oktober 2013

Adventstake

 

God kveld! Nå er det ikke lenge til advent, og både kalendere og advent staker skal planlegges. Noen går for tradisjon og har den samme staken hvert år, mens andre vil ha forandring og noe nytt. Jeg tenkte derfor å vise dere mitt nyeste kjøp på interiørfronten. De vakreste lysestakene fra Kahler. Disse kan fint brukes som advent stake, men også som pynt resten av vinteren.

 


Disse stakene finnes vertfall i hvit, grå og grønn farge. Jeg endte opp med hvit.

 

 

 

Ellers her i huset: soverommet er så å si ferdig. Mangler å få opp lampen, men det må vi ha elektriker til å gjøre. Garderoben: Venter på leveranse på både en skillevegg, kommode og hyller, så der står det stille. Men bilder kommer da alt er klart;)

 

 

 

Den siste tiden har jeg ryddet VELDIG i tingene våres. Etter fem år i huset har det virkelig hopet seg opp med lysestaker, pynteting, fat og boller av både ny og gammel dato. Jeg begynte rett og slett å føle at det ble for mye rundt her. Jeg tror 40% av tingene er ryddet vekk. Føles utrolig deilig. Jeg husker følelsen av nytt hus (ny-oppusset) Da det føltes litt tomt her og der, masse plass til ting, og man begynte jobben med å fylle opp de tomme plassene.. Litt rart å skulle starte jobben med å rydde frem de tomme plassene igjen, men det trengtes virkelig. Nå føles det bare godt å ha noen ledige plasser.

 

-Anne M-

 

 

3.etasje

 

I tredje etasje har det vært mye frem og tilbake. Barnerom. Tv-stue, hva skal vi gjøre med den etasjen.. Det siste året har planen vært klar. Det skal bli et kontor, et gjesterom med bad, og størst plass skal en tv stue få. Vi startet der oppe i fjor vinter, men det siste halve året har vi ikke jobbet der oppe i det hele tatt grunnet ute-prosjektene.

 

Nå er det ikke lenge før vi starter igjen, men en dato på når det skal stå ferdig har vi ikke, men vi kan jo håpe at innen påske så er det klart;)

 

Vil dere høre hva jeg har tenkt? Helt lyse gulv, lysmalte gipsvegger, det samme i taket, sofaen vi hadde i den gamle tv stuen må få bli med inn dit, den er stor og grå. Og her er hva jeg drømmer om av resterende møbler: Hay bella bord x2 i hvit og grå farge, eames gyngestol, Hay puter i duse farger, og et Hay dlm bord, hvit taklampe, ikea tv-benk.

 

Det kommer nok til å bli en litt enklere, stil der oppe enn hva resten av huset har. Enkelt og greit fordi der oppe kan vi føre den stilen uten at det har noe å si for husets ånd.. Litt kult å ha en moderne tv stue i et gammelt sveitserhus da;)

 

Så får vi se hvordan det blir da det står ferdig..men det er gøy å dele litt tanker og inspirasjonsbilder.

 

 

 

Ha en fin søndagkveld!

 

-Anne M- 

En liten titt..

 

Onsdag kveld var veggen på soverommet sparklet og grunnet to strøk, klar til tapetsering.

 

Selve tapetseringa er fort gjort når man er to. Og for de som kvir seg for å tapetsere så vil jeg bare si at det er ikke vanskelig. 

 

Så nå er veggen ferdig og klar til bruk. Sengegavlen jeg bestilte kom i går. Soverommet kommer til å bli lyst og luftig, uten masse nips.

 

Her er en smakebit:

 

Tapetveggen og lampen fra VitaEos. Jeg synes de passer godt sammen. Lampen er en luftig og enkel lampe, og passer bra til en tapet med masse mønster som denne fra Borge.Sengegavlen er lys og nokså enkel av seg, men haren kul detalj, nemlig naglene, og den fargen tas opp i tapeten.

 

 

 

Stoffene som skal inn er hvite. Dette er sengeteppe og gardiner.

 

 

 

 

Garderoben. Bak skyvedørene er det garderobeløsninger skuffer, hengesystemer osv. (dette har vi hatt hele tiden,og ikke gjort noe med nå)

I tillegg kommer det inn flere hyller, kommode og hengesystem på den nye veggen. Bilder fra det kommer da alt er klart.

  

 

Denne helga reiser vi til fjels. Får håpe fjelluften får blåst vekk forkjølelsen. Er så lei av å gå med rennende nese og sår hals.

 

Skal bli godt å slappe av på hytta og ikke tenke på alt som skal gjøres her hjemme;) ....hvis jeg klarer det da;)

 

Ha en fin fin helg alle som titter  innom!

-Anne M-

Litt fra uteprosjektene 

Jeg har jo fortalt om uteprosjektene våres denne våren og sommeren. Jeg skulle ønske at jeg kunne si at vi er ferdige, men det står igjen litt. Men vi har virkelig fått på plass mye. Det er mye arbeid og masse planlegging bak det som hat blitt gjort. Først er det det jo tunet ute her som jeg har vist bilder fra tidligere. Før gikk det jo en vei gjennom tunet som vi fjernet og la nedenfor huset istedenfor. Tunet har i sommer fått seg en flott og kjempe solid steinmur som rammer inn hele tunet her. Vi er kjempe fornøyde med å ha fått vekk veien, så nå kan ungene leke ute uten at vi trenger være redd for at det kommer store traktorer og andre kjøretøy rett utenfor husdøren. Plen ble opparbeidet og sådd, og vi har fått plantet noe rundt på tunet. (står igjen en del planting, men det kan vi kose oss med en annen sommer)

 

Hønsegalen og hønsehuset ble ferdig, og mannen har stått på og malt de to stabburene denne høsten.

 

 På stabburene mangler det bare å få på plass igjen «pynten» Noen pynte kryss.


 

På andre siden av huset har vi hagen som vi opparbeidet i fjor, der har vi i høst fått bygget et påbygg, veranda slik som vi hat på fremsiden ved inngangspartiet. Her mangler det fortsatt en del. Rekkverket som skal på øvre verandaen er malt så det kommer nok snart opp. På nedre veranda skal vi ha vinduer fra gulv til tak, og lage en god gammeldags glassveranda. Tenker at det blir en herlig plass å ha på kalde sommerkvelder eller tidlig på våren når solen ikke varmer så mye enda.

 Sommeren skulle ha vært litt lengere..spesielt ferien for å få ferdig ting;) Neste sommer blir det å få ferdig det som står igjen og å få opp stakittgjerdet som vi har kjøpt. Vi nermer oss et ferdig resultat sakte men sikkert:))

 

-Anne M-

 

 

Hovedsoverommet

 

Hei, og god søndag!

 

Vi er nå i gang med et nytt ansiktsløf og en forbedring av soverommet våres. Barnas rom har på tur og orden blitt slik som vi og de vil, så nå er det våres tur:)

 

Vi har et stort soverom med kjempe god plass, men her snakker vi gulvplass, og egentlig ingen veggplassen. Den veggplassen vi har har gått med til et stort gulv-til-tak skyvedørgarderobe over to vegger. Dette angrer vi ikke på siden skapplass får man ikke nok av, men det har gjort det vanskelig å plassere sengen.

 

Ved å se på SOVEROM kategorien her på bloggen kan du se hvordan vi har blitt nødt til å plasserer sengen, og tidligere bilder fra soverommet. Sengen står foran to vinduer..ja det er kjempe upraktisk og ikke slik vi ønsker å ha det lengere. Jeg har grublet og tenkt, og til slutt kom vi opp med den perfekte løsningen. Vi bygger en vegg og lager oss et walk in closet, dermed får vi en vegg som sengen kan stå inntil og vi kan heller se ut av vinduene når vi våkner om morgenen.

 

Tapet er bestilt, sengegavl, taklampe fra Vita Eos, hvite gardiner, sengeteppe og pynteputer..alt er under kontroll. Mannen snekrer og snart er det klart til at vi kan ha opp tapeten. Dette kommer til å bli et luftig soverom, uten nips og masse dilldall. Støvsamlere på et soverom er jeg virkelig ferdig med..så all pynt som tidligere stod fremme på soverommet har blitt ryddet vekk.  Walk in garderoben vil jo bestå av den eksisterende skyvedørsløsningen samt at  vi hat bestil kommode, hyller og klesoppheng til den nye veggen. Gleeeder meg!!

 Gleder meg til å henge denne skjønnheten opp oversengen. Vita Eos laget av ekte gåsefjær.

 Her er tegningen min på hvordan det blir.. Veggen foran sengen er den nye veggen som lager et Walk in skap og vegg til sengen på andre siden.

Gleder meg til jeg kan vise bilder derfra:))

 

Ha en flott søndag!

-Anne M-

  

Skinnfell på stua

 

Jeg har nok mistet tellingen på hvor mange skinnfeller / saueskinn jeg har, for er det en ting jeg bare MÅ fylle huset opp med så er det nettopp saueskinn! De siste årene har jeg kun investert i saueskinn fra lokale sauer. Det man får kjøpt til 500 kr på bohus, ikea og andre kjeder er ikke til å sammenligne med ekte vare. Det er i hovedsak skinn fra gammelnorsk spælsau som jeg synes har de fineste skinna. De er langhårete og har kjempe mange fine fargenyanser. I går investerte jeg i et nytt skinn. Et brunt et som har lysebrune tupper..kjempe fint, og det er lysere enn det andre brune jeg har. Bare ta en titt!

 

 

Ser nesten ut som det er bamsefar som ligger over stolpuffen;)

 

Denne helga har gått med til hyggelig besøk, fjelltur, familietid og hagearbeid.

 

Ha en fin start på den nye uken!

 

-Anne M-
 

Stuebilder

 

Vi er hjemme igjen etter fire fine dager på hytta. Borte bra, men hjemme best. Nå er klesvask nummer tre i maskinen.. og da har vi faktisk vasket to maskiner med klær på hytta i tillegg! Jada, blir litt klesvask når en familie reiser på hyttetur;)

 

Vel hjemme var det husvasken som jeg ikke fikk tatt før vi reiste som sto for tur, så nå er huset nyvasket.. Herlig å starte ny uke med reint hus!

 

Under stuebordet ligger det nå et teppe, og det har jeg tenkt lenge på at jeg vil ha..angrer bare på at jeg ikke har kjøpt det før..mye lunere og koseligere nå!

 

Ha en finfin søndag, og en flott start på en ny uke!

 

-Anne M-


 

Høstferie

 

Når vi er på hytta så koser vi oss veldig. For oss skal hytta være et sted man kan kose seg, slappe av, nyte god mat, vin, naturen og fjellet. Heldige er vi at hytta ligger midt i smørøyet for turer hele året, og skimuligheter rett utenfor.

 

Hytta skal være et lite fristed. Der skal ting være lettvint, og det skal være masse kos. Hvis ting hadde vært kjempe mye mere tungvint på hytta, ja da hadde vi nok heller holdt oss hjemme og tatt dagsturer til fjels for å nyte naturen.

 

Jeg hadde digget og hatt en stor, ny luksushytte, med mange soverom, mange stuer, mange bad og et gedigent kjøkken med en gedigen peis og en gedigen spisestue! Åhh, da hadde jeg vært i himmelrike..tenk å kunne få innredet noe slikt:)) Men fra drøm til realitet..det kommer nok aldri til å skje, og det gjelder de aller fleste av oss! Men da er det fint at man for de fleste tilfeller klarer seg fint med en mindre og enklere hytte. Det finnes jo mange eldre hytter på markedet, og ikke alle de ser så delikate ut på visning, med gule furuvegger, falmede gardiner, harde hyttesofaer, og tradisjonelle hyttelamper. Noen liker selvsagt det..og det er helt greit, men ønsker du noe annet, og kan klare å se forbi de gule veggene, og nipset som ofte hoper seg opp i gamle hytter..og ser potensialet i veggene, ja da kan faktisk en eldre hytte bli et lite ferieparadis uten at det trenger å koste kjempe mye å pynte litt på den. (vertfall så lenge hytta har strøm og vann for det er jo en stor kostnad)

 

 

 

Jeg kan med hånden på hjertet si at vi storkoser oss på hytta. Den er ikke stor, men den er akkurat passe og inneholder det vi trenger. Do, bad med dusj og vaskemaskin, gang, kjøkken som vi pusset opp i vinter, tre soverom, stor hems med mange sengeplasser, og stue med tømmervegger. I tillegg driver vi å bygger anneks med tre soverom. (der jobbes det kun når vi har ork og tid)

 

Jeg pleier å kose meg med hyttemagasiner/ interiørblader hvor de viser de store gedigne hyttene, og så suger jeg til meg inspirasjon derfra og drar det med meg inn på vår lille hytte.
Furuveggene har vi beiset med interiørbeis fra tyrilin, for å få en varm og lun farge i treet. Tekstilene i hytta har vi valgt å holde i jordtoner. Grått og brunt i forskjellige nyanser for å skape en rolig atmosfære. For meg er det litt hverdagsluksus å kunne stupe ned i en god sofa fylt med masse gode puter, pledd og skinn. Dukene er i lin og de er vevde og i en fantastisk kvalitet.  En annen ting som hever følelsen av litt luksus er lys og lykter. Jeg tenker at man ikke skal blande for mye, men holde seg til riktige farger i forhold til resten. Naturelementer er også flott å pynte hytta med.

 

Gulvene har vi ikke gjort noe med enda, og har ikke tid til det heller, derfor har vi lunet det opp med tepper og filleryer i samme fargenyanser som resten av tekstilene.

Velkommen inn for en titt:

 

 

 


I stuedelen er det også spisestueplass.

 

  

Som sagt, dette er bare en enkel liten hytte, men man kan faktisk pynte på hytta og skape en stil på små gamle hytter også. Noen elementer fra de store hyttene kan man fint dra med seg inn på de gamle små hyttene.

 

 

 

Jeg koser meg når jeg kan gå inn i et rom og kjenne at ting i rommet harmonerer. Da slapper jeg av...sånn er jeg bare;) Ha en fin helg, og en fin høstferie!

 

 

 

-Anne M-

  


 

 

 

 

På kjøkkenet

 

Høst er tid for og lune det opp igjen, og for å begynne å ta for seg inne arealene igjen. Hele sommeren er man ute, pynter, planter og ordner det til der, og så glemmer man liksom huset inne;) ..og godt er det, for da blir det ekstra kos å stelle litt godt med huset inne når høsten kommer.

 

Da fylles det opp med puter, pledd og saueskinn i lune rolige farger.

 

Jeg har fått hengt opp igjen de brune liftgardinene på kjøkkenet, og det føltes plutselig så mye lunere.

 

Her er en liten titt fra kosekroken på kjøkkenet:

 Tavlen er fri for planer, det er høstferie!Jeg vil også bare få si tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger på forrige innlegg:)) Kjekt å høre at innlegg fra Jorde gård har vært savnet. Jeg ser jo på telleren at det er mange innom hver dag, og jeg som har vært så lat på blogg fronten den siste mnd..huff, ikke stolt over det. Men jeg håper også at alle skjønner at med jobb, tre barn, trening, et hus med hage og ferdigstilling av prosjekter så lar det seg ikke gjennomføre å prioritere bloggen. Men jeg bør selvsagt oppdaterer oftere enn jeg har gjort den siste mnd;) Søstera mi ringte og "kjefta" litt på meg, så kanskje jeg har lært nå;)) Hihi..

 

Ha en fin kveld da dere, og en fin 1.oktober:)

 

-Anne M- 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits