august 2011

Verden på veggen

Her kommer bilder av det store verdenskartet som jeg skrev om i et tidligere innlegg!

Det var STORT, og vi kunne nok ha bestilt det litt mindre, men meninga var jo også at det skulle dekke store deler av den veggen da..
Et blikkfang ble det hvertfall...

En fin kveld ønskes til alle som titter innom:)

-Anne M-

I fin stuen..

I hele vår og sommer har vi hatt vårlige/sommerlige farger i finstuen.. Mintgrønt har vært fargen som gjorde prikken over i`en der inne og som sammen med det hvite og lyse fikk stuen til å bli sommerlig.

Føler virkelig at høsten sniker seg på nå, men samtidig er det fortsatt ikke helt høst... Noen enkle knep har jeg alikevel gjort i finstuen. Den har nok blitt litt mere klar for høsten, men tykkere gardiner og enda mere lune farger skal jeg vente litt til med.
De mintgrønne fargene er tatt vekk for i år, og blitt erstattet med gullputene fra i fjor, og sammen med de hvite sommerputene og noen saueskinn i sofaen har stuen blitt litt lunere.

Selv om jeg er veldig glad i litt pastellfarger var det virkelig godt å få det vekk nå og forberede fin-stuen på høsten;)


Veggen bak sofaen er fortsatt helt tom..og for de som har fulgt med en stund så vet dere kansje at vi går og venter på bryllupsbildene våres som skal opp på den veggeen..nå er det over to år siden vi giftet oss, og fotografen våres lover og lover, men det skjer pokker meg ALDRI noe! Jeg er så utrolig lei av alle beklagelsene han kommer med! Vi har ikke fått albumet enda engang! Hva gjør man med slike folk da?
I fjor høst hadde vi mørkebrune gardiner her inne og mørkebrune saueskinnsputer sammen med de runde i gull.. I år blir det nok ikke SÅ mørke gardiner. Følte kansje at det kvelte rommet litt. Jeg ser for meg noen beige/gråe gardiner..men når jeg ser for meg noe pleier jeg ikke så ofte å finne akkuratt slike da, så vi får se hva det blir til. De mørkebrune gardinene har fått ny plass på soverommet.

(I dag fikk vi foresten opp skuffene i skatollet som vi kjøpte i går...de lampeskjermene som hun damen mente var fine..de lå der de, men de var langt fra fine...røde falmede og med noen pærler på..de var så morkne at pærlene bare drysset av når jeg tok i de. Sammen med de lå det en haug av gamle slitte fæle bøker..ekte skinn på noen av bøkene vel og merke, men hva skal vi med det.. Vet det kommer ann påøyet som ser, men den store skatten fant vi nok ikke i disse skuffene;) Men litt spennende var det lell..)

Har du begynt å tenke på høstfargene til din stue enda?

Jeg ønsker alle som titter innom en fin ny uke:)

-Anne M- 

Et finn.no funn som rommer en hemmelighet

Så var det søndag kveld igjen...helgen bare flyr av gårde synes jeg!

I dag har vi tatt turen over til Valdres for å hente vårt siste finn.no kupp:) Vi har lenge lett etter et skrivebord/ skatoll som vi kan ha i andre etasje. For øyeblikket er det er gammelt kjøkkenbord som blir brukt til skrivebord, men det passer ikke inn og har kun blitt plassert der med tanke på at det kun var midlertidig. Men her en dagen fant vi et fint og lite skatoll på finn.no og prisen var også veldig fin..

Så nå er vi lykkelige eiere av et aldeles nydelig lite skatoll...som selvsagt skal males. Fargen blir benhvit. 


Damen som solgte oss dette skatollet sa at siden det har stått på en låve så lenge og antagelig blitt litt rått så fikk hun ikke opp skuffene, men da det kommer inn i varmen mente hun at det burde gå lett...men hun sa at i en av skuffene lå det noen gamle fine lampeskjermer...det var nok derfor hun hadde prøvd å få opp skuffene, siden hun ville ha de. Så de måtte vi bare få med på kjøpet sa hun..mulig det kunne ligge andre ting oppi der og sa hun. Det blir spennende å se hva som befinner seg i skuffene;) Kansje en liten hemmelighet eller en skatt...eller kansje noe gammelt ubrukelig..jeg hører hvertfal at det er noe inni der;)

En god søndag kveld ønskes fra meg til alle som titter innom:)

-Anne M-Tavle-veggen på kjøkkenet

At jeg ikke har gjort dette før!!!  Det er det jeg sitter å tenker nå når jeg sitter her ved kjøkken-øyen og skriver dette innlegget og titter bort på kjølehjørnet:)

Vi er strålende førnøyde, og de flotte ukedag-navnene som jeg fikk spesialbestilt fra www.dittdorskilt.no de gjør virkelig susen over tavleveggen!

En hel vegg med masse plass til å skrive og notere ned alt vi må huske på...kan ikke glemme noe nå;)

Takk for alle kommentarene som fikk meg til å tørre å gjøre dette!
Pus har også fått seg eget skilt over matskålen sin...
I kveld blir det film og brownie med is...skal bli fint å slappe av på sofaen en hel kveld:) Kartet våres har foresten kommet, og jeg har hengt det opp...det var kjempe STORT, men det ble ganske tøft egentlig...kommer nok bilder snart.

God helg til alle som titter innom:)

-Anne M-

Hele verden rett hjem i stua

Jeg er så spent om dagen.. Ikke bare venter vi i spenning på lenestolene våres fortsatt ( nå er det to uker siden vi fikk beskjed om at de ble sendt fra fabrikk), men jammen meg så venter vi på hele verden også;)

Jeg snappet opp et lite tips om noen som hadde verdenskartet hengende i stuen slik at ungene til en hver tid kan leke seg med å studere det (hvis de ønsker)... Selv er jeg utrolig dårlig når det kommer til geografi, og skulle gjerne husket mere av alt det som ble pugget når jeg gikk på skole. Aldri har jeg hatt et kart hengende på mine vegger før heller..

Det er jo en kjent sak at har man noe lett tilgjengelig så er det større sjangse at man bruker det...og også kansje en større sjangse for at barna vil rette sin oppmerksomhet til det..( en gang i fremtiden...) 
Vi har derfor bestilt oss et stort verdenskart som skal henge oppe i tv-stuen. Jeg gleder meg så mye til det kommer!


Det er 185x122 cm stort.

Først lette jeg på finn.no, men de som var i den størrelsen hadde en ganske høy pris.. Men så fant jeg denne nettsiden, og der hadde de mange fine kart og globuser til en hyggelig pris;)  http://www.nomaden.no Så er du på utkikk etter et kart til en fin pris, sjekk ut denne siden!

Kart på veggen er jo både dekorativt og også lærerikt...to fluer i en smekk;)

 En fin kveld ønskes til alle som titter innom!-Anne M-

Litt høststemning i heimen;)

Velger å tviholde på sommeren enda litt til, så de fleste plasser rundt om i huset er det sommerfølelse fortsatt:) Men i slagbenken på kjøkkenet har de blomstrete putene  fra green gate blitt erstattet med litt lunere farger. Ingen av putene er nye..alle er fra i fjor høst. Men selv om det ikke er nytt er det jammen meg en god følelse å ta frem igjen litt gammelt stæsj og bruke det på nytt!


Her synes litt av veggen på kjølehjørnet som er blitt malt med tavlemaling;) Jeg vil ikke vise hele enda siden jeg venter på noe jeg har bestilt til denne veggen! Men når det er klart skal jeg selvsagt vise en haug av bilder:)

Ha en nydelig kveld!

-Anne M-

En nydelig liten sak

Jeg elsker fine rammer! Lisbeth Dahl har jo maaange søte og herlige rammer.. Men jeg var på Bohus i helgen og der fant jeg den fineste rammen jeg har sett på lenge..ikke var den dyr heller..bare 99 kr, og det vil jeg kalle et røver kjøp!

Så dette er et tips fra meg.. Billig og nydelig ramme på Bohus:)
De hadde den også i hjerte-form..

Min ramme står til pynt i midtstuen, og jeg er så fornøyd med den:)

Til alle som titter innom ønsker jeg en nydelig mandag og en fin start på den nye uken!

-Anne M-

Vinneren(e) er:

Aller først må jeg bare si TUSEN TAKK for at SÅ mange har delt sine sommerminner her på denne konkurransen:)
Over 60 stykker har lagt igjen et herlig sommerminne, og deltar dermed i trekkningen om en hovedpremie og en trøstepremie:)

Jeg har lest igjennom alle sommerminnene, og her er det mange gode minner.. Alt fra koselige sommerkvelder til bryllup og frierier, samt koselige ferieturer, barn i vente osv, osv.. Jeg kan selvsagt ikke trekke en vinner ut i fra det beste sommerminnet, for her er alle minnnene unike for hver og en som har skrevet det. Jeg har rett og slett printet ut alle kommentarene, krøllet de sammen til små krølle-lapper og lagt de i en stor bolle.. Svein har trukket to lapper, den første ble vinneren av hovedpremien og den andre ble vinneren av trøstepremien:)

Håper det høres greit ut:)


Vinneren av hovedpremien er:  

Idailbraten

 

 


Vinneren av trøstepremien er: 
  

taubanevegen

 

 

 

Gratulerer så mye til dere:)

Fint hvis dere sender meg en mail med fullt navn og adresse slik at jeg kan få sendt premien til dere:)

Mail: sveinjor@hotmail.com

 

-Anne M-

 

 

 

Ut på tur..

Det er orntlig høststemning i luften om dagen, og da trekkes vi ut i naturen på tur:)

Ikke så mye til høstfarger i fjellet enda, men det skal nok ikke så mange ukene til tenker jeg før vi ser alle de flotte og spreke fargene fjellet har å by på..herlig!

Nå har vi akkurat kommet hjem fra en liten, men koselig fjelltur med de to minste barna. (Eldstejenta er på hyttetur med en venninne)

Mye fint og spennende som fanger oppmerksomheten til to små tur-gåere..hver minste lille stein og hver minste lille bær skal utforskes... Herlig:)

Alt som opptar de små på tur opptar selvsagt meg også, og sammen plukket vi en fin liten kvast med fin lilla røslyng. Inngangspartiet har dermed fått seg høstpynt..kansje noe tidlig, men flott fordet:)


Med disse bildene ønsker jeg alle som titter innom Jorde gård en flott søndag!

Følg med i kveld! Da trekkes vinneren(e) av konkurransen...det er mange som har meldt deg på så dette blir spennende! :)

-Anne M-

Tavle for hver dag

Nå er det snart skolestart for eldstejenta, mens barnehage og jobb er alt i gang. Det er mye som skjer i ukene og jeg har savnet å ha litt system på alt som skal skje. (faste aktiviteter og også andre ting som skal skje)

Jeg har kjøpt fem små tavler som jeg har skrevet ukedagene på, og nå håper jeg at disse skal hjelpe oss litt til å ha mere oversikt over ting og tang som skjer i ukene:)  I tilleg har vi en oppslagstavle bak kjøkkendøren hvor ukeplaner og mnd planer fra skole og barnehage henger...Jeg har faktisk tenkt tanken å male hele den veggen (der tavlene henger) på kjølehjørnet med tavlemaling... det kunne blitt tøft og litt røft og VELDIG praktisk, men vet ikke om jeg tørr;) Hva synes dere?

Hvordan holder du styr på alt som skjer hver uke? Jeg tar gjerne i mot tips:)

 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin søndag!

..her regner det og er orntlig høst-stemning, så det frister litt med film og teppet på sofaen denne kvelden;)

I morgen er det ny uke og nye muligheter!

-Anne M-

 
Helg kjære helg!

Nå er første arbeidsuke etter ferien overstått.. Den første uken etter en ferie er som regel en litt trøtt og tung uke, men jeg må jammen meg si at det har gått overaskende bra å komme seg opp om morgenen, få ungene i klærne og smøre matpakker og stable seg ut i bilen.. Jammen meg godt når rutiner faller tilbake til normalen..selv om det er veldig godt med litt ferie også da!


"God sommerferie" passer ikke så godt på tavlen lengere, så det ble pusset ut og erstattet med "Husk å ta opp brød"! ;)

Nå som helgen er her har vi nok å gjøre og bruke tiden på, men litt helgekos skal vi nok få til her på gården fordet!God helg til alle som titter innom:)

-Anne M-

Mintgrønn skatt

Sist helg var vi på besøk hos mine besteforeldre. Der tok vi en tur opp i stabburet og der fant jeg en aldeles nydelig lampe som min bestemor hadde tenkt til å kaste. Gjett om ikke jeg var sen om å spørre fint om jeg heller kunne få den da:)

Her står den på konsollbordet i finstuen. Egentlig tror jeg at det er en vegglampe, men den fungerer fint som en bordlampe også. (tanken er at den skal inn på gutterommet etterhvert, den bare mellomlandet her i stuen)

Ledningen har jeg fjernet siden det var en veldig gammel ledning.. håpet er jo at vi kan få satt i en ny ledning..tror det skal la seg gjøre!Jo mer jeg ser på denne lampen jo mere liker jeg den... Det er formen og den duse vakkre mintgrønne fargen som gjør at den ser vakker ut i mine øyne.

 

Jeg har egentlig ikke helt sansen for så mye gammelt nips, (det er stort sett gamle møbler som kommer inn her i huset) Men ett og annet gammelt nips er jo flott da.. Litt men ikke for mye!

Jeg ønsker alle som titter innom en nydelig Torsdag! Jeg har Torsdagsfri fra jobb, så her brukes dagen sammen med barna. En dag igjen nå og så er det helg igjen;)

 

* Minner om Give away / konkurransen jeg har her på bloggen! Det er fortsatt god tid til å melde seg på.. Du finner den på forrige innlegg:)

-Anne M-

Give away/ konkurranse på Jorde gård

Hurra!!! Bloggen fyller 1 år denne mnd, og det skal selvsagt feires med en Give away / konkurranse:)

Siden dette er en blogg med hovedfokus på interiør så passer det vel godt med interiør som premie... Jeg vet det er maaange interiørglade der ute, så her er det bare å melde seg på:)

Hovedpremien denne gangen blir dette:


En nærmere titt på hver ting:


To små kubbelys fra Lene Bjerre.


Denne flotte løperen.


Liten snacks bolle bra Bruka-design.


Hjerteskilt med teksten: Welcome.

 Siden det er 1 års-feiring har jeg lyst til å trekke ut en liten trøstepremie også. To små kubbelys fra Lene Bjerre i fargen lys lilla:


For å bli med i trekkningen gjør du dette:

-Du skriver en kommentar under dette innlegget hvor du kort beskriver ditt beste sommerminne fra denne sommeren:)  (sommeren er jo snart over, og da er det på tide å mimre litt)

Konkurransen avsluttes kl 21.00 søndag 21. august 2011.

Lykke til:)-Anne M-

Rom for rom

Vet dere hva? Jorde gård-bloggen fyller 1 år i August:) Det skal vi feire med en liten give away/ konkurranse om noen få dager, så følg med;)

Jeg har lenge hatt lyst til å lage et rom-for-rom innlegg, men aldri hatt tid til å gjøre det, men nå i forbindelse med bloggens 1 års-feiring vil jeg vise dere rom for rom i hele huset i ett og samme innlegg :)

 Velkommen inn!


Inngangen på fremsiden av huset...her kommer vi rett inn i gangen.
Inne i gangen..


 Døren går inn til kjøkkenet og trappen går opp i andre etasje..


..Kjøkkenet sett fra gangen..
Fra kjøkkenet er det åpen løsning inn i spisestuen..


...Spisestuen...
..Videre fra spisestuen er det åpen løsning inn til to stuer..den første vi kommer til er midtstuen..


..Midtstuen.. Her ser det ikke slik ut lengere siden vi har solgt stolene og går og venter på nye stoler som kommer snart. Denne stuen er endel i bruk siden vi har tv-her.
Noen har kansje lagt merke til at vi kaller disse tre stuene våres for midtstuen ,finstuen og tv-stuen..det sitter igjen fra vi dreiv å pusset opp her..vi kalte rommene det for å skille de da vi snakket om de, og siden har vi fortsatt å kalle de for det. Finstuen f.eks høres kansje litt stivt ut, men i virkeligheten er det ikke det..det er bare en stue som vi ikke bruker så mye i hverdagen siden der inne har vi valgt å ikke ha tv..den brukes gjerne til kaffebesøk og kos....Her ser dere finstuen..


 ...Ellers i 1. etasje har vi en gang i fra selve gangen som går inn til et kott/ lite lager...det er ikke ferdig enda, så det er ikke så mye å vise frem. Men denne gangen går også inn til vaskerommet:...Ikke helt ferdige med å liste og slikt der inne heller...

Vi har også en liten do i 1.etasje:Dette var første etasje.. Da sier jeg bare velkommen opp i 2. etasje:
...opp trappen og vi kommer rett opp i tv-stuen:


Her er det åpen løsning... Et stort rom med dører inn til alle soverom og bad. Trappen snirkler seg videre opp i tredje etasje..der er det bare rot og loft enn så lenge, men med tiden blir det kontor, gjesterom, et toalett/lite bad og et soverom.


Tv-stuen er den stuen som blir mest brukt... Her har vi godt med plass til store og små, og herlig gulvplass til å leke på...


...Fra tv-stuen går det dør inn på eldstejenta sitt rom..


..Og inn til minstejenta...


...og gutterommet...


...og foreldre-soverommet...

 

Det er også en dør inn til badet:

I fra tv-stuen går det en dør ut på den lille verandaen på overbygget/ utbygget på fremsiden av huset:

 

Vel....dettte var små glimt fra hvert rom i hele huset.....

Jeg tror jeg vil benytte dette innlegget til å takke alle som titter innom ofte, av og til, sjelden, eller rett som det er for deres interresse og for deres gode kommentarer og fine ord! Jeg har aldri fått ett vondt ord i mine kommentarer og det er jeg selvsagt veldig glad for:) Tusen takk for at dere som leser Jorde gård-bloggen finner min drøm for interiør og mine ideer, og bilder som interresant:) Tusen-tusen takk!!!

 

Ha en god helg!

Og følg med om noen dager hvis du vil ha med deg give-awayen / konkurransen:)

-Anne M-, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits