november 2012

HELG

 

Denne helgen er det mye som skal skje. Vi håper på å få begynt å isolere tømmerhuset som endelig har kommet på plass på tunet. Vi har fjøshelg og så skal vi på juletre fest:)

 

Her i huset har det kommet frem noen nisser og litt julepynt. Advent staken står klar til søndag, og barnas kalender henger også klar.

 

I kveld skal jeg krype godt ned i godstolen og ta ordentlig helg!

 

Svein kom hjem med blomster i dag, og de har selvsagt fått plass på spisestue bordet.


Flere bilder kommer nok i løpet av kvelden eller helgen!

 

God helg!

 

-Anne M-
Små detaljer

 

Små, små detaljer kan noen ganger være det som virkelig setter prikken på i`en.

 

I dag har jeg pyntet litt mere i finstuen, og det med bare bittesmå detaljer! Bjørkehjerter fra Panduro og litt hyssing. Hobby butikker har ofte fine pynte-detaljer som man med enkle grep kan bruke i interiøret. Disse hjertene har jeg kun laget hull i med en strikkepinne og sammen med hyssing blir disse fin pynt på lys, lykter, lampeskjermer, kurver o.l
Glasslyktene mine fra miljøgården er jeg veldig glad i. De passer kjempe fint uansett årstid. Og nå som det nærmer seg jul liker jeg å pynte de opp litt/ lune de opp.

  

Jeg kjenner at nå gleder jeg meg utrolig mye til desember og til jeg kan begynne å lage jul i huset her på Jorde gård! Flere som gleder seg til å pynte til jul? ;)

 

Ha en fin-fin kveld!

 

-Anne M-

I finstua..

 

I finstua har de dueblå tekstilene blitt borte og blitt byttet ut med brunt. I år har jeg tenkt til å ha hvit og sølv jul i denne stuen (og rød i resten av huset). Nå gleder jeg meg kjempe mye til å snaaart kunne begynne å sette frem noen nisser og litt jul i huset:) Til deg som titter innom ønsker jeg en fin ettermiddag og kveld!

 

Her skal det stekes pannekaker nå!

 

-Anne M-

God helg!

 

God helg!God fredag ønskes fra oss på Jorde gård!

 

Det var en gang en Hallingstue..

 

Er det noe som lenge har interessert meg, så er det gamle hus. Helt fra jeg var liten skolejente kan jeg huske at jeg har hjem fra skoleveien, på ferieturer, gjennom bilvinduet osv sett på gamle hus og studert de. Gamle hus har alltid fasinert meg.

 

Kanskje noe spesielt, men jeg husker også godt at jeg som liten skolejente elsket turene skolen hadde på museet hvor vi kunne gå og titte på de gamle husene der. (Hallingdal folkemuseum) Gamle stabbur, hallingstuer, loft og smier.. Og selvsagt innredningene/ interiøret i de forskjellige husene.

 

Jeg ble derfor hoppende glad da jeg i høst så at en bok om Hallingstuer skulle publiseres. I dag fikk jeg tak i den på bokhandelen, og jeg gleder meg som en liten unge.. I kveld skal kvelden vies til et dypdykk inn i Hallingstuenes verden! Det er bare å sette seg godt til rette i godstolen!

 


Til alle som titter innom ønsker jeg en fin onsdag kveld!

-Anne M- 

Lysestaker av bjørketre

 

Om tre uker er det første søndag i advent, og jeg tipper at det er mange som har begynt å tenke på årets advent stake.

 

Her i huset laget vi oss en advent stake for to år siden, og den kommer til å følge oss i mange år fremover. Advent staken blir litt tradisjon her i huset. Men det betyr ikke at nye og andre staker ikke kan komme innenfor husets fire vegger.

 

Det ble ikke skogtur på oss i dag for vi fant et bjørketre i kanten på jordet vårt som vi kunne bruke. De ble saget ned og delt opp i kubber. Enklere enn dette blir det ikke..og billigerer vet jeg heller ikke om det kan bli. Hull til lys ble boret og vips så har man lysestaker, enten som i en advent stake eller som vanlige lysestaker.

 

De kan stå sammen på et fat, eller rett på bordet i en klynge, i en rekke eller spredt rundt sammen med annen pynt, man kan henge på de tall og bruke de som en advent stake, eller man kan ha de stående alene som under her:

 Siden jeg nå først er inne på billig og enkle advent staker, viser jeg bilder fra de to andre stakene her i huset også. Bare som inspirasjon fra meg til deg:

Dette er også en bjørkekubbe som vi har borret hull til kubbelys..kjempe enkelt og så er den veldig fin også:)

 

..og her har vi boret hull i en gammel kjevle og saget av litt i bunn så den står støtt.

 

 

Så enkelt kan det faktisk gjøres.. Trenger ikke kosta masse penger for å få seg en fin advent stake.

 

Nå skal søndagskvelden begynne her i huset!

 

-Anne M-

 Kommoden er ferdig!

 

Kommoden som vi hentet sist helg har endelig fått plass under trappen. Denne kommoden er stor og rommer mer enn det vi i dag trenger av plass til barnas ulltøy, votter, luer o.l. En super investering kaller jeg dette;)

 

Jeg har lenge lett etter noe lignende, men de fleste har enten vert for langt unna eller så har de vert overpriset! Sist helg fant jeg denne på finn.no til den nette sum av 1200kr!

 

Etter noen omganger med skurekost og vaskefille fikk kommoden seg et strøk med Tyrilin interiørbeis (drivved) og resultatet ble kjempe bra. Den ser ut som den har stått og eldet i hundre år og ikke blitt behandlet med noe.. akkurat den effekten jeg var ute etter.

 

Håndtakene ble bestilt nye fra lunehjem.no og de passet helt perfekt til denne gamle kommoden.Det fineste med denne kommoden synes jeg er toppen. Den er så for seg gjort.

 

Nå skal vi kjøre en tur til fjells/ skogen for å hogge et tre... Hva jeg skal bruke det til og bilder kommer nok forhåpentligvis i kveld:)

 

Ha en fin søndag alle som titter innom!

 

-Anne M-

Krans på peisen likevel!

 

Når jeg har fått en ide eller tenkt på noe en stund skal det mye til for at jeg ikke kommer til å prøve det ut.. (i forhold til interiør) Jeg kan være ganske bestemt! Derfor var det nok ikke langt unna at jeg stod med sement i den ene hånda og brukande verktøy i andre hånda for å tette «hullet»/hyllen i peisen..og det bare fordi jeg ville ha krans på peishetta. Ærlig talt frøken husfrue! Noen ganger kan man lure litt på seg selv.. Godt jeg har en bedre halvdel som får meg til å tenke fornuftig av og til;)

 

Jeg bestemte meg likevel for å prøve med en krans, og resultatet ble slik:

Det hadde jo blitt finest om denne hyllen i peishetten ikke var der, men, men.. Jeg er fornøyd likevel! Funket helt greit!

 

Helg igjen da, og fredag kveld!

Til alle som titter innom ønsker jeg en fiiin fredagskveld og en godt helg!

-Anne M- 

Sortmalt

 

Benkeplaten på lillebadet/doen er ferdig malt. Denne gang malte jeg med sort emalje lakk, så nå håper jeg at platen holder seg finere. Såperester og vann som blir liggende på platen tok rett og slett knekken på høyglansmalingen som jeg brukte sist.

 

Nå skinner platen så fint, og det liker jeg:)
I kveld har jeg beiset kommoden som vi hentet i går..den ble kjempe fin! Nye håndtak er bestilt, og så snart de er på plass kommer det bilder:)

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin start på den nye uken!

 

-Anne M-


 

Årets julekort...

 

Årets julekort et tatt, redigert og sendt inn til bestilling! Denne gangen skal jeg lage kortet selv, pynte og skrive, så i år ble bestilling av bildene til julekortene lagt inn hos fotoknudsen! I år skal jeg koooose meg med å lage julekortene!

 

Årets julekort kan selvsagt ikke vises her enda, siden familie og venner leser bloggen. Blir litt kjedelig for dem å se bildet her inne to mnd før jul;)

 

Men, jeg tenkte at jeg skulle vise dere slik jeg «stylet» bakgrunnen for årets julekort.

 

Verandaen på bortsiden av huset ble brukt som bakrunn, og kurvstoler, krans, pledd, saueskinn og en gammel kjelke er tatt inn i bildet for å skape en lun julestemning.

 

Gleder meg til jeg kan vise dere det ordentlige julekortet da..av de fiiine barna:)

 

Men her er bakrunnen, kanskje noen snapper opp noen tips..man MÅ faktisk ikke ha snø for å skape julestemning på et bilde:


Nyt søndags kvelden!

-Anne M-

 

Tid for kaffepause

 

Her skal det males;)

 

Jeg har en stund nå gått og irritert meg på benkeplaten rundt vasken på det lille badet/ doen. Der inne har vi en gammel vaskekommode som vi har malt sort og felt en vask ned i platen. Etter fire års bruk har såperester og vann gjort platen stygg, så nå har jeg endelig fått rotet meg til og handlet ny maling. Høyglansmaling med lakk i. (anbefalt fra maler) Så snart skal malerkosten få svingt seg litt!

 

Jeg er dessuten sprekkeferdig av hemmeligheter. Spesielt av ett prosjekt. Om ikke så veldig lenge skal det avsløres her på bloggen.., men av visse grunner må jeg vente litt før jeg tar dere med på dette prosjektet! Åååå som jeg gleder meg!

 

Men nå er det tid for kaffepause og interiørblad:

God lørdag til alle som titter innom!

 

-Anne M- 

God helg!

 

Vinteren er her!  Vi fyrer i peisen, tenner lys, varm drikke i koppene, pledd og de lune fargene er på plass..vi lager rede for vinteren;) 

Tolix krakkene har fått seg en lunere stil.. Saueskinnslapper fra www.lunehjem.no Godt å sitte på og fine å se på;)Her på Jorde gård har helgeroen senket seg over hus, hjem og oss som bor her. Nå er det tid for fredagskveld med kaffe i koppen, sjokolade i skåla og rumpa godt plassert i go`stolen!

God fredag!

-Anne M- 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits