august 2013

Jenterom

 

Minstejenta (3år) sitt rom er endelig komplett..eller det vil si at vi mangler garderobeløsning, men den kommer i løpet av høsten.

 

I dag kom de nye taklampene på plass, og det var stor stas både for mor og datter:)

 

Her er bilder av jenterommet:

 

 

 

 

Dette rommet har som resten av huset en god blanding av nye og gamle møbler. For meg er det sjarm i de gamle møblene, men som tidligere nevnt så må det være funksjonelt. Spesielt på et barnerom!

 

 

 

Her har den gamle speilkommoden fått plass (og jeg er så glad for at jeg ikke fikk solgt den, for den gjør prikken på i`en her inne..)

  

 

Herlig å endelig ha alle barnerommene på stell!

 

Titter du innom.. I så fall, ha en fin kveld:)

 

-Anne M- 

 

 

Gammelt blir nytt

 

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet til gamle møbler og gamle ting. Og selv om huset våres har noen gamle møbler og ting så er det ikke hva som helst som får komme inn her. Det (møblene) MÅ vær praktisk, og det MÅ vær i så god stand at det skal kunne brukes sånn at barna ikke kan skade seg på det.

 

Men over til overskriften:

 

I dag har jeg «laget» noe av noe gammelt. Da vi hentet det gamle tømmerhuset som står på tunet (hønehuset) så stod det en ødelagt gammel tønne med lokk der inne. Heldigvis så kastet vi det ikke!! Lokket til tønnen var også ødelagt, men med skruer, drill og et par lister fikset jeg det. Planen min var at det skulle bli et kjempe stort fat / brett.

 

Jeg er strålende fornøyd:)

 Undersiden av tønnelokket. Lister er skrudd på, og møbelknotter/ filtknotter er limt på for å skåne bordplaten.

 

 
Oversiden har en fin og naturlig slitt patina. Jeg aner ikke hvor gammel den kan være, men vi skal vel ganske mange år tilbake i tid tenker jeg.

 


 Jeg er kjempe fornøyd med dagens lille jobb.. Her får jeg det røffe mot det klassiske, akkurat som jeg liker det!

Ha en fin fin søndag:))

 

-Anne M-

 

 

Fineste tiden

 

Saueskinn, pledd og ullputer er tatt fram igjen.. Kanskje en smule for tidlig for noen, men med sånt ruskevær som var her fredag så føltes det bare så herlig å kunne lune opp stuen. Det er virkelig tydelig at august også står på hell, og at høsten er i anmarsj. Jeg fortviler på ingen måte over det. Høsten er den fineste årstiden! Da er det tid for fine fjellturer i nydelig høstvær, hyttekos, og alle de herlige høstfargene. For ikke å snakke om kakao foran peisen og all innekosen!

 


Fredagkveld så det faktisk slik ut på bordet i stuen: Rognebær til pynt på brettet:)
Til deg som titter innom ønsker jeg en fin søndag!

 

-Anne M-

 

 

 

Angels face

 

 

 

Veslejenta og bamsen hennes har det fineste skjørtet her i huset..det er jeg sikker på;)

 

For noen uker siden bestilte jeg tutu skjørt fra Angels face hos barnelykke.no

 

Den som kunne vært tre år igjen og kunne gått med slike herlige skjørt;))

 -Anne M-

 

Hønepøne og hanepane

 

Det har blitt mye forandringer i hønseflokken denne sommeren. Men noen av forandringene har gjort veldig godt for flokken, mens andre forandringer har vært triste forandringer.

 

 

Tidlig i sommer flyttet de fra et hønsehus til et nytt og større hønsehus med stor utegård. Det skulle vise seg at det tok sin tid før hønene trivdes i sitt nye hus. Hanen vår, en brun italiener hane med navnet Lynet Mc Queen var en bestemt og sjefete hane. Haner skal jo passe på og styre hønseflokken, men denne hanen prøvde å styre mere enn det. Hønene fikk ikke gå ut i luftegården hvis ikke alle gikk ut..for hvis noen ble igjen inne fikk hanen panikk og visste ikke om han sku passe på dem ute eller de som var igjen inne. Derfor fløy han frem og tilbake som et lyn (ja han kledde navnet) og jaget hønene. Hvis ungene våre gikk inn til hønene fløy han på ungene og skulle ta de. Han gjorde det mot meg og mannen også. Han ble en ordentlig mannevond hane som vi ikke trivdes med. For å si det kort og greit så har vi ikke han lengere. Etter råd fra flere jeg snakket med som driver med høns så var det det samme rådet de alle kom med. En slik hane vil ingen ha! Det føles urettferdig, og det er trist for det var en flott fugl å se på, og et liv er jo et liv, men når man bor på en gård lærer man at slikt må man riste av seg

 

Nå etter at hanen er borte koser hønene seg! De har blitt harmoniske høner som kommer bort til oss, de er ute masse og trives godt i sitt nye hus.

 

Nå har vi av voksne høner: Ei brun italiener høne, to svarte minorka, og to lyse jærhøns. Det er tydelig at en av de svarte minorka hønene har tatt sjefs plassen.

 


Svart minorka


Lys jærhøne 

 

 


Brun italiener

 

 

For tre uker siden hentet vi 12 kyllinger. 7 som nå er 7 uker gamle, og 5 daggamle som nå er 3 uker. Tre av de minste døde en etter en iløpet av de tre første dagene. Det var kjempe trist for de var så søte og kosete. Ungene syntes også at det ble mye død og elendighet her.. Jeg vet jo at de som driver kyllingoppdrett plukker døde kyllinger hver eneste dag, men at vi skulle være så uheldige og miste tre av fem små gule nøster er bare kjempe tragisk. En ting er vertfall sikkert og det er at de fikk mye kos og omsorg fra ungene her den tiden de levde. Jeg vet hvertfall at neste gang vi skal ha kyllinger så skal vi ikke hente daggamle.. Hvorfor de døde vites ikke, men det kan vel være alt fra gener, hjertet, til at de ikke tålte flyttingen så tidlig.. De to som er igjen har vokst og klarer seg kjempe bra. Den ene er en mørk jærhøne kylling og den andre er en lys jærhane kylling. Han skal overta jobben etter Lynet mc queen, og har fått navnet Super Mario. (femåringen vår som bestemmer hanenavnene her på gården) Så får vi håpe at den er en ordentlig Super haneJ Vi ble vertfall lovet at jærhaner er rolige og ikke så store haner.

 Mørk jærhøne kylling og lys jærhane kylling

  

De andre kyllingene som nå er 7 uker har vi sluppet sammen med gamlehønene, og det har gått overaskende bra. Litt småhakking fra sjefshøna har det blitt, men ikke mere enn at det er helt normalt. Disse 7 kyllingene er av rase 2 RIR Red island road, 2 svart minorka og 3 lys sussex. Vi vet ikke om dette er høner, haner eller begge deler, men håper at flesteparten er hønekyllinger.
Spaghetti...

 
Høns er koselige dyr, og absolutt noe som kan anbefales. Det er jo heller ikke et minus at de gir oss de deiligste egg!


 

-Anne M-

  

 

07.08.2013

 

Jeg trenger ikke gå lenger enn rundt på gården for å få tatt noen sommerbilder. I dag har jeg sittet inne i hele dag i finværet med to små sjuke barn. (Vi har vannkoppene) Stakkars det er ikke greit å være liten og sjuk.. Men etter middag tok jeg turen ut for å få litt luft og sol i finværet..kamera ble med.

 

 


 

 

 

Det er så kjekt å ta med seg kamera og ut og ta bilder!

 

Til deg som titter innom ønsker jeg en fin ettermiddag!

 

-Anne M-

 

 

Jordbær- og rabarbrasaft

 

En gang i blant slår husmorgenene mine til, og jeg blir like overasket hver gang det faktisk går bra;)

 

I går klippet jeg ned rabarbraen og reiste på butikken for å kjøpe noen kurver jordbær.. Saft og syltetøy skulle det bli, og det blei det:)

 

 I dag skal jeg i 85-årsdag og etter å tenke og gruble på hva i all verden skal jeg kjøpe til en som har alt..så fant jeg ut at jeg kunne lage hjemmelaget saft, syltetøy og legge det i en kurv sammen med egg fra hønene her på gården, og grønnsaker fra grønnsakhagen..og ei spekepølse fra Hallingdal. En fin gave ide til den som har alt, dessuten er maten kortreist og helt hjemme dyrket:) Får håpe at 85- åringen liker det!


 

 
Jeg ønsker deg som titter innom en fin lørdag, og en god helg:)

 

-Anne M- 


 

 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits