oktober 2010

Nytt prosjekt på gang..

..Og denne gangen blir prosjektet å få malt to gamle nattbord som skal stå på barnerommet. Den ene har stått der fra før, men vi har lyst til å male begge to slik at den ene blir lys-lys rosa og den andre blir lys-lys-blå.. Johannes og Elina skal få hver sin ved siden av sengene sine. Jeg kjøpte jo også noen lekekasser, bord, stoler og lamper på nett for noen uker siden, og planen er jo at alt dette skal inn på barnerommet til Johannes og Elina.


Slik ser nattbordene ut nå:


Malingen er så slitt av at de er nødt til å males..Dette er ekte og gamle porselens knotter..det er bare så synd at det bare er en av de igjen på det ene nattbordet, så nye knotter trengs.. På bildet er de støvete og møkkete, men med en vask kunne de blitt kjempe fine, men jeg har alt kjøpt nye knotter som skal på..

Her er de nye knottene. Rosa og hvite striper til det rosa nattbordet, og hvite og blå striper til det lyseblå nattbordet.
Da gjenstår det bare å finne de rette fargene, og få malt;) Neste ukes prosjekt tenker jeg... Jeg gleder meg:)

I dag har Svein og barna gått en tur opp i skiheisen rett ovenfor her og lekt litt. De tok med seg akebrett og det var stor stas:) Ellers har vi vært ute å spist middag hele gjengen i dag, både store og små;) Nå sover de søte små i sengene sine, og jeg skal oppdatere meg på forskjellige blogger som jeg ikke har fått lest denne helgen:)

 

Ha en strålende søndag kveld:)

-Anne M-

En liten overaskelse..

...I en travel hverdag kan selv den beste glemme å vise sine kjære at man setter så uendelig stor pris på hverandre. Det er ikke slik at det alltid er så mye som skal til..men en gang i blandt kan en liten overaskelse være tingen! Sent i går kveld listet jeg meg ned i gangen og hang en liten overaskelse på ytterdøren slik at Svein skulle få øye på den når han dro på jobb idag;) Det var på ingen måte noe dyrt og flott, men bare noe så enkelt som et kort hvor jeg hadde skrevet noen ord, og en gavepose som jeg hadde puttet  noen sjokolader og en pose nøtteblanding oppi.. (han må kjøre et lite stykke 25min ca for å komme på jobb, så derfor tenkte jeg at han kunne kose seg med litt godt på bilturen..han elsker søtsaker;)

Når vi snakker om overaskelser.. I kveld skal jeg på overaskelses-middag med gjengen fra jobben. Det er en dame som skal slutte og som vi skal overaske med middag og en hyggelig kveld;) Jeg gleder meg for nå er det lenge siden jeg har snakket med flere av de fra jobben, så tror det blir veldig hyggelig!
Svein skal derfor være alene med alle tre barna, men jeg tror at han får besøk av noen kamerater etter at barna er lagt. Litt kjekt å gjøre noe hver for seg også.. Veldig ofte så er vi alltid ute sammen eller finner på ting sammen og det er kjempe koselig, men noen ganger er det godt å gjøre ting hver for seg også;)

Legger ved et bilde som jeg tok idag tidlig etter at to av barna var levert på skole og i barnehagen.. det  var helt rosa lys ute, og tåken lå og badet over Gol sentrum..litt trolsk stemning på morgenkvisten.Jeg ønsker alle en flott fredag og en fin start på helgen:)

 

-Anne M-

 

 

 
Fremover går det..

Tenk for en verden som åpner seg når man har lært seg å komme fremover for egen maskin;) Minstejenta på 7 mnd har akkuratt lært seg å krabbe/komme seg fremover. Lenge har hun bare klart å skyve seg bakover, men de siste dagene har hun blitt en liten reser på gulvene her i huset;) Det kjekke med en som åler seg langs gulvene er jo at nå må jeg til en hver tid holde gulvene rene og pene igjen..med andre ord nå MÅ jeg vaske gulvene opp til flere dager i uken:)

Elina er like stolt hver gang hun legger ut på krabbetur rundt om i huset:)Tenk å kunne fryse tiden og å spole seg tilbake til man var så liten..det hadde vært gøy;)

 Nå må jeg og Elina ut og hente de to andre på skolen og i barnehagen..., men før jeg reiser skal jeg stikke ned i garasjen og se om kjøkkenhylla har tørket etter det siste malingstrøket. Og hvis den har tørket skal den få opp på veggen i kveld;)

-Anne M-

 

Midtstuen i ny drakt

Da er vi endelig klare til å vise bilder av midtstuen i ny drakt..

Først kommer et bilde av slik den så ut FØR: (flere før-bilder ligger på kategorien stuene i første etasje)Litt trist å måtte hive ut disse gamle koselige møblene, men vi synes det var for galt å ha en stue som stod mere til pynt enn til bruk..nå har hvertfall stuen fått et nytt bruksomeråde..nemlig tv-stue! Vi mangler tv da, men det får komme da lommeboken sier at det er greit.

Møbler som vi har valgt til denne stuen nå er møbler som vi har valgt av praktiske og økonomiske grunner..og selvfølgelig synes vi at de er fine også da.., men hadde vi hatt råd hadde vi valgt noen andre stoler, men de vi har sett som vi har likt har kostet fra 6000kr pr stol og det er altfor dyrt for oss akkuratt nå, så dermed ble det ikea-stoler..billig og enkle å vaske trekket på..kjekt så lenge barna er små. Dyre flotte stoler kan vi heller kjøpe da småbarnsperioden er over her i huset;)

Her kommer et bilderas av stuen slik den ser ut NÅ:Veggfargen har gått fra hvitt (lys antikk) til brun (ørken).. Føler at denne fargen fungerer bra til stuen siden stuen i seg selv er så lys med døråpninger på alle fire veggene.. Alle andre rom denne stuen "grenser" til er også lyse, og derfor var det ålreit å få en liten kontrast her..Den gamle veggklokken er det eneste av de gamle møblene som har fått komme på plass igjen..den er så flott så den må få henge der;)Disse putene kjøpte vi på bohus, og når jeg skulle putte de ned i handlevognen så reiste min eldste datter av sted med vognen..hun nektet på at vi skulle he de putene..de lignet nemlig på Simba (katten vår) i pelsen, og slikt dyreplageri skulle ikke hun ha noe av...hehe, de barna..bare så kjekt at det ikke er ekte pels;)


Har fått på plass litt stæsj her, men går fortsatt å bytter om og flytter rundt på lys og stæsj.. det skal nok opp litt mere nytt etterhvert tenker jeg;)
Her skal tv`n etterhvert stå..
Det var bilder fra midtstuen..den ble litt lunere med den brune veggfargen. Dette er jo ingen stor tv stue, men siden vi har en stor tv-stue i 2.etasje med plass til mange så trenger vi ikke en stor tv-stue nede også.. jeg kan vel si (selv om det muligens høres litt kvalmt ut) at vi har jo hatt et luksus-problem i og med at vi har hatt denne 3.stuen her nede mere til pynt enn til bruk, men det er da slik huset er delt opp..man kan liksom ikke sage ned alle tømmerveggene heller.. Men nå er vi kjempe fornøyde..nå kan stuen fint brukes uten å stå til pynt;) Bare vi får en tv snart nå... ;)

Nå skal svigermor snart komme inn og passe de små. Jeg og Svein skal på kino sammen med noen venner:)

Ha en strålende fin søndagskveld! Helgen går så fort altså..

-Anne M-

Da ble det nye gardiner til finstuen alikevel..

..,men de ble mørkebrune istedenfor beige og gull! ..og så kostet de bare det halve av det de andre gjorde, og det liker vi:) Vi fant ut at vi ville gå for mørkebrune gardiner nå i vinter, og så henger vi opp igjen de hvite gardinene til våren. Veldig greit å kunne bytte på litt så blir man ikke så fort lei;)

Jeg ser at på bildet så er gardinene nesten svarte, men i virkeligheten så er de mørkebrune.. Vi er veldig fornøyde, og faktisk så passet de inn i rommet så bra at jeg har ikke trengt å venne meg til de engang..ofte må jeg bruke noen dager på å venne meg til nye gardiner og nytt stæsj:)Gardinene er kjøpt på bohus.Nå skal vi skru sammen et møbel som skal inn i midtstuen, og bilder derfra kommer imorgen;)

Jeg ønsker dere en strålende og fin lørdagskveld!

-Anne M-

Oppskrift på bærpai

Etter etpar ønsker om oppskrift på bærpai så legger jeg den ut i et eget innlegg:)

Oppskriften er beregnet til rund paiform, 25 cm.

125 gram hvetemel
- 100 gram smør (ikke smeltet)
- 4 ss kaldt vann

- Smuldre sammen mel,smør og vann
- La deigen stå i kjøleskapet i 1 time
- Kjevle ut og legg i formen
- Forstek paibunnen i 8-10 minutter på 200 grader midt i ovnen (varmluft)
- Ha i ønsket fyll f.eks bærblanding og vaniljekrem... (jeg bruker bærblanding man får kjøpt frossen..tiner den og siler av vannet)
- Stekes midt i ovnen på 180 grader (varmluft) i ca 30 minutter-til den er gyllen..

-Serveres varm med vaniljeis eller krem:)

Kjempe godt:)

 

-Anne M-

 

 

 

JulestemningPitoresk har startet en interiørkonkuranse hvor du kan vinne flotte premier til ditt hjem. Ta en titt på konkuransen på bloggen hennes http://pitoresk.blogg.no/1287647549_interir_konkurranse_m.html . Der står konkuransereglene:) 
Her er noen av de flotte premiene du kan vinne:

 

 

 

Tema på konkuransen er Jule-stemning, og her kommer mitt bidrag:

 Julen er en så koselig og flott tid, med så mange forventninger fra både store og små.. Det er ikke mye som skal til for å få meg i ekte jule-stemning..jeg rett og slett elsker julen! :) Så når denne konkuransen dukket opp var jeg ikke sen med å ta en tur opp på loftet og rote rundt i julepynten. Må nesten innrømme at så tidlig har jeg aldri tatt frem julepynt, men hva gjør man ikke for å bringe frem jule-stemningen i folk;)

Ønsker dere alle en kjempe fin torsdagkveld med eller uten julestemning;)

-Anne M-

Huttetu så kaldt der er..

..,våknet opp til 10 kalde minus grader i dag! Trengte ikke å se på værmeldingen eller graderstokken i gårkveld for å skjønne at natten kom til å bli kald.. Rett ovenfor gården ligger skibakkene og der har snøkanonene stått klare noen dager alt, og sent i gårkveld kunne vi høre at de ble satt igang;) De går fortsatt og snøen spruter ut der oppe;) Så når jeg titter ut kjøkkenvinduet så ser jeg hvite hauger der oppi bakkene. NÅ er vinteren her! :)

Sent i går kveld ble vi ferdige med det første malerstrøket i midtstuen, og så langt ser det ut til at det blir veldig bra... Nå lukter det maling i hele huset, men det tåler vi;) Å male er rene terapien for det meste..maling er liksom en ting man kan få til uten å bruke så veldig mye hjernekapasitet..man trenger faktisk ikke å tenke på hva man driver med i det hele tatt, bare stå der og male og tenke på helt andre ting..fantastisk;)
Hadde tenkt til å vise bilde av fargen, men jeg får ikke lastet opp bilder nå..litt irriterende, men.. Det får komme bilde en annen gang;)

Ha en fin dag! :)

-Anne M-


 

 

Ny pynt på bordet

Litt ny pynt på bordet i den ene stuen. I går kjøpte vi disse to lyktene, og synes de er kjempe fine...veldig fornøyde med de:)

Lyktene er fra Sia og kostet 299 pr stk. Har ikke helt bestemt meg for om jeg skal ha brune lys oppi, men foreløpig ble det lyse!


Noen konglelys fra Josefine har fått plass på tinnfatet sammen med en potte med eføy:)


Jeg kan si så mye som at det står VELDIG på hodet her..alt er et stort kaos, men jeg ryddet unna på bordet for å ta disse bildene;)

Nå får jeg bli med å få lagt noen barn, og så er det tilbake til malingen;)

Ha en strålende fin onsdagskveld:)

-Anne M-

Borte bra, men hjemme best:)

Jeg er nok en veldig hjemmekjær person.. Når jeg er borte gleder jeg meg alltid til jeg kommer hjem.  I går var vi en tur til Oslo, og hadde en kjempe fin dag. Det er kjempe fint å komme seg til byen en tur og å shoppe litt og ta inn over seg "storbylivet", men jammen er det godt å komme seg hjem igjen også;) Så derfor: Borte bra, men hjemme best! Det er nok et litt roligere tempo her enn i byen..her er det ingen (hvertfall ikke mange) som legger seg på tuten og tuuuuter hvis man er ett sekkund treigere til å reagere i ett kryss..herlighet, må da være fælt å ha SÅ dårlig tid;) Ja,ja.. jeg skjønner hvertfall hvorfor folk som bor i byen kjøper seg/bygger seg store flotte palasser av noen hytter og kommer strømmende til fjells hver helg og ferier:) Har på ingen måte problemer med å forstå det:)
Vi hadde hvertfall en veldig fin biltur i går og en like fin dag i Oslo. Dagen gikk litt for fort og jeg følte ikke at vi fikk ordnet alt vi skulle, men da har vi en unnskyldning for enda en by-tur om ikke så lenge;) Men vi fikk da brukt litt for mye penger og handlet både klær og litt pynt..pluss noe kjempe stort, som tok hele plassen i bilen nesten..alle setene baki måtte ned og bilen var nokså nedlasset;) Men hva det er vi har handlet skal forbli en liten hemmelighet fram til stuen er malt;)Jeg har kjøpt to ganske store glasslykter som det kommer bilde av senere i dag, men nå må jeg få startet på midtstuen;)

Ha en fin dag!

-Anne M-

Road trip

Bare en rask tur innom bloggen for å ønske dere en god dag;) Vi skal på biltur..til Oslo! Jippiiii!!! Svein skal på MR med et kne, så da passer det jo fint å ta en liten shopping tur også:) Jeg elsker å legge ut på kjøretur sammen med mannen i mitt liv..i bilen får vi virkelig tid til å skravle om alt mulig rart som vi ellers ikke (hverfall ikke alltid) får tid til..alt fra særiøs snakk til tull og tøys;) Bilturen tar ca tre timer.. Svein har tatt fri fra jobb, men selv om han har fri så pleier det ikke akkuratt å være stille på tlf hans..så litt jobbsamtaler må jeg nok regne med å høre på;)


Termokrusene fra Bodum er fyllt til randen med kaffe..disse er geniale å ta med seg på biltur. Plass til masse deilig kaffe;)Ha en nydelig dag! :)

-Anne M-

Mange små-prosjekter

Føler at vi har litt mange baller i luften for tiden..både med maling av midtstuen, få bestemt seg for møbler der, gjøre om på barnerommet og i den forbindelse male etpar gamle nattbord, antagelig skal den ene veggen i gangen males (det er det en god grunn for, men det skal jeg vise siden). Og så skulle vi gjort færdig litt listing og slikt på vaskerommet, samt startet på kleskottet i gangen, og tusen andre ting.. Hmm, skulle nok hatt etpar armer til;) Ja, ja..nå har jeg hvertfall planene klare for denne uken..det blir som sagt å få startet på maling av midtstuen, men jeg har også et lite maleprosjekt til på gang...

Denne fine hyllen har min snille pappa laget til meg, og den skal jeg male i samme farge som kjøkkeninnredningen, og så skal den henge over vinduet  ved benken..dette for å koble sammen kjølehjørnet og overskapene..og selvfølgelig til å sette noe flott oppå;)

Den kommer til å bli så fin når den blir malt, og den kommer til å passe så godt over vinduet der.. ;)

Jeg ønsker dere alle en flott kveld! :)

-Anne M-

Svar på spørsmålene deres:)

God kveld, god kveld;) I dag har vi vært på deilig pinnekjøtt middag hos min pappa. Mmm..det var jammen meg godt med slik mat nå som jeg gleder meg sånn til jul! ;)


Vi har jo hatt en sånn spørsmålsrunde gående nå. Tenkte at siden det var så mange som har hatt det nå så burde kansje vi også stille oss tilgjengelig for en slik runde slik at dere kunne få sjangsen til å bli litt bedre kjent med oss på Jorde gård;) Her kommer svar på spørsmålene:

Anonym med spørsmål: Hvor henter du interiør inspirasjon ifra?

SVAR: Jeg henter inspirasjon fra det meste..tv-programmer om hus,hjem, oppussing, blader, blogger, butikker, ja egentlig over alt. Det gjelder å ha øynene med seg;)

 

*Nina med spørsmål: Hvilke blogger leser du? Hva er ditt favoritt møbel osv i huset?

SVAR: Jeg leser for det meste blogger som står på vennelisten min, og de som interesserer meg mest er de om interiør. Men liker godt etpar av gravid-mamma-bloggene som står på min venneliste også. Det går nok mest i interiør-blogger;)

 -Jeg har store problemer med å plukke ut ett favorittmøbel..er så fornøyd med nesten alle møblene, og det kommer av at de er nøye vurdert før de havnet inne her.. Er veldig glad i slagbenken på kjøkkenet, og samtidig elsker jeg spisestuen. Men å plukke ut ett favorittmøbel klarer jeg ikke. ;)

 

*Ann Siri med spørsmål: Lurer på om du kan si litt om hvordan regler osv dere har på barna? Er det alltid så ryddig hjemme hos dere?

SVAR:  Jeg starter med det siste spm ditt førs: -Nei det er nok dessverre ikke så ryddig her alltid..skulle virkelig ønske at det var det, men det kan jeg nok ikke skryte på meg;) Men jeg pleier ikke å ta bilder av et rotete hus.. Når jeg viser interiør-bilder fra huset synes jeg det blir forstyrrende med rot i bildene. Det er kansje ikke så inspirerende for folk å se et rotete hus;)  Det er derfor du kansje ikke har sett så mye til rotet mitt;) Men vi prøver selvfølgelig å ha det ryddig, men med 3 barn så er det langt fra strøkent her hver dag! :)

-Når det gjelder regler på barna så kjører vi nok mye av de samme reglene som de fleste tenker jeg..som å sitte fint ved bordet, si takk for maten, godteri kun på lørdag osv. Regler er en ting, men vel så viktig har vi skjønt at det å ha faste rutiner er..spesielt på de to minste. Så f.eks så er to-åringen i seng innen kl 19.00 og hun på 8 år og hun på 7 mnd er i seng innen 19.30. (hun eldste får være oppe litt lenger i helgene, og selvfølgelig hvis det er noe spesielt så viker jo den rutinen akkuratt den dagen..f.eks hvis vi er i et selskap) En annen regel vi har er at barna skal sove i sin egen seng om natten..det er kun om morgenen i helgene at de får komme i sengen våres.. Grunnen til den regelen er fordi jeg får ikke sove hvis jeg har sengen full av barn og så mener vi at de også sover best i sin egen seng..,men det er selvfølgelig veldig koselig med barna i sengen om morgenen når vi kan ligge lenge;)  Ellers så har vi nok mye av de samme reglene som de fleste har tenker jeg..det med å ha en god oppførsel og å være høfflige og snille med hverandre;) Håper det var bra nok svar på det du lurte på:)

 

*Samira med spørsmål: Handler du møbler på Gol eller reiser du lengere? Du har ikke vurdert jobb innen interiør, siden du er så utrolig flink innenfor dette emnet?

SVAR: -En del av møblene har vi handlet på Gol..ofte Bohus, men mye av møblene våres har vi finni i stabburene våres og pusset opp. Ellers har vi handlet etpar møbler på finn.no. Vi har også noe fra ikea på et barnerom..og da har vi jo måttet reise litt;) Men ofte så finner vi det vi skal ha her i Hallingdal.

-Takk det var veldig hyggelig av deg;) Jeg har jo tenkt tanken på at det kunne vært kjempe gøy å tatt utdanning innenfor det, men før det eventuelt skjer så tror jeg nok ikke at jeg kunne jobbet så mye med det..da måttet det blitt å jobbet i en interiørbutikk kansje..det er vel en liten drøm;) Men når noen spørr meg så kommer jeg mer enn gjerne med mine synspunkter og ideer:) Men får nok holde det på hobbybasis;)

 

*Bondekjerring med M.E med spørsmål: Hvilke juletradisjoner har dere?

-Julen og juletradisjoner er noe jeg ELSKER! Og juletradisjoner er viktig for oss.. Jeg kan jo starte med selve julaften hvor middagen består av pinnekjøtt,kålrabbistappe,poteter, sjy og lefsekling. Lefseklingen til pinnekjøttet er noe mannen min sin familie har hatt som tradisjon, og det smaker kjempe godt sammen med den salte maten. Og så er det riskrem med mandel i til dessert..og selvfølgelig en marsipangris til den som finner mandelen;) Vi pleier også å gå i kirken på julaften..og det er nok den eneste gangen i året det blir gjort, men det er så koselig i kirken den dagen. Vi er nermeste nabo til kirken, så da er det ikke noe stress å reise dit akkuratt;)
Ellers så har vi en førjulstradisjon på at vi baker julekaker sammen med min mamma..det synes barna er veldig stas, og jeg synes det er veldig lettvindt for da er det mamma som har laget alle deigene;) Hihi!
Det er en juletradisjon som jeg hadde før jeg traff min mann, men som han ikke liker. Nemlig at jeg vil ha inn juletreet en uke før julaften, og å hive det ut igjen etter 2.-3. nyttårsdag. Jeg synes nemlig at julen er over da nyttårsaften er over..og at det er så koselig og ha juletreet i hus litt før jul slik at julestemningen er på topp! Men han mener at treet skal inn lille julaften! I fjor fikk han bestemme, så i år vil jeg;)
En annen juletradisjon er å gi grøt til den snille fjøsnissen våres. Og så har vi tradisjon med å reise til mine besteforeldre (som bor ca en times kjøring fra oss) på 1.juledag og spise middag der, og da spiser vi ribbe! På nyttårsaften har vi kalkun.  Jeg kunne nok skrevet flere sider med juletradisjonene våres, men dette er hvertfall noen av dem:)

 

*Pitoresk med spørsmål:  -Benytter gjerne spørsmålsrunden til å spørre om hvordan du traff den store kjærligheten -mannen i ditt liv?

-Hvilke blogger setter du deg ned i velfortjente pauser med kaffekoppen og leser?

SVAR: Den første gangen vi traff hverandre var på Pers-hotell på Gol..det var noen helger før jul og en venninnegjeng og jeg satt på Nesbyen (nabokommunen til Gol) og festet. Så fant vi ut at vi skulle ta en tur til Gol på Pers og se om det skjedde noe der. Det var veldig mye folk der den kvelden og Svein var en av de..han bodde egentlig i Oslo på den tiden og gikk på skole, men hadde kommet hjem til Gol denne helgen. Jeg fikk øye på han nesten med en gang vi kom dit, men i folkemengden ble han fort borte..Hihi, jeg hadde nok noen bra antenner ute den kvelden fordi jeg var helt overbevist på at jeg måtte finne han igjen der inne og satte hele venninne gjengen min i gang med en stor leteaksjon etter en høy,kjekk og mørkhåret gutt;) Vet egentlig ikke hvor ivrige de var på å lete for meg, men jeg fant han tilslutt igjen selv..,men var nok litt sjenert og turte ikke gå rett bort og snakke, så istedenfor gikk jeg fram og tilbake forbi der han sto..tror jeg gikk forbi 20-30 ganger jeg før han la merke til meg;) Hihi..litt flaut å tenke tilbake på:) Men i hvertfall kom vi i prat og tiden gikk veldig fort. Før jeg dro hjem fikk jeg tlf nr hans..og lovte å ta kontakt dagen etter:) Da jeg våknet dagen etter var jeg ikke like overbevist som kvelden før så jeg kastet hele tlf.nr...herlighet, tenke seg til.... (han hadde ikke fått mitt tlf.nr) Så gikk det nesten 8 uker før vi igjen var på Pers-hotell samtidig, og da han så meg var det han som kom bort til meg..og denne gangen førte det ene til det andre;) Han hadde akkuratt startet ingeniør-utdanningen sin og bodde i oslo, jeg hadde min jobb på Nesbyen, så vi traff hverandre hver eneste helg og fridager disse årene..og det fungerte helt fint. Men jammen var det godt da han var færdig med skole og flyttet tilbake:) Så det var slik jeg traff mannen i mitt liv:) På Pers-hotell på Gol;)

-Blogger som jeg setter meg ned og leser i en velfortjent pause er først og fremst de som står på vennelisten min som har oppdatert. De leser jeg alltid først ;) Ellers så har jeg ingen faste blogger som jeg bare MÅ innom hver dag..for alle de som står på vennelisten min er blogger som jeg koser meg med og leser:) Når de er lest tar jeg ofte en tur innom interiør-kategorien på framsiden og ser om det er andre enn de på vennelisten min som har noe interessant å lese om;) Det går nok mest i interiør;)

 

*MorTilEn med spørsmål: Er du utdannet førskolelærer? Tok du den utdanningen etter du hadde fått eldstejenta? Hvordan tok du utdanningen? Deltid?

SVAR: Jeg er ikke utdannet førskolelærer.. Jeg jobber som fagarbeider i barnehage. Jeg har en utdanning som hjelpepleier, men har ikke jobbet så mye som det. Jeg fant fort ut at det var i barnehagen med barn jeg likte å jobbe, og siden jeg har hjelpepleierutdanning så får jeg en stilling som fagarbeider i barnehagen:) Hjelpepleier utdanningen min tok jeg før eldstejenta ble født. :)

Det var svarene på spørsmålene deres..håper svarene var forståelige:)

Ha en fin kveld alle sammen!


Legger ved noen høstbilder jeg tok i høstferien:-Anne M-

 

  

 

 

 

 

 

Søndag er en fin dag for..

..bilvask! Svein og Johannes tok ansvar og vasket bilen..kansje siste vasken den får i år;)
Senere i dag skal vi til pappan min og spise pinnekjøtt:) Jeg gleder meg kjempe mye!

 

 

Minner også om at på det forrige innlegget så har vi en spørsmålsrunde gående fram til i kveld..så det er bare å spørre i vei hvis det skulle være noe du lurer på :)

 

Ha en flott søndag! :)

 

-Anne M-

Min tur tro? ;)

Nystekte rundstykker, rykende fersk kaffe i kaffekoppen, solen på vei opp ute og fyr på peisen.. En bedre start på dagen kan man ikke ha:) 

Jeg har tenkt litt på om jeg skal kjøre en spørsmålsrunde.. Ser at det er så mange som har det om dagen, så derfor tenkte jeg at jeg også burde la dere få sjangsen til å bli bedre kjent med meg også. Det blir nok lite blogging denne helgen, så derfor står spørsmålsrunden fram til søndag-kveld;) Så er det noe du lurer på om meg, mitt og mine så fyr løs;) Skal svare så godt jeg kan;)

Ha en fin lørdag!

 

-Anne M-

 

Stemning i stuen!

I dag ringte de fra Bohus her på Gol og sa at putene jeg reserverte var kommet;) Så nå har jeg fire like pynte puter til finstuen. Da måtte jeg jo nesten bare tenne noen lys og knipse noen stemningsbilder! ;)
Det er så orntlig kos å sette seg ned her og bare nyte stillheten og se på lysene som blafrer.. Og jakten på nye gardiner er i gang!Til og med den gamle gyngestolen har fått en gullpute!  Måtte jo matche;)


I dag har jeg vært litt egoist og shoppet klær kun til meg selv;) Pleier liksom å handle med litt til de små også, men det ble det ikke noe av i dag. Her på Gol har vi ikke så kjempe mange klesbutikkene å velge i, men selvfølgelig er det jo noen..og min favoritt for tiden er VIC. Jentene som jobber der har et strålende humør og er så flinke til å hjelpe..og kundesevicen der bør få terningkast 6! Utvalget av klær og smykker som de har der er veldig bra!

Ønsker deg en koselig kveld:)

-Anne M- 

Litt gårdsoppdatering

Jeg kom på at nå er det fryktelig lenge siden det har kommet en oppdatering om gården..vet egentlig ikke om det interesserer så mange av dere, men jeg vet at det er noen som har etterlyst litt om det så derfor kommer det en liten oppdatering:)

Det er ikke så veldig mye nytt som har skjedd her iløpet av høsten, men noen oksekalver har blitt sendt på slakt etter at de flyttet hjem fra stølen..jeg synes jo det er litt trist og litt dårlig gjort, men det er nå slik det er på en gård.. Må nok bare venne meg til det;) Når jeg titter ut vinduet går det fortsatt noen kalver og kviger ute på jordene utenfor her, men melkekuene og resten av kalvene står i fjøset og koser seg!I helgen skal vi ha fjøshelg;) Det er ikke veldig ofte at foreldrene til Svein tar seg fri (kansje 4-5 helger i året) , men denne helgen skal de reise til Tretten og besøke broren til Svein og familien hans. Det skal være bursdagsfeiring der borte for lille Østen som fyller 2 år! Hurra for for han, og gratulerer med dagen fra alle på Jorde:)
Men det er jo sånn da at når de reiser bort så må vi passe gård og dyr..og ofte så kommer søstera til Svein hjem for å være med på fjøsstell slik at han ikke trenger gjøre det alene. (tar litt ekstra tid om han må gjøre det alene) Jeg må jo være inne og passe de små.

Svein har store planer på gang med fjøset nå. Fjøset fungerer på "gamlemåten" med at kuene står på bås, og at de blir melket der de står.. Så etter det jeg har skjønt er det både tidkrevende og tungvint både med foring og melking. Så nå har vi vært inne i en sånn fase de to siste årene (spesielt Svein, men også jeg) at vi har måtte tenke nøye igjennom hva det er vi vil med gården.. Vil vi fortsette med melkekuer, vil vi kun sattse på kjøttproduksjon, eller skal vi slutte med dyr? Vi har tenkt så det har knaket..fordi hvis vi skal fortsette med melkekuer så er det nødt til å bygges på fjøset og å gjøre ting på en nyere og lettere måte. Altså med løsdrift hvor kuene går fritt, og med melkerobot, og foringsautomat. (heter det det?) Dette er jo innvesteringer som koster utrolig mye..så dette har  også blitt nøye vurdert av flere fagfolk og de som driver med slikt.
Så de siste mnd nå har Svein vært nokså opptatt med å studere forskjellige tegninger og løsninger. Men om det blir til at vi bygger ut fjøset er ikke helt bestemt enda. Det gjenstår vel endel, og ikke minst å få noen til å finne en pris på det hele. Men etter det jeg har skjønt så må det snart bli tatt en avgjørelse, for om vi skal bygge ut blir det å sette igang til våren.


Det er egentlig litt spennende.. Jeg kan godt se for meg å kunne ta en tur i fjøset av og til jeg så lenge jeg ikke trenger å gå rundt der i flere timer og melke.. Må jo si at det høres meget praktisk ut at kua går bort til melkeroboten og den gjør hele jobben:) Men jeg er ikke så naiv at jeg tror at det ikke blir noen jobb fordet..selvfølgelig blir det jo noe å gjøre der fordet, men tida man sparer hver morgen og kveld er faktisk ganske mye;) Vil jo uansett bli Svein sine foreldre som kommer til å gå i fjøset så lenge de orker det.


Bilde av en melkerobot..kua går selv bort og blir melket av roboten. Genialt;)

Har du sett en melkerobot, eller har du noen erfaring om det?

Ha en fin dag..her skal det flotte høstværet nytes:)

-Anne M-

 

Drømmer meg bort!

De fleste av dere interiørbloggere og andre som er opptatt av interiør vet vel om denne siden, men i tilfelle noen skulle ha oversett den så vil jeg tipse om den:   http://www.babazar.no/hXGYyTwljM3-.70.idium. Denne siden har møbler og annet interiør fra blandt annet HOUSE DOCTOR, DAY HOME, NORDAL, OLIVER FURNITURE, JEANNE D`ARC LIVING og mange flere! Jeg elsker å drømme meg bort på denne siden!

 

Her er noen smakebiter:)
Denne barnesengen (i hvit) har jeg sikklet på helt siden to-åringen ble født..,men den ble litt for dyr og nå er det for sent.., men jeg missunner virkelig de som har en slik barneseng! Aldeles nydelig!


Tenk å ha et så nydelig barnerom..


Denne slagbenken ligner litt på den jeg har på kjøkkenet..;)


Drømme..drømme.. ;)

 

 

Jeg ønsker deg en fin-fin dag;)

 

-Anne M-

Litt nytt til barnerommet..

..er bestillt fra denne siden http://www.kidsparadise.no/ Der var det lett å legge litt for mye i handlevognen for å si det sånn. ;)

Rundt juletider er minstejenta 9 mnd og da synes vi det er greit å begynne å venne henne til å sove på eget soverom..blir ikke helt eget da for i første omgang skal hun og to-åringen dele på det store barnerommet. Siden rommet er såpass stort skal det nok gå bra å dele rom en liten stund. Det kjekke med dette rommet er at det er en dør imellom det og vårt soverom slik at vi lett hører de små hvis det skulle være noe. Som mammaer flest er jeg også en hønemor, og liker å ha kontrollen over de søte små;) Når tiden kommer for at de trenger hvert sitt rom skal en av de flytte inn på det rommet som eldstejenta har nå, og hun skal få et stort og koselig rom i 3.etasje..der oppe skal det også bli et kontorrom og et gjesterom. Håper å få begynt med 3.etasjen i vinter...

Siden disse to minste skal dele rom en liten stund vil jeg prøve å gjøre om litt der inne..planer og bilder av det kommer senere..,men her kommer bilder av hva jeg har bestilt:)


Lamper til nattbordKasser til å ha i en hylleHver sin stol med pute

Og dette bordet som hører til stolene


Jeg kunne lett ha handlet mere fra den siden for der er det mye fint!

 

Ha en flott kveld!

 

-Anne M-

Hjemme igjen

Da var høstferien over for i år.. Det er orntlig godt med noen dager på hytta, men jammen er det godt å komme hjem igjen også;) Borte bra, men hjemme best;) Ikveld da barna har sovnet skal jeg oppdatere meg på alle bloggene jeg pleier å lese...(pc`n ble lagt bort etter at minnekortet satte seg fast, men nå er den i orden) Blir nok en liten  oppdatering fra Jorde gård senere ikveld også!


Legger ved et bilde som Svein tok da han var oppe i dagtidlig for å fyre i hytta:)

 

Vi blogges i kveld:)

-Anne M-

 

 

"Stormen" er over..

..For et vær det har vært de siste dagene! Det har blåst så mye at noen ganger har jeg trodd at huset skulle lette;) Men det har nå stått på samme flekk i over hundre år, så det skal vel litt til.. ;) I går regnet det vannrett..fikk hvertfall vasket husveggene. Imorgen reiser vi på hyttetur og med dette ruskeværet har jeg vært redd for at vi har måttet avlyse hele hytteturen, men idag våknet vi til sol!!! :) Ikke blåser det lenger og ikke regner det..det er faktisk et orntlig knallvær, og ifølge værmeldinger så skal det være knallvær hele helgen! Nå gleder vi oss til å pakke og reise til fjels imorgen;)


Syntes dette bildet var passende. "Bjørk i storm" av J.C Dahl. (1849)

 

I dag skal jeg ned på den sy-butikken og bestille gardinstoffet til finstuen.. vet ikke hvor lang leveringstid det er på det, men håper det kommer fort;) Min kjære mamma har sagt at hun kan sy for meg, og det er jeg veldig glad for siden min symaskin er litt vrang;)

 

Ha en fin-fin dag:)

-Anne M-

 

 

Huset i mørket

Mange ganger når jeg går tur i høstmørket og ser det lyser så fint ifra husvinduene til folk tenker jeg på hvor koselig det er å sitte inne i en god og varm stue nå om høsten..  Det er så mange hus som lyser så fint i høstmørket og det ser så koselig ut;)  Måtte ut og ta bilde av huset våres for å se hvordan det lyser opp i mørket...


Nå er det tv-kveld;)

Ha en koselig tirsdagskveld!

-Anne M-
Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans...

Har du lest den boken for dine barn? Den boken er en absolutt favoritt for toåringen min om dagen..vi leser den nok 2-3 ganger om dagen;) Han kan til og med boken nesten på rams..hopper jeg over noe så vet han at jeg "glemte" å lese det..

Hvis du ikke har vært borti denne boken så kan jeg absolutt anbefale den..vet også at det er barn helt opp til skolealder som elsker den boken;)God fornøyelse:)

 

-Anne M-

En lampe som ropte mitt navn;)

...Ja for den gjorde faktisk det! Jeg var en tur på Bohus i helgen, og der sto den, den superflotte lampen som jeg har tenkt på så lenge..og da den liksom ropte mitt navn så var det jo klart jeg måtte ha den! Lampen har fått plass i vinduskarmen i finstuen.

Nå som høsten er her for fullt og vinteren står for tur er det på høy tid å prøve å lune opp finstuen. Denne stuen har mye lyse farger på interiøret og har vært kledd i "sommerdrakt" hele våren og sommeren.. Saueskinnene kom på plass igjen for en stund siden, men litt innslag av mørke og gyllene farger på puter og pledd står nå for tur.. Ønsker meg nye gardiner til denne stuen, noen som luner det opp enda litt mere. Jeg har funnet det vakreste gardinstoffet på en sy-butikk her på Gol denne helgen, og har blitt rent forelsket..problemet er bare at de var i overkant dyre. Skulle ønske jeg kunne vist bilde av stoffet for det var utrolig lekkert..selve gardinen var i en kremhvit farge med et stort flott mønster i en slags gullfarge..ååå det var sååå fiiint!! :) Vi får se hva det blir til.. Tror nok jeg må låne med meg en gardinprøve og se..
Her er det bilde av den ene nye gullputen som jeg fikk tak i på Bohus. Det var den siste de hadde igjen, men skulle få inn flere neste uke. Denne puten måtte jeg bare ha da jeg fikk øye på den på bloggen til http://lifeofsunny.blogg.no .

 

Jeg ønsker dere alle en flott tirsdag!

-Anne M-

 

Det er så gøy..

..å leke litt med lysekrona;)

Er ikke bare store som synes lysekroner er flotte.. :)

Straks kommer svigermor inn for å passe de små, og jeg og Svein reiser på trening. Jeg er så glad for at jeg har en mann som drar meg med på trening! Jeg er nemlig litt for glad i tv og sofakroken da kvelden kommer;) Men det er det slutt på nå...;)

Ha en fin kveld!

 

-Anne M-Den gamle sofaen i midtstuen

Den koselige og gamle sofaen som står i midtstuen (altså stuen som er imellom finstuen og spisestuen) har jeg tenkt til å vise dere:) Den har nok sneket seg med på ett og annent bilde tidligere, men nå lager jeg et eget innlegg til ære for den;)

Denne gamle sjarmerende sofaen har stått i dette huset i all tid, og det var Svein sine oldeforeldre som eide den først. Siden har hans besteforeldre eid den da de overtok huset, og nå er den våres og står fortsatt i den samme stuen:) Til denne sofaen hørte det med en gyngestol og en slags krakk, men formen på de likte vi ikke, så de valgte vi å ikke ta inn igjen.
Jeg har blitt veldig glad i denne sofaen..ikke fordi den nødvendigvis er så fin..for jeg har helt ærlig brukt litt tid på å like den, men det er sjarmen den har og historien den har som smelter meg litt;) Og sammen med de andre gamle møblene som står i denne stuen så passer den liksom inn. Når jeg går inn i denne stuen så føler jeg at jeg går hundre år tilbake i tid..,men jeg er av den nostalgiske typen og jeg liker det slik;)
Det er selvfølgelig en stor sjangse for at denne sofaen med tiden blir trukket om, og da ser jeg for meg et litt mere elegant stoff.. Men inntil videre skal sofaen få være akkuratt som den er:)

 
Vi har tatt vare på så mange av de gamle møblene fra dette huset og veldig mange av de har vi pusset opp igjen og malt eller fikset på, og derfor synes jeg det er litt gøy med møblene i denne stuen som er helt orginale..vi har ikke gjort noen ting med de. har vært inne på tanken flere ganger om vi skal male de, men klarer aldri bestemme oss;) Det får isåfall bli en gang vi skal trekke opp igjen sofaen og stolene.

Ville du malt disse gamle møblene?

Ha en fin kveld! :)

-Anne M-


Høstferie og eplekaketid;)

Da står høstferien for tur:) Svein har tatt seg fri fra jobben kommende uke, barna har selvsagt fri fra skole og barnehage, og jeg og minstejenta er jo hjemmeværende i permisjon.. De første dagene som kommer har vi en masse ordninger som frisørbesøk, bilene skal på service og vask/polering samt dekkskifte. (snøen kommer jo snart) Men torsdag reiser vi opp på fjellet og skal kose oss der alle 5 fram til søndag:) Det skal bli godt med noen dager på hytta! Håper bare på fint vær;)

 

Nå skal vi bake eplekake av noen epler fra hagen, så ikveld blir det eplekake og is:)


(bilde er fra matprat.no)

Når er det høstferie der du bor?

 

Ha en strålende søndag! :)

-Anne M-

Fyr på peisen..og endelig fredag kveld!

Fredag kveld, endelig!!! :) Atter en gang har helgefølelsen og kveldsroen senket seg over Jorde gård. Inne har vi fyr på peisen, mens ute drypper regnet ned. Da er det godt med fyr på peisen , snart x-factor på tv og en god armkrok å krype inn i;) Med disse bildene ønsker jeg deg en like koselig fredagskveld;)

-Anne M-


Vaskerommet

Finnes vel ikke et rom som er kjedeligere enn et vaskerom..(?) Til og med navnet "vaskerom" er kjedelig;) Men siden jeg ikke har vist bilder fra vaskerommet tidligere så kommer det her. Litt listing rundt døren ut er ikke færdig, og jeg kan love at det blir til de grader nedprioritert også..er liksom ikke vaskerommet man har folk inn på da man har besøk...:)

 

Vaskerommet ligger i 1.etasje rett under hovedbadet i 2.etasje..og har akkuratt den samme størrelsen på rommet.


Vaskerommet er ikke et rom som vi har villet lagt mye penger i, men alikevel har vi fått en grei plass til å oppevare vaskemidler, håndkler, treningsklær o.l..  I fra den kanten jeg står og tar bilder er det en dør ut i gangen, og det er en dør inn til et toalett, og det er etpar tørkestativer for klær... Rett fem er døren som går ut..vaskerommsinngangen.Dette skapet som henger mellom de to vinduene er skapet der skittentøyet havner..oppe på badet har vi en skittentøysjakt til å kaste skittentøyet ned i. Og for en lat husmor er dette redningen;)

Ha en strålende dag:)

-Anne M-

 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits