november 2011

Saueskinn

Her i huset har vi endel saueskinn/lammeskinn liggende i stoler, sofaer, benker og på puffer..ja til og med på gulvet.

Saueskinn = KOS!

Men med en katt som helst ligger på saueskinn rundt om i huset, og barn som gjerne tar på de med grisete hender fulle av lørdagsgodt og annet klin så sier det seg selv at det hender en gang i blandt at saueskinn/lammeskinna må få seg en runde i vaskemaskinen.

Jeg har pleid gjennom tidligere vintere å være ganske flink til å hive de ut i snøen eller til å lufte de ute en kald vinterdag, stort sett hver 14.dag. Gjør man det så trenger de egentlig ikke å vaskes så ofte.. Ekte saueskinn rengjør seg jo selv på en måte..en av ullens unike egenskaper det:) Bare det å gre godt igjennom skinnet med en børste er med på å lufte ulla litt slik at den får igjen fasongen og ser litt mere koseligere ut igjen.

Men uansett så hender det at jeg velger å vaske de i maskinen. Dette har jeg prøvd noen ganger nå, og føler at resultatet blir bra hver gang. Jeg setter maskinen på ullprogram og etter det setter jeg den på sentrifugering. Når dette er gjort legger jeg skinnfellen på et tørkestativ med ullen ned og skinnet opp. Flere ganger i løpet av de første timene drar jeg i skinnet på alle kanter slik at det ikke skal bli stivt og slik at det ikke skal krølle seg/komme ut av fasong. Dette er kjempe viktig og bør gjøres helt til skinnet har tørket.

Til slutt må det gres opp med en god børste. Jeg bruker bare en gammel stor hårbørste, men vet det er flere som bruker hundebørster og kattebørster. Er sikkert mange måter å vaske/rengjøre saueskinn/lammeskinn på, men tenkte jeg ville fortelle hvordan jeg gjør det siden dette fungerer veldig bra.

 I dag har jeg vært hjemme med feber-barn så da benytter man jo anledningen til å få ordnet ett og annet her hjemme..i dag ble det vask av saueskinn..derfor dette innlegget;)

 

Jeg ønsker alle en flott tirsdag-kveld:)

-Anne M-

1.søndag i advent på Jorde gård

Her på Jorde gård har vi også tent det første lyset i adventstaken! Det ble første gang tent til frokosten i dag tidlig, deretter til middag og igjen til kveldsmaten. Det er så mye kos og glede med et slikt adventslys..jeg kan se begeistringen og spenningen i øynene på ungene da lyset tennes:)

Far i huset har nå disket opp med vaffler, så her skal store og små kose seg:) 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin søndag:)

 

-Anne M-

En liten smak på julen

I kveld klarte ikke jeg å vente lenger!

Julen har begynt å komme i hus..,men bare litt!

Jeg har lyst til å vente ettpar uker før absolutt alt av julepynt kommer på plass, men kjenner hvordan det kribler etter å finne frem alle nisser og røde juleduker. Jeg ba fint min mann om at han må si ifra hvis jeg begynner å ta frem for mye jul alt nå..herregud vi er jo ikke i desember enda engang! SÅ tidlig har jeg vel aldri begynt julen.. Han smilte litt og sa at kjenner han meg rett så er vel alt på plass i løpet av helgen;) Hmm..skal virkelig klare å vente altså...med god hjelp fra han:)

 

Men litt rødt har kommet på plass, og det har adventsstaker i vinduene også. Og selvsagt lysene på buskene ved inngangsdøren og kransene. 

Velkommen inn til en liten smak på julen:


Endelig kom snøen!!!Røde julestjerner på bordet hører med nå som vi snart går inn i årets siste mnd..nemlig desember!Jeg ønsker alle som titter innom en fin fredagkveld:)

-Anne M-Det første lys vi tenner...

.......Det er jo allerede førstkommende søndag:)

 

Adventsstakene har fått kommet opp fra eskene sine og i kveld har jeg kosa meg med å gjøre de i stand til dagen som vi så mange har venta på:) 1.søndag i advent! Jeg gleder meg nok nesten mere enn ungene.. Det er så koselig å sette frem adventstaker, lys og stjerner..og å sakte men sikkert sette frem litt nisser og julepynt:)

De som har fulgt bloggen lenge husker kanskje våres to hjemmelagde adventsstaker fra i fjor. Det finnes tusenvis av nydelige og lekkre adventsstaker å få kjøpt, men uansett så fant vi ut i fjor at vi ville finne en adventsstake som var orntlig "oss"..og for å få den måtte vi lage den selv:) Jeg og mannen dro på skogstur med øks og sag og fant oss et flott bjørketre som vi kappet ned. (i egen skog selvfølgelig..var ikke på noen tjuv-hogst altså;)

vel hjemme fikk vedkubben tørke noen uker før det ble borret ut fire store hull to cm ned i kubben, og bunn ble rettet ut. Strålende fornøyde med resultatet fikk den nye adventsstaken hedersplassen midt på spisestuebordet!

..Og det har den fått i år også..nå står den bare å venter på førstkommende søndag og julen:)


Den er stor og tung..hele 65 cm lang!

Vi laget enda en adventsstake i fjor som fikk plass i kjøkkenet.. Den har en smule landlig preg over seg..litt gammeldags jul følese kanskje..,men det er den stemningen vi går for her i huset i julen så da passer den inn.


Det er en gammel kjevle som vi har kappet litt av på langs slik at den ligger støtt, og så er det borret opp fire hull på toppen til lys. Utrolig enkelt:)

 

Det var årets adventsstaker!

 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin tirsdagskveld!

-Anne M-

  Julekortbilder

Da har vi begynt å tenke på årets julekort.. Eller det vil si at husfrua selv har tenkt på det i lang lang tid, og etter mye tenking på hvor vi skal ta bilde og hva disse barna skal ha på seg har vi endelig fått knipset noen bilder!

En ting er helt sikkert.. Det er IKKE lett å ta bilde av tre barn på likt. Her må vi bare håpe på at alle kan klare å smile på likt:)

 

Hmm..ikke lett uten smokken altså..så den ble med på bildene. 

Årets julekortklær har blitt bestilt på http://epla.no/ Den kjempe tøffe vesten til Johannes er kjøpt fra Kjærleik på pinne

og de søte hjertekjolene til jentene er kjøpt fra Mormors Engler . De strikkede nisseluene er kjøpt fra Marys Hjemmestrikk.

 

I år som i fjor har vi bestilt julekort med eget bilde fra vistaprint.no Det er kjempe mange kort og stiler å velge i, og i fjor var vi kjempe fornøyde med kortet derfra så da får vi håpe at det blir like bra i år.

Har du begynt å tenke på årets julekort?

Jeg ønsker alle som titter innom Jorde gård en flott søndagskveld!

-Anne M- Innredning av barnerom

Jeg har fått spørsmål om jeg kan fortelle litt om hvordan jeg tenker og planlegger når jeg skal innrede, og denne gangen var spørsmålet om barnerom.

Det viktigste for meg er først og fremst valg av farge på veggene. Hva slags farger liker jeg, hva slags farger kan kombineres og hvilke farger kan barnet "vokse sammen med"? Selv om det veldig gøy med oppussing så er det ikke kjempe gøy å male fire vegger på et barnerom tre-fire ganger iløpet av barneårene synes jeg. Netopp derfor har vi valgt å holde oss til lyse vegger med unntalk av en vegg som det har kommet litt farge på. (rosa hos minstejenta og blå hos gutten) Mye lettere å male en vegg når de vokser fra rosa-perioden enn det er å male hele rommet! ;)

Jeg synes også det er lettere å finne tilbehør da man safer og går for lys farge i rommet. Personlig har jeg erfart at det finnes SÅ mye barnemøbler og interiør-tilbehør til barn som er i rosa, rød eller blå farger.. Har du i tillegg f.eks et helt blått rom blir det fort "smør på flesk" med blått interiør også. (bare for å ta et eksempel)

På et barnerom synes jeg det er gøy å mikse litt stiler.. Der skal det være lekent, og atmosfæren skal gi ro og hvile samt det skal være innbydende til lek! Jeg liker jo godt det klassiskt-landlige, men det litt retro i en svært nedtonet stil ligger også litt i inspirasjonen min på barnerommet. Desuten bruker jeg hels gamle møbler som jeg pusser opp og maler. Slitte shabby chic møbler på et barnerom har ikke jeg sansen for. Men tommelen opp for gamle møbler som pusses opp!

Jeg skal vise noen bilder fra gutten sitt rom:

 

Dette er et gammel vaskeskap som var utrolig slitt og med flere lag med gammel maling på. Topplaten var ødelagt så den har vi laget ny, pusset og malt i en lyseblå farge. Med nye knotter ble dette et søtt nattbord til gutten.

 Jeg har valgt å male sengen i en dus grønnfarge.. I mine øyne hadde det blitt litt mye med blå seng og blått nattbord. Jeg ser nå at kansje hadde det vert finere med lysegrønne striper på knottene på nattbordet.. Detaljene er viktige! For å ta igjenn noe av det blå i nattbordet har jeg valgt litt blått i sengetøy og pynteputer.

Sengen er et arvestykke. Her på gården har flere generasjoner barn sovet i denne.

 


En god mengde med sjarm og personlighet har jeg også tenkt at jeg vil få frem da vi planla barnerommet.  Gamle møbler gir masse sjarm, og babyklærne som henger over sengen er med på å få frem litt personlighet synes jeg siden gutten våres brukte de klærne som baby. 

 Litt klassisk nostalgi vil et gammelt klesskap gi.. Personlig liker jeg gamle møbler fordi de gir mye sjarm, man kan legge sitt personlige preg på de, og man får noe nesten ingen andre har. Går man på ikea og kjøper møbler får man noe "alle andre" har, og da blir det ikke mye sjarm og personlig! Men for at dette  skapet skal passe inn med resten har jeg malt det i den samme lyse grønn-fargen som sengen.


Denne kommoden har også fått den lysegrønne fargen. Leker og bamser som han fikk som baby er også med på å pynte opp litt i rommet, og viser litt personlighet i rommet.
For å oppsumere litt:  Vi valgte å safe og gå for lyse vegger som en hovedfarge i rommet. Lyst-grønnt og lyst-blått som en farge på interiøret og tekstilene. Gulvplass er desuten viktig,det er jo på gulvet de leker så jeg har valgt å ikke stappe for mye møbler inn på rommet!  Håper dette sier litt om hvordan jeg tenker når det kommer til barnerom;)

 

 

Denne helgen har vi kosa oss med en bytur! Det ble masse juleshopping, gode middager med vin, kino osv. Vi har storkosa oss:) Men selvsagt var det godt å komme hjem til de små og til sitt eget:)

Ha en fin søndagkveld!

-Anne M-

Julegaver (interiør)

 Jeg fikk spørsmål om ikke jeg kunne lage et innlegg på noen julegave tips innenfor interiør. Selv om jeg egentlig lovet at jeg skulle prøve å ikke skrive om jul enda, så er det jo nettopp i disse dager at mange er i full gang med julegaveshoppingen.. Så lenge holdt det løftet:)

Her kommer derfor et innlegg om julegave tips i litt forskjellige prisklasser, og noe for en hver smak håper jeg.

 

Bruka design boller er en super julegave ide! Selv fikk vi alle disse tre til jul i fjor, og jeg synes at man fint kan blande farger og str.. De finnes jo i alle mulige farger, størrelser, tekster og prisklasser. Hvem ville vel ikke blitt glad for en flott Bruka design bolle under juletreet? De selges på de fleste interiørbutikker...


Eller hva med et flott tre-etasjes kakefat? Jeg kjenner hvertfall ingen som får nok kakefat! Disse er flotte å sette frem på bordet både med kaker og snop, men de er også kjempe flotte som pynt:) Dette fatet er fra : http://www.carolinesbutikk.no/

 

Vedkurv/Magasinkurv lær mørkebrun sett a 2

Magasinkurv lær rødbrun
Eller hva med en kjempe stilig kurv fra Lama. Disse får man i mange str og kan brukes til alt fra aviskurv til å oppbevare tepper og pledd i, eller som vedkurv! Disse har jeg sett i interiørbutikker rundt om..blandt annet her i Hallingdal på Josefine interiør!  Bildet er hentet fra :http://www.lamabutikk.com/

 

 


Her kommer et tips til f.eks en venninne gave.. En utrolig flott kopp/krus med morsom eller fin tekst på. Gaven toppes selvsagt hvis man legger ved en pose med flott te eller kaffe:)


Eller hva med en boks til å oppbevare te i:) Dette er en flott gave som passer for alle, enten om det er en venninne eller en bestemor! Koppene over og denne boksen er fra:http://www.sofiesvilla.no/

 


Men hva kjøper man til de som har alt da? Jo da kan man jo f.eks kjøpe duftpinner eller duftlys. Litt godlukt på f.eks badet er noe alle kan ha bruk for!  Disse er fra http://kremmerhuset.no

 


Det er mange som har huset/leiligheten full av lys og lykter, men er man glad i interiør så får man jo aldri nok av akkuratt det;) Disse telys-lyktene fra rosendahl finnes i flere farger og passer til de fleste stiler. Desuten er det en veldig fin pris på de;)

 Et konfekt-fat er også en flott gave å gi bort og også en flott gave å få.. Pakk den fint inn og heng et kremmerhus fylt med noe godt utenpå pakken da vel:)

Dette fatet og lykta over er fra:www.tilbords.no

 

Kopp Ekorn
Kopp Dådyr

 

Disse super søte krusene fra http://www.lunehjem.no/ er bare utrolig flotte! Et lite kunststykke:)

 

 

 

 

Deilige myke pledd i ull, pels eller fleece. En varmende gave å gi bort!  Disse er fra:
www.ellos.no

 

 

 

 Eller hva med en pyntepute til hytta?

 


Gaver som både varmer og lager koselig stemning! Desuten er disse lyktene og vasene et lite kunststykke i seg selv.. Alv te-lyslykt på bildet over, og alveskog telys-lykt under.

PurNorsk alveskog

Pute, alv-lyslykt og alveskog lyslykt fra : http://purnorsk.no/ men jeg har også sett at de selger disse på husfliden.

 

 

bloomingville kjøkken håndkle med frynser i off-white.
Kanskje litt kjedelig, men noe alle trenger er jo kjøkkenhåndkler..Så fine kjøkkenhåndkler sammen med f.eks en fin flaske oppvaskmiddel hadde ikke jeg blitt skuffet over! En veldig praktisk gave! :)

bloomingville kjøkken håndkle med frynser i lilla.

Durance oppvaskmiddel

 

Bloomingville veggtavle med ukedager
Eller hva med en krittavle med alle ukedagene på? Denne passer overalt, alt fra barnerommet til kjøkkenet, gang osv.
Oppvaskhåndlker, oppvaskmiddel og krittavlen fra : http://www.mollys.no/

 

 

 

 
Vet man hvilken stil de man skal kjøpe gave til er i så kan man jo alltids tørre å kjøpe pyntelampe. Denne kjempeflotte lampen er fra http://www.herregard.no

 

Eller hva med et skogjern.. Tror det finnes litt for mange plastikk sko-gjern rundt om i de norske hjem.. Dette på bildet kjøpte jeg på Josefine-interiør på Gol, og jeg har sett at de har disse der fortsatt samt noen med hjortehode på..kjempe kule:)

Andre tips kan være fine gryteunderlag, lys/kubbelys, duker/brikker, kakebokser, dørmatter, saueskinn osv.

 

Dette var noen tips og ideer på julegaver innenfor interiør. Men jeg har et tips til, og det handler om innpakking av gaver! Jeg synes det er kjempe viktig å pakke inn julegavene slik at de ser spennende ut og slik at pakkene ser flotte ut. Så vær litt kreativ når du skal begynne å pakke inn julegaver! 
  Selv pleier jeg alltid å si neitakk til at butikkpersonalet skal pakke inn julegavene..det vil jeg nemlig kose meg med å gjøre selv:)

 

Ha en fin kveld:)

-Anne M-

Vinneren er:

Da er vinneren trekt! Takk til alle som meldte seg på!

Vinneren er du som la igjen denne kommentaren:

 

Kristina

06.nov.2011 kl.10:15

Så fine ting :) Gleder meg til du pynter huset til jul :)
 
 
 
Gratulerer! :) Du må sende meg ditt fulle navn og adresse på mail: sveinjor@hotmail.com  så skal jeg få sendt premien til deg!
 
-Anne M-
 
 
 

En liten tanke bak det hele..

Når et nytt møbel skal inn her i huset tenker jeg selvsagt mye på om det kommer til å passe inn sammen med det som er her fra før. Jeg synes det er helt greit å blande mellom nytt og gammelt, men i det samme rommet synes jeg at det bør være en viss likhet i møblene som velges.. (noen sier seg helt sikkert uenig i det, vi har alle forskjellig smak og meninger) Min mening er at for å få en fin helhet i rommet bør man kjøre møblene i samme stil og heller bryte av med pyntetingene og tekstilene. Jeg vil vise dere et lite eksempel på hvordan vi har valgt det i finstuen i forhold til møblene der:

Du vil se at vi har valgt å ha alle møblene der inne med dreide ben..dette for å lage en helhet der inne. jeg synes det fort kan bli rotete med møbler som har f.eks ben i alle varianter.. 
Stuebordet som opprinnelig var et spisebort har vi kappet beina på, men alikevel beholdt noe av den dreide pynten..dette pynter fint opp.

 


Ta en titt på hjørneskapet som står i det ene hjørnet i finstuen. Det har også dreide detaljer på ben og i skillet på overskap/underskap.


Til og med gyngestolen har dreide detaljer på ben og armlenet.. Alt dette er bevisst og får stuen til å se mere gjennomført ut.
Konsollbordet har de samme flotte dreide detaljene.. Vi har enda et konsollbord i denne stuen som selvsagt også har slike bein/detaljer!

Vi har valgt å male alle disse møblene i lyse farger (utenom gyngestolen siden den har sin orginale sorte maling) som jeg synes er kjempe sjarmerende) Bordet og hjørneskapet er malt i en farge som vi fikk blandet etter eget ønske, mens konsollbordet er malt i benhvit. Alt er malt i oljemaling siden jeg synes det gir finest resultat.

Fikk noen spørsmål om nettopp hvordan vi har planlagt for å få alt som vi vil..og dette er noe av den planleggingen. Jeg vil komme tilbake til planleggingen av rom og farger, gulv og det hele som har med oppussingen å gjøre senere i et eget innlegg. Men når det kommer til møbler så har jeg et tips og det er tenk igjennom hvilke former og stiler du liker i ditt hjem. Ikke alle stiler er like fine å blande, og ikke alle mulige møbler og former er fine å blande heller. (min mening) :)

Jeg kan vis et lite eksempel til. dette er fra kjøkkenet:


Her inne har vi ikke dreide ben/detaljer på møblene og innredningen. Her er det rette linjer som gjelder. Et eksempel på det er slagbenken og stolene ved kjøkkenøyen. Både slagbenken og stolene har rette sprosser i ryggen..dette for at det ikke skal bli for rotete med forskjellige former så tett på hverandre. Stolene har et kryss øverst, men det er med på å bryte det litt av slik at det ikke blir for pent og pyntelig, men samtidig så har vi de samme linjene og formene på disse møblene. Det kan faktisk være så enkelt som dette:) 

Det er kjempe gøy å se at såpass mange har meldt seg på give awayen på forrige innlegg:) Vinneren trekkes kl 21 i kveld så det er fult mulig å melde seg på frem til det:)

 

Ha en nydelig søndag!

-Anne M-

En liten give away

En liten førjuls give away føler jeg at er på sin plass nå som det har kommet mange nye lesere de siste ukene:)

Tusen takk til alle som klikker seg inn på Jorde gård:)

 

Det eneste du trenger å gjøre er å kommentere på dette innlegget, og så er du med i trekkningen.

 

Her er hva du kan vinne:


Lilla duk/brikke


Telys-lykt i lilla


En liten pynteengel


Fire hjerter med tallene 1, 2, 3 og 4. Fine til å pynte adventslysene med!

 

Jeg trekker en vinner i morgen kveld (søndag 6.nov) klokken 21.00 så det er bare å melde seg på frem til det! 

Jeg må nesten fortelle hva jeg  har gjort i dag:) Smiler fortsatt for det var så utrolig spennende!

Jeg fikk lov til å reise til fjells og få se på tre store svindyre hytter som er under utbygging. Det vil si en av de var det bare småpirk-arbeid igjen på. Det er noe av det flotteste og dyreste jeg har sett! Her snakker vi om hytter fra 35 - 60 millioner kr!!! Helt villt! Men gud bedre så flott som det var! Spa avdeling i kjelleren, vinskap fra gulv til tak  og skifer trapp med lys i..store flotte peiser, lekkre rustikke bad, osv. Skulle bare ønske jeg kunne tatt bilder og vist dere, men siden dette er private hytter kunne jeg selvsagt ikke ta bilder..hadde blitt litt feil det! Men det var en stor opplevelse og få lov til å se rundt på løsninger, materialvalget og detaljene:) Jeg tror jeg var i himmelen!

 

Nå er det lørdagskos forran tv`n som gjelder:)

 

-Anne M-

Jeg har en god nyhet..

..hvertfall er det en god nyhet for oss her i huset på Jorde gård:) 

Husker dere den tomme veggen i fin-stuen? Den som vi har tenkt til å ha bryllupsbildene våres på, og som har stått tom i  snart to og et halvt år siden fotografen har vært så vanskelig å få tak i/treig.. Den veggen skal snart få bilder på seg..BRYLLUPSBILDER!!! Jippi! Jeg er så glad, vi har de siste mnd endelig hatt kontakt med fotografen og nå skal vi endelig få bildne våres, og album:) Det er så godt å vite at nå skjer det endelig..etter over to år! Jeg er så glad:)


Denne nakne veggen over sofaen skal endelig få tre bryllupsbilder på seg..


Siden jeg er så glad sitter jeg å lurer på om det er på tide med en ny give away her på Jorde gård.. :) Er det stemning for det tro?


Ellers så har jeg en liten oppfordring/ønske til dere som leser bloggen: Nå er det lite nytt som skjer her og det er svært lite nytt på interiørfronten her i huset.. Alle innkjøp er stort sett i form av julegaver nå. Så det er ikke mye nytt å vise frem. Men hvis det er noe dere vil at jeg skal skrive om, ta bilder av, enten et rom, et spesielt møbel eller om noen vil gi meg en liten utfordring så sier jeg bare "kjør på"!!! Føler at det blir så mye det samme jeg viser frem.. Så hva er det dere egentlig vil se mere av? :)

 

Da gjenstår det bare for meg å ønske alle som titter innom Jorde gård en god helg! (og følg med i løpet av helgen..kansje det blir en liten førjuls-give away!)

-Anne M- 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits