november 2013

Kjøkkenet

 

Det ble ikke mini-juletre på kjøkkenet i går. Tanken om og ut å finne et var der, men pinnekjøttmiddagen måtte passes på, så da fikk jeg ikke gjort det. Men det er jo enda noen dager til advent så jeg fortviler ikke.

 

Tenkte likevel å vise bilder fra kjøkkenet..er en stund siden kjøkkenbilder har blitt vist.

 

Siden sist har jeg hengt opp hvite lin lifter igjen. Disse er de aller første gardinene jeg kjøpte til kjøkkenet våres for 5 år siden. De brune føltes så tunge. Ellers har jeg som tidligere nevnt ryddet vekk veldig mye interiør i hele huset. (jeg kunne hatt garasje salg, hihi) Nå føles det litt lettere å komme inn her, og man blir liksom ikke stående å se på alle tingene;) Nå er det et "renere" utgangspunkt når jeg skal til med julepyntingen. Et lite tips er vertfall å rydde vekk noe før julepyntingen starter..

 

 
Pynten på hylla over vinduet er nå i kun hvit farge. Bare det gjør at det føles mye ryddigere.
I neste innlegg kommer det nok mere om jul og julepynting!

 

Ha en fin søndag!

 

-Anne M-

 

 

Snart jul

 

Snart jul.. Det nærmer seg veldig, og jeg må virkelig begynne å tenke på hva som skal bakes, når jeg skal ta siste julegaveshoppingen og ikke minst sette av tid til alle forberedelsene som julen drar med seg.

 

Jeg elsker julen!

 

Julen får som regel ikke komme inn i dette huset før første desember, og da kommer det meste frem. Første desember er jo alt til neste helg, og da skal jeg på tur til Tallin, på julemarked. Derfor har jeg satt frem noen svibler og så vidt startet så smått med å tenke på julepynten.

 

Kalenderen til ungene er vertfall det viktigste, og i går kveld ble den 100 % klar. Det eneste som er litt annerledes med julekalenderen i år er at den vi vanligvis bruker er forsvunnet. Min mamma har for noen år siden laget en stor julenisse som pakkene henges på, men jeg klarte ikke å finne den blant alt rotet på loftet i år. Jeg vet at den er der oppe, men det er litt spesielt i år med en diger sofa i mange deler som står lagret der oppe, masse materialer og byggeting. I år blir derfor kalenderen en trebutt full av pakker.

 

 


 

 

En annen ting som snart skal skje..muligens i løpet av neste uke er å pusse ned spisestuebordet og stolene. Denne bordplaten er den mest idiotiske bordplaten jeg vet om. De rillene/ sporene som går langs over hele platen er noe forferdelig greier. Smulesamler kaller jeg det! Da vi kjøpte bordet for seks år siden ville jeg ikke ha de sporene, men fra fabrikk fikk vi beskjed om at på dette bordet med de målene vi ville ha så gikk det ikke an å velge bort de sporene. Har du hørt noe så dumt? Bordet ble uansett laget etter bestilling, så hvorfor de ikke kunne lage slett bordplate det aner ikke jeg..vrangskap!

 

Men nå har vi sett oss så lei på disse sporene som samler opp alt mulig matrester, og det er nesten umulig å vaske bordet, så nå skal vi endelig få de vekk. Vi har kontaktet en møbelsnekker som skal pusse ned hele platen for oss. Samtidig skal alle stolsetene pusses ned. Så endelig vekk med denne fæle bordplaten og den mørke fæle fargen. Nå skal det bli lyst og fint!

 

 

 

  

Et hamp teppe har også kommet i hus, og planen er at juletreet skal få plass på dette teppet;)

 
Nå skinner solen ute så kanskje jeg skal gå og plukke meg et lite juletre til kjøkkenøya..

 

Ha en fin lørdag!

 

-Anne M-
 

 

 

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits