på bohus..var der fire minutter etter at det åpnet, og på shoppinglisten sto det et nytt speil til gangen. Har aldri vært helt fornøyd med det svarte speilet som har heng der, og her om dagen fant jeg impulsivt på at jeg skulle male det, og ha krakkeleringsmaling utenpå slik at det kansje så litt gammelt ut. Speilet ble ikke fint i det heletatt, og jeg ble egentlig litt lei meg for at jeg hadde "ødelagt" speilet som jeg ikke likte fra før...men det var da jeg kom på den glimrende ideen om å kjøpe nytt:) Så kjekt at det går ann å kjøpe nytt:) Og selv så synes jeg at det nye er kjempe fint og passer mye bedre inn i gangen.

GAMMELT:
(
kjøpt på bohus for ca 4 år siden. 300kr)


NYTT:
(
kjøpt på bohus, 500kr)


Liker godt detaljene i rammen...passer godt til mye annet vi har i gangen)Siden jeg alikevel var innom bohus kjøpte jeg også noen rammer som jeg har tenkt på en stund. Disse har fått plass på soverommet og rammer inn bilder fra bryllupet vårt. Koselig å våkne til og legge seg til bilder fra en av de vakreste dagene i vårt liv:) (vi venter fortsatt på elektrikker for å få færdig soverommet..men da skal jeg vise bilde av hele rommet)


-Anne M-

En liten ide - minnekasse

Hvis du har en liten smårolling eller har tenkt til å ha en liten en gang..her kommer en liten ide som jeg snappet opp for noen år siden. Nemlig en minnekasse! Navnet sier vel sitt.. en kasse med lokk eller en kiste som du putter spesielle minner nedi. Jeg har ingen fin kasse/kiste enda..men er stadig på utkikktrenger tre faktisk. Foreløbig bruker jeg bare tre plastkasser med lokk. Oppi kassene samler jeg på barnas spesielle saker. F.eks den aller første bamsen, klæra de hadde på seg da vi dro hjem fra sykehuset, dåpssølvet dems, strikkesett som de hadde da de var baby,det første skoparet, den første lua, første leseboka fra skolen, noen spesielt fine tegninger de har kommet hjem med, første julekjolen, album med bilder gjennom oppveksten(blir endel album)...egentlig ting som har en spesiel betydning, og som jeg tror at barna kan ha litt ekstra glede av da de blir store, kansje gi videre til egne barn..jeg tenker langsiktig. Det er også litt interiør i denne saken her, fordi kassen eller kisten jeg ser for meg skal også kunne brukes som et møbel. Det er ikke meningen at disse minnekassene skal stues vekk på et loft, men stå framme slik at de kan ta fram de gamle minnene og kose seg med det. Planen min er at barna mine skal få hver sin kasse/kiste med sine minner da de er gamle nok til å ta vare på det.

Her er et bilde på litt av innholdet i Johannes sin minnekasse:


Klæra han hadde på seg hjem fra sykehuset, den første bamsen han fikk, dåpsskje,strikkavotter(de er knøttsmå), de første skoa hans, ulljakke og bukse som Gommo har strikket, og et blått bamselys som stod på bordet under dåpsmiddagen hans.  Han har litt til i kassa si, men viser ikke bilde av alt...

Tar veldig gjerne imot tips på hvor man får tak i litt fine kasser med lokk eller kister, og det må egentlig være litt størrelse på de. :) 

Ha en fin-fin kveld:)

-Anne M-

En liste så lang

Som mange andre har vi en lang liste over ting som skal gjøres. Føles som listen er lang som et vondt år..her kommer den:

-male siste strøket på enkelte lister og utforinger
-male det nye overbygget
-male siste strøk på inngangspartiet
-male alle vinduer utendørs
-få ferdig soverom
-få færdig kottet
-gjøre færdig vaskerommet
-skru på to knotter som mangler på kjøkkeninnredningen
-skru fast lokket på sjakten på badet
-lage trapp ned i kjelleren
-færdigstille fyrrommet i garasjen
-bygge ferdig anekset på stølen og innrede det
-bygge utleiehytte
-male stabburene
-legge nytt tak på det andre huset (der Svein sine foreldre bor)
-bygge på kjøkkenet på stølen
-bygge et stort overbygg på nedsiden av huset
-så plen
-fylle opp og opparbeide ny og plan  hage på nedsiden av huset
-lage istand kontor, soverom og gjesterom i 3.etasje
-male fyrrommet og garasjen
-slappe av:)

Hva står på din gjøre liste for de neste årene:) ?

-Anne M-

Dyra på gården

Det har blitt veldig mye interiør skriving i det siste, og det er det som intereserer meg mest. Meningen var vel at gårdslivet skulle Svein kansje skrive litt om innimellom, men siden han jobber hver dag blir det ikke så mye tid til at han skriver så mye her inne. Om kveldene har han mange prosjekter her i huset, og barna selvfølgelig.. Så da tar jeg oppgaven med å skrive litt om dyra her på gården:)

Det er melkekuer, kviger,og både okse- og kukalver her på gården. Om sommeren er alle kuene og kalvene på stølen. Det er Svein sine foreldre som går i fjøset og steller dyra. De bor på stølen sammen med dyra ifra slutten av juni til slutten av august. Stølen er en halvtimes kjøretur ifra her vi bor, så jeg, Svein og barna er der oppe rett som det er. Liker oss veldig godt på fjellet. Stølen ligger på Gols fjellet.


Ellers har vi en hund her på gården som heter Ronja og er 8 år. Hun er en veldig snill og god hund.( bildet er tatt for tre år siden..)
Det er også to katter her. Simba og Olga/Pus

Ifjor hadde vi koppelam som gikk og beita i hagen, men i år ble det ikke tid til det. Koppelamma het Ulrik og Ulla, og utpå høsten ifjor ble de til to myke deilige saueskinn, fårikål, pinnekjøtt, to lammelår og to fenalår. Så neste sommer blir det nok etpar nye koppelam. (litt trist å sende de på slakt var det jo..man blir litt glad i de når man mater de og koser med de hver dag, men det er bare sånn det er desverre og noe man blir vant til..og så var de jo ikke søte og små på slutten, men mere som store sauer)

På ønskelisten over dyr har vi høner, og det tror jeg nok at vi kansje får iløpet av etpar år. Tenk så koselig å kunne gå ut og hente rykende ferske egg da:) Barna ønsker seg kanin, og det har vi lovet dem neste år..da er eldstejenta så stor at hun bør klare å ha ansvar for etpar kaniner. Hvertfal ansvar for mating. Ellers kunne jeg godt tenkt meg etpar griser, synes de er så tøffe og så kan man jo gi de mye av matavfallet.potetskrell, epler og middagsrester. Alt går i grisen veit du;) Og så vet jeg at eldstejenta har snakket om at hun vil ha hest da hun blir større.

Det er gøy på landet;)


-Anne M-

Den lille verandaen

Over inngangspartet på huset har vi en koselig liten veranda. Der sitter vi nesten hver eneste kveld. Det er så koselig å kunne sitte ute om kveldene etter at barna har lagt seg og snakke litt, kose seg med en kaffekopp eller bare sitte å nyte stillheten og slappe helt av. Nå må vi bare nyte de siste sensommer kveldene før høsten er her:)

Velkommen ut på verandaen vår:

Her oppe har vi plass til to gyngestoler et lite bord og selvfølgelig litt lykter og blomster:) Det er lunt og godt med saueskinn i stolene og ullpleddet lett tilgjengelig.En hjemmelaget lykt av et gammelt løveglass og litt ståltråd.Noen blomster og litt lys på et fat blir en fin dekorasjon.


God kveld til dere alle:)

Har du en koselig veranda som du bruker mye?

Soverommet i små glimt

Som tidligere nevnt jobbes det litt med soverommet om dagen:) Soverommet skal få en ansiktsløftning, bli litt lunere og koseligere. Vil ikke vise hele rommet i ett bilde enda, men her kommer noen små detaljer som er klare:)


Soverommet er i en lys farge, og her i huset er vi svake for hvitt og lyst, men tenkte å prøve å ha soverommet i en litt lunere stil..blir fortsatt lyst, men med innslag av fargene på bildet.


To kommoder er færdigmalte, og den ene har fine utskjærte detaljer. Fargene på kommodene var to forskjellige brunfarger og de var slitte og ikke fine.


Inni klassklokken har jeg pyntet med tiara og nålen fra brudekjolen. Brudepynten min sto egentlig på badet i vitrineskapet, men synes at den passer bedre inn på soverommet.
Skoene og strømpebandet pynter også opp;)


Bokstavene LOVE som jeg kjøpte i går står i bakgrunnen, og på et sølvfat har jeg laget en liten dekorasjon av to hvite kubbelys, glassknotter og  gammel sølvpynt. Sølv anda, skjeene og smykkeskrinet er mine dåpsgaver..hvem har vel ikke slikt gammelt dåpssølv liggende i skap  og skuffer? Sammen på et fint fat eller i et vitrineskap kan disse gjenstandene bli en fin og koselig dekorasjon:)


Levende lys på soverommet er lunt og koselig!


Dette var en bitteliten førpremiere på soverommets ansiktsløftning, og når alt er på plass skal jeg ta et oversiktsbilde, men det kan ta litt tid:)

-Anne M-

Melk rett fra kua:)

Her på gården kjøper vi selvfølgelig ikke melk vi har jo fjøset fullt av kuer:) Nå er det sikkert noen som tenker "æsj, drikke melk som kommer rett fra kua"! Ja det tenkte jeg også i starten..jeg tenkte at den melka er vel feit og smaker sikkert ekkelt. Og det gjør den sikkert så lenge den er varm, men nå har det seg sånn at når melka har stått i kjøleskapet og blitt kald så flyter alt det fete (fløten) opp og legger seg på toppen. Da er det bare å ta av fløten og melka er faktisk mye lettere enn vanlig lettmelk du kjøper på kartong. Da fløten er tatt av er melka en mellomting mellom skummet og ekstra lett.  Melk fra mugge smaker MYE BEDRE enn melk fra kartong og så er det mye mere dekorativt med en koselig melkemugge på frokostbordet:)Har du smakt melk som kommer rett fra kua? ;)

Ha en fin kveld!

-Anne M-

Litt nytt til huset

Etter å ha levert toåringen i barnehagen tok jeg turen innom min favoritt interiørbutikk her på Gol, Josefine:) Det var kjempe mye fint der, men man kan jo ikke kjøpe alt så da endte jeg opp med dette:

Eldstejenta fikk øye på dette stetteglasset og det var så søtt at det havnet i handlekurven..så nå har hun eget stetteglass:)


Denne fine rammen skal jeg ha bilde av barna i.


Ord: LOVE - HOPE skal få plass på soverommet etterhvert. Har et lite prosjekt der om dagen, men det går litt treigt. Planen er hvertfall at soverommet skal få en liten ansiktsløftning. Det er på høy tid nå..soverommet til meg og Svein har ikke blitt prioritert og det har fungert like mye som lagerplass siden soverommet er forholdsvis stort på litt over 20 m2 Og med bod og kott som enda ikke er færdig så har soverommet blitt en sånn plass hvor vi har stuet vekk saker og ting, men det er det slutt på nå. Har såvidt begynt på soverommet. To kommoder er blitt malt og jeg har laget sengegavl..nå venter vi på en elektriker som skal henge opp en lysekrone og så må vi ta en orntlig oppryddning. Bilder av dette prosjektet kommer etterhvert:)

Ha en fin dag alle sammen!

-Anne M-

Det modnes

Sensommeren er her og det begynner å bli modne bær i hagen. Eplene må nok modnes noen uker til. Her kommer bilder av hagens fristelser:

Nedenfor huset står det et gammelt epletre.

Røde rips


Stikkelsbær


Det er også en ganske stor jordbærhage nedenfor huset.


Solebær


og rabarbra


Her er det bare å benytte seg av det hagen har å by på. Det hadde vært veldig gøy å få til en liten kjøkkenhage med gulrøtter og litt forskjellig i, men for øyeblikket har vi nok å styre med. Heldigvis er det Svein sin mor som holder orden med jordbær og de andre fristelsene i hagen.

-Anne M-

Tid for kveldskos:)

Solen har gått ned, de søte små sover og kveldsroen senker seg over Jorde gård. Da er det på tide å trekke ut på verandaen sammen med den man er glad i, tenne noen lykter og nyte et glass vin:)Jeg ble inspirert av Mari Ringen Gråberg  som hadde laget så fine lykter av glass med kongler oppi..en orntlig koselig høstdekorasjon. Siden vi her på gården har endel gamle norgesglass i stabburene så tenkte jeg at jeg ville gjøre det samme. Men i mangel på kongler ble det bare tre norgesglass i ulike høyder med små hvite kubbelys oppi. Jeg samlet dem på et sølvbrett og dekorerte med en kvist med rognebær. Nå skal vi ta med lyktene ut på verandaen.

Ha en strålende lørdagskveld alle sammen!

-Anne M-

Det jobbes

Påbygget begynner å ta form. Svein og hans søskenbarn jobber med påbygget som blir et overbygg over vaskerommsdøren og vidre ned over plattingen. Det er fortsatt litt jobb igjen før det er færdig, og da skal det hvitmales. Solen skinner og det er en herlig lørdags ettermiddag:)Det ser ut som et orntlig byggekaos her, men har virkelig troen på at dette blir bra da det står færdig!

-Anne M-

Badet vårt

Badet er en plass man bruker mye tid, så hvorfor ikke gjøre det litt koselig:) Når vi restaurerte huset var det viktig for oss at badet skulle passe inn med resten av stilen huset har.  Huset som er et sveitserhus fra 1898 har som sveitserhus flest mange store vinduer. Bare på badet har vi tre vinduer, så her får vi masse lys:)   Vi er heldige å har et stort bad på 18 m2. Baderomsinnredningen er 3 meter lang. Kjempe digg med masse skapplass på badet.

Innredningen har jeg og Svein tegnet og en lokal møbelsnekker har laget den. (samme som laget kjøkkeninnredningen vår)


Benkeplaten er av marmor.For oss var det en selvfølge å ha et badekar med løveføtter.


 Her er ett av de tre vinduene badet har. De to nederste rutene er dekket med folie som gjør at ingen ser inn, men lyset kommer gjennom.

På speilet har jeg hengt opp en gammel blonde som har blitt en fin plass å henge øredobber på.


Dilla på lysekroner, og måtte selvfølgelig ha en på badet også;)


En gammel vaskekommode med et gammelt vaskevannsfat og mugge pynter opp i et hjørne. Dette sto i huset fra gammelt av.


Med små barn i huset trenger man en orntlig stelleplass, og valget falt på denne stellekommoden fra bohus. Den kan brukes til kommode da barna ikke trenger et stellebord lengere. 


Bleiedunk. En slik dunk fylles iløpet av en dag eller to.Bryterene på badet har også et nostalgisk utseende.


Sko, tiara, veske og nål fra mitt bryllup har fått plass øverst i vitrineskapet på badet.


Dette var noen glimt fra badet vårt, men noe av det smarteste med badet er skittentøy-sjakten som går rett ned på vaskerommet..kunne ikke vært for uten! Har glemt å ta bilde av den..men en sjakt er vel en sjakt.

-Anne M-

Stuene i første etasje

Her kommer det bilder fra stuene i første etasje:


Midtstua er som navnet sier i mellom spisestua og finstua. I denne stua har vi tatt vare på de gamle møblene som stod her fra gammelt av.  Bak sofaen er det en dobbeldør med vinduer. Døra er ikke i bruk enda, men det skal bli et overbygg på denne siden av huset med en veranda, men det er langsiktige planer.


Stua fra en annen vinkel.Det store hjørneskapet som står i denne stua er det Svein sin oldefar som har laget. Utskjæringene er flotte og dette er et fint stykke håndarbeid, tenk den jobben å skjære ut alt! Klarer aldri å bestemme meg for om denne brunfarga egentlig er så fin...hadde vært orntlig gøy å mala det, men jeg føler at det blir som å velte en gravstein eller noe i den duren. Og siden de andre gamle møblene i denne stua er i sånn farge så står det jo i stil.u
Det gamle vegguret hang også i huset fra før.


Etter midtstua kommer finstua. Denne stua er ikke så mye i bruk siden vi har valgt å ikke ha tv her. Det er nok tv stua i andre etasje som er mest i bruk. Men det er fint å sette seg her med gode venner og ta en kaffekopp og sladdre litt.


Bordet er egentlig et kjøkkenbord som vi kappet beina på. Det var malt i en rødbrun farge og var veldig slitt og egentlig så det ikke fint ut. Etter flere omganger med malingsfjerning og en runde med pussemaskina kunne det males. Og det ble veldig fint og det ser forstatt gammelt ut.


Hjørneskapet er det også oldefaren til Svein som har laget. Gyngestolen er gammel og mye brukt.
Etasjeovnen er 150 år gammel og har ikke stått her opprinnelig, men far til Svein fortalte at fra gammelt av så var det en etasjeovn på denne pipa. Vi syntes at de er utrolig lekre og et møbel i seg selv. Ovnen kjøpte vi av en fra Valdres. 


Kansje ikke så praktisk med lys sofa når man har små barn, men det har gått bra så langt... Veggen i denne stua er litt naken, men planen er å henge bryllupsbilde(r) der. Det blir koselig!


 Dette var noen glimt fra de to stuene i første etasje. Håper de falt i smak:)-Anne M-Detaljer!

Detaljer er viktig! Jeg kan faktisk bruke laaang tid på å finne den riktige plassen til en bestemt pynteting, eller bruke god tid på å passe på at det harmonerer mest mulig og at ting passer inn. Har jeg førs funnet en bra plassering av en bestemt ting eller møbel så skal det MYE til for at den blir flyttet på, og er det noen som løfter opp en av pyntetingene og setter den ned igjen litt annerledes enn jeg hadde gjort, ja så klør jeg i fingrene etter å rette på det. Kansje jeg er litt hysterisk, men det er jeg ikke alene om. Har lest mange interiørblogger hvor folk sier det samme, så jeg velger å tro at det er noe som ligger naturlig i oss som er opptatt av interiør. (?)

Noen detaljebilder:Pynten på spisestuebordet blir av og til skiftet ut. Dåpsluer til pynt. Alle tre barna har brukt hver sin dåpslue, men samme dåpskjole. Luene henger til pynt på det gamle skapet i spisestua.


En slitt gammel benk i hagen med et koselig budskap.


Et gammelt vindu har blitt til en fin ramme for barnehender og føtter Et gammelt vaskevannsfat og  en vannmugge pynter fint opp på badet.

Bordkorta fra bryllupet vårt har blitt til pynt.En liten kurv med spaprodukter og noen deilige håndkler som er rullet sammen blir en fin dekorasjon på badet.Denne utrolig flotte klokkestrengen fikk vi til bryllupet vårt av mitt søskenbarn. Den har hun brodert, og den er utrolig flott.


Jenta på det store fotografiet er Svein sin oldemor. Det var hun som bodde i huset først.


Levende lys skaper stemning, og med disse gamle barneskoene og børsten i sølv blir man litt nostalgisk;)


Jordbær fra  jordbærhagen til svigermor.


Her er alle velkommen!


Et norgesglass med ståltrådhank blir en fin og landlig lykt.Gutterommet. Denne hyllen med alle godbitene på er et fint blikkfang i det rommet. Sparkebuksa som henger under fikk Johannes av tante og onkel på Tretten da han var en dag gammel. Bamsen som henger har jeg kjøpt på Josefine på Gol.


På badet er det en nostalgisk stil, og denne lysekronen er et fint blikkfang.


Et gammelt kjede kan bli fin pynt.


Heng opp favorittsmykkene. En gammel blonde kan bli til oppheng for øredobber. Denne blonden henger på  speilet, og den pynter opp og er veldig praktisk til øredobber-oppheng.


Til jul fikk vi Johannes sine avtrykk sammen med et lite dikt i glass og ramme. Har tenkt til å kjøpe en finere ramme.


Interiørbladene mine får plass i denne kurven i finstua. Enkelt og greit!


På verandaen over innganspartiet har jeg pyntet med blomster og lys. Når man samler det på et fat blir det fint og dekorativt.


Hjerter er koselige og pynter opp. Det er enkelt å lage et av ståltråd og perler.


Stabbursnøklene er både i bruk og henger også til pynt


Liftgardinene i spisestua har fine detaljer. De er håndvevd etter et åklemønster. Kjøpt gjennom husfliden.
-Anne M-

SpisestuenI spisestuen er det to vegger med tømmer. Siden det er tømmer i alle veggene i hele første etasje syntes vi det var litt fint å kunne vise det fram. Tømmeret i veggene har aldri før vært synlig, det har kunn hatt oppgave som reisverk med panel utenpå. Tømmeret var derfor ikke høvlet fint, så for at disse to veggene skulle bli fine måtte de høvles og pusses. Det var en stor og støvete jobb! Resultatet ble vi veldig fornøyde med. Peisen som deler opp kjøkkenet og spisestua er ny og muret av en lokal eldre mann.


 

I spisestua har vi bordplass til 12 personer. Bordet er 3 meter langt. Bordet og stolene er nye og kjøpt på bohus.

Tallerkenhylla som henger i spisestua har jeg fått av min bestefar. Han har laget den. De koselige tallerkene har jeg fått etter min oldemor.

 
Spisestuen og kjøkkenet har åpen løsning. Det har stuene videre innover også.


En god idè! Bevar avtrykk etter de små på en dekorativ måte! Dette søte, sjarmerende lille vinduet fant jeg på loftet da vi ryddet ut. Jeg tok vare på det fordi jeg syntes at det var så fint, og fordi jeg ville bruke det til noe. Etter litt tenking fant jeg ut at disse tre rutene kunne få avtrykk av barna sine hender/føtter. Avtrykket er tatt på baksiden av glasset sånn at når det vaskes støv forsvinner ikke avtrykket.  


Dette var noen bilder fra vår spisestue

-Anne M-

Kjøkkenet - husets hjerte!

Jeg er så glad for at vi valgte å lage kjøkkenet stort og lyst. I dette huset har kjøkkenet alltid vært en samlingsplass, det har Svein sin far fortalt. Før når Svein sine oldeforeldre og besteforeldre bodde her var det på kjøkkenet de satt mest. Vi sitter også mye på kjøkkenet, rundt øya. Her kommer noen bilder av kjøkkenet vårt:

Kjøkkeninnredningen er laget av en lokal møbelsnekker, og benkeplaten er granitt fra larvikitt.


Kjøkkenskapene valgte vi å la gå helt opp til taket. Med en takhøyde på nesten tre meter er det umulig å nå opp til de øverste hyllene, men det er mye penere med skap som går helt til taket, og man slipper den støvsamleren oppe på skapa. Øverst oppe i de hyllene jeg ikke når har vi ting som sjelden er i bruk, men som man alikevel tar vare på;)Kjøkkenet har en delvis åpen løsning inn til spisestuen. Opprinnelig var det vegg her med en dør, men halve denne veggen har vi rivi for å få en bedre romfølelse, og mere lys.


Slagbenken er et Finn.no kupp. Den var akkurat slik som jeg har hatt lyst på til kjøkkenet lenge. Den var malt i en fin hvit farge så jeg trengte ikke gjøre noe med den. Under sete er det gog plass til oppbevaring. Vi har en kasse til gamle aviser oppi den. 
Kjøkkenhyllen fant jeg på loftet da vi skulle rydde ut der oppe. Den hadde en lys brunfarge, men da jeg hadde svingt malerkosten endte den opp hvit. Jeg synes hylla er sjarmerende og nostalgisk. Kjøkken tv`n våres har fått plass oppå den.


Knottene på kjøkkeninnredningen er av tinn.
Disse søte godteskålene fra kids står til pynt i det ene glasskapet på kjøkkenet. Skålene er kun i bruk kl 18.00 hver lørdag. En til hver av ungene. (minstejenta er for liten enda da)
Speil skaper stemning!


Disse runde lysbryterne i nostalgisk stil bare måtte vi ha.De passer perfekt til stilen dette huset har. Det er slike brytere og slike kontakter i alle rom bortsett fra soverom og vaskerom.


Denne gamle kjøttkverna har jeg arvet etter min bestemor, den pynter opp på en hylle i kjøkkeninnredninga.Brødboksen vår. Hadde lenge leita etter en litt annerledes brødboks i den nostalgiske stilen, og lykken ble stor da jeg fant denne på en nettbutikk og det var den siste de hadde igjen! Den lille boksen er til tørrforet til katten vår Simba.-Anne M.Inngangspartiet

Her kommer noen bilder som viser inngangspartiet i "sommerdrakt"


Gummistøvlene fra ilse jacobsen står ikke bare til pynt. De blir flittig brukt, men dekorative er de også!                          

Gamle norgesglass har vi masse av på gården, og de kan brukes til så mangt.. Her brukes det til en lyslykt som jeg har laget en hank på av gammel ståltråd.

                                                                              
     
Dørskiltet har jeg laget av et trehjerte som ble kjøpt på Josefine interiør i Gol sentrum. En kjempe fin interiørbutikk med masse godbiter!

På den ene siden av inngangspartiet har vi en koselig sittebenk. Denne kroken har sol store delerav dagen.
   
I stabburet fant vi igjen en gammel kost som Svein laget da han var liten. Den er laget av bjørkekvist, og vi syntes den var koselig og passet fint ved døra.
    
I det ene hjørnet ved inngangspartiet har vi et lite bord og etpar stoler. I denne kroken er det skygge til ganske langt utpå ettermiddagen, og når sola steiker på kan en skyggekrok være god å ha!
  -Anne M-

Huset vi bor i sin historie

Hovedhuset på gården er et gammelt sveitserhus som sto ferdig i 1898. De første som bodde i huset er min mann sine oldeforeldre. Huset har en grunnflate på 120 m2 med tre etasjer. Hele første etasje er bygget av tømmer, mens andre og tredje etasje er av reisverk. Slik så huset ut den gangen for leeenge siden:  Maaange år senere i 2007 så huset slik ut: Og det var i 2007 at vi startet den store jobben med å restaurere huset.


           

 

Da vi gikk igang med restaurering måtte vi rive ut alt av gulv og vegger, og de fleste rommene i huset hadde både to og tre lag med panel, og to lag med gulv. (tydelig at det har blitt pusset opp noen ganger på disse 112 årene) I andre etasje fant vi sagflis og avispapir i veggene som var brukt til isolasjon. og i gulvet mellom andre og tredje etasje var det brukt jord som isolasjon. Både jord og sagflis var jo veldig vanlig å bruke før i tiden. Tenk deg det brenner godt!  Fra vi startet å rive til vi var ferdige med å rive hadde det gått nesten tre mnd. Da var det bare selve skallet som sto igjen av huset. Utvendig var nemlig huset blitt tatt igjen for ikke så mange år siden. Inne kunne vi nå stå i første etasje og se rett opp i taket i tredje etasje. I andre etasje var også mange av deleveggene fjernet helt..kun vegger med bæring sto igjen. Det så slik ut:                                                  

Da alt var rivi var det klart for å bygge det opp igjen. Det ble støpt gulv i hele første etasje, alle bjelkelag ble skiftet, og alt ble gjort etter dagens standard/krav. Selve byggingen er det Svein og hans far som har stått for. De jobbet lange og sene kvelder, helger og noen ganger til og med netter!!! Sparkling og maling er det jeg og Svein sin mor som har hatt jobben med. Vi har selvfølgelig hatt noen snille familiemedlemmer og venner som også har hjelpt til noen ganger.
 Her er noen bilder av prosessen:
   
Inngangspartiet er rivi ned og erstattet med et større inngangsparti, slik som det opprinnelig var på dette huset. Vi har enda ikke fått opp utskjæringer men det kommer... Og her er bilder av et nesten ferdig resultat:
    
                                                                       -Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits