oktober 2012

Gyngestol

 

Den sorte, slitte, knirkete gamle gyngestolen vi har i hus fortjener litt oppmerksomhet! Tenk den er utrolig gammel, og bærer sikkert på en rekke hemmeligheter! Flere generasjoner på Jorde gård har nok gynget seg i søvn til middagsluren i denne gyngestolen. Selv om den er slitt, knirkete og noe pinglete å se på så er den solid som ekte gamle møbler er!

 

Tidligere stod den i finstuen, (denne stuen blir ikke så mye brukt) men der ble den aldri brukt. Nå har den fått en ny plass, nemlig i spisestuen. Nå er det bare å dra den frem to meter og vips så kan jeg sitte og gynge foran peisen:)

 

Herlig!Så i vinter skal jeg nok fyre ekstra mye og kose meg i gyngestolen foran peisen! For stolen er faktisk ordentlig god å sitte i!

 

 

 

Nyt siste kvelden denne helgen!

 

-Anne M-Nydelig lørdag

 

I dag er det en nydelig lørdag. Selv om det er kaldt så skinner solen fra knallblå himmel. DET er herlig! Egentlig burde vi pakket sekken og reist til fjells, men arbeid må prioriteres. Vi har fått lånt en gravemaskin igjen slik at vi kan få laget ferdig «tomten» til det nye hønsehuset.. Det skal bli en fryd å få det på plass. Jeg gleder meg faktisk til å være med og snekkere, isolere og få det gamle tømmerhuset på plass ute her! Når det er gjort kan vinteren bare komme.

 

Men mens jeg venter på at jeg kan hjelpe til pusler jeg på inne og prøver å skape en lun og koselig høst (snart vinter) stemning i huset.

 

I midt stuen våres har det kommet på plass to nye lenestoler. De forrige var i grunn ikke gode å sitte i for å se på tv..var litt for lav rygg på dem. Den ene av de gamle er satt inn i finstuen og den andre skal eldstejenta få på rommet sitt.

 

Jeg synes det ble riktig så koselig i midt stuen våres nå! Noen som vil ta en titt?

 

Til deg som titter innom ønsker jeg en god helg!

 

-Anne M-Endelig TOLIX i hus!

 

Ventetiden er endelig over♥ Tolix barkrakkene mine er endelig plassert rundt kjøkken øyen, og jeg er utrolig fornøyd!

 

Planen min (og det jeg har sett for meg i mitt hode) ble enda bedre enn forventet.. De røffe tolix krakkene mot det klassiske og landlige ble i mine øyne en perfekt match.

 

Bilderas fra kjøkkenet kommer her:
Lykke - lykke - lykke!

En fin-fin kveld til deg som titter innom!

-Anne M-

 

Rød herlighet!

 

En rød liten herlighet♥

 

Et nettsted jeg handler ofte fra er epla.no Alt fra strikka luer til barnekjoler. SÅ utrolig flinke mange av de damene der er. Hadde jeg bare hatt tålmodigheten og evnen!

 

Her om dagen kom denne røde fiiineste barnekjolen til minstejenta dumpende ned i postkassen. (måtte jo bare bestille) Hjemmesydd og bare helt utrolig nydelig.

 

Her er det lagt ned flid i å lage kjolen fin. Søm og det hele er helt perfekt!

 

Butikken på epla.no heter Lappelina.
En gledelig nyhet er at jeg har fått mail fra lunehjem.no om at Tolix barkrakkene mine er sendt og forventet levering er i morgen♥

Helgeturen til Bergen var en fin tur, og mens vi ventet på toget på sønadg klarte jeg jammen meg og finne en søndagsåpen interiørbutikk (Ting). Bruka bolle nr 15 (tror jeg det er..noen har knust så jeg er ikke helt med i antallet lengere) ble med hjem til Gol! Vet ikke hvorfor jeg absolutt MÅ ha disse bollene, men det har liksom blitt en samlemani av disse bollene. Hver gang jeg ser en ny farge som jeg liker og som jeg ikke har fra før, så MÅ den få bli med hjem;) Men som jeg har sagt tidligere så bruker vi disse bollene til ALT! Frokostblanding, supper, snop, snacks, egg,dessert, youghert og gryn osv... Så det skader jo ikke å ha mange!
Den lille til venstre i fargen sand er den nyeste i samlingen;)

 

Nå håper jeg kvelden og morgendagen går lynraskt slik at jeg får barstolene mine fort fort fort!

Ha en fin start på en ny uke da dere!

-Anne M- 

Barnerom

 

Det er ingen forandring på barnerommene siden sist det ble vist bilder, men i løpet av denne vinteren har vi store planer om å gjøre om på alle barnerom. Ikke fordi det ikke er bra nok, men fordi eldstejenta skal få et større rom oppe i tredje etasje. Loftsetasjen som vi begynte å jobbe med i vinter har stått urørt hele våren og sommeren. Dette pga med alle våre planer og prosjekter så må man prioritere etter årstider. Våren og sommeren gikk med til å fylle opp og lage til plen her ute og ny vei, samt et påbygg på fjøset. Tunet er heller ikke klart enda, så det står igjen litt jobb der også. Men snart er det klart for inne arbeid igjen og da braker det løs med loftet og tredje etasje. Gleder meg!

 

En liten titt inn på barnerommene slik de er nå:


Johannes (4) sitt rom.Elina (2) sitt rom.

Anja (10) sitt rom.

 

 

I helgen reiser vi på tur til Bergen..da blir det nok ingen blogging, derfor vil jeg ønske alle som titter innom en god helg!

 

 

 

( Vinneren av trøstepremien på konkurransen bes melde sin interesse.. Send meg mail på annemmj@hotmail.com slik at jeg får sendt deg din premie)

Merete Reise

08.10.2012 kl.10:25 Jeg er med :)                    

 

 

 

-Anne M- 

  

 

  

Koppestativet mitt

 

I en koselig liten butikk i handlegaten i Lillehammer fant jeg i sommer mitt beste (vertfall ett av det beste) interiørkjøpene mine. Nemlig dette sorte koppestativet. Jeg får mere og mere sansen for sorte detaljer rundt om i huset. Ikke for mye, men en og annen sort detalj synes jeg er kjempe stilig inntil det lyse og klassiske.

 

Mange har spurt om hvor koppestivet kommer fra og jeg har egentlig ikke kunnet svare siden det ikke stod noen merkelapp på stativet i butikken. (jeg fikk det siste de hadde igjen, nemlig det som stod på utstilling)

 

Men ved en tilfeldighet har jeg nå funnet stativet mitt på en nettbutikk, og vil selvfølgelig dele dette med dere..

  

 

 Sort koppeholderwww.frurosaslandhandel.no

 

 

Trykk deg inn på www.frurosaslandhandel.no og trykk på kjøkken, blad nedover og vips.. ;)

 

 

 

-Anne M-

 

Venter og venter

 

Jeg hater og vente, er så utolmodig av meg;)

 

I lang tid nå har jeg gått og ventet på Tolix bar krakkene mine. Jeg visste jo at det ville ta lang tid og at de ikke ville bli levert før i midten av oktober, men nå er det midten av oktober og jeg kjenner at jeg klarer snart ikke å vente lengere! Gleder meg SÅ mye til de kommer. Tror de kommer til å bli SÅ fine rundt kjøkkenøya her på kjøkkenet.

 

Nå må det snart dukke opp en hentelapp i postkassen sånn at jeg slipper og vente mere!
Ny peace pute har fått plass i slagbenken på kjøkkenet.


Venter i spenning på fire slike herligheter fra Tolix;)

 

Nå skal mandagskvelden nytes i en stol forran tv`n med knitring fra peisen i bakrunnen. Herlig!

I morgen blir en trist og tung dag da min kjære bestemor skal begraves. Blir aldri det samme uten henne!

 

Men til dere kjære lesere som titter innom: Nyt kvelden og ha en fin start på en ny uke:)

-Anne M-

 

Vinneren er:

 

Konkurransen er avsluttet, og en vinner av hovedpremien og en vinner av trøstepremien er trukket.

 

Spennende..

 

Tusen takk til alle som har deltatt..utrolig gøy og se at så mange har meldt seg på:)

Vinnerene er trukket ut helt tilfeldig med hjelp av www.random.org/

 

 Vinneren av hovedpremien er:

FruBlom

09.10.2012 kl.21:57

Åååå, jeg ELSKER Lama!!!! Er innom bloggen din hver dag ;) syns dere har et flott hus!!!

 


Toalettmappe, stjerneknagg x2 og pyntestjerne fra Lama.

Gratulerer så mye til deg! ( Du må sende meg en mail på annemmj@hotmail.com , skriv at du har vunnet hovedpremien og fullt navn og adresse så jeg får sendt premien til deg)

 

..og så over til trøstepremien. Du som har vunnet trøstepremien er:

Merete Reise

08.10.2012 kl.10:25

Jeg er med :)

 


To små lys fra Lene Bjerre.

Gratulerer til deg! ( du må sende meg en mail på annemmj@hotmail.com, skriv at du har vunnet 2.premien og fullt navn og adresse så jeg får sendt deg premien din) 

 

 

Ha en fin-fin søndag

 

-Anne M- L:A BRUKET på badet

 

Aller først.. Wow, dere er supre og de beste leserne man kan ha! Tusen takk for så utrolig mange fine kommentarer i kommentarfeltet på konkurransen ♥

 

Det gleder meg og se at så mange av dere har lyst til og være med på denne trekningen! Kjempe gøy! ..og for de som fortsatt ikke har meldt seg på, men som egentlig har litt lyst..kom igjen, dette er bare gøy;) (konkurransen finnes på forrige innlegg)

 

Men, tilbake til overskriften. L:A BRUKET på badet. Disse produktene selges blant annet hos Zaxiz frisør her på Gol (og muligens i Hemsedal) Eller via nett på f.eks www.bolina.no  Disse produktene ser jo kjempe flotte ut og så er det jo økologiske råvarer i dem. Nydelige på badet! Og herlige dufter!

Jeg tenkte og vise dere noen bilder fra den ene delen av badet i andre etasje.. Jeg ser at flere ønsker seg bilder fra flere rom i huset, og bilder fra badet er lenge siden jeg har vist..:


Ha en fin-fin kveld!

-Anne M-

 

konkurranse

 

Endelig tid for en ny konkurranse!

 

Nå er det lenge siden sist, så dette var på tide. Jeg tror det har kommet til en del nye lesere de siste mnd siden telleren / statistikken har økt. Dette må jo feires med en liten konkurranse!

 

Jeg vil gjøre konkurransen enkel, så det eneste du trenger og gjøre er og legge igjen en kommentar i kommentarfeltet og så er du med i trekningen. (hver enkelt har kun lov til å legge igjen en kommentar)

 

Konkurransen avsluttes søndag 14.oktober klokken 21.00

Her er hva du kan vinne:
Toalettmappe med peae-tegn fra LAMA, to stjerneknagger fra LAMA og en pyntestjerne med oppheng fra LAMA er det du kan vinne.

 

I tillegg har jeg en hemmelig ekstra premie, så det vil bli trukket to vinnere.

 

 

Lykke til!

 

-Anne M- 

Lama på hytta

 

 

 

OVERASKET og det med store bokstaver..det er det jeg ble da jeg etter laaang tid tok turen ned på Bohus Gol igjen for å se om det var kommer noe nytt. Bohus har alltid vært en butikk jeg har funnet mye fint i, men det siste året synes jeg at det har vert direkte kjedelig og gå rundt og titte der..det samme hele tiden, aldri nye varer..gørr!

 

Gleden ble derfor stor da jeg i går fant ut at de har fått inn LAMA! (det er ikke alle Bohus butikker som tar inn Lama)

Det er flere butikker i Gol som selger Lama, så det var ikke så mye nye nyheter for min del,men ble litt shopping fordet siden vi skulle på hytta. Alltid kjekt og ha med seg noe nytt når man skal på hytta;)

Her kommer bilder fra hytta slik vi har det nå:


Nye grå-beige spisestuestoler (de ser nesten hvite ut på bildet) ble med oss opp hit i går.

 Hjortehode-knagg fra Lama..
En ullpute fra Lama fikk også bli med.. Når jeg kom hjem så jeg at putetrekket til denne kostet 579 kr på Bohus, mens på flust.no koster det 399..(bare et lite tips hvis noen tenker og skaffe seg slike puter..de er også og få i brun)
Bjørkeved på et fat..

Nå skal vi prøve og nyte lørdagskvelden her på fjellet!

Konkurranse med premier fra Lama kommer her på bloggen rett over helgen, så følg med!

 

-Anne M- 

 

   

Høst i fjellet

Vi er på hytta på fjellet..

 

Vi har ryddet vekk sommeren på hytta, og brune og lune høstgardiner er hengt opp, nye lamper på veggene er skrudd opp, og litt nytt pynt har kommet på plass. Vi hadde også med oss nye spisestuestoler opp på hytta, og de ble knallfine her! Bilder kommer i kveld!

 

Gave til give away / konkurranse er kjøpt inn og bilder er tatt så den er også rett rundt hjørnet:)

 

-Anne M- 

 

 

Pengehøne på peisen

 

Hønene legger egg som bare det nå, og det betyr noen kroner i kassen til barna. De selger nemlig egg til slekt og venner og putter pengene på en sparebøsse.

 

Egg penger bør jo ha en spesiell sparebøsse, og hva passer vel ikke bedre enn en høne sparebøsse.

 

Den kom i posten i dag og fikk hedersplass på peishyllen.

 

 

Sparebøssen er fra merket Sia og kan skrives på med kritt.

 

Det er forresten kjempe gøy og se at så mange er innom Jorde gård for tiden. Og ekstra gøy er det med tilbakemeldingene dere legger igjen! Tusen takk:)  Det gir meg lyst til å blogge og fortsette med dette;)

 

Jeg går og tenke ut en liten trekning / konkurranse her på bloggen i løpet av nærmeste fremtid, så følg med! (som en takk til dere lesere)

 

 

 

Ha en fin ny uke!

 

-Anne M-

 

 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits